Realu vyšlo proti Schalke úplne všetko, pochválil Ancelotti

Realu vyšlo proti Schalke úplne všetko, pochválil Ancelotti
Hráč Realu Madrid Gareth Bale (vľavo) oslavuje so spoluhráčom Cristianom Ronaldom druhý gól do bránky Schalke vo futbalovom zápase osemfinále Ligy majstrov v Gelsenkirchene Foto: TASR/AP

Gelsenkirchen 27. februára (TASR) – Už druhý triumf 6:1 vo futbalovej Lige majstrov 2013/2014, jedenásty gól Cristiana Ronalda v tomto ročníku prestížnej súťaže či natiahnutie série na 28 zápasov bez prehry. Nemilosrdný líder La Ligy Real Madrid v stredu prevalcoval vo veľkom štýle bundesligové Schalke 04 Gelsenkirchen v jeho Auf Schalke Arene a má postup medzi elitnú osmičku vo vrecku, keďže odveta 18. marca na Santiago Bernabeu bude už len formalita.

Hviezdy “bieleho baletu” Gareth Bale, Karim Benzema a Cristiano Ronaldo strelili po dva góly, CR7 je tak už najlepším strelcom súťaže, keď sa o gól dostal pred Švéda Zlatana Ibrahimoviča z Parížu St. Germain. Real vyhral 6:1 už v septembri minulého roka v prvom skupinovom zápase na ihrisku Galatasarayu Istanbul. Schalke napriek sympatickému úvodu po vlastných chybách hlboko padlo, pri góloch to vyzeralo vždy tak, že súperovi jednoducho odovzdalo loptu, ten s ňou bežal na druhý koniec ihriska a skóroval. Domáci utrpeli najhoršiu prehru v pohárovej Európe, naopak Real v 26. zápase v Európe na nemeckej pôde vyhral iba druhýkrát. Predviedol veľa rýchlych, moderných a efektívnych akcií, nevyužil ešte ďalšie množstvo šancí a môže sa pokojne sústrediť na svoje ciele.

“Som spokojný úplne so všetkým, pretože to bol z našej strany perfektný zápas. Moji hráči hrali tímovo a hrali dobre. Všetko sa nám vydarilo. Všetci traja naši vpredu dali góly a hrali skvele, no súčasne pomáhali spoluhráčom vzadu. Naše útočné trio je mimoriadne nebezpečné. Musíme ale rešpektovať súpera a jeho fanúšikov. Je tu ešte odveta a futbal dokáže pripraviť prekvapenia. My ale máme obrovskú výhodu, no musíme odohrať ešte jedno dobré stretnutie. Na našu zlú sériu v Nemecku sme vôbec nemysleli, chceli sme iba odovzdať všetko, čo je v nás. Dúfam, že v nedeľu v derby s Atleticom zopakujeme tento výkon. Možno tam budú nejaké zmeny v zostave, ale aj to bude pre mňa ťažké, keď hráči dnes podali takýto výkon,” výborne sa hodnotilo talianskemu trénerovi 9-násobného európskeho šampióna Carlovi Ancelottimu.

Reklama

Okrem hráčov Realu boli skvelí aj fanúšikovia Schalke, ktorí napriek deštrukcii ich zverencov, ktorá sa odohrávala priamo pred ich očami na trávniku, v hľadisku spievali až do konca, hnali svojich a užívali si excelentné predstavenie. Odmenou pre nich bol prekrásny gól ich miláčika, a bývalého hráča Realu Klaasa-Jana Huntelaara, ktorý už v nadstavenom čase nádherne trafil volej do horného rohu za úplne bezmocného Ikera Casillasa. Tréner domáceho mužstva Jens Keller hľadal slová ťažšie ako Ancelotti: “Urobili sme strašne veľa základných chýb. Začali sme odvážne, potom sme inkasovali. Okamžite sme mali dve obrovské šance na vyrovnanie, také proti Realu neprichádzajú často. Možno by to vyzeralo inak, ak by sme dali ten gól, diváci by stáli za nami ešte viac, ale dnes boli skutočne fantastickí a v nálade pre Ligu majstrov, podporovali nás až do posledného hvizdu. Real nám uštedril ranu vždy, keď sme urobili chybu. Sme mladé mužstvo, stále sa máme veľa čo učiť na tejto úrovni. Nabudúce musíme ukázať inú odhodlanosť v niektorých situáciách.”

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:49

Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky, ktorá prevážala piatich japonských zamestnancov miestnej automobilky. Japonskí zamestnanci vyviazli bez zranení, výbuch však zranil troch okoloidúcich, uviedla polícia.

12:42

Ceny pohonných látok rástli aj počas 15. týždňa tohto roka, benzíny zdraželi viac ako o dva centy a mierne stúpla aj cena nafty. Oproti minulému týždňu boli ceny pohonných látok vyššie v priemere o 6 %.

12:20

Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v piatok vyzvala na zdržanlivosť s cieľom zabrániť ďalšiemu stupňovaniu napätia na Blízkom východe. Britský premiér Rishi Sunak žiadal, aby v regióne prevládol pokoj. Reagovali tak na útok v Iráne, ktorý americké médiá pripísali Izraelu.

12:07

Egypt vyzval Irán a Izrael, aby zachovali zdržanlivosť a vyhli sa tomu, že Blízky východ vtiahnu do konfliktu.

11:57

Medziročný rast hrubého domáceho produktu (HDP) za rok 2023 dosiahol po revízii úroveň 1,6 % v stálych cenách. Pôvodne bol začiatkom marca zverejnený nižší rast HDP na úrovni 1,1 %. Podobne bol rast ekonomiky po aktuálnej revízii mierne vyšší aj v roku 2022, a to na úrovni 1,9 %, keď posledný zverejnený údaj bol 1,8 %. Vývoj ekonomiky za roky 2020 a 2021 zostal nezmenený. V piatok o tom informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

11:51

Výrobné ceny v Nemecku v marci 2024 opäť klesli, už deviaty mesiac v rade, ale najmenej od júla minulého roka. Prispeli k tomu najmä nižšie ceny energií.

11:35

Na deväť sa zvýšil počet obetí nočného útoku ruskej armády na Dnepropetrovskú oblasť na juhu Ukrajiny. Medzi mŕtvymi sú tri deti a zranenia utrpelo viac než 10 osôb. Oznámilo to ukrajinské ministerstvo vnútra.

11:27

Spoločnosť Apple na žiadosť Pekingu odstránila z čínskeho App Store aplikácie Threads, WhatsApp, Telegram a Signal, informuje agentúra Bloomberg.

Čínske úrady to požadovali “z dôvodov národnej bezpečnosti”.

Predtým boli tieto služby v Číne dostupné len cez VPN, ale stále sa tešili popularite.

Minulý rok Peking zaviazal vývojárov aplikácií, aby sa do konca marca 2024 podrobili vládnej registrácii, inak prestanú fungovať.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali