Ramsay pred Nemeckom: “Nesmieme opakovať chyby”

Ramsay pred Nemeckom: “Nesmieme opakovať chyby”

Piešťany 11. apríla 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj)

 

Dvadsaťtri hokejistov privítali na utorňajšom zraze v Piešťanoch generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan a tréner Craig Ramsay. V nominácii prišlo oproti prvému týždňu záverečnej prípravy k niekoľkým zmenám. Pribudlo trio útočníkov z Nitry, Richard Stehlík a dvojica z Hradca Králové Patrik Rybár a Lukáš Cingel, ktorá sa pripojí k tímu v piatok. V bránke okrem Rybára dostane priestor rovnaké duo ako v zápasoch EHCH vo Švédsku – Denis Godla a Dávid Hrenák.

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay

V príprave na víkendové zápasy bude aj brankár z “dvadsiatky” Jakub Kostelný, ten však do Nemecka necestuje. “V piatok sa k nám pripoja Lukáš Cingel a Patrik Rybár, ktorí by v Nemecku mali odohrať jeden zápas,” prezradil generálny manažér Miroslav Šatan. Ten v utorok bližšie informoval aj o situácii v zámorí, odkiaľ mal dobré, no i horšie správy.

Reklama

“Na MS nám nepomôžu Jaro Halák a Richard Pánik. Jarovi skončil kontrakt a jeho situácia je nejasná, takže rešpektujeme jeho rozhodnutie, Pánikovci čakajú prírastok do rodiny. Pre zranenie nemôžu už v tejto sezóne hrať Marián Gáborík a Marek Hrivík. Máme však aj pozitívne správy, máme prísľub od Tomáša Jurča a Andreja Sekeru. Obaja by sa mali k tímu pripojiť zhruba týždeň pred koncom prípravy. Rovnako aj Christián Jaroš, ktorému sa končí sezóna.”

V hre sú aj ďalší hráči, ktorých tímy sa v zámorí predstavia v play off. “So všetkými som hovoril, dohodli sme sa, že ak skončia predčasne, tak si opäť zavoláme a porozprávame sa. Ide o Zdena Cháru, Tomáša Tatara, Marka Daňa a Petra Budaja. Ani jeden z nich sa nevyjadril jednoznačne, takže je to otvorené,” povedal Šatan a dodal: “Čo sa týka hráčov v AHL Petra Cehlárika, Martina Marinčina a Erika Černáka, tí majú sezónu ešte o týždeň dlhšie, ale aj ich samozrejme budeme kontaktovať.”

Reklama

V zápasoch Euro Hockey Challenge proti Nemecku 14. a 15. apríla sa v A-tíme predstavia aj útočníci HK Nitra Michal Krištof a Matej Paulovič, ktorých doplnil klubový spoluhráč Tomáš Mikúš. “Teším sa, že tu môžem byť. Nestáva sa často, že je v reprezentácii celý útok, ktorý pôsobil aj v klube, takže mám o to väčšiu radosť. Teším sa aj na zápasy s Nemeckom, keďže sú to finalisti zo zimnej olympiády v Pjongčangu,” povedal na utorňajšom zraze Mikúš, ktorý si v A-tíme Slovenska pripíše prvé reprezentačné štarty.

Z predchádzajúcej nominácie na zápasy so Švédskom naopak vypadli obrancovia Karol Sloboda a Martin Bodák a útočníci Andreas Štrauch, Dávid Šoltés a Filip Krivošík. Po štyroch rokoch si dres národného tímu oblečie obranca Richard Stehlík, ktorý získal titul vo francúzskej lige s klubom Rouen Dragons. Jeho tím vo finále triumfoval nad víťazom základnej časti Grenoblom hladko 4:0 na zápasy. “Nominácia ma prekvapila, ale veľmi sa teším. Mal som dobrú sezónu, takže som rád, že si ju ešte predĺžim. Neviem na ako dlho, ale už keď som dostal pozvánku do reprezentácie, tak budem bojovať a uvidíme,” uviedol Stehlík.

V nominácii je aj obranca Michal Čajkovský, ktorý v nej figuroval aj na zápasy vo Švédsku, ale v tom čase mal pred podpisom zmluvy. Preto poprosil GM Miroslava Šatana, aby ho z nej vyškrtol. Čajkovskému vyhoveli, s výpravou však na sever Európy cestoval a trénoval.

V príprave na dvojzápas v Nemecku sa neobjavil brankár Ján Laco. “Janovi sme dali týždeň na rozmyslenie. Vyzerá to tak, že to rozhodnutie ešte o pár dní predĺžime. Ale skôr to vyzerá tak, že s nami nebude pokračovať v príprave. Je to viac o ňom, takže čakáme a dáme vám informácie, ako to dopadne,” uviedol Šatan.

Slováci odštartovali záverečnú prípravu uplynulý týždeň vo Švédsku, kde s domácimi dvakrát prehrali vysoko 3:6 a 1:7. Hlavný tréner Craig Ramsay napriek tomu videl na hre svojich zverencov aj pár pozitív, no upozornil, že sa treba vyvarovať zbytočných chýb. “Nikto nechce takto prehrať, no keď som si pozrel video, tak tam boli aj dobré momenty. Napríklad, v prvých desiatich minútach tretej tretiny mali len jednu strelu na bránku a nehrali v našom pásme. Veľa vecí, ktoré chceme robiť, fungovalo, no keď sme spravili chybu, bola vždy veľká a skončilo sa to gólom v našej sieti. Nesmieme ich opakovať.”

Reklama

Kanadský kormidelník verí, že v Nemecku to bude už lepšie predstavenie. “Je to o vyladení detailov. Na týchto tréningoch budeme pracovať na hre v strednom pásme, aby sme cez neho ľahšie prechádzali do útoku a na druhej strane, aby sme v ňom viac získavali puky. Nemcov sme zdolali na ich turnaji, ale boli veľmi dobrí. Majú rýchlosť, sú silní a hrajú dosť do tela, takže budú hrať dosť tvrdo. Navyše, teraz majú veľa sebavedomia a myslím si, že Marco Sturm odviedol kus dobrej práce. Robia veľa vecí, ktoré chceme robiť aj my, ktoré verím, že časom aj budeme robiť,” dodal Ramsay.

 

Nominácia SR na zápasy Euro Hockey Challenge proti Nemecku 14. a 15. apríla:

brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.), Dávid Hrenák (St. Cloud State Univ. NCAA/USA), Patrik Rybár (Mountfield Hradec Králové/ČR)

obrancovia: Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec/ČR), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus.), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha/ČR), Martin Fehérváry (HV 71 Jönköping/Švéd.), Martin Gernát (Lausanne/Švaj.), Mário Grman (Piráti Chomutov/ČR), Juraj Valach (Piráti Chomutov/ČR), Peter Trška (HC Vítkovice/ČR), Richard Stehlík (Rouen Hockey Elite 76/Fra.)

Reklama

útočníci: Martin Bakoš (HC Bílí Tygři Liberec/ČR), Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana (všetci HK Poprad), Michal Krištof, Matej Paulovič, Tomáš Mikúš (všetci HK Nitra), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Michel Miklík, Ladislav Nagy, Marek Hovorka (všetci HC Košice), Eduard Šimun (HC Nové Zámky), Lukáš Cingel (Mountfield Hradec Králové/ČR)

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:18

Ruský generálny prokurátor Igor Krasnov pricestoval do Havany na bilaterálne rokovania so svojím kubánskym kolegom a ďalšími predstaviteľmi, oznámil v utorok jeho úrad. Informovala agentúra Reuters.

10:08

Bezpečnostná rada OSN (BR OSN) v pondelok vyzvala Venezuelu a susednú Guyanu, aby sa vyhli eskalácii napätia v regióne Essequibo bohatom na ropu, ktorý si obe krajiny nárokujú.

Toto územie, okrem Venezuelou kontrolovaného ostrova Ankoko, je súčasťou Guyany. Nároky naň si však robí aj Venezuela.

10:02

Filipíny zadržali 1,8 tony kryštalického metamfetamínu. Oznámil to v utorok filipínsky prezident Ferdinand Marcos, podľa ktorého ide o rekordnú policajnú raziu súvisiacu s týmto druhom drogy.

09:54

Berlín a Peking by mohli pomôcť dosiahnuť “spravodlivý mier” na Ukrajine. V utorok v čínskom hlavnom meste to počas stretnutia s prezidentom Si Ťin-pchingom povedal nemecký kancelár Olaf Scholz.

Scholz dodal, že od jeho poslednej návštevy Číny “medzi našimi vládami prebieha intenzívna výmena názorov”.

09:45

Hladiny riek v oblastiach ruského Uralu a juhozápadnej Sibíri naďalej rýchlo stúpajú, uviedli v utorok úrady. Voda už zaplavila stovky domov, prerušila dodávky elektrickej energie a vynútila si urýchlenú evakuáciu obyvateľov.

09:35

Grécka vládnuca konzervatívna strana Nová demokracia (ND) v pondelok zaradila na svoju kandidačnú listinu do júnových volieb do Európskeho parlamentu etnického Gréka z Albánska Frediho Beleriho.

Beleri bol zatknutý 12. mája 2023 pre kauzu kupovania hlasov pred komunálnymi voľbami v albánskom pobrežnom meste Himara. Napriek tomu voľby vyhral.

09:24

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken využil Čiernomorskú bezpečnostnú konferenciu na to, aby ubezpečil štáty hraničiace s Čiernym morom, že sa môžu spoľahnúť na podporu Spojených štátov amerických. Informovala agentúra AP.

Antony Blinken
Na snímke americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
09:12

Prvý deň historického procesu s americkým exprezidentom Donaldom Trumpom v kauze podplácania pornoherečky sa skončil bez zvolenia členov súdnej poroty. Ich výber bude pokračovať v utorok.

09:03

Americký prezident Joe Biden spolu s manželkou, prvou dámou Jill Bidenovou v pondelok zverejnili svoje daňové priznanie za rok 2023. Spolu zarobili približne 620.000 dolárov a na federálnych daniach z príjmu odviedli 146.629 dolárov.

08:50

Kazašský prezident Kasym-Žomart Tokajev podpísal v pondelok zákon, ktorý kriminalizuje domáce násilie páchané na ženách a deťoch.

Osoby usvedčené z ublíženia alebo bitia ženy či dieťaťa budú podľa novej legislatívy potrestané prísnejšie, a to v závažnejších prípadoch aj trestom odňatia slobody.

08:26

Ceny ropy sa v utorok ráno zvýšili, keďže čínska ekonomika vzrástla viac, ako sa očakávalo. Eskalácia napätia na Blízkom východe ale udržala trhy s ropu na uzde po tom, čo Izrael uviedol, že zareaguje na víkendový útok Iránu raketami a dronmi.

08:13

Prokuratúra v Severnom Macedónsku v pondelok informovala o zadržaní 17 dozorcov, slúžiacich vo väznici v hlavnom meste Skopje. Sú podozriví z napomáhania pri vlaňajších útekoch dvoch väzňov.

07:54

Americká Snemovňa reprezentantov bude tento týždeň hlasovať o balíku návrhov zákonov, ktorý zahŕňa aj vojenskú pomoc pre Ukrajinu a Izrael. V noci na utorok o tom informoval predseda snemovne Mike Johnson.

07:48

Šéf Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) v pondelok vyjadril znepokojenie nad možným útokom Izraela na jadrové zariadenia v Iráne. Vyzval na mimoriadnu zdržanlivosť.

07:36

Zbrojárku filmu Rust Hannu Gutierrezovú-Reedovú v pondelok v americkom štáte Nové Mexiko odsúdili na 18 mesiacov vo väzení v prípade smrti kameramanky Halyny Hutchinsovej. Tá zomrela, keď na ňu počas skúšky pri natáčaní vystrelil zo zbrane herec Alec Baldwin.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali