Slovenský pohár: Obhajca Trenčín vo štvrťfinále Slovnaft Cupu v Košiciach

Slovenský pohár: Obhajca Trenčín vo štvrťfinále Slovnaft Cupu v Košiciach

Bratislava 14. marca 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Oliver Ondráš)

 

V utorok a v stredu sú na programe štvrťfinálové súboje

Futbalový 47. ročník Slovenského pohára Slovnaft Cupu 2015/2016 spozná tento týždeň mená semifinalistov. V utorok a v stredu sú na programe štvrťfinálové súboje, hrá sa na jeden zápas a v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach sa nepredlžuje, ale nasledujú strely zo značky pokutového kopu.

Reklama
Na snímke oslavy futbalistov AS Trenčín po premiérovom zisku Slovenského pohára v roku 2015
Na snímke oslavy futbalistov AS Trenčín po premiérovom zisku Slovenského pohára v roku 2015

Vyžrebovaný pavúk najvýznamnejšej slovenskej pohárovej súťaže, ktorá sa už piatu sezónu hrá pod reklamným označením Slovnaft Cup rozhodol, že v 6. štvrťfinálovom kole Zlaté Moravce hostia Ružomberok, Senica bratislavský Slovan, Žilina Dunajskú Stredu a v stredu sa obhajca trofeje AS Trenčín predstaví na pôde jediného druholigistu v oktete VSS Košice.

“Ruža” získala v lige od začiatku jej jarnej časti za tri víťazstvá a jednu remízu desať bodov, vďaka čomu sa v ligovej tabuľke vyšplhala z jesennej ôsmej priečky na priebežné piate miesto. “Myslím, že to ani dáko nevnímame. Na každý zápas sa pripravujeme rovnako, darí sa nám. Teraz sa tešíme na zápas v utorok v pohári a dúfam, že ho úspešne zvládneme,” citoval oficiálny web Liptákov obrancu Lukáša Luptáka. ViOn pôjde do pohárového súboja povzbudený ziskom bodu z domáceho ligového súboja so Slovanom (0:0).

Reklama

Senica na jar tápa, v lige má zo štyroch duelov len dva body. Práve pohárový súboj by tak mohol Záhorákom pomôcť zdvihnúť hlavy a prípadne sa pokúsiť zopakovať finálovú účasť v tejto súťaži z minulej sezóny. Zraneniami zdecimovaná, resp. prestupmi oslabená Žilina na jar prehrala všetky štyri ligové zápasy. Proti DAC ju nečaká tiež nič ľahké, keďže ambiciózni hostia by práve cez SP chceli zaútočiť na pohárovú Európu. V poslednom štvrťfinále sa líder Fortuna ligy predstaví v Košiciach. Tie v minulom kole DOXXbet ligy prehrali 0:3 v Liptovskom Mikuláši, takže proti favoritovi budú musieť ukázať iný výkon, ak si nechcú urobiť hanbu.

 

Program štvrťfinále (6. kolo) Slovenského pohára – Slovnaft Cupu 2015/2016:

utorok 15. marca o 17.00 hod. ViOn Zlaté Moravce – MFK Ružomberok (Smolák, T. Somoláni, Petríček), o 17.30 FK Senica – Slovan Bratislava (Leško, Vorel, Ádám), o 18.00 MŠK Žilina – DAC Dunajská Streda (J. Straka, Benko, Jenčura)

streda 16. marca o 14.00 VSS Košice – AS Trenčín (Špaček, Pozor, Barenčík)

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali