Poslanec Goga: Záujmové skupiny nám chcú nahovoriť, že situácia vo Venezuele sa nás dotýka a máme reagovať

Poslanec Goga: Záujmové skupiny nám chcú nahovoriť, že situácia vo Venezuele sa nás dotýka a máme reagovať

Bratislava 16. februára 2019 (HSP/Foto:SITA/AP-Rodrigo Abd)

 

Poslanec Národnej rady Ľudovít Goga z hnutia Sme rodina napísal na sociálnej sieti o mediálnom a politickom nátlaku na verejnosť a zdržanlivé európske vlády ohľadom krízy vo Venezuele.

Protesty vo Venezuele

Ľudovít Goga, člen Výboru NR pre európske záležitosti, hovorí doslova o politickom marketingu.

Reklama

“Nemôžem sa zbaviť dojmu, že v snahe dosiahnuť svojho sa snažia niektoré politické záujmové skupiny nahovoriť nám, že situácia vo Venezuele sa nás dotýka a máme na ňu reagovať.”

Tieto skupiny sú podľa neho aktívne vo viacerých krajinách, napríklad v Taliansku. “Skúšajú to všade a naposledy aj v Taliansku. Napriek prvotnej odmietavej línii talianskej vlády zasahovať do vnútorných sporov vo Venezuele a zasadeniu sa za neutrálny postoj k udalostiam suverénneho štátu, sa počas posledných dní, podľa všetkého v rámci zahraničím platenej propagandy a turné delegácie Talianov žijúcich vo Venezuele (ktorých je tam viac ako 100 000), karty obrátili a niektorí predstavitelia vlády vrátane prezidenta republiky Matarellu žiadajú podporiť rezolúciu EU.”

Reklama

Goga podotýka, že na turné po Európe sa vybral aj sám venezuelský opozičný vodca Guiado, ktorý má v pláne sľubovať otvorenie venezuelských ropných zásob zahraničným firmám.

“Ľavicové hnutie piatich hviezd trvá na svojej neutrálnej pozícii, ktorú výstižne zhrnul jej člen di Battista vo výroku: “Množstvo demokracie, ktoré chceme exportovať do ktorejkoľvek krajiny je stále priamo úmerné množstvu ropy, ktorá sa tam nachádza. Keby Venezuela nemala najväčšie zásoby ropy na svete dnes by sa nikto nezaujímal o práva jej občanov. Chce to veľkú odvahu v tejto chvíli zachovať si neutrálnu pozíciu, viem to. Taliansko na to nie je zvyknuté.”

Podľa Gogu, je pravda, že Venezuela s vysokou infláciou sa momentálnymi vnútornými pomermi nemôže chváliť. “Je ale skutočne takéto riešenie zo strany medzinárodnej komunity to správne? K novým slobodným voľbám už nie je alternatíva no tie musia byť sprostredkované hlavne neutrálnou medzinárodnou komunitou.”

“Je to práve Guiado, o ktorom sme do včera nič nepočuli a ktorého strana mala v predošlých voľbách vo Venezuele len zanedbateľnú podporu, ktorý má byť dočasným vodcom krajiny a ktorý má žať ovocie “medzinárodnej kampane”?”

poslanec za Sme rodina doplnil, že dokonca aj podľa ústavy suverénnej Venezuely to má byť práve viceprezident, ktorý má v situácii krízy prevziať moc. “Odkiaľ sa teda nabral práve líder opozície Guaido? Vezmime si hypotetickú situáciu, že by sa v atmosfére mesiace trvajúcich francúzskych nepokojov vyhlásila líderka francúzskej opozície Marine Le Pen za dočasnú prezidentku Francúzskej republiky za podpory Číny, Iránu, Ruska a Turecka. Aká reakcia medzinárodnej komunity by bola v takomto prípade…” Uviedol na záver Ľudovít Goga.

Reklama

 

 

 

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali