Mimovládkar Bránik tvrdí, že Zsuzsová mala byť v minulosti agentkou SIS a mala získať kompromitujúce materiály aj na jedného z troch najvyšších ústavných činiteľov

Mimovládkar Bránik tvrdí, že Zsuzsová mala byť v minulosti agentkou SIS a mala získať kompromitujúce materiály aj na jedného z troch najvyšších ústavných činiteľov

Bratislava 2. júla 2019 (HSP/Foto:TASR-Henrich Mišovič, Facebook)

 

Kontroverzný bezpečnostný analytik Radovan Bránik na svojej internetovej stránke napísal viacero doposiaľ neznámych informácii o Alene Zsuzsovej, ktorá je v súčasnosti obvinená z objednania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Na snímke Alena Zs.

Schopnosť Aleny Zsuzsovej dlhodobo a efektívne odolávať rôznym stratégiám vyšetrovateľov je podľa Bránika prekvapujúcou iba pre ľudí, ktorí o jej skutočnej minulosti až dodnes nič netušili. “Vodiť ľudí za nos ju totiž kedysi učili skutoční profesionáli. Pretože Zsuzsová bola niekoľko rokov aktívnou príslušníčkou Slovenskej informačnej služby (SIS).

Reklama

Osoba, ktorá sa nakontaktovala na množstvo vplyvných politikov a v súčasnosti je obvinená z objednania dvojnásobnej vraždy bola podľa Bránika v SIS kolegyňou napríklad Kočnerovho obchodného partnera Štefana Ágha. “Zsuzsová a Ágh pritom podliehali veleniu svojho nadriadeného Dušana Keményho, niekdajšieho obávaného šéfa 52. oddelenia Slovenskej informačnej služby. Toto oddelenie malo v náplni práce okrem iného získavanie novinárov, ľudí z kultúrnych kruhov a významných predstaviteľov tretieho sektora pre utajenú spoluprácu v role agentov.”

Kemény podľa Radovana Bránika počas svojej kariéry v porevolučnej a Lexom riadenej spravodajskej službe používal krycie meno Pastucha a stal sa vraj povestným svojou bezohľadnosťou a nevyberanými spôsobmi, akými pacifikoval tých, ktorí sa občas pokúsili odoprieť poslušnosť.

Reklama

“Z komunistickej ŠtB vedenej Alojzom Lorencom si do SIS priniesol návyky, ktoré neskôr po nástupe Mečiara k moci zúročil: v dávnej minulosti bol napríklad jedným z dôstojníkov, ktorí riadili a vyťažovali agenta ŠtB a neskoršieho arcibiskupa Sokola, spolu so Svätoslavom Monsbergerom boli dokonca podozriví z podielu na vražde kňaza Štefana Poláka z Boroviec a neadekvátne manipulovali vyšetrovanie – podľa historika Patrika Dubovského z Ústavu pamäti národa “Alojz Lorenc vydal rozkaz pre všetky správy ŠtB v Československu, aby akékoľvek zistenia ohľadne smrti kňaza Poláka odovzdávali XII. správe ZNB, teda správe ŠtB pre Slovensko, ktorá však svoje poznatky neposúvala ďalej kriminalistom.” Neskôr, už počas ponovembrového režimu pôsobil Kemény vo viacerých krycích firmách SIS a viedol napríklad aj SBS IBeA 3 – v nej okrem množstva vtedy ešte aktívnych, alebo už bývalých príslušníkov tajných služieb pôsobil napríklad aj niekdajší únosca Michala Kováča ml. a súčasný ťažko skúšaný obyvateľ Mali Ľuboš Kosík.”

Bránik vo svojom článku napísal, že Kočner, Ágh a Kemény sa prvýkrát na väčšej spoločnej akcii vyskytli v roku 1998 pri zúrivej snahe o ovládnutie Markízy, do ktorej napochodovali v sprievode goríl zo sýkorovskej SBS DKFB: “skratka obsahuje iniciály mena Františka Borbélyho, kedysi mocného muža zo skupiny sýkorovcov, na ktorého ruka spravodlivosti dopadla ako na jednu z posledných žijúcich postáv šušťákovej verzie slovenského podsvetia až prednedávnom. Sedí vo väzbe za podiel na podpálení auta jedného z členov gangu Juraja Ondrejčáka, zvaného Piťo.”

“Borbély bol neuveriteľne čipernou a podnikavou figúrou s veľkým množstvom zápisov v obchodnom registri: v jednej firme kedysi dokázal spojiť svoje záujmy s nedávnym komickým kandidátom na primátora Bratislavy Romanom Ruhigom , v ďalšej s hlavným obžalovaným v kauze pozemkovej mafie vyčíňajúcej v Bratislave a Rusovciach Tiborom Hamarom.” V inej firme zas Borbély podľa Bránika dodnes figuruje s Milošom Žiakom, významnou postavou revolúcie v roku 89. Ten bol neskôr vtedajším premiérom Dzurindom označovaný za príslušníka údajnej protištátnej skupinky a spravodajská služba naňho vypracovala spis, ktorý po uniknutí na verejnosť vyvolal škandál pre zmienku o jeho židovskom pôvode a etnicite jeho vtedajšej manželky.

Pre účasť samotnej Zsuzsovej v kauze snahy o nepriateľské prevzatie Markízy neexistujú nepriestrelné svedectvá. Preukázateľne však bola istý čas v intímnom vzťahu s Vladimírom Mosnárom, ktorý bol príslušníkom Borbélyho SBS a dnes je spoluobžalovaný z vraždy bývalého primátora Hurbanova Ladislava Basternáka z polovice roka 2010,” pričom druhou z obžalovaných je v tejto kauze práve Zsuzsová. “Za túto vraždu bol pred rokmi právoplatne odsúdený iba jeden muž – opäť sýkorovec a bývalý zamestnanec Borbélyho SBS Štefan Kaluz, pričom v čase jeho odsúdenia vystupovali Zsuzsová a Mosnár v procese len ako svedkovia.

Bezpečnostný analytik dodáva, že ďalšie dve osoby blízke sýkorovskému gangu boli nedávno vo Veľkom Krtíši zadržané v súvislosti s vraždou žiarskeho poslanca Mareka Rakovského, ku ktorej došlo ešte v roku 2013. “Jedného muža po vykonaní nevyhnutných procesných úkonov prepustili, druhého obvinili z vraždy a nachádza sa vo väzbe. Na tomto teritóriu pomáhali zastupovať záujmy skupiny osôb z Podpoľania parazitujúcej na zvyškoch impéria Mikuláša Černáka. Demaskovanie doteraz nezverejnených prepojení medzi skupinou viacerých – aj ešte doteraz nezadržaných a nestíhaných – spolupracovníkov Aleny Zsuzsovej a podpolianskou partiou bude predmetom samostatného článku nasledujúceho už o niekoľko desiatok hodín,” podotkol Bránik.

Reklama

Pokračoval tým, že brat zavraždeného poslanca Rakovského aktuálne čelí obvineniu z podielu na machináciách s prostriedkami Európskej únie poskytovaných cez Slovenskú implementačnú agentúru. “Na lavici obžalovaných spolu s ním pri pojednávaniach sedáva Marián Orság, na ktorého firmu KTL ZM a.s. bol písaný biely Mercedes ZM392CG – ide práve o to vozidlo, ktoré používala Zsuzsová a ktoré deň po jej zadržaní spred jej domu záhadne zmizlo.

“Orság sa stal terčom značnej mediálnej pozornosti potom, ako vyšlo najavo, že Mercedes písaný na ním spoluvlastnenú firmu bol údajne zapožičaný Jozefovi Dučákovi, ktorý cez firmu ARROW vlastní akcie Technopolu, spolupracuje s Kočnerom a ktorý ho mal dať do užívania Zsuzsovej. Mediálna pozornosť venovaná spolupráci s Dučákom by bola úplne pochopiteľná, ak by sa rovnako týkala oboch osôb z predstavenstva firmy KTL ZM a.s. – ibaže o druhom z nich sa v médiách v tejto súvislosti prakticky mlčí. Druhý spoločník pritom cez AQUAGAL vlastní firmu KTL ZM prakticky spolovice: a nie je to ich jediná spoločná firma.”

Na snímke Radovan Bránik

Bránik sa bližšie pozrel na osobu Štefana Ágha. “V čase tzv. protestov Gorila sa zamiešal do úzkeho kruhu organizátorov a získaval informácie z prvej ruky. Dokonca nahovoril Petra Pčolinského – jednu z vedúcich osobností protestov a neskoršieho poslanca za Sme Rodina – na stretnutie s údajným bohatým podporovateľom: v jednom z holobytov vo Five Star Residence naňho pritom čakal Kočner a pokúšal sa ho vyťažiť. V čase akcie Occupy GP sa ten istý Ágh opäť zamiešal medzi organizátorov a intenzívne ich vyťažoval tváriac sa, ako obeť justičného systému, hoci práve v tom istom čase panovali medzi jeho obchodným partnerom Kočnerom a generálnym prokurátorom Trnkom výborné vzťahy. Trnka dokonca pre Ághovu firmu GAPEJA zabezpečil nezákonný prevod bytovky Glance House. Štefan Ágh je v súčasnosti jedným z obvinených v kauze falšovania zmeniek TV Markíza spolu s Ruskom a Kočnerom. V nedávnych voľbách mu to však nebránilo stať sa predsedom jednej z petržalských volebných komisií za SMK.”

Bránik ďalej uviedol, že Mariána Kočnera so Zsuzsovou zoznámil práve Štefan Ágh najneskôr v roku 2012. Alena ešte počas pôsobenia v spravodajskej službe prešla dôkladným tréningom a prípravou na záťažové situácie a má tiež nadštandardnú schopnosť pracovať s dezinformáciami. “Ešte v služobnom pomere sa pri spolupráci s Ághom a Keménym osvedčila natoľko, že si ju po odchode zo SIS ponechali v skupine spolupracovníkov. Táto partia odídencov – rovnako ako niekoľko podobných skupiniek – niekoľko rokov ponúkala a poskytovala služby viacerým zákazníkom z politiky a biznisu a v pozmenenom personálnom obsadení tak robí dodnes.”

“V tejto súvislosti je nesmierne dôležitý jeden zaujímavý moment, ktorý je čiastočne zadokumentovaný v oficiálnych spravodajských a policajných evidenciách a aj svedecky podložený. Zsuzsová po svojom odchode zo SIS pracovala pre Kočnera – no nielen preňho – v úlohe volavky zabezpečujúcej zber kompromitujúcich materiálov na politikov, predstaviteľov justície, orgánov činných v trestnom konaní, podnikateľov, vysokých štátnych úradníkov, ľudí z tretieho sektora a novinárov. Kočner sa neraz v neformálnych rozhovoroch chválil svojimi úlovkami známym.”

Reklama

“Nebolo tomu inak ani v prípade šteklivej komunikácie Zsuzsovej s predsedom parlamentu Andrejom Dankom: potom, ako od neho po predchádzajúcej textovej výmene so sexuálnym podtónom získala fotografie jeho intímnych partií, Kočner sa touto minimalistickou trofejou s nadšením pochválil viacerým vrcholným predstaviteľom Penty. Tento jeho krok mal však nečakaný efekt: Andrej Danko náhle, nečakane a navždy prerušil so Zsuzsovou akýkoľvek kontakt a keď Kočner usúdil, že ho pred volavkou zrejme varovali práve ľudia z Penty, so sebe vlastným temperamentom sa u nich zúrivo a agresívne dožadoval “odškodného” 30-tisíc eur.”

Zsuzsovej existencia a náplň práce bola podľa Radovana Bránika niektorým ľuďom z najvyššieho vedenia finančnej skupiny Penta bez pochybností známa ešte z čias, keď došlo k prelomeniu zabezpečenia mobilného telefónu Daniela Lipšica a zverejneniu jeho komunikácií s viacerými ženami. “Že Alena pracuje priamo pre Kočnera sa dozvedeli najneskôr, keď sa od nich pokúšal získať náhradu za peniaze medzitým vyplatené Zsuzsovej. Strata šance získať na predsedu parlamentu ešte viac kompromitujúcich materiálov ho skutočne bolela.”

“Vyjadrenia, ktoré na túto tému finančná skupina Penta opakovane poskytla médiám a aj reakcie Jaroslava Haščáka na niektoré otázky týkajúce sa Zsuzsovej v rozhovore s redaktormi Bárdym a Vagovičom sa teda nezakladajú na pravde – a nebolo to jedinýkrát, keď v tom rozhovore zazneli informácie, ktoré majú k realite veľmi nezáväzný vzťah, pričom ostali prakticky nekonfrontované.” Konkrétni ľudia z Penty podľa slov Bránika vedeli o Zsuzsovej oveľa skôr a viac, než kedy doposiaľ boli nútení verejne pripustiť.

Rovnako tak podľa neho doposiaľ neboli nútení priznať, že s Dušanom Keménym v skutočnosti spolupracovali niekoľko rokov a že dokonca v čase vážneho ochorenia jeho manželky spoluorganizovali a pomáhali financovať jej nákladnú liečbu vo Švajčiarsku. “Referencie spred revolúcie mali od Lorenca, porevolučného Keményho Pente dôkladne spropagoval Lexa.”

“Radosť žiť v krajine, kde je jedným z kľúčov k temným tajomstvám penis predsedu parlamentu. Ide o zatiaľ najbizarnejší PPP projekt v dejinách Slovenskej republiky,” komentoval na záver Bránik.

Z informácií, ktoré Bránik publikoval, ak sú pravdivé, vyvstáva niekoľko závažných otázok. Najmä do akej miery Kočner spolupracoval s ľuďmi z Penty. Či niektoré veci zariaďoval aj na ich pokyn. Do akej miery sú títo ľudia zakomponovaný do prípadu vraždy novinára Kuciaka, pretože padlo už viacero vyjadrení, ktoré ich s touto vraždou spájajú.

Jaroslav Zajac

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Včera 18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali