Emery uznal kvality Realu, Zidane: “Odohrali sme perfektný zápas”

Emery uznal kvality Realu, Zidane: “Odohrali sme perfektný zápas”

Bratislava 7. marca 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Francois Mori)

 

Futbalisti úradujúceho víťaza Ligy majstrov Realu Madrid postúpili do štvrťfinále európskeho pohára číslo jeden už ôsmykrát za sebou. V utorok v Parku princov zvíťazili nad domácim Parížom St. Germain 2:1 a nadviazali na domáci triumf 3:1. Španielsky gigant a rekordný 12-násobný víťaz LM sa opäť mohol spoľahnúť na portugalského kanoniera Cristiana Ronalda, ktorý otvoril skóre a strelil už jeho dvanásty gól v tohtosezónnej edícii.

Hráč Realu Madrid Casemiro (v strede) strieľa gól v odvetnom zápase osemfinále Ligy majstrov Paríž St. Germain – Real Madrid

Ronaldo dokázal streliť gól v každom z ôsmich zápasov v LM v tejto sezóne. Keďže sa presadil tiež v minuloročnom finále (dvakrát – pozn. red.), vyrovnal rekord Holanďana Ruuda van Nistelrooya, ktorý skóroval v deviatich dueloch LM v sérii. Na gólovú hlavičku CR7 z 51. minúte dokázal odpovedať šťastným zásahom uruguajský útočník domácich Edinson Cavani, ale Casemiro v 80. minúte rozhodol o výhre “pusiniek”. Francúzsky vicemajster doma prehral v pohárovej Európe len druhýkrát z uplynulých 47 zápasov. Podpísalo sa pod to aj zbytočné vylúčenie Marca Verrattiho, ktorý v 66. minúte dostal druhú žltú kartu. A samozrejme, absencia brazílskeho útočníka Neymara, ktorý sa zotavuje po operácii zraneného členka.

Reklama

“Od začiatku sme ich vysoko napádali a myslím si, že sme odohrali perfektný zápas. Som veľmi šťastný, že sme postúpili do štvrťfinále. Urobil som isté zásahy v zostave a mužstvo som na to pripravil. Takticky sme odohrali zápas tak, ako sme to aj zamýšľali. A potom je to už na hráčoch. Veríme v to, čo robíme,” citoval oficiálny web UEFA francúzskeho kouča “bieleho baletu” Zinedina Zidana, ktorý tiež dodal: “Rešpektujem všetkých hráčov, vrátane Garetha Balea. Nebol v základe, ale je to pre tento tím veľmi dôležitý hráč, pretože vie súperovi spôsobiť obrovské problémy. Musíme zostať zjednotení, tak ako sme boli dnes večer. V La Lige a v Copa del Rey zažívame neľahké časy, je však ohromne náročné udržať hráčov na rovnakej úrovni, keď musia hrať každé tri dni. Vždy sa proste nedá vyhrať všetko, ale teraz vyhrávame aj v lige a už sa sústredíme na náš sobotňajší zápas s Eibarom.” Zidane sa vyjadril aj na margo súpera: “Paríž možno nehral tak dobre, ako by iste chcel. Ale bolo to tým, že my sme hrali dobre. Po vylúčení a našom druhom góle to už pre nich nebolo riešiteľné.”

Na trénerovi domácich Unaiovi Emerymu bolo badať veľké sklamanie. “To, že sme prehrali s Realom Madrid sklamanie nie je. Ale sklamaní sme, že sme vypadli už v tejto fáze a budeme chýbať vo štvrťfinále. Kľúčový však už bol prvý zápas v Madride. Tam sme boli prvých osemdesiat minút lepší ako oni. V odvete kontrolovali zápas 60 percent a my sme nedokázali nič urobiť v tých 40 percentách, ktoré sme kontrolovali my. Madrid bol lepší ako my. Chceli sme zatlačiť viac, ale prvý gól zničil naše šance a to isté aj červená karta. Madrid si postup zaslúžil,” povedal španielsky tréner.

Reklama

Katarským kapitálom podporovaný klub už dávnejšie túžil presadiť sa konečne aj na európskej scéne. Preto spravil z Neymara za 222 miliónov eur najdrahšieho hráča sveta. Zranenia však do futbalu patria, aj keď prichádzajú v najmenej vhodnej chvíli. Podľa Emeryho sa však PSG napokon presadí. “Všetci sme chceli rýchlo vyhrať Ligu majstrov. Budeme trpezlivo pokračovať v tomto cieli a budovať ešte lepšie mužstvo, ktoré to dokáže. Som si istý, že aj v silách tohto tímu je vyhrať Ligu majstrov. Priaznivci PSG raz uvidia, ako Paríž vyhrá Ligu majstrov,” dodal.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:10

Intenzívne boje v mjanmarskom Jakchainskom štáte predstavujú vážnu hrozbu pre civilistov, varovala v piatok Organizácia Spojených národov. Zároveň žiadala vytvorenie medzinárodného tlaku s cieľom zabrániť ďalšiemu “strašnému prenasledovaniu” etnických Rohingov.

12:59

Nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz v reakcii na nočné útoky v Iráne opätovne varoval pred ďalším stupňovaním napätia na Blízkom východe.

Olaf Scholz
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz
12:49

Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky, ktorá prevážala piatich japonských zamestnancov miestnej automobilky. Japonskí zamestnanci vyviazli bez zranení, výbuch však zranil troch okoloidúcich, uviedla polícia.

12:42

Ceny pohonných látok rástli aj počas 15. týždňa tohto roka, benzíny zdraželi viac ako o dva centy a mierne stúpla aj cena nafty. Oproti minulému týždňu boli ceny pohonných látok vyššie v priemere o 6 %.

12:20

Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v piatok vyzvala na zdržanlivosť s cieľom zabrániť ďalšiemu stupňovaniu napätia na Blízkom východe. Britský premiér Rishi Sunak žiadal, aby v regióne prevládol pokoj. Reagovali tak na útok v Iráne, ktorý americké médiá pripísali Izraelu.

12:07

Egypt vyzval Irán a Izrael, aby zachovali zdržanlivosť a vyhli sa tomu, že Blízky východ vtiahnu do konfliktu.

11:57

Medziročný rast hrubého domáceho produktu (HDP) za rok 2023 dosiahol po revízii úroveň 1,6 % v stálych cenách. Pôvodne bol začiatkom marca zverejnený nižší rast HDP na úrovni 1,1 %. Podobne bol rast ekonomiky po aktuálnej revízii mierne vyšší aj v roku 2022, a to na úrovni 1,9 %, keď posledný zverejnený údaj bol 1,8 %. Vývoj ekonomiky za roky 2020 a 2021 zostal nezmenený. V piatok o tom informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

11:51

Výrobné ceny v Nemecku v marci 2024 opäť klesli, už deviaty mesiac v rade, ale najmenej od júla minulého roka. Prispeli k tomu najmä nižšie ceny energií.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali