Rusko láka na futbalové MS svojimi štadiónmi, pozrite si zábery

Rusko láka na futbalové MS svojimi štadiónmi, pozrite si zábery

Moskva 10. júna 2018 (HSP-Dmitry Serebryakov)

 

Prinášame video prehľad všetkých futbalových štadiónov, na ktorých sa o necelý týždeň začnú v Rusku Majstrovstvá sveta vo futbale.

Pred futbalovými Majstrovstvami sveta 2018 bolo v 11 ruských mestách postavených či zrekonštruovaných 12 štadiónov:

Reklama

Samara Arena s kapacitou 45-tisíc miest na sedenie sa nachádza v šiestom najväčšom ruskom meste Samara na brehu Volgy. Stavba sa oficiálne začala 21. júla 2014. Projekt bol ukončený 21. apríla 2018.

Štadión Nižný Novgorod má takisto kapacitu 45-tisíc miest. Stavba moderného štadióna v Nižnom Novgorode sa začala v roku 2015. Projekt bol dokončený v decembri 2017.

Reklama

Volgograd Arena má počet miest na sedenie počas Majstrovstiev sveta takisto 45-tisíc. Hlavná aréna mesta Volgograd bola postavená na mieste bývalého Centrálneho štadióna, na úpätí pamätného komplexu Mamayev Kurgan. Pôvodný športový komplex bol úplne zdemolovaný a súčasný štadion bol uvedený do prevádzky 3. apríla 2018.

Jekaterinburgská aréna je jedným z menších ruských futbalových stánkov s kapacitou 35-tisíc divákov. Vznikol zrekonštruovaním pôvodného Centrálneho štadión Jekaterinburgu. Projekt obnovy bol dokončený v decembri 2017.

Mordovia Arena v meste Saransk má kapacitu 44-tisíc miest. Otvorenie štadión bolo naplánované na rok 2012 pri príležitosti hlavnej spartakiády, ale plán bol revidovaný. Projekt bol prepracovaný a realizovaný až do roku 2017. Aréna hostila prvý zápas 21. apríla 2018.

Rostovská aréna – kapacita sedadiel počas Majstrovstiev sveta FIFA – 45-tisíc miest. Štadión sa nachádza na ľavom brehu rieky Don. Stavba štadióna bola ukončená 22. decembra 2017.

Štadión Kaliningrad s 35-tisíc sedadlami pre fanúšikov sa začal budovať v septembri 2015. 11. apríla 2018 boli ukončené stavebné práce a štadión bol predstavený verejnosti.

Reklama

Kazaňská aréna (kapacita sedadiel 45-tisíc. Štadión bol postavený pre letnú Univerziádu 2013. Odvtedy hostili Majstrovstvá sveta klubov v roku 2015 a Pohár konfederácií FIFA v roku 2017. Štadión slúži ako domáca aréna FC Rubin Kazan.

Štadión Spartak v Moskve má kapacitu 45-tisíc miest. Štadión je domácou arénou FC Spartak Moskva. V súlade s požiadavkami FIFA sa počas Majstrovstiev sveta v roku 2018 nazýva Spartak Stadium namiesto bežného názvu Otkritie Arena. Štadión hostil prvý zápas 5. septembra 2014.

Fisht Stadium v Soči (počet miest na sedenie počas Majstrovstiev sveta je 45-tisíc. Štadión je jednou z 22 arén v histórii, ktoré usporiadali úvodné a záverečné ceremoniály zimných olympijských hier. Po Olympiáde v roku 2014 bola aréna zrekonštruovaná v rámci príprav na Pohár konfederácie FIFA 2017 a majstrovstiev sveta v roku 2018.

Štadión Petrohrad má počet miest na sedenie 67-tisíc. Stavba štadióna sa začala v roku 2007. Projekt bol oficiálne ukončený 29. decembra 2016. Štadión usporiadal Pohár konfederácie FIFA v roku 2017. Svoje domáce zápasy na ňom hrá Zenit Petrohrad.

Štadión Lužniki (počet miest na sedenie 80-tisíc)  Najväčší štadión v krajine bol uzavretý na rekonštrukciu v roku 2013. Štadión bol znovu uvedený do prevádzky v novembri 2017.

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:07

 Hlavná opozičná strana v Indii obviňuje premiéra Naréndru Módího z nenávistného prejavu voči moslimom po tom, čo ich nazval “špiónmi” a použil tak doposiaľ najostrejší slovník v súvislosti s touto náboženskou menšinou v krajine.

09:45

Nemecká polícia zatkla v Drážďanoch muža podozrivého zo špionáže pre Čínu. Ide o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu.

09:44

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí nariadilo všetkým konzulárnym úradom pozastaviť poskytovanie konzulárnych služieb pre mužov vo veku od 18 do 60 rokov, ktorí sa zdržiavajú v zahraničí.

09:03

Ázia bola v roku 2023 regiónom s najväčším počtom katastrof spôsobených klimatickými a poveternostnými javmi na svete, uviedla Svetová meteorologická organizácia (WMO) s tým, že hlavnou príčinou úmrtí a majetkových škôd boli záplavy a búrky.

08:49

Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v Madride. V pondelkovom zápase prešla cez desiatu nasadenú Claru Tausonovú z Dánska, ktorá po prehre v prvom sete 6:7 (6) duel skrečovala.

08:45

Európsky parlament sa za posledných päť rokov má čím pochváliť, uviedla na úvod posledného zasadnutia zákonodarného zboru EÚ pred nadchádzajúcimi eurovoľbami predsedníčka EP Roberta Metsolová.

Mimoriadny summit EÚ
Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová
08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali