Slovensko – USA 2:3 po 2. tretine

Slovensko – USA 2:3 po 2. tretine

Bratislava 7. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

Aktualizované 7. mája 2024 19:38

Slovenskí hokejisti nastúpili v utorok na svoj záverečný prípravný zápas pred MS proti USA v bránke so Samuelom Hlavajom. V pozícii náhradníka bol pripravený Matej Tomek. Tréner Craig Ramsay poslal do hry osem obrancov, v zostave nefiguroval Rayen Petrovický

Samuel Hlavaj
Na snímke brankár hokejovej reprezentácie SR Samuel Hlavaj

Prvýkrát v záverečnej príprave nastúpili obrancovia Martin Fehérváry, Peter Čerešňák, František Gajdoš a Patrik Koch a aj útočníci Viliam Čacho, Marko Daňo, Libor Hudáček a Juraj Slafkovský, ktorého tréneri zaradili do prvého útoku k Marekovi Hrivíkovi a Petrovi Cehlárikovi. V pozícii trinásteho útočníka bol Samuel Takáč.

Reklama

Pre Američanov to bol jediný prípravný zápas pred šampionátom. Mužstvá Slovenska a USA sa stretnú aj v základnej skupine MS, ich duel je na programe v pondelok 13. mája o 16.20 SELČ.

Tímy vykorčuľovali na ľad v týchto zostavách:

Reklama

Slovensko: Hlavaj – Nemec, Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš – Slafkovský, Hrivík, Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar – Lantoši, Čacho, Regenda – Daňo, Sukeľ, Kudrna – Takáč

USA: Lyon – S. Jones, Werenski, Petry, Sanderson, Kesselring, A. Vlasic, M. Kessel, L. Hughes – Boldy, Pinto, Gaudreau – Caufield, Zegras, B. Tkachuk – Leonard, W. Smith, Farabee – Kunin, Hayes, Eyssimont

 

Slovensko – USA 2:3 (1:2, 1:1) po 2. tretine
Góly: 19. Slafkovský (Fehérváry, Hrivík), 25. Cehlárik (Nemec, Fehérváry) – 7. Farabee (Leonard, Smith), 10. Boldy (Gaudreau, Werenski), 27. Eyssimont (Kessel, Hughes)

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:48

Talianski karabinieri v utorok v regióne Kampánia zatkli 12 osôb v rámci operácie proti nezákonnému ukladaniu odpadu.

Operácia je spojená s vyšetrovaním nezákonnej likvidácie viac než 1000 ton priemyselného odpadu v obci Tufino. Tamojšie zariadenie je určené na spracovanie miestneho odpadu. Nelegálna likvidácia iného odpadu s obsahom železa spôsobila poškodenie zariadenia a škody vo výške pol milióna eur.

11:36

Okolie prístavu Ejlat na juhu Izraela sa v pondelok stalo cieľom dronového útoku proiránskych milícií v Iraku.

O útoku v utorok ráno informovalo hnutie Islamský odpor v Iraku. Podľa hnutia boli cieľom útoku vojenské ciele v oblasti okolo prístavu Ejlat a zapojili sa doň tri drony.

11:29

Parlamentné a regionálne voľby v Juhoafrickej republike v stredu 29. mája určia, do akej miery sú voliči unavení z politiky vládnuceho hnutia Africký národný kongres (ANC). Prezident Cyril Ramaphosa a jeho ANC sa snažia udržať si parlamentnú väčšinu, pričom niekoľko prieskumov verejnej mienky ukazuje, že podpora ANC pred voľbami klesla pod 50 percent.

11:20

V prvý deň volieb do Európskeho parlamentu odovzdalo v pondelok svoj hlas na zahraničných zastupiteľských úradoch 7200 Maďarov. Podľa servera telex.hu to vyplýva z údajov Národnej volebnej kancelárie (NVI).

11:12

Izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac v utorok uviedol, že španielsky premiér Pedro Sánchez je spoločník pri podnecovaní ku genocíde Židov. Španielsko v utorok oficiálne uzná palestínsky štát.

10:58

Poľsko by nemalo vylúčiť vyslanie vojakov na Ukrajinu, uviedol poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski v rozhovore zverejnenom v utorok. Nešpecifikoval však, akú úlohu by poľskí vojaci na Ukrajine mohli plniť.

10:50

Trinásť robotníkov zahynulo v utorok v kameňolome na severovýchode Indie, kde ich zasypal zosuv pôdy v dôsledku silných dažďov. Ďalších 16 osôb je nezvestných, uviedla miestna polícia.

10:41

Na pracovné stretnutie o bezpečnostnej spolupráci, ktoré v utorok organizuje český premiér Petr Fiala, príde aj predseda ukrajinskej vlády Denys Šmyhaľ a zástupcovia Spojených štátov. Cieľom schôdzky je lepšie skoordinovať pomoc Ukrajine a zistiť, čo by sa dalo urobiť nad rámec rozbehnutých iniciatív.

10:35

Trinásť robotníkov zahynulo v utorok v kameňolome na severovýchode Indie, kde ich zasypal zosuv pôdy v dôsledku silných dažďov. Ďalších 16 osôb je nezvestných, uviedla miestna polícia.

10:25

Ceny priemyselných výrobcov pre tuzemský trh boli v apríli 2024 medziročne nižšie o 13,4 %. V medzimesačnom porovnaní ceny poklesli o 0,5 %. V súhrne za štyri mesiace roka 2024 boli tuzemské výrobné ceny v priemysle nižšie o 12 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

10:16

Moldavsko udelilo občianstvo niekoľkým členom rusko-bieloruskej disidentskej rockovej skupiny Bi-2, ktorá je proti vojne Moskvy na Ukrajine, uviedla v pondelok vláda v Kišiňove.

09:59

Španielsky premiér Pedro Sánchez uviedol, že španielska vláda na utorkovom zasadnutí rady ministrov uzná palestínsky štát. Tento štát majú v utorok oficiálne uznať aj Írsko a Nórsko.

09:52

Belgicko sa zaviaže, že dodá Ukrajine do roku 2028 30 stíhačiek F-16, pričom prvé jej plánuje dodať už tento rok. Oznámila to v utorok belgická ministerka zahraničných vecí Hadja Lahbibová.

09:44

Rusko stupňovaním hybridných útokov v Európe skúša, kam až ho Západ pustí, vyhlásil v pondelok pre agentúru AFP estónsky minister zahraničných vecí Margus Tsahkna.

Ministrovo varovanie zaznelo iba niekoľko dní po pohraničnom spore s Moskvou, pri ktorom ruská pohraničná stráž odstránila pohraničné bóje na rieke Narva oddeľujúcu Estónsko od Ruska.

09:37

Peruánsky generálny prokurátor v pondelok obvinil prezidentku Dinu Boluarteovú z korupcie.

Korupčný škandál peruánskej prezidentky vypukol v marci, keď u nej boli nájdené nepriznané luxusné hodinky značky Rolex a šperky.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na purpurovom poli pod Tatrami v obci Ľubica pri Kežmarku

Autor: FOTO TASR–František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali