Skinner mal siedmy hetrik v kariére, Slováci nebodovali

Skinner mal siedmy hetrik v kariére, Slováci nebodovali

New York 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:AP/Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP)

Aktualizované 19. marca 9:45

Ani jeden z troch slovenských hokejistov nebodoval v noci na utorok v zámorskej NHL. Washington Capitals v prvej obrannej dvojici so Slovákom Martinom Fehérvárym vyhral na ľade Calgary Flames 5:2 aj vďaka dvom zásahom Alexandra Ovečkina, ktorý opäť prekonal 20-gólovú métu. V elitnej formácii domácich bol ďalší Slovák Martin Pospíšil. Tomáš Tatar nastúpil za Seattle, ktorý nestačil na Buffalo 2:6. Hetrikom za Sabres sa blysol Jeff Skinner

Blake Coleman Féherváry
Na snímke útočník Washingtonu Capitals Connor McMichael (24) a obranca Martin Féherváry (42) kontrolujú útočníka Calgary Flames Blakea Colemana (20), brankár Charlie Lindgren (79) sleduje hru počas druhej tretiny hokejového zápasu NHL v Calgary

Ovečkin zaznamenal ako tretí hráč v histórii 20 gólov v 19. sezóne za sebou. Pred ním to dokázali Gordie Howe a Brendan Shanahan. Rus sa podieľal na triumfe svojho tímu dvoma presilovkovými zásahmi vrátane víťazného na priebežných 3:0. Capitals vyhrali tretíkrát za sebou a momentálne sú na pozícii zaručujúcej druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii. “Dôležité víťazstvo. Vieme, že to nebude ľahké, ale o play off stále bojujeme. Ideme od zápasu k zápasu. Každý bod sa počíta,” vyhlásil 38-ročný Ovečkin, ktorý má na konte 843 gólov v profilige, o 51 menej ako historický líder Wayne Gretzky (894).

Reklama

Washington sa dostal na postupovú pozíciu do vyraďovačky prvýkrát od 2. januára. Využil dve z troch početných výhod, kým domáci z rovnakého počtu presiloviek nedali ani jeden gól.

“Špeciálne tímy dnes rozhodli zápas. My sme dvakrát v presilovke inkasovali od Ovečkina, no keď sme mali o hráča viac na ľade, tak sme z toho nedokázali vyťažiť nič. Naopak, súperovi sa darilo. To bol dnes hlavný rozdiel,” povedal Ryan Huska, kouč Calgary.

Reklama

Fehérváry strávil za Washington na ľade 21:01 minúty, mal jednu plusku, tri strely na bránku a rozdal dva hity. Pospíšil mal minutáž 15:26, pripísal si dva mínusové body, štyri pokusy na bránku a dva bodyčeky.

 

Hetrik po dvoch rokoch

Skinner bol hrdina Buffala na ľade Seattlu, dal gól v každej tretine a zaznamenal svoj siedmy hetrik v NHL. Pripísal si ho po viac ako dvoch rokoch, vo februári 2022 strelil štyri góly Montrealu. Teraz prispel k prvému triumfu Sabres nad Kraken v histórii, v šiestom vzájomnom dueli. Bol to posledný tím v súťaži, s ktorým Seattle ešte doteraz nikdy neprehral. Buffalo stále živí šancu na postup do play off, za Washingtonom a poslednou postupovou priečkou na východe zaostáva o štyri body.

“Teraz to bude o každom jednom bode. Z dnešného víťazstva sa nemôžeme tešiť príliš dlho, už zajtra nás čaká zápas vo Vancouveri a to bude veľká výzva. Každý vie, že opäť potrebujeme vyhrať,” vyhlásil Skinner. Jeho tím nebol vo vyraďovacej fáze od sezóny 2010/11.

Diváci v Seattli videli už v prvej minúte dva góly. Po 24 sekundách otvoril skóre domáci Jordan Eberle, no vzápätí odpovedal Tage Thompson (0:49). “Dáme gól v prvom striedaní a o náskok okamžite prídeme, také niečo vás úplne dorazí,” hneval sa Eberle. V zápase NHL skórovali oba tímy v prvej minúte naposledy v apríli 2022. Sabres sa nezastavili a v čase 5:42 to bolo po góle Alexa Tucha už 3:1 pre hostí.

Reklama

Necelých šesť minút tak vydržal v domácej bránke Joey Daccord, po troch inkasovaných góloch zo štyroch striel ho nahradil Philipp Grubauer. Tuch i Thompson mali napokon zhodne po góle i asistencii, ich tím vyhral vo štvrtom z uplynulých piatich duelov. Pre Seattle to bola už piata prehra v sérii. Tatar bol vo štvrtom útoku domácich, na ľade strávil 10:21 minúty, mal dve mínusky, raz vystrelil na bránku a zaznamenal aj jeden hit. “Majú dobrý tím a bojujú o play off a my si jednoducho nemôžeme dovoliť robiť hneď od začiatku takéto chyby,” kritizoval výkon svojho tímu domáci krídelník Eeli Tolvanen, ktorý mal v zápase dve asistencie.

 

NHL – sumáre:

  • Calgary Flames – Washington Capitals 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
    Góly: 31. Rooney (Pachal, Coronato), 48. Weegar (Backlund) – 15. Strome (Sandin, Jensen), 26. Ovečkin (Pacioretty, Wilson), 30. Ovečkin (Carlson, Strome), 35. Lapierre (Milano), 58. Wilson (Malenstyn, Jensen). Brankári: Wolf – Lindgren, strely na bránku: 36:33
  • Seattle Kraken – Buffalo Sabres 2:6 (2:3, 0:2, 0:1)
    Góly: 1. Eberle (Tolvanen, Dumoulin), 15. Beniers (Tolvanen, Schultz) – 1. Thompson (Girgensons, Tuch), 4. Skinner (Krebs), 6. Tuch (Thompson, Girgensons), 31. Power (Cozens, Peterka), 32. Skinner, 59. Skinner (Greenway, Bryson). Brankári: Daccord (6. Grubauer) – Luukkonen, strely na bránku: 34:30

Slováci v akcii:

  • Martin Pospíšil (Calgary) 15:26 0 0 0 -2 4 0
  • Martin Fehérváry (Washington) 21:01 0 0 0 +1 3 0
  • Tomáš Tatar (Seattle) 10:21 0 0 0 -2 1 0
    /pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:29

Po potýčke s násilným tínedžerom zomrel na východe Nemecka policajt.

Polícia bola privolaná k hádke, ktorá sa strhla v záhrade vo východonemeckom meste Bad Frankenhausen. Osemnásťročný tínedžer vtedy zaútočil na všetkých okolo seba vrátane policajtov. Príčina hádky ako i počet ľudí do nej zapojených nebol bezprostredne jasný.

13:22

Ruský súd nariadil umiestniť redaktora ruského vydania magazínu Forbes, Sergeja Mingazova, do domáceho väzenia. V sobotu o tom informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na ruské médiá.

13:09

Vstup Slovenska do EÚ pred 20 rokmi priniesol po čase aj prijatie spoločnej meny. Po viac ako 15 rokoch od zavedenia eura na Slovensku existujú na jeho používanie rozdielne názory. Zatiaľ čo podnikatelia vidia v spoločnej mene najmä výhody, analytici a ekonómovia upozorňujú aj na negatíva. Problémom je najmä strata vlastnej menovej politiky štátu a paradoxne v určitých prípadoch aj nízke úrokové sadzby.

12:57

Poľsko dosahuje pokrok pri rozvíjaní potrebnej infraštruktúry pre bezpečný a udržateľný program jadrovej energie. Oznámila to v piatok Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE).

12:44

Americké spravodajské služby skonštatovali, že šéf Kremľa Vladimir Putin pravdepodobne nenariadil, aby opozičného lídra Alexeja Navaľného vo februári zabili v trestaneckej kolónii. V sobotu o tom s odvolaním sa na americký denník The Wall Street Journal (WSJ) informovala agentúra Reuters.

12:33

Dva mesiace pred plánovanou konferenciou krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) v Essene organizujú predstavitelia tohto mesta i ďalší aktéri demonštrácie proti tejto strane, na ktorých sa očakáva účasť desiatok tisíc ľudí.

12:24

Naprieč austrálskymi metropolami sa v sobotu konali protesty za účasti stoviek ľudí, ktorí požadujú prísnejšie zákony s cieľom skoncovať s násilím páchanom na ženách. Informovala agentúra AFP.

12:00

Ukrajinské drony zasiahli dve ruské ropné rafinérie a vojenské letisko v rámci rozsiahleho útoku, ktorý Kyjev podnikol v noci na sobotu, uviedol zdroj z prostredia tamojšieho rezortu obrany.

10:18

Masívna pátracia akcia na severozápade Nemecka po nezvestnom šesťročnom chlapcovi trpiacom autizmom neúspešne pokračovala aj v noci na sobotu.

Arian sa stratil ešte v pondelok večer v obci Elm pri meste Bremervörde. Na záznamoch z kamery vidno, že sám odišiel z rodinného domu a rozbehol sa smerom k neďalekému lesu. Odvtedy po ňom prebieha rozsiahle pátranie.

10:05

Vysoké ceny energií zvýšili záujem domácností o inštaláciu fotovoltických elektrární, ten však v prvom štvrťroku 2024 mierne klesol. Záujemcovia o fotovoltiku sa často stretávali s bariérami pri povoľovaní a v administratívnych procesoch.

09:57

Filipíny v sobotu popreli tvrdenia Číny, že medzi nimi bola dosiahnutá bilaterálna dohoda o spornej plytčine v Juhočínskom mori. Manila to považuje za súčasť čínskej propagandy.

09:11

Ruská protivzdušná obrana v noci na sobotu zostrelila 68 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad juhoruským Krasnodarským krajom a Krymským polostrovom.

Rezort obrany v Moskve spresnil, že spomedzi 68 dronov 66 zachytili nad Krasnodarským krajom a dva nad Krymom.

08:47

Taiwanské ministerstvo obrany v sobotu skoro ráno zaznamenalo 22 čínskych lietadiel v okolí ostrova Taiwan.

Aktivity uvedeného počtu lietadiel boli zaznamenané od 09.30 h miestneho času (03.30 h SELČ) a trvali približne tri hodiny. Spomedzi 22 čínskych lietadiel, medzi ktorými boli aj stíhačky Su-30, 12 prekročilo tzv. stredovú líniu Taiwanského prielivu a vstúpilo do identifikačnej zóny protivzdušnej obrany.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali