Krajniak prekvapil novinárov vlajkou z Jeruzalema vo svojej kancelárii: “Symbolizuje Krista a štyri evanjeliá.” Hlina: “Z toho vám je na vracanie”

Krajniak prekvapil novinárov vlajkou z Jeruzalema vo svojej kancelárii: “Symbolizuje Krista a štyri evanjeliá.” Hlina: “Z toho vám je na vracanie”

Bratislava 11. septembra 2020 (HSP/Foto:Facebook)

 

Novinári si všimli, že minister práce sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak z hnutia Sme rodina ma v pracovni okrem vlajok Slovenskej republiky a Európskej únie aj ďalšiu, málo známu vlajku. Jej význam a pôvod vysvetlil na sociálnej sieti.

Milan Krajniak
Na snímke Milan Krajniak

Krajniak vysvetlil, že redaktori televízie Markíza poslali na ministerstvo otázku, akú vlajku má za sebou v pracovni minister práce.

Reklama

Odpovedal im, že ide o tzv. Jeruzalemský kríž. Na otázku, či prípadne nejde o porušenie oficiálneho protokolu, Milan Krajniak dodal: “Nie je, túto vlajku mám v pracovni, kde neprijímam oficiálne návštevy. V zasadačke na prijímanie oficiálnych návštev mám podľa protokolu slovenskú vlajku a vlajku EÚ.”

“Doniesol som si ju priamo z Jeruzalema, kde som ako pútnik viackrát bol. Ak ste v Jeruzaleme ešte neboli, hneď po Covid kríze vám toto mystické mesto môžem iba odporúčať. Je to posvätné miesto kresťanskej, židovskej aj moslimskej civilizácie. Nádherné mesto s neopakovateľnou atmosférou, kde priam fyzicky cítite potrebu zvažovať, aké miesto má Boh v našom živote a v histórii našej civilizácie. Odpoveď na túto otázku je už na každom z nás.”

Reklama

Minister Krajniak taktiež vysvetlil symboliku danej vlajky: “Jeruzalemský kríž má dve symbolické vysvetlenia. Prvým je, že zobrazuje päť Kristových rán na kríži. Druhým je, že symbolizuje Krista a štyri evanjeliá. Aj odpoveď na otázku, ktorá interpretácia je správna, je iba na vás.”

Hlina: Z toho vám je na vracanie

Bývalý predseda KDH Alojz Hlina za uvedenú vlajku ministra práce, sociálnych vecí a rodiny ostro skritizoval. “Neskutočné. Z toho vám je naozaj na vracanie,” reagoval.

“Jeho predseda Boris Kollár v tomto čase vysvetľuje svoje perverzné anatomické okienko s modelkou. A tak jeho minister ratuje “prorodinný” image strany Jeruzalemskou vlajkou na sociálnej sieti. Chce se mi zvracať, alebo lepšie: „jdu blejt velebnosti”.”

Hlina zašiel až tak ďaleko, že o hnutí Sme rodina hovorí v spojitosti s nemeckou nacistickou NSDAP. “Rodinu si nevyberáš, stranu však áno. Nemusíš byť v strane, ktorej šéfuje zhýralec a úchylák. Hitler mal v strane prorodinného Goebbelsa, veď však koľkože to mal detí? Či vzdelaného “sympaťáka”, salónneho leva Speera.”

“Aj Stalin mal v strane niekoho na vylepšovanie imidžu. Boris Kollár a Jeruzalemská vlajka, to nevymyslíš, to proste dáš. A na Slovensku ti to „zožerú”,” dodáva k téme exlíder KDH Hlina.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

14:46

Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

14:44

Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a prácu v Únii. 

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali