Slafkovský zlepšil rekord, Dallas, Carolina, Florida a Boston v play off

Slafkovský zlepšil rekord, Dallas, Carolina, Florida a Boston v play off

New York 29. marca 2024 (TASR/HSP-David Zalubowski, AP/Nathan Denette/The Canadian Press via AP, AP/Karl B DeBlaker)

Aktualizovaé 29. marca 11:35

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský bodoval v zámorskej NHL prvýkrát v kariére v deviatich dueloch za sebou. Asistenciou sa podieľal na triumfe Montrealu nad Philadelphiou 4:1. V 14-zápasovom programe bodoval ako jediný zo Slovákov, Washington s Martinom Fehérvárym prehral v Toronte 1:5 a Calgary s Martinom Pospíšilom podľahlo na ľade St. Louis 3:5. Po New Yorku Rangers si miestenku do play off definitívne zabezpečili Dallas, Carolina, Florida a aj Boston, hoci v noci na piatok nehral. Parádnu bodovú sériu na domácom ľade ukončil Nathan MacKinnon z Colorada, hráči Nashville vyšli naprázdno po 18 dueloch

Juraj Slafkovský
Na snímke uprostred slovenský útočník Juraj Slafkovský

Montreal vyhral tri zápasy za sebou prvýkrát v sezóne a podiel na tom mal aj Slafkovský, ktorý prihral v 13. minúte na úvodný gól súboja s Flyers. V presilovej hre poslal z prvej krížny pas cez bránkovisko na Nicka Suzukiho a ten sa tak premiérovo v kariére dočkal 30-gólovej sezóny.

Reklama

“Som šťastný, že nám to takto ide. Celý život som pracoval, aby som sa dostal do takejto pozície. Stále je čo zlepšovať a verím, že budeme ešte silnejší. Pracujem na sebe tvrdo každý deň, pochopil som čo treba na to, aby som sa vedel presadiť. Cítim sa oveľa lepšie ako minulý rok,” povedal Slafkovský pre kanadské médiá. “Len sa zahrievam,” dodal so smiechom. Slovenského útočníka potešilo, že Suzuki strelil 30 gólov. “Teším sa z toho, je to náš najlepší hráč, náš líder a mám z toho radosť,” povedal Slafkovský a na otázku, či aj on chce raz dosiahnuť métu 30 gólov odpovedal: “Samozrejme, cieľ každého hráča je strieľať góly a pomáhať tímu, verím, že sa mi to raz podarí. Koľko ich ešte potrebujem, 15?”. K svojej pohotovej asistencii na Suzukiho gól povedal: “Videl som jedným okom, že Nick je tam voľný a vedel som, že keď mu to prejde, tak on gól dá. Nemal som pozíciu na strelu. Pracujeme jeden pre druhého a som rád, že to začína fungovať. Verím, že do budúcna budujeme silný tím. Ukázali sme, že dokážeme súperiť s každým z tímov ligy a z toho sme šťastní.”

Suzuki 30-gólovú métu nepreceňoval. “Neznamená to pre mňa veľa, snažím sa pomôcť tímu v útoku aj v obrane čo najviac ako sa dá. Je to pekný míľnik, ale štatistiky príliš neriešim. Každopádne sme radi, že sme vyhrali tretíkrát za sebou, zdolali sme silné tímy a v šatni vládne pohoda,” povedal Suzuki pre nhl.com.

Reklama

Slafkovský odohral 15:40 min, mal jednu strelu, šesť hitov a ziskom svojho 41. bodu (15+26) v prebiehajúcom ročníku vylepšil vlastný klubový rekord v počte nazbieraných bodov v tínedžerskom veku.

V sobotu oslávi Slafkovský 20. narodeniny a tieto rekordné štatistiky tak už nezveľadí. Jeho deväťzápasová séria s aspoň jedným bodom je okrem klubového rekordu hráča do 20 rokov aj tretia najdlhšia medzi tínedžermi v histórii NHL spomedzi európskych hráčov.

Patrick Laine bodoval v 15 dueloch za Winnipeg v sezóne 2017/18 a Andrej Svečnikov v jedenástich za Carolinu v ročníku 2019/20. Suzuki i Joel Armia mali zhodne dva body (1+1), obranca Mike Matheson tri asistencie a víťazstvo Canadiens vychytal Cayden Primeau (29 zákrokov). Prehra Flyers dala postupovú definitívu Bostonu.

 

Dva góly Bertuzziho

Philadelphia je napriek prehre naďalej v hre o play off s náskokom bodu pred Washingtonom, ktorý vyšiel naprázdno v Toronte (1:5). Tyler Bertuzzi dal za domácich dva góly a po otrase mozgu a 12-zápasovej absencii sa strelecky presadil aj obranca Mark Giordano.

Reklama

“Dosiahli sme skvelé víťazstvo, mali sme výbornú prvú tretinu. Naštartoval nás Giordanov gól a potom sme nedali nohu dole z plynu,” povedal Bertuzzi.

Štyridsaťročný Giordano otvoril skóre v čase 10:09, bol to jeho druhý gól v sezóne a prvý po 30-zápasovej odmlke. “Veľmi sme mu to priali. Dnes prišiel na štadión, pôvodne ani nemal hrať, ale ‘Gio’ je príkladný profesionál a napokon bol pripravený nastúpiť. Nič lepšie sa nemohlo stať,” povedal tréner Sheldon Keefe.

Giordano po góle poslal odkaz do neba pre svojho otca Paula, ktorý zomrel minulý mesiac: “Sľúbil som, že keď dám gól, tak pošlem otcovi pozdrav. Zbehlo sa to celé tak, ako keby sa to malo stať. Som veľmi šťastný, bol to pre mňa špeciálny moment.” 

Po dvoch prehrách vrátil Maple Leafs na víťaznú dráhu brankár Joseph Woll, ktorý zlikvidoval 24 striel.

Do hry napriek chorobe zasiahol za Toronto aj Auston Matthews, mal asistenciu a až 10 striel na bránku. Fehérváry strávil na ľade 19:41 min, nazbieral tri mínusové body a tri hity. Jediný gól Capitals strelil Nic Dowd, brankár Charlie Lindgren mal 43 zákrokov. Washington je na postupovom mieste do play off (druhá voľná karta), pred Detroitom má dvojbodový náskok.

Reklama

 

Dve plusky Pospíšila nestačili

Dva plusové body si napriek prehre Calgary so St. Louis 3:5 pripísal Pospíšil, mal aj dve strely, štyri hity a minutáž 13:10. Pavel Bučnevič skóroval dvakrát, za Bluesmanov sa presadili aj Jake Neighbours a Brendon Saad, brankár Jordan Binnington zaznamenal 23 zákrokov a pripísal si aj dve asistencie. Blues strácajú päť bodov na Los Angeles a posledné postupové miesto zo Západnej konferencie.

“Na našom výkone bolo vidieť fyzickú aj mentálnu únavu z uplynulých dní, ale bojovnosťou sme sa dopracovali k dôležitým dvom bodom,” povedal tréner St. Louis Drew Bannister.

Za Calgary skóroval dvakrát Andrej Kuzmenko, brankár Dustin Wolf mal 14 zákrokov.

 

Seatttle bez Tatara víťazne

Tomáš Tatar sa opäť nezmestil do zostavy Seattlu, ktorý vyhral nad Anaheimom 4:2. Andre Burakovsky mal bilanciu 1+1, Jared McCann nazbieral tri asistencie. Kraken strelili tri góly v tretej tretine, z toho dva v presilovke. Seattle zdolal Anaheim druhýkrát za sebou (v noci na stredu 4:0), predtým ťahal sériu ôsmich prehier. Ducks vyhrávali na začiatku tretej tretiny 2:1, keď strelili dva góly v jednom oslabení v priebehu 44 sekúnd. William Lagesson sledoval z trestnej lavice ako skórovali Isac Lundeström a Jakob Silfverberg. “Káčeri” dali dva góly v oslabení v jednom zápase prvýkrát od októbra 2016, ale z predchádzajúcich jedenástich duelov vyhrali len jeden.

Dallas si zaistil miestenku vo vyraďovačke vďaka víťazstvu na ľade Vancouveru 3:1 a iba o bod zaostáva za lídrom súťaže New Yorkom Rangers. Gól a dve asistencie zaznamenal Roope Hintz, víťazný gól strelil 188 sekúnd pred koncom tretej periódy Jamie Benn. Do prázdnej bránky poistil víťazstvo Jason Robertson. “Máme za sebou šesť mesiacov tvrdej práce a som rád, že sme splnili prvý cieľ. Nie je jednoduché sa dostať do spoločnosti tímov, ktoré hrajú o Stanley Cup. Stále máme pred sebou deväť zápasov základnej časti, ktoré chceme zvládnuť čo najlepšie,” povedal tréner “hviezd” Peter DeBoer. Dallas vyhral šesť zápasov za sebou, Benn asistenciou pri Hintzovom góle získal 900. bod v kariére.

Carolina aj zásluhou čistého konta Frederika Andersena zdolala Detroit 4:0 štyrmi gólmi v druhej tretine a má vo vrecku miestenku do play off, prehra Red Wings pomohla zároveň do vyraďovačky aj Floride, hoci nestačila doma na New York Islanders 2:3.

Hurricanes sa do bojov o Stanley Cup dostali vo všetkých šiestich sezónach, keď bol na lavičke tréner Rod Brind’Amour. “Máme istú miestenku osem zápasov pred koncom základnej časti. Málokto si uvedomuje aké ťažké je toto dosiahnuť. Chlapci si zaslúžia obrovské uznanie,” povedal Brind’Amour. Sebatian Aho a Seth Jarvis mali bilanciu 1+2, dve asistencie si pripísal Jake Guentzel. Andersen (24 zákrokov) zaznamenal druhý shutout v sezóne a 26. v kariére. Aho strelil svoj 250. gól v kariére, s 83 bodmi (32+51) si vyrovnal kariérové maximum.

 

Reklama

MacKinnon ukončil úspešnú sériu

Na postupovú istotu si ešte musí počkať Colorado, ktoré podľahlo doma New Yorku Rangers 2:3 po nájazdoch. Nathan MacKinnon sa v drese “lavín” do štatistík nezapísal, jeho bodová šnúra sa tak skončila na čísle 19 a domáca séria s aspoň bodom od začiatku sezóny na čísle 35 – päť zápasov za absolútnym rekordom, ktorý drží Wayne Gretzky (40 zápasov za Los Angeles Kings v sezóne 1988/89). V bránke “jazdcov” žiaril Igor Šesťorkin, ktorý zlikvidoval 38 striel. Rangers vedú NHL so 49 víťazstvami a 102 bodmi. Colorado otvorilo skóre zásluhou Caseyho Mittelstadta, ale hostia v tretej časti otočili, keď skórovali Kaapo Kakko a Chris Kreider. Do predĺženia dostal duel šťastným gólom Devon Toews. V nájazdoch sa presadili len hráči hostí Artemij Panarin a Vincent Trocheck.

Logan Cooley dal svoj prvý hetrik v NHL a jeho Arizona triumfovala 8:4 nad Nashvillom. “Predátori” nebodovali prvýkrát po 18 dueloch, naprázdno vyšli predtým naposledy 15. februára, keď prehrali s Dallasom 2:9. Predators sa mohli stať 15. tímom v NHL, ktorý bodoval v 19 zápasoch za sebou. Clayton Keller si v drese domácich pripísal gól a tri asistencie. Devätnásťročný Colley zaznamenal svoj premiérový hetrik v 73. zápase v NHL. Opäť sa presadil Josh Doan, syn legendy “kojotov” Shanea Doana, zaznamenal dve asistencie a v prvých dvoch zápasoch v kariére v NHL má bilanciu 2+2. Dva góly za Nashville strelil Jason Zucker, ktorý prišiel do tímu v priebehu sezóny práve a Arizony, švajčiarsky obranca Roman Josi vo svojom 900. zápase v NHL zaznamenal tri asistencie.

Anton Forsberg priviedol Ottawu čistým kontom s 19 úspešnými zákrokmi k štvrtému triumfu za sebou, “senátori” vyhrali nad Chicagom 2:0. Pittsburgh doma dvakrát prehrával s Columbusom, no napokon uspel 3:2 najmä vďaka dvom presným zásahom Jevgenija Malkina.

Ivan Barbašev rozhodol dvomi gólmi v závere o dôležitom víťazstve Vegas na ľade Winnipegu 4:1. Ruský útočník v 55. minúte zlomil nerozhodný stav a potom do prázdnej bránky poistil triumf obhajcov Stanley Cupu. Posledné slovo mal tiež pri power play Winnipegu Jack Eichel. Jets prehrali piaty zápas za sebou. Vegas sa dostali na tretie miesto v Pacifickej divízii o bod pred Los Angeles.

Kings prehrali v Edmontone 1:4 a klesli na pozíciu druhej voľnej karty o postup do play off Západnej konferencie. Po tri body zaznamenali najväčšie hviezdy Oilers – kapitán Connor McDavid mal bilanciu 1+2, Leon Draisaitl tri asistencie. “Králi” prehrali prvýkrát po štyroch zápasoch. McDavid zaznamenal v šiestom zápase za sebou viac ako jeden bod. Draisaitlova gólová séria sa zastavila na čísle päť, ale bodovú natiahol na šesť. Jubilejný 1300. zápas v NHL odohral Corey Perry.

Reklama

 

NHL – sumáre:

  • Florida Panthers – New York Islanders 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
    Góly: 9. Tarasenko (Barkov, Kulikov), 27. Barkov (Reinhart, Mikkola) – 14. Pulock (Pageau, Cizikas), 29. Barzal (Pulock, Cizikas), 31. Pageau (Pelech, Engvall). Brankári: Stolarz – Varlamov, strely na bránku: 28:24.
  • Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
    Góly: 13. Suzuki (SLAFKOVSKÝ, Matheson), 17. Ylönen (Struble, Suzuki), 58. Armia (Matheson, Guhle), 60. Evans (Matheson, Armia) – 59. Tippett (Hathaway, Konecny). Brankári: Primeau – Ersson, strely na bránku: 17:30.
  • Ottawa Senators – Chicago Blackhawks 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
    Góly: 1. Giroux (Bernard-Docker), 7. Kelly. Brankári: Forsberg – Mrázek, strely na bránku: 34:19.
  • Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
    Góly: 30. Malkin (Letang, Rust), 37. Malkin (Crosby, Bunting), 41. O’Connor (Crosby, Joseph) – 26. Olivier (Severson, Sillinger), 34. Sillinger (Texier, Provorov). Brankári: Nedeljkovic – Tarasov, strely na bránku: 36:19.
  • Toronto Maple Leafs – Washington Capitals 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
    Góly: 11. Giordano (Knies), 21. Bertuzzi (Brodie, Matthews), 32. Dewar (Reaves, Kämpf), 42. McMann (Tavares, Benoit), 51. Bertuzzi – 26. Dowd (Jensen, Lapierre). Brankári: Woll – Lindgren, strely na bránku: 48:24.
  • Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings 4:0 (0:0, 4:0, 0:0)
    Góly: 25. Aho (Guentzel, Jarvis), 26. Jarvis (Aho, Guentzel), 31. Nečas (Kuznecov, Martinook), 37. Skjei (Aho, Jarvis). Brankári: Andersen – Reimer, strely na bránku: 33:24.
  • Minnesota Wild – San Jose Sharks 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
    Góly: 17. Eriksson Ek (Kaprizov, Boldy), 41. Boldy (Kaprizov), 60. Hartman (Gustavsson) – 30. Granlund (Rutta, Vlasic). Brankári: Gustavsson – Blackwood, strely na bránku: 32:27.
  • St. Louis Blues – Calgary Flames 5:3 (1:2, 2:1, 2:0)
    Góly: 14. Bolduc (Toropčenko, Binnington), 24. Neighbours (Thomas, Parayko), 29. Bučnevič (Krug, Neighbours), 43. Saad (Kyrou, Schenn), 59. Bučnevič (Krug, Binnington) – 15. Kuzmenko, 19. Huberdeau (Weegar, Andersson), 37. Kuzmenko (Kadri, Weegar). Brankári: Binnington – Wolf, strely na bránku: 19:28.
  • Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
    Góly: 24. Monahan (Ehlers, DeMelo) – 16. Dorofejev (Karlsson), 55. Barbašev (Mantha, Whitecloud), 59. Barbašev, 60. Eichel (Karlsson). Brankári: Hellebuyck – Thompson, strely na bránku: 40:27.
  • Colorado Avalanche – New York Rangers 2:3 pp a sn (0:0, 1:0, 1:2 – 0:0, 0:1)
    Góly: 40. Mittelstadt (Duhaime, Manson), 53. Toews – 43. Kakko, 50. Kreider (Trocheck, Panarin), rozh. náj. Panarin. Brankári: Georgijev – Šesťorkin, strely na bránku: 40:25.
  • Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
    Góly: 6. McDavid (Ekholm, Bouchard), 40. Henrique (Draisaitl, McDavid), 46. Bouchard (McDavid, Draisaitl), 60. Ceci (Draisaitl) – 54. Kaliyev (Byfield). Brankári: Skinner – Talbot, strely na bránku: 20:33.
  • Arizona Coyotes – Nashville Predators 8:4 (2:2, 4:1, 2:1)
    Góly: 8. McBain (Doan), 17. Cooley (Crouse), 28. Keller (Kerfoot, Guenther), 29. Cooley (Keller), 33. Bjugstad (Keller, Schmaltz), 37. Schmaltz (Keller, Durzi), 54. Maccelli (Doan), 59. Cooley (Brown) – 3. Zucker (Glass, Sissons), 6. Zucker (Glass, Josi), 32. Nyquist (Forsberg, Josi), 57. Forsberg (Josi, Barrie). Brankári: Ingram – Saros (41. Lankinen), strely na bránku: 40:37.
  • Seattle Kraken – Anaheim Ducks 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)
    Góly: 30. Schwartz (Eberle, McCann), 47. Burakovsky (Schultz, McCann), 54. Kartye (Gourde, Oleksiak), 56. Beniers (McCann, Burakovsky) – 43. Lundeström (Silfverberg, Vaakanainen), 43. Silfverberg. Brankári: Grubauer – Dostál, strely na bránku: 28:23.
  • Vancouver Canucks – Dallas Stars 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
    Góly: 28. Miller (Garland, Blueger) – 19. Hintz (Robertson, Benn), 57. Benn (Pavelski, Hintz), 58. Robertson (Pavelski, Hintz). Brankári: DeSmith – Oettinger, strely na bránku: 28:34.

 

Slováci v akcii:

Juraj Slafkovský (Montreal) 15:40 0 1 1 0 1 0
Martin Fehérváry (Washington) 19:41 0 0 0 -3 0 0
Martin Pospíšil (Calgary) 13:10 0 0 0 +2 2 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Reklama

 

Tímy s istou účasťou v play off:

  • Východná konferencia:
    New York Rangers, Boston Bruins, Carolina Hurricanes, Florida Panthers
  • Západna konferencia:
    Dallas Stars

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:00

Ukrajinské drony zasiahli dve ruské ropné rafinérie a vojenské letisko v rámci rozsiahleho útoku, ktorý Kyjev podnikol v noci na sobotu, uviedol zdroj z prostredia tamojšieho rezortu obrany.

10:18

Masívna pátracia akcia na severozápade Nemecka po nezvestnom šesťročnom chlapcovi trpiacom autizmom neúspešne pokračovala aj v noci na sobotu.

Arian sa stratil ešte v pondelok večer v obci Elm pri meste Bremervörde. Na záznamoch z kamery vidno, že sám odišiel z rodinného domu a rozbehol sa smerom k neďalekému lesu. Odvtedy po ňom prebieha rozsiahle pátranie.

10:05

Vysoké ceny energií zvýšili záujem domácností o inštaláciu fotovoltických elektrární, ten však v prvom štvrťroku 2024 mierne klesol. Záujemcovia o fotovoltiku sa často stretávali s bariérami pri povoľovaní a v administratívnych procesoch.

09:57

Filipíny v sobotu popreli tvrdenia Číny, že medzi nimi bola dosiahnutá bilaterálna dohoda o spornej plytčine v Juhočínskom mori. Manila to považuje za súčasť čínskej propagandy.

09:11

Ruská protivzdušná obrana v noci na sobotu zostrelila 68 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad juhoruským Krasnodarským krajom a Krymským polostrovom.

Rezort obrany v Moskve spresnil, že spomedzi 68 dronov 66 zachytili nad Krasnodarským krajom a dva nad Krymom.

08:47

Taiwanské ministerstvo obrany v sobotu skoro ráno zaznamenalo 22 čínskych lietadiel v okolí ostrova Taiwan.

Aktivity uvedeného počtu lietadiel boli zaznamenané od 09.30 h miestneho času (03.30 h SELČ) a trvali približne tri hodiny. Spomedzi 22 čínskych lietadiel, medzi ktorými boli aj stíhačky Su-30, 12 prekročilo tzv. stredovú líniu Taiwanského prielivu a vstúpilo do identifikačnej zóny protivzdušnej obrany.

08:26

Loď britského Kráľovského vojenského námorníctva zostrelila raketu, ktorú húsíovia odpálili na obchodné plavidlo v Adenskom zálive. Informovala o tom agentúra AFP.

08:15

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu nadránom vyhlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohľadne možného prímeria v Pásme Gaza a prepustenia rukojemníkov. Informovali agentúry AFP a DPA.

08:04

Severná Kórea sa v sobotu ohradila voči výročnej správe Spojených štátov o ľudských právach, ktorá negatívne hodnotí ľudskoprávnu situáciu v KĽDR, a nazvala ju “zasahovaním do vnútorných záležitostí” Pchjongjangu.

07:56

Grécko v piatok slávnostne odovzdalo olympijskú pochodeň organizátorom tohtoročných hier, ktoré sa budú konať v Paríži.

Stalo sa tak na štadióne Panathinaiko, teda na mieste, ktoré hostilo v roku 1896 prvé moderné OH.

07:36

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak neďaleko mestečka Plochingen v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť. Informovala agentúra DPA.

07:27

Bývalý americký zdravotník, ktorý v roku 2019 predávkoval 23-ročného Afroameričana ketamínom, dostal v piatok podmienečný trest.

Smrť Elijaha McClaina prispela k protestom proti policajnej brutalite, ktoré v USA neskôr vypukli po smrti ďalšieho Afroameričana, Georgea Floyda v roku 2020.

07:15

Neznámy útočník na motorke zastrelil v piatok irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP.

06:56

V okrese Chua-lien na Taiwane zaznamenali v noci z piatka na sobotu ďalšie dve zemetrasenia, najsilnejšie s magnitúdou 6,1. Informoval tamojší meteorologický úrad.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali