Rastie vedľa Salviniho nová hviezda? Giorgia Meloniová: Boj proti únikom? Najprv proti tým najväčším, nadnárodným!

Rastie vedľa Salviniho nová hviezda? Giorgia Meloniová: Boj proti únikom? Najprv proti tým najväčším, nadnárodným!

Rím 18. novembra 2019 (HSP/Foto:SITA/AP-Alessandro Di Meo/ANSA via AP)

 

Taliansky odpor, to už nie je iba Matteo Salvini. Na scénu sa dostala nová hviezda národnej scény, novinárka a politička Giorgia Meloniová. Jej strhujúci prejav pred stotisícovým davom dáva tušiť, že Salvini nie je zďaleka to najhoršie, čo môže talianskych slniečkarov postihnúť

Na snímke Giorgia Meloniová

Líderka a spoluzakladateľka národnej konzervatívnej strany Bratia Talianska bola predsedníčkou mládežníckej organizácie Mladé Taliansko, ministerkou vo štvrtej Berlusconiho vláde a v súčasnosti stojí na čele strany, ktorá sa už stala relevantnou politickou silou, ešte radikálnejšou ako Salviniho Liga – s trochou fantázie by sme mohli rozdiel medzi nimi prirovnať k rozdielu medzi SNS a ĽSNS na našej politickej scéne.

Reklama

 

Prejav Giorgie Meloniovej so slovenskými titulkami môžete vidieť TU:

Reklama

 

Záznam pochádza z masových protestov spred niekoľkých týždňov v Ríme. Boli namierené proti novej vláde, ktorá v Taliansku vznikla koncom leta, potom ako Matteo Salvini položil spoločnú vládu s Hnutím piatich hviezd.

Meloniová: „Viete, ktoré bolo prvé nariadenie novej vlády? Prvé, čo títo páni v parlamente prijali, bol zákon ,Boldrini‘, ktorý dáva automatické občianstvo imigrantom. Hovoria, že chcú dať občianstvo deťom z cudziny, ktoré študujú s našimi deťmi na našich školách. Lenže to nie je pravda. Pravda je taká, že zneužívajú deti na to, aby rozdávali občianstvo každému – toto je to, čo navrhuje zákon ,Boldrini‘. Lenže my hovorime nie a už sme proti tomu vyzbierali stotisíc podpisov.

Talianske občianstvo sa totiž nerozdáva ako darčeky: ak chceš byť občanom Talianska, musíš ho chcieť, musíš sa pre jeho získanie zapotiť, musíš si ho zaslúžiť a keď ti ho dajú, budeš to oslavovať. U nás to funguje takto. Dostať občianstvo, to nie je právo, ale odmena pre toho, kto rešpektuje naše pravidlá, naše zákony a našu identitu.

Poviem to tu ešte raz. Ak vás uráža kríž alebo betlehem, tak ste si zmýlili krajinu, v ktorej chcete žiť. Svet je veľký a je plný islamských krajín, v ktorých neuvidíte žiadny kríž, pretože kresťania sú v nich prenasledovaní a kostoly sú zrovnávané so zemou. Ale my tu budeme chrániť naše symboly, naše kostoly, našu identitu, nášho Boha, našu vlasť a naše rodiny. Zmierte sa s tým! Budeme bojovať proti islamizácii Európy, pretože my nemáme v úmysle stať sa moslimským kontinentom.

Reklama

Nie je náhoda, že dokorán otvorili dvere ilegálnej imigrácii. Hovoria o sebe, že sú dobrí. Naozaj? Stačí sa pozrieť na tú solidaritu na uliciach, ako sa táto ľavica stará o imigrantov. Nie, oni to nerobia preto, že by boli dobráci. Robia to preto, lebo veľké finančné veľmoci, ktorých bábkami oni sú, potrebujú sem dostať masy zúfalých ľudí, aby tu mali lacnú pracovnú silu. Toto je ich motív, prečo to robia. Aby bohatí boli ešte bohatší a talianski pracovníci aby boli ešte chudobnejší.

Najšikovnejší a najinteligentnejší sú  Di Maio a Buonafede. Tí vytvorili dekrét o vyhostení. V tom vyhosťovacom dekréte sú uvedené krajiny, do ktorých je možné vyhostiť imigrantov. Z celkového počtu takmer dvesto krajín sveta tam zapísali len trinásť štátov. Jeden z týchto štátov, kam je možné vyhostiť imigranta, je Ukrajina, v ktorej je vojna. Pritom tam nie je uvedený ani jeden štát, z ktorých títo imigranti prichádzajú, ako je napríklad Pakistan alebo Nigéria.

Takže podľa Di Maia a Buonafedeho musíme vyhostiť ukrajinské opatrovateľky, ale nechať si nigérijských mafiánov. Podľa týchto dvoch pánov si musíme nechať dílera, ktorý na kúsky rozsekal Pamelu Mastropietro. Podľa týchto ľudí si máme nechať Ghančana, ktorý je obvinený z vraždy Desiré, ktorý bez chrbtovej kosti povedal, že by mali z jej smrti obviniť jej rodičov, pretože spôsobili jej smrť tým, že ju málo strážili.

V našej vlastnej krajine si dovolia nás poúčať, že keď znásilňujú a vraždia naše deti, tak za to môžeme my, lebo ich necháme samé chodiť po ulici. Toto sa stáva v Taliansku! Vyžeňme týchto ľudí domov, kam patria!

Mojím snom je vláda, a tá jedného dňa vznikne, ktorá jasne povie, že ilegálna migrácia je v Taliansku neprípustná. Do Talianska sa prichádza legálne, nie ilegálne. Nepripúšťame žiadne ospravedlnenky, v tomto neustúpime. Keď bude nevyhnutné postaviť múr, tak ho postavíme. Keď bude treba námornú obranu, tak ju zabezpečíme. Treba urobiť všetko pre to, aby sme zastavili ilegálnu migráciu.

Reklama

Na to však treba vládu vlastencov. Čiže bez PD (stredoľavá Demokratická strana) a Piatich hviezd (populistické Hnutie piatich hviezd), teda bez tejto ľavice, pretože ľavica v EÚ dokáže existovať len tak, že kolenačky líže päty Nemcom a Francúzom. Ale toto nie je cesta ako fungovať v Európe. V Európe sa dá existovať aj so vztýčenou hlavou a obhajovať národné záujmy, tak ako to robia iní.

Pýtajú sa ma, prečo som zaujatá proti Francúzom a Nemcom. Ja nemám proti nim absolútne nič. Ja som zaujatá proti Talianom, ktorí sa zapredali Nemcom a Francúzom!

Vláda chce zvýšiť DPH. Nie je dosť peňazí? Prestaňte dávať tisíceurovú podporu povaľačom, ilegálom a brigadistom (ultraľavica a teroristi) a peňazí budete mať dosť.

My chceme bojovať proti veľkým únikom. To je presne to, čo nerobí táto vláda. Ak máte odvahu, drahí priatelia vo vláde, choďte bojovať proti únikom veľkých nadnárodných korporácií a internetových gigantov! Choďte bojovať proti únikom u Číňanov a iných cudzincov, ktorí štát okrádajú na daniach o miliardy a do talianskej pokladnice nedali ani euro, namiesto toho, aby ste ich brali ľuďom v bare!

Teraz zaviedli limit na platby v hotovosti, máme platiť bankomatom. A čo nevidieť môže nastať chvíľa, že keď si pôjdeme do bankomatu vytiahnuť si svoje peniaze, bankomat sa nás spýta: načo potrebuješ sto eur? Čo chceš s nimi robiť? Ale do toho nikoho nič nie je, čo robíme so svojimi peniazmi!

Opäť sa rozprávajú o tom, ako odstrániť z dokumentov slová mama a otec. Prečo? Pretože rodina je pre nich nepriateľ. Národnosť je nepriateľ. Rod je nepriateľ. Všetko, čo nás definuje, je nepriateľ. To je jednosmerné rozmýšľanie: potrebujú odstrániť všetko, čo tvorí našu identitu, lebo bez identity a bez koreňov budeme ľahko ovládateľní a bezmocní v snahe chrániť si naše práva. To je ich hra. Chcú, aby sme boli rodič jedna a rodič dva. Rod L, G, B, T. Občania X. Čísla.

Lenže my nie sme čísla. My sme ľudia. A budeme si našu identitu chrániť. Ja som Giorgia, som žena, som matka, som Talianka, som kresťanka. Toto si vziať nenechám.“

Toľko emotívny prejav Giorgie Meloniovej. Niekto by možno povedal, že pre nás Slovákov nie je príliš aktuálny, keďže my na Slovensku našťastie zatiaľ nemáme problém s imigrantmi, ktorý je pre Talianov taký citlivý. Lenže to neznamená, že by sme sa ním nemali zaoberať – ba presne naopak! Kto si myslí to, čo nám posmešne hovoria „slniečkari“, že sme paranoidní, keď hovoríme o migrantskej hrozbe, že veď tu predsa ešte takmer žiadnych imigrantov nemáme, ten by sa mohol v rámci mentálnej prípravy skúsiť napríklad zamyslieť nad otázkou, prečo si vlastne zamyká svoj byt. Veď predsa v ňom ešte žiadnych nepozvaných hostí nemá…

Ivan Lehotský

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:14

Obyvatelia Slovenska plánujú v rámci príprav na veľkonočné sviatky minúť priemerne 97,1 eura. Najviac peňazí majú v úmysle minúť ľudia, ktorí si ich spájajú s kresťanskými tradíciami, ako aj staršie generácie a obyvatelia Prešovského kraja. Vyplýva to z aktuálneho online prieskumu agentúry NMS Market Research, na ktorom sa zúčastnilo 1030 respondentov.

18:13

Dvaja ľudia zahynuli po páde do Atlantického oceánu na severnom pobreží Španielska, oznámili vo štvrtok záchranné služby autonómneho spoločenstva Astúria. Ďalšie dve osoby prišli o život v Katalánsku.

18:12

Vo veku 90 rokov zomrel v stredu psychológ Daniel Kahneman, ktorý v roku 2002 získal Nobelovu cenu za ekonómiu.

18:12

Ruské vojenské lietadlo sa vo štvrtok zrútilo do mora pri polostrove Krym. Pilotovi sa podarilo katapultovať.

17:59

Francúzske úrady rozmiestnia počas veľkonočných sviatkov pred všetky katolícke a protestantské kostoly príslušníkov bezpečnostných síl. Reagujú tak na minulotýždňový útok v Moskve.

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali