Slovan – Admiral 1:3, Švarný: “Chýbali nám góly z presiloviek”

Slovan – Admiral 1:3, Švarný: “Chýbali nám góly z presiloviek”

Bratislava 27. augusta 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Jediný gólový úspech hokejistov Slovana zaznamenal nahodením z polovice klziska obranca Michal Sersen

Hokejisti Slovana Bratislava nevstúpili úspešne do nového ročníka KHL. V stredajšom dueli podľahli doma Admiralu Vladivostok 1:3, pričom ich jediný gólový úspech zaznamenal nahodením z polovice klziska obranca Michal Sersen. Súťažný debut v “belasom” drese tak nevyšiel viacerým korčuliarom ako aj trénerovi Milošovi Říhovi.

Reklama
Na snímke vľavo gólová radosť hráča Vladivostoku Kirilla Voronina a vpravo prekonaný brankár Michael Garnett počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok
Na snímke vľavo gólová radosť hráča Vladivostoku Kirilla Voronina a vpravo prekonaný brankár Michael Garnett počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava – Admiral Vladivostok

Súper z Ďalekého východu sa v Bratislave prezentoval zodpovedným výkonom, ktorý navyše korunoval tromi gólmi. Hoci sa Slovan snažil strieľať z každej pozície, výborne chytajúceho Ivana Nalimova viac ako raz jeho hráči neprekonali, hoci niekoľko ideálnych možností na to mali.

Zverencov Miloša Říhu čaká už v piatok ďalší domáci duel, keď o 19.30 h privítajú Amur Chabarovsk v zostave so slovenským reprezentantom Michelom Miklíkom.

Reklama

 

Slovan Bratislava – Admiral Vladivostok 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly: 35. Sersen (Viedenský, Šťastný) – 17. Voronin (Lisov), 33. Kuznecov (Alexandrov), 47. Jakovlev (Voronin, Podšenďalov). Rozhodovali: Bulanov, Bukin – Maitak, Pronskich, vylúčení: 5:4 na 2 min., navyše Mamin 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 9270 divákov

 

Zostavy:

Reklama

Slovan Bratislava: Garnett – Sersen, Kozák, Švarný, Starosta, Valach, Mihálik, Luža – Surový, Nedorost, Nagy – Jeglič, Skokan, Šťastný – Kašpar, Protasenja, Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák

Admiral Vladivostok: Nalimov – Bartulis, Kosmačjov, Glazkov, Osipov, Lisov, Mňacjan, Lysenko – Filatov, Pelletier, Bergfors – Lugin, Fisenko, Gorškov – Alexandrov, Kuznecov, Makarov – Voronin, Mamin, Jakovlev – Podšenďalov

 

Oba tímy vstúpili  do nového ročníka útočne naladené

Po slávnostnom buly, ktoré vhodil viceprezident KHL Valerij Kamenskij, vstúpili oba tímy do nového ročníka útočne naladené. Slovan opätoval hosťom úvodnú aktivitu a viackrát pohrozil pred brankárom Nalimovom. Najskôr bekhendom neuspel Protasenja a následne ani Lušňák, ktorý pri pravej žŕdke neumiestnil do siete prihrávku Skalického. “Belasí” mali v ďalšom priebehu korčuliarsky navrch a vďaka lepšiemu pohybu vypracovali Kašparovi dve gólové šance. Pri prvej ho Mihálik vysunul do samostatného nájazdu, no českému útočníku blafák nevyšiel a v druhom prípade mu po zakončení spoza brány chýbal aj kúsok šťastia. Zapotil sa aj Garnett, ktorý ale úspešne vyriešil zakončenie Mamina či Luginov samostatný nájazd. V 17. minúte bol však už aj on prikrátky na Voroninov teč Lisovovej strely od modrej – 0:1. Dve minúty pred sirénou Mamin v oslabení nedovolene atakoval Nagya a za faul kolenom ho rozhodcovia poslali predčasne pod sprchy.

Reklama
Na snímke vľavo Václav Nedorost (Slovan) a vpravo brankár Ivan Nalimov (Vladivostok) počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok
Na snímke vľavo Václav Nedorost (Slovan) a vpravo brankár Ivan Nalimov (Vladivostok) počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava – Admiral Vladivostok

V druhej tretine spustil Slovan na Nalimova lavínu striel, ale ten za pomoci spoluhráčov odolával. Admiral sa nesústredil len na defenzívu a v polovici zápasu prebral opraty hry do svojich rúk. V 29. minúte mohol pridať druhý gól Filatov, ktorý mal pred sebou odkrytú bránku, puk však netrafil ideálne. Slovanu to kombinačne vôbec nešlo a bojovnosť mu na dobre organizovanú hru súpera nestačila. Od 33. minúty dobiehal už dvojgólové manko, keď si v oslabení zrazil Kuznecovovu prihrávku do siete v pohybe Sersen – 0:2. Skúsený obranca však nešťastný moment vykompenzoval rovnakou kartou, keď nahodením od červenej čiary nachytal dovtedy výborne chytajúceho Nalimova – 1:2.

V úvode tretej časti naštartovala domácich početná prevaha pri vylúčení Glazkova. Tlačili sa pred bránku a strieľali z každej možnej pozície, ale Nalimova neprekonali. Po presilovke sa navyše dostal do koncovky Kašpar a po ňom dorážal Nedorost, no rozvlnila sa len bočná sieť. V 47. minúte mal na modrej voľný priestor aj Starosta, ale mieril len do Nalimovho náručia. To, čo sa Slovanu dlho nedarilo, zúročili hostia v priebehu niekoľkých sekúnd. V 47. minúte “vykúpal” Voronin efektnou kľučkou Valacha a jeho bekhendovú prihrávku premenil na tretí gól Jakovlev. Do konca zápasu sa už “belasým” nepodarilo výraznejšie ohroziť Nalimova, aj preto v úvodnom dueli sezóny podľahli Vladivostoku 1:3.

 

Miloš Říha: “V efektivite sme boli nuloví”

Miloš Říha, tréner Slovana: “Ťažko sa mi to hodnotí, pretože začínať doma je vždy náročnejšie. Bol na nás vyvíjaný obrovský tlak a súper si hral svoju hru. V prvej tretine sme nepremenili dobré šance a v ďalšom priebehu nás zradili presilovky. Myslím, že to rozhodlo. Nemôžem povedať, že sa hráči nesnažili, stále tam bol nejaký tlak aj snaha, ale v efektivite sme boli nuloví.”

Na snímke vľavo tréner Slovana Miloš Říha a vpravo jeho asistent Roman Stantien počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok
Na snímke vľavo tréner Slovana Miloš Říha a vpravo jeho asistent Roman Stantien počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava – Admiral Vladivostok

Lukáš Kašpar, útočník Slovana: “Bolo to úplne niečo iné ako v prípravných zápasov. Musíme sa však nejako do toho dostať, súper to zvládol lepšie ako my. Počas 5-minútovej presilovky sme mali problém udržať sa v útočnej tretine. Určite sme to mali zahrať lepšie a dať gól. Bol by to iný zápas. V celom dueli sme mali niekoľko šancí, ale brankár strely z diaľky ideálne kryl. Bohužiaľ, premiéra nevyšla. Pokračujeme však doma a musíme sa snažiť uhrať čo najviac bodov.”

Michal Sersen, autor jediného gólu Slovana: “Bol to jeden z kurióznejších gólov, škoda len, že sme ich nedali viac. V prvom momente som to chcel nahadzovať za bránku, ale to sme už predtým viackrát skúsili. V poslednej chvíli som si to rozmyslel, nahodil som puk na brankára, no ten to nečakal a bol pripravený ísť za bránku. Celkovo však išlo o prvý zápas a mali sme to ťažké. Chýbali nám niektorí hráči pre črevnú virózu, čím nám vypadli z presiloviek. Aj to urobilo svoje. Ideme ďalej, máme ďalšie štyri domáce zápasy, treba sa na to dobre vyspať.”

Ivan Švarný, obranca Slovana: “Dnes nám chýbali najmä presilovkové góly. Hrali sme 5 na 4, štvorminútovú i päťminútovú presilovku 5 na 4, to musíme využívať. Tam sa ten duel lámal. Mali sme v zápase svetlé momenty, chýbali však góly, tie by nás povzbudili. Ukázalo sa to aj po prvom góle, po ktorom sme sa zobudili, začali sme súpera napádať a hra vyzerala hneď inak. Bol to klasický prvý zápas sezóny, v ktorom sa mužstvá iba oťukávajú. Mali sme chvíľami v bojovnosti navrch, len sa to nepodarilo preniesť do výsledku.”

Andrej Šťastný, útočník Slovana: “Škoda, že sa nám nepodarilo vyhrať. Najmä v prvej tretine sme hrali bojazlivo, netuším prečo, hokej sme začali hrať až od polovici zápasu, keď sme už prehrávali. Vyložených šancí sme si vytvorili viac ako súper, len ich musíme premieňať.”

Alexander Andrijevskij, tréner Vladivostoku: “Zápas bol veľmi dobrý, boli sme dobre naladení a výborne sa pohybovali. Jediné, čo nás zaskočilo, boli vylúčenia. Z tohto pohľadu sme to mali náročné, ale našu situáciu sme zvládli.”

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:50

Neďaleko pamätníka padlých vojakov Červenej armády vo Viedni vznikli dva veľké portréty nedávno zosnulého ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného. Nasprejované sú na múre patriacemu k pozemku, ktorý vlastní šľachtická rodina bývalého a tiež už zosnulého ministra zahraničných vecí ČR Karla Schwarzenberga.

11:23

Ceny benzínov a nafty pred veľkonočnými sviatkami zdraželi o tri centy za liter. Spotrebiteľské ceny oboch benzínov dosiahli najvyššie hodnoty za posledných 20 týždňov.

11:13

Ekvádorským úradom sa podarilo potlačiť vzburu vo väznici v meste Guayaquil, odkiaľ v januári ušiel jeden z najobávanejších šéfov zločineckých gangov. Informovala agentúra AFP.

11:03

Jednu obeť si vyžiadal požiar v domove dôchodcov, ktorý vypukol vo štvrtok nadránom vo východomaďarskej obci Ököritófülpös.

Riaditeľstvo úradu civilnej ochrany (OKF) uviedlo, že do hasenia požiaru v jednoposchodovej budove nasadili 19 hasičov s piatimi vozidlami.

10:53

Ukrajinská armáda v noci na štvrtok zneškodnila 26 dronov, ktorými útočili ruské sily. Uviedol to veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk.

10:40

Nemecký maloobchod dosiahol vo februári slabšie výsledky. Tržby sa znížili v porovnaní s januárom aj s rovnakým mesiacom minulého roka, oznámil vo štvrtok spolkový štatistický úrad Destatis.

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

09:59

Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý vypracoval inštitút IBRIS pre poľský denník Rzeczpospolita.

09:38

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odmietol plánovanú dohodu o voľnom obchode medzi Európskou úniou (EÚ) a juhoamerickým zoskupením Mercosur v jej súčasnej podobe.

Potrebné sú podľa neho rokovania o novej a zodpovednejšej dohode, ktorá bude prihliadať na rozvoj, ochranu klímy a biodiverzitu.

09:24

Tisíce vodičov autobusov vstúpili vo štvrtok v juhokórejskej metropole Soul do generálneho štrajku pre spor týkajúci sa platov. Podľa odborov postihol štrajk 97 percent tamojších autobusových liniek a spôsobil chaos počas rannej dopravnej špičky. Po zhruba 11 hodinách sa však vodičom podarilo so zamestnávateľmi dohodnúť a vrátili sa do práce.

09:13

Slovenský hokejista Martin Chromiak pomohol asistenciou k triumfu Ontaria nad San Jose 3:2 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťjedenročný útočník má po 61 dueloch sezóny na konte 29 bodov (13+16).

08:49

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému prijatiu Kosova do RE. Srbsko toto rozhodnutie odsúdilo ako škandalózne.

08:36

Francúzski politici z celého spektra v stredu vyjadrili zdesenie nad odstúpením riaditeľa parížskej školy, ktorý dostal vyhrážky smrťou za to, že požiadal študentku, aby si v priestoroch školy zložila moslimský závoj.

Premiér Gabriel Attal, bývalý minister školstva, chcel ukázať riaditeľovi podporu a pozval ho v stredu do svojho úradu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali