Priama Demokracia: Všetci na takzvanej pro-národnej politickej scéne sa chcú spájať, my sa vieme rovnako spájať, nie však za cenu politického obchodu, bez priorít a sebaklamu, takzvane sa aspoň niekde prilepiť…

Priama Demokracia: Všetci na takzvanej pro-národnej politickej scéne sa chcú spájať, my sa vieme rovnako spájať, nie však za cenu politického obchodu, bez priorít a sebaklamu, takzvane sa aspoň niekde prilepiť…

Bratislava 6. júna 2019 (HSP/Foto:PD)

 

Strana Priama Demokracia sa uchádza o zmenu politického systému s väčšou kompetenciou v riadení štátu cez formu funkčného referenda, prostredníctvom väčšinového rozhodovania občanmi tejto krajiny. Odvolateľnosť politikov, či hmotná zodpovednosť politikov, funkčné referendum, vojenská neutralita, to sú základné body, ktoré  by podľa PD mali byť  samozrejmosťou v tejto krajine po roku 2020

Na snímke predseda strany Priama demokracia Marek Géci

„Projekt priamej demokracie a jej zavedenie do politického systému na Slovensku nie je jednoduchý, je ľuďom upieraný aj preto, že zapredané médiá toto politické smerovanie utláča. Súčasní politici radšej budú organizovať mnohohodinové tlačové besedy, budú tam vyplakávať a kázať morálku, čistotu, slušnosť, transparentnosť, budú  ponúkať nerealizovateľné programy a pritom sa tí istí politici boja ľudí, ktorým iba sľubujú a neveria im a považujú ich za hlupákov, pretože si myslia, že sa nedokážu rozumne rozhodovať a nástroj funkčného referenda im dať odopierajú !! Prečo dokážu akceptovať tí istí  politici výsledky prezidentských volieb s nízkou volebnou účasťou, prečo dokážu akceptovať výsledok volieb do EP, prečo dokážu akceptovať výsledky volieb do NRSR pri nízkej volebnej účasti a nedokážu a nevedia si predstaviť nástroj funkčného referenda, kde v našom navrhovanom referende rozhodne vždy väčšina zúčastnených voličov a vždy bude platné a záväzné pre NRSR? Nedokážu to akceptovať iba preto, že by nemohli znova iba sľubovať a neplniť tie isté sľuby dookola.“

Reklama

 

Mnohé strany sa majú tendenciu teraz spájať pred voľbami do NR SR

Reklama

Je to legitímne, ale do akej miery skutočné a úprimné? Nejde u mnohých  iba o začlenenie sa niekam a k niekomu len preto, že dnes je problém si založiť politický subjekt, financovať ho, poprípade sa ide niekto spojiť, aby to vyzeralo dobre pred ľuďmi, lebo veď aj PS a Spolu sa spojili? Zabúdame však, že PS a SPOLU je projekt, ktorý zrejme vznikol dávno predtým ako sme si všetci mohli myslieť, že niečo také môže vzniknúť a prerásť do týchto rozmerov. Predpokladať, že tieto strany vznikli spontánne a spontánne sa idú aj spájať je zrejme utópia…

Priama Demokracia už mala ponuky na takzvané spájanie, ale pokiaľ spájanie má mať iba stranícky efekt a znova spájanie založené iba na sľuboch, oligarchii,  nemáme záujem o podobné spájanie! Spájať sa má zmysel, pokiaľ na ihrisku sú hráči, ktorí idú hrať za jedno mužstvo a pre ľudí. Program tipu, dáme Vám 3000 Eur minimálnu mzdu, alebo vystúpime z EÚ, bojujme proti každému za každú cenu, alebo upálime čarodejnice… je iba mlátenie slamy.  Naše priority sú jasné a to je funkčné referendum, odvolateľnosť a hmotná zodpovednosť politikov, koniec zdieraniu našich občanov a práca za európske platy, udržanie štandardných a tradičných hodnôt zdravej rodiny, vojenská neutralita a vykonávanie  zahraničnej politiky, ktorá bude otvorená pre každú suverénnu krajinu, bezplatné a hlavne kvalitné zdravotníctvo, potravinová  sebestačnosť! Poviete si, ale veď to je normálne predsa, no nie je to normálne pre súčasné politické elity.

Preto, ak sa niekedy máme spájať do nejakých predvolebných koalícií, je jedno či by sme mali mať 0,5%, alebo 5%, 20%, od týchto bodov neustúpime a nezapredáme základné body, ktoré krajine a občanom tejto krajiny pomôžu. Nie sľuby, ale ľudia rozhodnú, preto sa opierame o zavedenie funkčného referenda pre ľudí a spravíme všetko pre to, aby sa nám podarilo presadiť tieto body po voľbách v roku 2020. Či sa nám to podarí presadiť samostatne, alebo vo forme nejakej spoločnej koalície s ktorou by sme išli do volieb do NRSR, ukážu najbližšie týždne a prípadné stretnutia s ľuďmi, ktorí by mohli mať podobné ciele a programové vízie,“ uviedol predseda strany Marek Géci.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:36

Francúzska polícia v piatok popoludní zadržala pred iránskym konzulátom v Paríži podozrivého muža, ktorý tam predtým podľa jedného svedka vstúpil s výbušninami. Podľa zdroja denníka Le Figaro k zadržaniu došlo po tom, čo muž z budovy vyšiel. Polícia teraz prehľadáva okolie konzulátu.

15:36

Česi si vo voľbách do Európskeho parlamentu budú môcť vybrať z 30 politických strán, hnutí či koalícií. V piatok to oznámilo české ministerstvo vnútra, ktoré zverejnilo rozhodnutie o registrácii kandidátnych listín. Podľa prieskumov je favoritom hnutie ANO.

15:34

Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas diskusie na 20. výročnom sneme Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) upozornila na dôležitosť rozvoja energetického sektora pre budúcnosť Slovenska. Témami diskusie boli aj zlepšovanie podnikateľského prostredia, digitalizácia či podpora životného prostredia. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

15:33

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier. Rovnako odmietol aj tvrdenie, podľa ktorého zachová inštitút daňového bonusu a nepodporí zdvíhanie daní a odvodov z dôvodu pokrytia 13. dôchodkov. V piatok o tom informoval tlačový odbor rezortu práce. Vedenie KDH vo štvrtok (18. 4.) uviedlo, že tieto záväzky im umožnili podporiť zavedenie 13. dôchodku.

15:26

Iránsky prezident Ebráhím Raísí v piatok privítal bezprecedentný odvetný útok Teheránu na Izrael spred takmer týždňa. Vo svojom prejave k stovkám ľudí v provincii Semnán však Raísí vôbec nespomenul explózie, ktoré v piatok hlásili z provincie Isfahán v strednej časti Iránu.

15:09

Francúzska polícia v piatok obkľúčila iránsky konzulát v Paríži a v prípade požiadavky iránskej misie je pripravená doň vstúpiť. V budove konzulátu sa údajne nachádza muž s výbušninou.

14:52

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 10. mája. Rezort o tom informoval na webe. Od decembra 2023 nemocnicu dočasne vedie Juraj Smatana.

14:48

Nórsky kráľ Harald V. sa vráti v pondelok po dlhšej prestávke k pracovným povinnostiam. Oznámil to v piatok nórsky kráľovský palác.

14:48

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár sa v pondelok 22. apríla 2024 zúčastní v Luxemburgu na zasadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné veci (FAC). Hlavnými témami rokovania ministrov členských štátov EÚ bude situácia na Blízkom východe, v Sudáne a na Ukrajine. V tejto súvislosti sa uskutoční spoločné rokovanie šéfov rezortov diplomacií spolu s ministrami obrany členských štátov EÚ – SR bude popri Jurajovi Blanárovi zastupovať podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák.

14:47

Dubajské letisko, jedno z najrušnejších na svete, v piatok oznámilo obmedzenie počtu prichádzajúcich letov. V Spojených arabských emirátoch (SAE) naďalej pretrvávajú problémy po tohtotýždňových záplavách.

 

14:46

Rusko sústreďuje svoje hybridné útoky na Fínsko, pričom v snahe o jeho destabilizáciu využíva migráciu. Vyhlásila to v piatok predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová počas návštevy tejto severskej krajiny.

14:46

Spojené štáty v piatok na zasadnutí ministrov zahraničných vecí zoskupenia G7 informovali, že od Izraela dostali “na poslednú chvíľu” informácie o dronovom útoku v Iráne. Oznámil to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani. Šéf americkej diplomacie Antony Blinken sa k tomu odmietol vyjadriť.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali