Tenis-US Open: Hantuchová po prehre s Azarenkovou: "Bola som premotivovaná" (3)

Tenis-US Open: Hantuchová po prehre s Azarenkovou: "Bola som premotivovaná" (3)

New York 5. septembra (TASR) – Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Na hlavnom dvorci štadióna Arthura Ashea podľahla favorizovanej nasadenej dvojke a vlaňajšej finalistke Bieloruske Victorii Azarenkovej za 76 minút hladko v dvoch setoch 2:6 a 3:6. "Vika" počas celého zápasu ťažila z výborného pohybu, bola agresívnejšia a výrazne prevýšila Slovenku na returne.

Napriek štvrťfinálovej prehre Hantuchová vo Flushing Meadows vyrovnala svoje maximum z roku 2002, jej grandslamovým singlovým vrcholom zostáva semifinále na Australian Open z roku 2008. Vďaka postupu medzi elitnú osmičku si z New Yorku odnáša prémiu 325.000 dolárov a 500 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní by sa mala vrátiť do najlepšej svetovej tridsiatky a opäť sa stane slovenskou dvojkou, keď predstihne Magdalénu Rybárikovú. Azarenková nastúpi v piatkovom semifinále proti Talianke Flavii Pennettovej.

Azarenková hneď v úvodnom geme duelu s Hantuchovou čistou hrou prelomila súperkino podanie. Slovenka síce hneď vzápätí oplatila rovnakou mincou, v tretej hre však opäť neudržala servis a Azarenková sa dostala na koňa. Bieloruska po druhom podaní Hantuchovej dostávala bývalú svetovú päťku pod tlak a výmeny zakončovala víťaznými údermi, na sieti mala stopercentnú úspešnosť. Za stavu 5:2 opäť zobrala Hantuchovej servis a prvý set sa stal jasne jej korisťou.

Na začiatku druhého dejstva sa Hantuchová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0, Azarenková však bleskovo vyrovnala na 2:2. V piatom geme Hantuchová vyrovnala z 0:40 na zhodu, následne však spravila dve dvojchyby, čo bol jeden z kľúčových momentov celého zápasu. Azarenková po ďalšom brejku v siedmom geme odskočila Hantuchovej na 5:2 a hoci Slovenka ešte znížila na 3:5, Bieloruska už dotiahla zápas do úspešného konca. V deviatom geme premenila pri podaní Hantuchovej hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu na 3:2, pričom zaknihovala tretí triumf v rade.

Reklama

Hantuchová po prehre s Azarenkovou netajila sklamanie. "Som veľmi sklamaná, že som nepredviedla svoj najlepší tenis. V tréningu sa mi hralo fantasticky, proti "Vike" som si verila, no dnes to nebol môj najlepší deň. Asi som bola zbytočne premotivovaná, chcela som zahrať viac, ako bolo treba a z toho vyplývali nevynútené chyby. Škoda začiatku druhého setu, kebyže si udržím náskok a zvýšim na 3:0, mohol to byť úplne iný zápas. Nevedela som sa dostať do správneho rytmu, pár loptičiek po čiare mi sfúkol vietor. Azarenková ma ničím neprekvapila, hrala solídne a veľmi dobre sa pohybovala. Keď ma začala rozhadzovať po dvorci a dostala ma pod tlak, tak bola dominantná. Mala som pocit, že pri jej servise mam veľa času, no zbytočne som sa snažila za každú cenu zahrať winnery, z čoho pramenili chyby, bolo to také uponáhľané," povedala Hantuchová v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

Slovenka po skončení svojho účinkovania na US Open prezradila, že tesne pred začiatkom turnaja ukončila spoluprácu so španielskym trénerom Eduardom Nicolasom, pod ktorého vedením v júni vyhrala trávnaté podujatie v anglickom Birminghame. V New Yorku jej pomáhal radami tréner Sven Gröneveld, jeden zo zakladateľov rozvojového programu firmy Adidas i jej brat Igor Hantuch. "Tesne pred štartom US Open som sa rozišla s trénerom Nicolasom a zobrala veci do vlastných rúk. Veľmi mi pomohol môj brat Igor, ktorý ma najlepšie pozná i Sven. Mala som skvelé podmienky i zázemie, čo sa odrazilo i na výsledkoch. Som veľmi spokojná s tým, ako som v New Yorku hrala celý turnaj, veľmi sa teším z postupu do štvrťfinále. Keby mi niekto pred začiatkom US Open povedal, že sa dostanem medzi elitnú osmičku, asi sa na tom zasmejem. Teraz ma čaká neľahká úloha nájsť si nového trénera. Doprajem si krátku dovolenku, potom začnem s prípravou na ázijské turnaje v Tokiu a Pekingu," dodala Hantuchová.

Reklama

ženy – dvojhra – štvrťfinále:

Victoria Azarenková (2-Biel.) – Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:2, 6:3

najväčšie singlové úspechy Daniely Hantuchovej na grandslamových turnajoch:

Reklama

2008 semifinále Australian Open

2013 štvrťfinále US Open

2003 štvrťfinále Australian Open

2002 štvrťfinále US Open a Wimbledonu

Reklama

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Hantuchovej

la / k dispozícii sú zvukové záznamy/

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

14:46

Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali