Nový koncept Škoda Vision C dáva prvý náhľad na elegantne päť – dverové kupé

Nový koncept Škoda Vision C dáva prvý náhľad na elegantne päť – dverové kupé

Praha 7. februára (HSP/Foto:carbuyer.co.uk)

 

Dizajn značky Škoda bude expresívnejší, dynamickejší a emocionálnejší

Najväčší záujem v expozícii mladoboleslavskej Škody Auto na ženevskom autosalóne nepochybne vzbudí dizajnová štúdia nazvaná zatiaľ tajomne Škoda Vision C. Na ženevskom pódiu ju automobilka odhalí za mesiac, 4. marca, spolu s novou octaviou scout a novou verziou octavia s pohonom na stlačený zemný plyn CNG.

Reklama
Škodovka mení tvár. Pripravuje ochutnávku Vision C

“Štúdia začína ďalšiu fázu dynamického rozvoja modelového portfólia a dizajnu značky Škoda, ktorý prebieha niekoľko posledných rokov. Dizajn značky Škoda bude expresívnejší, dynamickejší a emocionálnejší, ” uvádza automobilka v tlačovej správe. Ku krásnemu autu neodmysliteľne patrí elegancia, nízka línia strechy a štýlové predné ukončenie s najväčšou pravdepodobnosťou s jasnými LED svetlometmi. Od nového kupé sa bude dať očakávať športovejší interiér no samozrejmosťou bude aj vybavenie ako telefónne spojenie Blutooth, ovládanie klimatizácie, bezpečnostné prvky, ktoré by mali automobilu zabezpečiť päť hviezdičiek v hodnotení bezpečnosti od Euro NCAP. 

Nepochybne Škoda VisionC Coupe bude súperom Volkswagenom CC. Zdroje online denníka Aktuálne.cz s odvolaním sa na zdroje priamo z automobilky potvrdzujú, že ide skutočne o koncept octavie kupé. Teda vozidla, ktoré bude mať päť dverí ako klasická octavia vo verzii liftback, avšak ponúkne elegantnejšie línie strechy a zadku.

Reklama

 

Štart v roku 2016?

Na konci januára, je pravdepodobné, že kupé sa dostane do sériovej výroby, pretože má potenciál získať ďalších používateľov a napomôcť tak nastavenému cieľu Škody – dostať vozidlo medzi desať najpredávanejších modelov sveta. Navyše toto riešenie nebude príliš finančne náročné.

Ak by sa vedenie Škody skutočne rozhodlo taký voz zákazníkom ponúknuť a zámer by posvätil aj koncern Volkswagen, výroba by neodštartovala skôr ako v roku 2016, po dokončení potrebného vývoja a skúšok. Tento termín je logický aj z ďalšieho dôvodu: V tú dobu by mala terajšia tretia generácia Octavie podstúpiť facelift. Dizajnové prvky prezentované na tohtoročnom ženevskom koncepte sa potom dostanú aj na zvyšné karosárske verzie liftback a kombi.

 

Reklama

Aj pre Fabiu a Superb

Štúdia má ale aj ďalšie hlbší význam. Škodovka si chce u širokej motoristickej verejnosti overiť, či sa chce vydať správnou cestou.

Škodovka mení tvár. Pripravuje ochutnávku Vision C

Zdroj Aktuálne.cz z automobilky totiž prezradil, že z toho, čo je vidieť na tejto štúdii, sa objaví v obmedzenej miere na novej generácii fabie aj na novom superbu. Prvý z automobilov bude odhalený už počas tohto leta, druhý na prelome tohto a budúceho roka.

Nový dizajnový štýl nepochybne ponesie aj budúce veľké SUV Škody, ktoré bude podľa Jozefa Kabaňa určené pre tých, ktorí “chcú byť vidieť”.

“Význam dizajnu automobilov Škoda rastie a dokazuje emocionálny náboj a silu značky”, Evidentne tak chce pôsobiť aj na inú cieľovú skupinu zákazníkov ako doteraz.

Reklama

Priaznivci Škody zatiaľ zvyčajne vsadili na výborný pomer ceny a úžitkovej hodnoty, navyše sa im často páčila prezentované múdre riešenie a technika vyvinutá v koncerne Volkswagen. Lenže aj v Česku rastie skupina zákazníkov, ktorí pri rozhodovaní o svojom novom automobile dajú predovšetkým na prvý dojem vyvolaný vzhľadom automobilu.

jf

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:08

Českí meteorológovia vydali vo štvrtok výstrahu pred očakávaným snežením a nízkymi teplotami. Pod nulu by mali klesnúť v noci na piatok takmer na celom území. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) tiež upozornil, že mrazy môžu poškodiť tohtoročnú úrodu na ovocných stromoch či zeleninu, preto ich odporučil chrániť.

16:06

Francúzsky súd v stredu odsúdil 67-ročnú zdravotnú sestru, ktorá okradla francúzsku štátnu zdravotnú poisťovňu o viac než 1,5 milióna eur prostredníctvom žiadostí o fiktívne vyšetrenia.

16:00

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa vo štvrtok predĺžila pozastavenie letov do iránskej metropoly Teherán a libanonského hlavného mesta Bejrút do konca apríla.

15:59

Plánovaná výstavba visutého mosta, ktorý má spojiť Sicíliu s talianskou pevninou, vyvoláva čoraz častejšie protesty miestnych obyvateľov. Po zverejnení plánov na vyvlastnenia v súvislosti s výstavbou sú podľa správy denníka Corriere della Sera “pripravení bojovať” a hrozia, že sa pripútajú k svojim domom.

15:58

Slovensku sa vo štvrtok podarilo predať štátne dlhopisy v celkovej hodnote 635 miliónov eur. O tieto dlhopisy prejavili záujem švajčiarski investori a po 10 rokoch sa tak podarilo SR diverzifikovať portfólio aj do inej meny ako euro. Informovalo o tom vo štvrtok Ministerstvo financií (MF) SR.

15:52

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave patrí medzi desať najlepších letísk vo východnej Európe. V ankete najlepších letísk sveta – Skytrax sa v kategórií letísk východnej Európy umiestnilo na 10. mieste. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Veronika Tóthová.

15:35

Britský princ William sa vo štvrtok účasťou na charitatívnych podujatiach vráti k svojím oficiálnym povinnostiam, ktoré prerušil minulý mesiac, keď jeho manželke Catherine diagnostikovali rakovinu.

15:07

Nová eurofondová výzva z Programu Slovensko za 350 miliónov eur je zameraná na modernizáciu verejnej osobnej dopravy a udržateľnej mestskej mobility v regiónoch. Uviedol to vo štvrtok minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) na tlačovej konferencii.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali