Fico musí odstrihnúť liberálne krídlo v SMERe, ak chce pomýšľat na vyššie preferencie a budúcu vládu

Fico musí odstrihnúť liberálne krídlo v SMERe, ak chce pomýšľat na vyššie preferencie a budúcu vládu

Bratislava 13. apríla 2019 (HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

 

Zatiaľ najsilnejšia politická strana na Slovensku SMER-SD má veľký problém. Jej preferencie ani po výmene premiéra nestúpajú, ale stagnujú, respektíve mierne klesajú. Prečo je tomu tak a čo musí urobiť SMER, aby sa opäť dostal do vzostupnej pozície?

Na snímke Robert Fico

O strane SMER -SD je známe, že v nej pôsobia dve rozdielne ideologické “krídla.” Povedzme jedno je ľavicovo – konzervatívne a druhé pravicovo – liberálne. Možno to vedeniu strany vyhovovalo. Mysleli si, že tak pritiahnu k sebe ako liberálnych, tak aj konzervatívnych voličov. Prakticky to však nefunguje.

Reklama

Po tom, čo mainstreamové médiá, mimovládky a niektoré opozičné politické strany zneužili vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, musel predseda strany SMER-SD (aj keď nemal s vraždou nič nič spoločné) Robert Fico odísť z postu premiéra (aj po tlaku liberálnej koaličnej strany Most-Híd).

SMER následne dosadil na post predsedu vlády Petra Pellegriniho, čím sa v strane posilnilo “liberálne krídlo.” A aký je výsledok ? Strana nijako neposilňuje, ale stagnuje a podľa najnovšieho prieskumu verejnej mienky dokonca SMER padol pod 20 %.

Reklama

 

Šefčovič ako kandidát na prezidenta? Chyba

Bolo to zapríčinené aj ďalším zlým rozhodnutím a to postaviť ako kandidáta na prezidenta liberála a k tomu ešte európskeho úradníka Maroša Šefčoviča, ktorý síce v kampani hovoril o tradičných hodnotách a kresťanstve, no jeho autentickosť mu málokto uveril. V bruseli totiž nijako nepresadzoval konzervatívne hodnoty, naopak paktoval s liberálmi.

Fico by si mal uvedomiť, že liberálni voliči nebudú voliť SMER aj keby dali do významných funkcií Dalajlámu, pretože liberálne pravicové strany a mainstreamové médiá ich už natoľko sfanatizovali, že pri slove SMER chytajú alergiu. Loviť voličov musí preto primárne v konzervatívnych vodách.

 

Reklama

Peter Pellegrini – veľký omyl SMERu

Peter Pellegrini ako predstaviteľ liberálneho krídla nebol dobrou voľbou na post premiéra. Hodil by sa skôr do strany Progesívne Slovensko. Obklopil sa proamerickými poradcami a tak jeho politika aj vyzerá.

Neustále hovorí o našej prozápadnej a transatlantickej orientácii, pritom vôbec neberie do úvahy nálady ľudí, ktorí v drvivej väčšine chcú spolupracovať s krajinami na všetky svetové strany, vrátane Ruska.

 

Miroslav Lajčák – americký mopslík na ministerstve zahraničia?

Reklama

Ďalšou “čiernou ovcou” je minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Ten pôsobí, ako by bol ministrom opozičných strán (ktoré ho neustále chvália) a akoby nezastupoval Slovensko, ale Spojené štáty Americké. Práve Lajčák zrejme najviac kazí meno SMERu (aj keď nie je členom – iba nominantom).

Ukázalo sa to hlavne pri Globálnom pakte OSN o migrácii, ktorý Lajčák presadzoval ako svoje dielo, keďže bol jeho spoluautorom, v čase keď pôsobil v OSN.

Po tom, čo parlament tento nebezpečný migračný pakt odmietol a Lajčák podal demisiu bolo až smiešne ako ho liberál Pellegrini prosil na kolenách, aby na poste ministra zostal. Čo sa mu nakoniec docieliť aj podarilo.

Najnovší škandál Lajčáka sa týka bilaterálnej vojenskej zmluvy medzi Slovenskom a USA. Proamerický minister sa ju snaží za každú cenu presadiť s tým, že jej obsah dokonca zatajuje a nechce ju nikomu ukázať.

Na verejnosť sa však dostal aspoň údajný počiatočný návrh zmluvy, ktorý ako prvý zverejnili Hlavné správy. Zmluvu si môžete prečítať TU.

Podľa mnohých názorov je to škandalózna zmluva hraničiaca s vlastizradou.

Fico by mal Lajčáka okamžite zastaviť a bilaterálnu zmluvu medzi Slovenskom a USA odmietnuť ak nechce prísť o ďalších voličov.

 

Kandidátka SMERu do eurovolieb? Chyba

Dať na prve miesto kandidátky do europarlamentu ultra liberálnu Moniku Flašikovú Beňovú v dnešných časoch, keď sa prebúdza povedomie o Európskej únii, o jej fungovaní a narastá medzi občanmi obrovská nespokojnosť a väčšina, hlavne potencionálnych voličov SMERu, cíti potrebu zastaviť príval Slovensko morálne i inak ničiacich nariadení a príkazov, je obrovská chyba, ktorá spôsobí už tretiu prehru SMERu vo voľbách v rade.

Reklama

Takáto nominácia bude vodou na mlyn Kotlebovcom a ďalším stranám, ktoré sa v tejto veci profilujú jasnejšie a nominujú aj adekvátnych ľudí.

Či sú tieto voľby dôležité? Prvýkrát sa bude účasť vyššia, lebo problémy, ktoré Európska únia vytvára, vyženú ľudí k urnám.

 

Čo by mal Fico urobiť ?

Aby to nebolo jednostranné je potrebné uviesť, že predseda strany SMER, Robert Fico už začal robiť aj keď pomalé, no predsa len nejaké kroky na stopku pre liberalizmus a na posilnenie ľavicovo konzervatívneho krídla v strane.

Reklama

Konkrétne udelil dve facky liberalizmu. Spolu s ďalšími stranami ústavnou väčšinou zastropoval vek odchodu do dôchodku na 64 rokov a odmietol Istanbulský dohovor.

Najnovšie chce v ústave zakotviť nemožnosť adopcie detí pre homosexuálne páry, čo je skvelý krok, no mohol by k tomu pridať aj stopku pre prípadné registrované partnerstvá. Pretože to bude to, o čo sa v prvom rade bude v budúcnosti pokúšať potencionálna liberálna vláda presadiť.

Ďalším a zásadným krokom v stavaní hrádze proti liberalizmu by malo byť sprísnenie potratovej politiky. Je na čase, aby sa na Slovensku prestali bezdôvodne zabíjať nenarodené deti.

Najdôležitejšou je však očista SMERu od ľudí skorumpovaných a zlodejstva. Dnes nemožno vyčítať SMERu, že nikto nesedí a podobne, ako to ešte donedávna vyvreskoval liberálny mainstream.

V base je Baštrnák i ľudia z kauzy nástenkový tender. Pričom dostali veľmi vysoké tresty. Vo väzbe je Kočner podozrivý z podvodov a objednania vraždy. Spravodlivosť je na Slovenskú pomalá, ale jej posledné kroky dávajú nádej, že sa situácia zlepší.

Reklama

Pre SMER je však dôležité, aby zahučali i ľudia priamo napojení na stranícke štruktúry a oligarchovia za ním. Potom by bol Fico v boji s korupciou uveriteľný.

 

Ľuboš Blaha – záchranca SMERu

Ďalším opatrením by mala byť personálna politika. Liberálov typu Pellegrini a Lajčák je potrebné zatlačiť do úzadia, alebo ich jednoducho vyhodiť.

Do popredia je potrebné posúvať ľudí akým je Ľuboš Blaha. Stáva sa z neho už v tak mladom veku najpopulárnejší politik na sociálnych sieťach a útoky agresívnych liberálov voči jeho osobe to potvrdzujú. Majú obrovský strach z jeho politického potenciálu v budúcnosti.

Blaha je autentický a uveriteľný ľavičiar so silným sociálnym cítením a s dôrazom na vlastenectvo a suverenitu Slovenskej republiky. Ak chce SMER návrat svojich odídených voličov a prípadne prilákať nových, musí dať Blahovi väčší priestor a silnejšie slovo.

 

Reklama

Hrádza proti liberalizmu

V najbližších parlamentných voľbách bude potrebné vytvoriť silnú hrádzu proti nebezpečnému liberalizmu, ktorý sa snaží ovládnuť Slovensko.

Ak chce byť SMER autentický a pre voličov uveriteľný, musí sa v prvom rade zbaviť liberálov vo vlastných radoch a dať prednosť skutočným ľavičiarom a vlastencom.

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali