Hráči so smrťou 2, Gál ako bonsaj i lečo: Tomáš i Blahová reagujú na súčasnú situáciu

Hráči so smrťou 2, Gál ako bonsaj i lečo: Tomáš i Blahová reagujú na súčasnú situáciu

Bratislava 26. augusta 2019 (HSP/Foto:SITA-Marko Erd)

 

Len prednedávnom zorganizoval Igor Matovič obed so Zlaticou Kušnírovou, na ktorý prišli aj zástupcovia SaS a Za ľudí. Už vtedy poslanec Erik Tomáš nazval týchto politikov, ktorí zneužili ľudské nešťastie, “hráčov so smrťou”. A teraz podľa neho v tejto “hre” pokračujú. Poslankyňa Natália Blahová sa zase pustila do ministra spravodlivosti Gábora Gála

Na snímke Erik Tomáš

“Neveril som, že spomínaní páni niečo podobné ešte zopakujú. Ale mýlil som sa. Ukazuje sa, že v mene získania moci sa neštítia ničoho a nevadí im ani to, že sa pritom budú musieť červenať,” napísal poslanec Erik Tomáš v svojom príspevku na sociálnej sieti.

Reklama

SaS, OĽaNO a Za slušné Slovensko sa totiž rozhodli, že si v rovnaký čas rezervujú Námestie SNP v Bratislave na 21. februára budúceho roka, teda na 2. výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. “Túto trápnu situáciu musel napokon vyriešiť žreb a víťazom súťaže o politické zneužitie tragédie týždeň pred parlamentnými voľbami sa stala SaS. Jej hovorca v radostnej reakcii ani len neskrýval, že pôjde o politickú akciu. Namiesto pietnej spomienky tu teda budeme mať predvolebný míting.

“Gratulujeme” SaS k tomuto víťazstvu, hanba vám,” skonštatoval politik.

Reklama

Na záver ešte odkázal, že ak by tu chcel niekto argumentovať Kočnerom, tak len pripomína, že Sulík a Matovič sa s ním osobne stretávali. “A tiež aj to, že napriek povzbudivým výsledkom polície a prokuratúry, ktorým všetci dôverujeme a držíme palce stále čakáme na definitívne rozuzlenie tohto prípadu, ktorý poznačil celé Slovensko.”

 

 

Blahová: Gábor Gál je lečo  

Do ministra spravodlivosti sa v svojom príspevku pustila aj poslankyňa Natália Blahová (SaS). Tá upozornila, že miesto kde sa stal Gál poslancom, je práve obec Veľká Mača. “Povedzme si úprimne, je mini-strom teda bonsajom toho, čo by sme si pod ministrom spravodlivosti predstavovali.”

Reklama

“Veď zaspomínajme. V roku 2006 Gábor Gál vyhlásil, že bude ako právnik zastupovať Hedvigu Malinovú. O dva dni neskôr, keď spustil Kaliňák ofenzívu proti študentke, náhle oznámil, že už ju ďalej zastupovať nebude. Odvtedy až dodnes bol jeho politický život nenápadný až neviditeľný.”

Podľa slov poslankyne Gál “prevzal žezlo spravodlivosti” po bývalej ministerke Lucii Žitňanskej, ktorá bola určite veľmi znepokojená, a preto definitívne odišla z ministerstva spravodlivosti aj z Mostu-Híd. K jej znepokojeniu podľa Blahovej prispelo aj to, že musela chrániť vlastným telom napr. Súdnu radu pred kandidatúrou Moniky Jankovskej (opičky), o ktorej mala pred dvoma rokmi viac informácií než priemerný občan.

Blahovej prekáža hlavne rozhodnutie Gál v prípade Jankovskej. Minister totiž vyhlásil, že ak sa informácie potvrdia, budem konať odvážne, tak ako aj v minulosti. “Jeho konanie v minulosti malo však mizivý až nulový význam na slovenskú politiku a s odvahou nemalo nič spoločné. Keď sa teda odvoláva na minulosť, odvoláva sa na prázdnotu,” konštatuje poslankyňa a pýta sa:

“Mieni teda minister spravodlivosti Gál trpieť po svojom boku štátnu tajomníčku, ktorej prokuratúra zhabala telefón kvôli podozreniam z napojenia na kriminálne živly? V tejto veci už verejne klamala. Teraz sa vyhráža trestnými oznámeniami. Ona, ktorá sa stala predmetom vyšetrovania.”

Na záver ešte dodáva, že ak by bola ona na Gálovom mieste, tak dá okamžitý návrh na jej odvolanie, pretože ide o ministerstvo spravodlivosti. “A o dôveru občanov v spravodlivosť na Slovensku. Ak to minister Gál neurobí, tak je ešte väčšie lečo, než sme si o ňom mysleli.”

Reklama

 

 

Matovič žiada odstúpenie Jankovskej, tá na neho podáva trestné oznámenie

Igor Matovič požaduje Jankovskej odstúpenie z funkcie. Matovič tvrdí, že Jankovská si s Marianom K. písala až do jeho zadržania viac ako 1000 správ. Včera tiež avizoval celodenný protest pred budovou ministerstva spravodlivosti v prípade, ak minister Gábor Gál (Most-Híd) a premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) Jankovskú neodvolajú do nedele do polnoci.

“Jankovská celému Slovensku tvrdila, že Mariana K. nepozná a nie je s ním v kontakte. V skutočnosti si s ním až do jeho zadržania písala viac ako 1000 správ,” zdôraznil Matovič. Tvrdí, že údajné správy Jankovskej s Marianom K. sú dôkazom prepojenia Smeru-SD s vraždou novinára. Dodal, že v súčasnosti by mala celá opozícia stáť pred ministerstvom a apelovať na jej odvolanie.

“Monika Jankovská spáchala atentát na spravodlivosť na Slovensku,” podotkol s tým, že premiér a minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) sú spolupáchateľmi tohto atentátu. Ak na jej odvolanie premiér potrebuje legislatívne zmeny, ponúkol vláde súčinnosť.

Štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská (Smer-SD) sa ale rozhodla, že podá trestné oznámenie na predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča za ohováranie. Avizovala aj právne kroky ohľadom komunikácie s Marianom K. a “z toho vyplývajúcich úkonov vykonaných orgánmi činnými v trestnom konaní.”

Svoje rozhodnutie zverejnila aj na sociálnej sieti. Matovič na jej slová reagoval vetou: “Opička kľud, skončíš v base” (viac v článku).

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali