České média uviedli, že po tepelnej úprave by mäso nemalo ohroziť zdravie. Hovädzie sa však často konzumuje surové či sa baktérie pri príprave mäsa môžu preniesť na kuchynské nástroje a z nich na iné potraviny.
Ako uvádza iDnes.cz, v Jedálni Kocourek na Křenovej ulici v Brne odobrali 170 kilogramov, z ktorých sa zjedlo cez deväť kilogramov. Občerstvenie Mäsiarska bašta v Pohořeliciach odobralo 59 kilogramov, z ktorých ľudia zjedli 12,4 kilogramu.
Veterinári odobrali vzorky mäsa minulý týždeň a v stredu obdržali výsledky. Minister poľnohospodárstva Miroslav Toman (ČSSD) v stredu oznámil, že veterinári našli na českom trhu 700 kilogramov hovädzieho mäsa z Poľska nakazeného salmonelou.
Minister doplnil, že Česko začne testovať všetko poľské hovädzie mäso na zdravotnú nezávadnosť predtým, ako bude uvedené na český trh.

























