Paulov: Zastavme ich, bratia!

Paulov: Zastavme ich, bratia!

Bratislava 7. júna 2020 (HSP/Foto: SP)

 

“Ak sa chceme venovať analýze textu Memoranda, dostupného na internete, ktoré SMK doručilo premiérovi Matovičovi, nemožno obísť preambulu maďarskej ústavy. Prečítajte si, ako začína preambula maďarskej ústavy: Základný zákon Maďarska (z 25. apríla 2011),” píše Dr. Štefan Paulov

Na snímke Dr. Štefan Paulov

Boh žehnaj Maďarov!

Reklama

Vyznanie národa:

My, členovia maďarského národa na začiatku nového milénia, so zmyslom pre zodpovednosť za každého Maďara, prehlasujeme nasledovné.

Reklama

 

Politici SMK totiž žiadajú odstrániť z preambuly Slovenskej ústavy to, čo im neprekáža v preambule ústavy Maďarskej. „My národ slovenský“ je identické, ako „My členovia maďarského národa“. Pritom preambula slovenskej ústavy nezačína podnadpisom: „Boh žehnaj Slovákov!“

Slová o národe sú v slovenskej aj v maďarskej ústave nevyhnutné, pretože podľa medzinárodného práva iba národy majú právo na sebaurčenie v zmysle nadobudnutia štátnosti. Preto nemôžu svoj štát vyhlásiť obyvatelia Hongkongu, či New Yorku s ústavou, ktorá by v preambule mala: My občania New Yorku, či My občania Hongkongu. Nemôžu to urobiť dokonca ani federálne americké štáty, napríklad Texas, pretože existujú síce texasania, ale nie texaský národ.

Ak by sme zmenili preambulu v zmysle požiadavky SMK, zriekli by sme sa svojho práva na sebaurčenie. Slovenská republika svojou existenciou je vyjadrením našej štátnej suverenity, preambula zhmotňuje našu národnú suverenitu a definuje Slovákov ako politický národ. Tá je rovnako dôležitá. V Československu Slováci nemali národnú suverenitu garantovanú, iba štátnu. Ak to Česká republika dnes vo svojej ústave nemá, znamená to, že Česi rezignovali na vyjadrenie svojej národnej suverenity, čo sa im v budúcnosti môže ešte vypomstiť. Je potrebné jasne a nahlas povedať: Zmena preambuly nie je žiadna oprávnená požiadavka utláčanej menšiny! Preambula je nedotknuteľná a útok na preambulu je útokom na základy štátu!

Názov memoranda je: Memorandum maďarskej komunity. V celom texte memoranda autori ani raz nepoužívajú názov maďarská národnostnámenšina, ktorou v skutočnosti sú. Označujú sa vágnym termínom komunita, už zjavne nechcú byť menšinou. V ďalšom texte žiadajú „uznanie Maďarov za svojbytný politický národ v rámci Slovenska“. Práva Maďarského národa sú realizované v štáte Maďarsko, nemôže existovať ešte  aj druhý maďarský národ v Slovenskej republike so svojimi právami. Pritom v zmysle filozofie memoranda sa Slováci zmenou preambuly majú zrieknuť svojho práva byť politickým národom a majú ho priznať maďarskej národnostnej menšine! Čo to je, ak nie šovinizmus? Ďalej žiadajú: „Vytvorenie Maďarského okolia, ktoré by spravovali Maďari“ a  „slobodné používanie našich národných symbolov: hymna erb, trikolóra, v každej oblasti života.“

Reklama

Akú majú hymnu, a trikolóru, aký erb má maďarská národnostná menšina v Slovenskej republike? Kde sa nachádza to Maďarské okolie? Majú už vytýčené jeho hranice? Čoho sa to vlastne  dožadujú? Požadujú územnú autonómiu, štát v štáte! Tento text nie je memorandum. Je to ultimátum. V texte žiadajú, okrem bezbrehých jazykových práv, fakticky aj zrušenie Benešových dekrétov. Ich text prekračuje nielen hranice tolerancie, ale aj hranice zákonnosti.

Dokazuje len, že niektorí politickí predstavitelia maďarskej menšiny doterajšie ústupky Slovákov nechápali ako veľkorysosť a toleranciu, ale ako našu  slabosť. Text memoranda je politický program na deštrukciu územnej celistvosti štátu. Vyzývam generálnu prokuratúru, ministra vnútra a ministra spravodlivosti, aby preskúmali, či sa signatári tohto dokumentu nedopustili trestného činu vlastizrady podľa siedmej hlavy trestného zákona o trestných činoch proti republike, paragraf 311, prípadne ešte  iných paragrafov trestného zákona. Aby začali konať a aby informovali o svojich krokoch znepokojenú verejnosť. Autonomistický program je ohrozením územnej celistvosti SR a to je trestný čin.Preto som aj do názvu svojej analýzy dal slová Slovenskej štátnej hymny.Zastavme ich, bratia, skôr, ako nám rozvrátia štát!

Dr. Štefan Paulov

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

13:40

Federálna vláda USA poskytne pôžičku vo výške 1,5 miliardy dolárov na obnovenie prevádzky jadrovej elektrárne v štáte Michigan. Má ísť o prvý takýto reštart v dejinách USA.

13:40

Bulharská populistická strana Je taký národ (ITN) odmietla vo štvrtok sformovať novú vládu, čím otvorila cestu k vypísaniu predčasných parlamentných volieb.

13:39

Slovensko má najdrahší benzín spomedzi susedných krajín Európskej únie (EÚ). V medzitýždňovom porovnaní ceny benzínu na Slovensku zaznamenali najvyšší percentuálny skok v strednej Európe v porovnaní so susednými Rakúskom, Českou republikou, Poľskom a Maďarskom. Upozornil na to analytik ČSOB Marek Gábriš v súvislosti s nárastom cien pohonných látok, o ktorom vo štvrtok informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

13:39

Tempo rastu peňažnej zásoby v eurozóne sa vo februári zrýchlilo, ako aj rast úverov súkromnému sektoru, ukázali nové údaje Európskej centrálnej banky (ECB).

13:38

Pre okresy Brezno, Snina a Veľký Krtíš vyhlási Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR dotačnú výzvu, z ktorej budú môcť spolu čerpať 1,1 milióna eur. Na tlačovej konferencii v Brezne to vo štvrtok povedal minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).

13:38

Pobočky Slovenskej pošty budú počas veľkonočných sviatkov zatvorené na Veľký piatok (29. 3), Veľkonočnú nedeľu (31. 3.) aj Veľkonočný pondelok (1. 4.). V sobotu (30. 3.) budú pošty poskytovať svoje služby v štandardných otváracích hodinách. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali