Hejková na Final Four v Mersine o šieste, USK Praha o druhé zlato

Hejková na Final Four v Mersine o šieste, USK Praha o druhé zlato

Mersin 11. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Youtube/Braňo M)

 

Tento ročník basketbalovej Európskej ligy (Euroligy) vyvrcholí Final Four podujatím v tureckom Mersine (12. – 14. apríla) aj so slovenskou účasťou. Trénerka Natália Hejková sa pokúsi získať do svojej zbierky šieste zlato. České ZVVZ USK Praha, ktoré koučuje, bojuje o druhú trofej pre víťaza tejto súťaže

Natália Hejková
Na snímke Natália Hejková

Dlhoročná trénerka pražského tímu je na lavičke od roku 2012. Za tento čas doviedla družstvo sedemkrát medzi najlepšie kvarteto Euroligy. Na Final Four v Mersine sa naladili jej hráčky bezproblémovým postupom do finále českej najvyššej súťaže, triumf nad Sokolom Hradec Králové (106:64) bol 300. víťazstvom za sebou v tamojšej Chance lige. Vďaka tomu budú mať šancu získať 14-krát za sebou majstrovský titul.

Reklama

Na euroligovej scéne zatiaľ Hejková s USK Praha získala zlato len v roku 2015, pred rokom v domácom prostredí obsadila štvrtú pozíciu.

“Sústredíme sa len na prvý zápas a uvidíme, čo bude ďalej. Budem veľmi spokojná, keď prvý duel zvládneme. Myslím si, že môžeme byť hrdí na to, že sme vo Final Four. Za desať sezón sme tam 7-krát, čo je niečo, čo nemá každý. Je to pekná bilancia a dôkaz, že stále držíme úroveň jedného z najlepších tímov Európy,“ vyjadrila sa slovenská trénerka pre české médiá.

Reklama

Pražský tím nastúpi v semifinále (piatok 12. apríla, 15.00 h) proti francúzskemu Villeneuve d’Ascq LM. S týmto súperom, ktorý sa na Final Four predstaví premiérovo, sa stretol už v skupinovej fáze, doma s ním zvíťazili 74:63 a u neho prehral 81:90. “Vo Final Four už nie je nik favorit, ani outsider. Do neho sa dostanú len vyspelé tímy. Villeneuve môže ísť do toho navyše ľahko, pre nich je už obrovský úspech to, že tam sú,“ uviedla kormidelníčka USK Praha.

Hejková sa v pozícii hlavnej trénerky predstaví na Final Four 16-krát, v piatich prípadoch z toho bol euroligový titul (1999, 2000, 2007, 2008, 2015). Druhú semifinálovú dvojicu tvoria turecké tímy, domáci Mersin a obhajca víťaznej trofeje Fenerbahce Istanbul (18.00 h).

 

Program Final Four Európskej ligy žien (Mersin/Tur.):

piatok 12. apríla – semifinále
15.00 h: Villeneuve d’Ascq LM – ZVVZ USK Praha
18.00 h: Fenerbahce Alagoz Holding Istanbul – Cukurova Basketbol Mersin

nedeľa 14. apríla – zápasy o umiestnenie
15.00 h: o 3. miesto
18.00 h: finále

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:52

Bývalý prezident USA Donald Trump považuje za oprávnené kritizovať izraelského premiéra Benjamina Netanjahua za to, že nedokázal zabrániť vlaňajšiemu útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas na Izrael. Povedal to v rozhovore pre americký týždenník Time.

17:24

Polícia v utorok vysťahovala migrantov z dočasného stanového tábora neďaleko radnice v Paríži. Ľudskoprávne skupiny takéto kroky označujú za čistky pred letnými olympijskými hrami.

17:13

Rusko tvrdí, že v utorok zostrelilo šesť taktických rakiet ATACMS z Ukrajiny, ktorá ich dostala od Spojených štátov. Niektoré z nich vraj boli zostrelené nad anektovaným Krymským polostrovom.

17:11

Európska centrálna banka (ECB) by mala začať so znižovaním úrokových sadzieb v júni v prípade, že inflácia bude pokračovať v spomaľovaní podľa očakávaní. Uviedol to guvernér španielskej centrálnej banky a člen Rady guvernérov ECB Pablo Hernández de Cos.

16:59

Ukrajina sa nebude snažiť vynútiť si návrat svojich občanov zo zahraničia, na ktorých sa vzťahuje branná povinnosť. V rozhovore pre stanicu Deutsche Welle (DW) to uviedla podpredsedníčka ukrajinskej vlády pre európsku a euroatlantickú integráciu Oľha Stefanišynová.

16:37

Turecká polícia v utorok uzavrela námestie Taksim v centre Istanbulu, aby takto zabránila akémukoľvek zhromaždeniu, ktoré sa tam 1. mája zvykli konať.

16:24

Estónsko obvinilo Rusko z porušovania medzinárodných pravidiel o vzdušnom priestore tým, že ruší signály navigačného systému GPS. Estónsky minister zahraničných vecí Margus Tsahkna sa touto otázkou plánuje zaoberať so svojimi partnermi v NATO a Európskej únii.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anton Krištín z Ústavu ekológie lesa SAV ukazuje deťom vrchárku červenkastú na Borovej hore pri Zvolene

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali