Aujla si myslí, že je potrebné konzumovať jedlo bohaté na oxidanty, kolagén, minerály a to, ktoré má protizápalové vlastnosti, ktoré umožní omladiť organizmus a zabezpečiť jeho správne fungovanie.
“Konzumácia veľkého množstva ovocia a zeleniny zaistí organizmu veľa rastlinných látok, ktoré vyvažujú zbytočné zápalové procesy, znižujú riziko poškodenia buniek a chránia ich v procese starnutia,“ poznamenal vedec.
Dodal, že diéta s nízkym obsahom bielkovín bráni prílišnej tvorbe rastového hormónu, ktorý urýchľuje vekové zmeny.
“Mám nasledujúce princípy zdravej výživy: hlavne rastlinná strava, kvalitné tuky (orechy a semienka), jedlá s vysokým obsahom vlákniny, celozrnné a nespracované potraviny,“ povedal na záver Aujla.
Potraviny, ktoré prispievajú k chudnutiu
Španielsky dietológ Aitor Sánchez zase prehovoril pre denník La Vanduardia o užitočnosti konzumácie vajec, ak chceme schudnúť.
Poznamenal, že aj keď táto potravina nemá žiadne vlastnosti spaľujúce tuky, súvisí jej zaradenie do stravy s nižšími ukazovateľmi nadváhy a obezity. Podľa dietológa pomáha zvýšená konzumácia bielkovín, kam sa radia aj vajcia, zachovať dlho pocit nasýtenia.
“Znižuje sa tým celková spotreba kalórií,“ povedal odborník.
Sánchez tiež poradil konzumovať vajíčka na raňajky, aby organizmus získal potrebné výživné látky.