Slováci získali King’s Cup, vo finále zdolali domáce Thajsko 3:2

Slováci získali King’s Cup, vo finále zdolali domáce Thajsko 3:2

Bangkok 25. marca 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Sakchai Lalit)

 

Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila v nedeľňajšom finále King’s Cupu v thajskom Bangkoku nad domácim výberom 3:2 a zopakovala celkový triumf na turnaji z roku 2004.

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel Martin Škrtel drží trofej po triumfe na turnaji King’s Cup v thajskom Bangkoku

Debut v najcennejšom drese absolvovalo kvarteto Michal Šulla, Boris Sekulič, Ľubomír Šatka a Erik Pačinda, ktoré dostalo od trénera Jána Kozáka dôveru v základnej zostave. Tretie miesto na turnaji obsadil africký debutant Gabon, ktorý zdolal SAE 1:0.

Reklama

Slováci odohrajú najbližší prípravný zápas proti Holandsku (štvrtok 31. mája o 20.45 h v Trnave), v pondelok 4. júna o 20.00 h sa vo švajčiarskom Sione predstavia proti účastníkovi MS 2018 z Maroka. Na jeseň ich čakajú štyri vystúpenia v Lige národov, ich súpermi budú Ukrajina a Česko.

 

Reklama

King’s Cup – finále:

Slovensko – Thajsko 3:2 (2:1)

Góly: 10. Duda, 34. Mak, 68. Pačinda – 42. Kaewprom, 79. Hemviboon. Rozhodoval: Shukri (Malaj.), ŽK: Pačinda, Mak – Puangchan

Slovensko: Šulla – Sekulič, Šatka, Škrtel (73. Škriniar), Mazáň – Sabo (61. Lobotka), Greguš – Pačinda, Duda, Mak (82. Rusnák) – Nemec

Thajsko: Thammasatchan – Roller, Kerdkaew, Hemviboon, Notchaiya (76. Chatthong) – Puangchan, Kaewprom (64. Sriyankem) – Tossakrai (46. Phala), Dangda, Bunmatan – Songkrasin

Reklama

 

Tréner slovenského tímu urobil až osem zmien v základnej zostave v porovnaní so semifinálovým duelom so SAE, svoje miesta si udržali len kapitán Škrtel, Duda a Mak. V prvej šanci finálového súboja na solídne zaplnenom štadióne Rajamangala sa už vo 4. minúte ocitol Nemec, ktorý po centri Mazáňa hlavičkoval v dobrej pozícii nad bránku. Favorizovaní Slováci od úvodu potvrdzovali papierové predpoklady a v 10. minúte sa ujali vedenia. Mak na ľavom krídle s ľahkosťou prešprintoval domáceho obrancu a po jeho prihrávke dobre postavený Duda pohotovým volejom poslal loptu do siete – 1:0. Autor gólu bol pri chuti, onedlho sa ocitol v ďalšej príležitosti, ale z ostrého uhla neprekvapil domáceho brankára Thammasatchana. Thajčania začali vystrkovať rožky, ale ich centre z krídelných priestorov neviedli k úspechu. V 28. minúte schytal Škrtel priamy zásah loptou do tváre a otrasený zostal ležať na trávniku, po chvíli však kapitán “sokolov” pokračoval v hre. Do dobrej šance sa v 30. minúte dostal Puangchan, ktorý po vniknutí do šestnástky netrafil prudkou strelou bránku. V 34. minúte Pačinda vymyslel z nenápadnej akcie gólovú, keď našiel kolmicou nabiehajúceho Maka a ten zoči-voči brankárovi nezaváhal – 2:0. O lichotivý dvojgólový náskok Slováci ešte do prestávky prišli, keď chybu Šullu potrestal gólom do prázdnej bránky Kaewprom – 2:1.

V 52. minúte Škrtel nepresne rozohral a po nebezpečnej strele Songkrasina sa vyznamenal Šulla. Thajčania vycítili šancu pokúsiť sa o finálový zvrat, vodou na ich mlyn boli najmä množiace sa chyby v defenzíve súpera. Po jednej z nich Šulla opäť podržal svoj tím, keď reflexívne zlikvidoval od Škrtela odrazený Bunmatanov pokus. V 63. minúte sa Mak ocitol v tesnom ofsajde a jeho gól hlavný rozhodca neuznal. Krátko predtým sa tréner Kozák odhodlal k prvému striedaniu, na ihrisko prišiel Lobotka namiesto Saba a zastabilizoval hru svojho tímu, ktorý v 68. minúte poistil svoj náskok. Duda efektnou zadovkou “nabil” Pačindovi, ktorý spoza šestnástky ľavačkou aj s prispením bránkovej konštrukcie trafil ukážkovo a otvoril si gólový účet v reprezentácii – 3:1. Domáci sa nevzdali, v 79. minúte im vrátil nádej Hemviboon po slabej koncentrácii obrany SR – 3:2. Slováci si tesné víťazstvo nad húževnatým súperom ustrážili a z Thajska privezú po dvoch skalpoch exotických tímov trofej.

 

o 3. miesto:

Reklama

SAE – Gabon 0:1 (0:1)

Gól: 14. Madinda

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

18:19

Španielsky sudca v utorok oznámil, že obnovil vyšetrovanie podozrenia zo sledovania mobilného telefónu španielskeho premiéra Pedra Sáncheza špionážnym sotfvérom Pegasus. Súvisí to so žiadosťou o spoluprácu pri podobnom vyšetrovaní vo Francúzsku.

18:18

Vzájomné uznanie územnej celistvosti a zvrchovanosti Azerbajdžanu a Arménska je pre Česko principiálne. ČR má eminentný záujem na tom, aby bol región južného Kaukazu stabilný. V utorok to povedal český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, ktorý v Prahe prijal svojho azerbajdžanského partnera Džejhuna Bajramova.

18:17

Vojenská spolupráca a regionálna bezpečnosť boli medzi témami rozhovorov poľského ministra obrany Wladyslawa Kosiniaka-Kamysza a britského kolegu Granta Shappsa vo Varšave. Obaja ministri sa stretli v utorok na základni 1. varšavskej obrnenej brigády.

 

18:16

Pro-palestínski demonštranti v utorok v Turíne narušili konferenciu o spolupráci v oblasti vedy a vesmíru medzi Talianskom a ďalšími krajinami.

18:01

Azerbajdžanský prezident Ilham Alijev sa domnieva, že mierová dohoda s Arménskom je čoraz viac na dosah. Vyjadril sa tak v utorok, keď expertné tímy z oboch krajín mali začať na spoločných hraniciach s demarkačnými prácami.

17:26

Moskovský súd odmietol v utorok odvolanie väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha proti predĺženiu vyšetrovacej väzby. Gershkovich je ako prvý západný novinár od čias studenej vojny obvinený zo špionáže.

17:19

Nastavenie dôchodkového systému, vrátane druhého piliera, by malo byť upravené ústavným zákonom. Navrhuje ho opozičná Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá sa obáva, že súčasná vláda Roberta Fica (Smer-SD) chce siahnuť na dôchodkové úspory ľudí. Liberáli plánujú osloviť kolegov z opozície, aby mohol byť ich návrh zaradený už do programu aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR.

17:14

Spojené kráľovstvo do konca tohto desaťročie zvýši výdavky na obranu na úroveň 2,5 percenta hrubého domáceho produktu (HDP), oznámil v utorok britský premiér Rishi Sunak. Takisto potvrdil zvýšenie vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali