Snažte sa variť túto paštétu a uistíte sa, že sa varí veľmi jednoducho, potraviny pre jej výrobu sú tiež prosté. A čo je dôležité, môže byť pripravená na dobro. Pravda, nie je fakt, že ju budete mať dlho. Ibaže by ste ju bezpečne schovali pred svojimi členmi rodiny. Inak budú jesť túto jemnú a lahodnú kuraciu paštétu veľmi rýchlo.
Čo potrebujete:
Kurča – 200 gramov
Syr – 100 gramov
Cesnak – 1 strúčik bude stačiť
Vlašské orechy – asi 50 gramov
Čerstvé bylinky – niekoľko vetvičiek
Citrónová šťava – 1 polievková lyžica
Soľ a korenie – podľa chuti
Príprava:
Kurča by malo byť vopred uvarené. Na paštétu si môžete vziať akejkoľvek časti: prsné filé alebo filé šunky. Záleží na mäse, ktoré sa vám v kurčati páči najviac. Bylinky tiež brať na chuť. Kôpor a petržlen sú dobré. Môžete pridať čerstvú bazalku.
Príprava výrobkov závisí na sile mixéra. Ak je dostatočne silný, produkty možno vopred nerezať. Stačí ich dať dohromady v mixéri a mixovať do hladka. Pokiaľ nemáte veľmi silný mixér, je lepšie nakrájať kurča a syr na malé kúsky vopred.
Ako sme už napísali vyššie, taká kuracia paštéta môže byť pripravená ľahko. Ak chcete, aby vydržala dlho, vložte hotovú paštétu do čistej sklenenej nádoby, zakryte ju vrchnákom a vložte ju do chladničky.
Paštétu môžete použiť rôznymi spôsobmi. Napríklad, urobiť sendvič na raňajky. Tie môžu byť zdobené čerstvými bylinkami a čerstvou zeleninou, napríklad uhorkami. Paštéta je vhodná aj pre sviatočný stôl.