Štátny tajomník MZVEZ SR Lukáš Parízek sa stretol s námestníkom MZV Ruskej federácie Olegom Syromolotovom

Štátny tajomník MZVEZ SR Lukáš Parízek sa stretol s námestníkom MZV Ruskej federácie Olegom Syromolotovom

Bratislava 25. marca 2019 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Lukáš Parízek sa dnes (25. marca 2019) počas medzinárodnej konferencie OBSE o boji proti terorizmu, ktorú Slovenská republika organizuje počas svojho predsedníctva v OBSE, stretol s Olegom Syromolotovom námestníkom ministra zahraničných vecí Ruskej federácie

Na snímke štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukáš Parízek

Hlavnou témou diskusie bola výmena názorov na regionálne teroristické hrozby a efektívne spôsoby boja proti terorizmu, ako aj úsilie obidvoch krajín v rámci medzinárodných organizácií. Obe strany sa zhodli, že ideológia Islamského štátu, ako aj jeho bojovníci sú naďalej hrozbou pre Európu. Štátny tajomník Lukáš Parízek uviedol, že “radikalizácia a nábor do teroristických organizácií v Európe predstavuje vážnu dlhodobú hrozbu, na ktorú má značný vplyv nedostatok sociálno-ekonomických príležitostí, nefunkčný štát a dlhodobé konflikty v niektorých krajinách”.

Reklama

Téma prevencie a boja proti terorizmu, ako aj násilnému extrémizmu a radikalizácii sa stala na medzinárodných fórach signifikantnou v ostatných rokoch. Postupná transformácia Daíš (Islamského štátu) po jeho teritoriálnej porážke si vyžaduje potrebu adaptácie postupov v boji proti terorizmu, pretože jeho hrozba pre región OBSE je stále prítomná. Prevencia terorizmu a práca s radikálmi sa stala centrom úsilia v mnohých krajinách OBSE.

Akákoľvek úspešná stratégia boja proti terorizmu by mala zahŕňať široké spektrum zainteresovaných strán – jednotlivé vlády, vzdelávacie inštitúcie, média, mimovládne organizácie, komunity, náboženských lídrov. Aj napriek skutočnosti, že takáto mnoho inštitucionálna, medzisektorová spolupráca sa javí ako najefektívnejšia, existuje množstvo výziev, ktorým je potrebné zodpovedne čeliť.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:07

Americký prezident Joe Biden v piatok schválil nový vojenský balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 400 miliónov dolárov (371 miliónov eur), informoval Biely dom.

18:44

Valné zhromaždenie OSN v piatok väčšinovo schválilo rezolúciu, ktorá zlepšuje postavenie Palestínčanov v rámci OSN a odporúča prijať ich za plných členov v tejto organizácii.

18:43

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Soľskyj v piatok oficiálne rezignoval pre podozrenia z účasti v korupčnom škandále.

17:59

Ruský prezident Vladimir Putin v piatok vymenoval Michaila Mišustina do funkcie predsedu vlády. Predchádzalo tomu schválenie Štátnou dumou, dolnou komorou parlamentu.

Michail Mišustin
Na snímke ruský premiér Michail Mišustin
17:39

Zamestnancom skupiny spoločností Bukóza Holding v okrese Vranov nad Topľou mešká výplata za mesiac marec. Odborári sa so žiadosťou o pomoc obracajú na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a jeho vládu. Firma za zlú finančnú situáciu viní bývalého ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského. Ten reaguje, že problémy firme mohli spôsobiť iné okolnosti.

17:33

Americký prezident Joe Biden plánuje nové clá na dovoz z Číny týkajúce sa strategických odvetví, vrátane elektromobilov.

17:32

Spojené štáty v piatok oznámia nový vojenský balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 400 miliónov dolárov (371 miliónov eur). Pod podmienkou anonymity to uviedol americký predstaviteľ.

17:26

Poľsko bude Ukrajine naďalej poskytovať rozsiahlu pomoc, vyhlásil v piatok poľský veľvyslanec na Ukrajine Jarosław Guzy.

17:20

Moslimovia sa v piatok prvýkrát modlili v istanbulskej mešite Kariye, o ktorej prestavbe zo starobylého byzantského chrámu rozhodol turecký prezident Recep Tayipp Erdogan.

17:19

Izraelský bezpečnostný kabinet vo štvrtok večer schválil “mierne rozšíriť” operáciu armády v meste Rafah na juhu Pásma Gazy. Zároveň nariadil svojim vyjednávačom pokračovať v snahách o uzavretie dohody o výmene rukojemníkov s militantným hnutím Hamas.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali