Ruskí okupanti opustili Gruzínsko. Pre Gruzíncov je smutné, že aj s peniazmi a skoro sa nevrátia

Ruskí okupanti opustili Gruzínsko. Pre Gruzíncov je smutné, že aj s peniazmi a skoro sa nevrátia

Tbilisi 24. júna 2019 (HSP/Politikus/Foto:TASR/AP-Shakh Aivazov)

 

Portál Politikus publikoval článok k protiruskej hystérii v Gruzínsku

Muž drží gruzínsku zástavu počas protestu pred budovou gruzínskeho parlamentu v Tbilisi 22. júna 2019, na ktorom vyzývali na odstúpenie ministra vnútra Giorgiho Gachariu

Ak by mal niektorý štát dostať “cenu za hlúposť”, v roku 2019 by ju určite získali Gruzínci. Dostať sa do otvoreného konfliktu s Rusmi akurát na začiatku dovolenkovej sezóny, pričom ruskí dovolenkári plnia gruzínsku štátnu kasu od ktorej závisí gruzínsky finančný rozpočet ruskými peniazmi, nesvedčí o tom, že by Gruzínci strategicky uvažovali.

Reklama

Všetci v Rusku vedia, že existujú gruzínski politici, blízki Saakašvilimu, ktorí sú na americkej výplatnej listine a robia všetko preto, aby vzťahy medzi Rusmi a Gruzíncami boli čo najviac napäté. Podobní proamerickí politici existujú v mnohých postsovietskych krajinách ZSSR či Európy, ich úlohou je na príkaz Američanov vyhrocovať vzťahy smerom k Rusku. Očakávať od takýchto politikov normálnu reakciu nemožno. Ak sa im ale podarí sfanatizovať obyvateľov, ktorí začnú agresívne protirusky vystupovať, situácia sa mení, na takúto skutočnosť už musí Rusko reagovať

To že gruzínski proamerickí opoziční politici  sú hlupáci a nachádzajú sa v gruzínskom parlamente je výsostne gruzínska záležitosť. Ak však ale gruzínski hlupáci oznámia, že automaticky zvyšujú ceny v kaviarňach o 20 % pre ruských turistov, tak to sa už bytostne dotýka samotných Rusov.

Reklama

Američania a EÚ má plné ústa rečí o boji proti šovinizmu, rasizmu alebo diskriminácii, keď je ale šovinizmus, rasizmus alebo diskriminácia namierená proti Rusom, tak pokrytecky mlčia. Dôkazov je obrovské množstvo – ruskí neobčania v Pobaltí, jazykový zákon na Ukrajine, diskriminácia Rusov v Gruzínsku, kde by Rusi mali platiť o 20 % viac ako iní turisti a pod.

Rusi jasne vidia pokrytectvo vo vyhláseniach EÚ, USA, Gruzínska či Ukrajiny. A nebudú toto pokrytectvo a protiruské aktivity viac tolerovať. Takže smerom ku Gruzínsku okamžite Rusko prijalo potrebné kroky. Gruzínci dohrali, toľko vykrikovali voči “ruským okupantom”, že sa ruskí okupanti rozhodli Gruzínsko opustiť, samozrejme aj s ruskými peniazmi.  Gruzínci si budú musieť plniť svoj rozpočet vlastnými zdrojmi.

Ak by Gruzínci chceli normalizovať vzťahy s Ruskom, bolo by na mieste, aby sa Gruzínci za idiotizmus proamerickej opozície v parlamente ospravedlnili. Ale  naopak v Tbilisi sa množstvo Gruzíncov pridalo k rusofóbnej hystérii. Rusko naozaj nemôže za to, že aj Osetínci a aj Abcházci majú Gruzíncov plné zuby a odmietli s nimi žiť v jednom štáte a že sa od Gruzínska oddelili. Rusko nemôže ani za to, že v radoch gruzínskych politikov je množstvo idiotov. Rusko nemôže za to, že gruzínska prezidentka sa po agresívnych útokoch na ruskú parlamentnú delegáciu rozhodne obviniť z vyhrocovania rusko-gruzínskych vzťahov Rusko a servilne sa skláňa pred americkým veľvyslancom.

Čo očakávali Gruzínci že Rusi urobia? Po vyhrážkach gruzínskych politikov, protiruskej hystérii a protiruských  demonštráciách gruzínskych občanov? Že sa Rusko bude ospravedlňovať a ruskí turisti sa budú po kolenách plaziť pred gruzínskymi špekulantmi a nechať sa zdierať a urážať v gruzínskych letoviskách? Rusi nie sú Gruzínci, ktorí dokážu kvôli biznisu znášať akékoľvek urážky. Rusko  vnímalo Gruzíncov ako priateľov a dívalo sa na to spoločné čo Rusov a Gruzíncov v histórii spájalo, ale urážať sa od Gruzíncov nenechá. Prečo sa teda Gruzínci čudujú, že tento rok Rusi do Gruzínska neprídu a neprídu do Gruzínska dovtedy, kým si Gruzínci neurobia sami u seba poriadok?

V gruzínskej verejnosti už zazneli hlasy, že netreba Gruzínsko trestať za hlupákov na politickej scéne. Rusi nechcú nikoho trestať, ale Gruzínci by si mali konečne uvedomiť, že aj oni sú čiastočne zodpovední za to, aká špina sa ocitla v ich parlamente.

Reklama

Nechcú Gruzínci nevinne trpieť za svojich politikov? Tak budú musieť naučiť vlastných politikov v parlamente, aby akceptovali ich predstavy a správali sa ku gruzínskym voličom slušnejšie. Rusi to za Gruzíncov robiť nebudú.

Keď sa z Gruzíncami nedokázali dohodnúť Osetínci a Abcházci, tak sa od Gruzíncov oddelili. Dôvodom prečo sa oddelili boli práve arogantné politické proamerické skupiny, ktoré stoja aj za poslednou vlnou protiruskej hystérie a ktoré si mysleli že celý svet sa toči okolo Američanov a ich servilných gruzínskych poskokov.

Demonštrantov v uliciach Tbilisi nebolo práve najmenej. V rukách demonštranti držali protiruské urážlivé nápisy a gestá, gruzínski podnikatelia zvyšovali automaticky ceny pre Rusov o 20%. Takže aj oni sú zodpovední a aj oni sa musia zodpovedať.

Nikto nebude Gruzíncov bombardovať ani na Gruzínsko útočiť, jednoducho Rusi Gruzíncov vyčlenia zo svojho života. Nech si Gruzínci žijú a zadrhnú sa vlastnou rusofóbiou, ale bez ruských peňazí. Nech si Gruzínci dotiahnu na letoviská Európanov a Ukrajincov. Tí nechodili do Gruzínska doteraz, nebudú chodiť ani neskôr. Všetko čo potrebujú majú v tureckých letoviskách alebo na Kryme a na podstatne vyššej úrovni. Gruzínci aj s turistami, ktorí k ním prídu sa môžu do sýtosti napájať gruzínskymi vínami, po ruských sankciách voči gruzínskemu tovaru bude v Gruzínsku potravín a vína viac ako dosť.

Gruzínske protiruské plagátiky už Rusi videli a zapamätali si ich. Už aj posledný ruský apolitický turista zaregistroval gruzínsku nenávisť a dobre si ju zapamätal. Saakašvili do Gruzínska nespadol z mesiaca. Vyprodukovali ho síce Američania, ale podporil ho dostatočný počet Gruzíncov, takže sa mohol stať prezidentom v Gruzínsku a v roku 2008 pri útoku na Osetíncov urobil to, po čom dostatočný počet Gruzíncov túžil. Dnes existuje dostatočný počet Gruzíncov, ktorí Rusov nenávidia a ktorí protiruské protesty podporujú. Ak chcú normálni Gruzínci aby sa ruskí turisti vrátili, nech si urobia poriadok s vlastnými rusofóbmi, Rusov nezaujíma ako to urobia.

Reklama

No pokiaľ si Gruzínci poriadok neurobia, môžu zabudnúť na peniaze ruských dovolenkárov. Je potrebné aby si aj najsprostejší gruzínsky rusofób uvedomil, že rusofóbia je drahý špás. Každý môže Rusov samozrejme nenávidieť, ak sa mu chce. Ale na vlastný účet a za vlastné peniaze.

 

 

Jegor Poryvajev

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali