Bora-Hansgrohe už nie je len o Saganovi. Sme schopní v jeden deň víťaziť na viacerých frontoch, tvrdí

Bora-Hansgrohe už nie je len o Saganovi. Sme schopní v jeden deň víťaziť na viacerých frontoch, tvrdí

Bratislava 19. novembra 2018 (SITA/HSP/Foto:SITA/AP-Christophe Ena)

 

Slovenský cyklista Peter Sagan v roku 2018 nepredĺžil svoju unikátnu sériu troch titulov majstra sveta. Tešil sa však z prestížneho triumfu na kráľovnej klasík Paríž-Roubaix či troch víťazných etáp na Tour de France, čo mu vynieslo celkovo šiesty zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan

“Bola to plodná sezóna, ale aj dlhá a náročná. Samozrejme, moje prvé víťazstvo na pretekoch Paríž-Roubaix bolo jedným z vrcholov roka a mal som z neho obrovské potešenie. Môj šiesty zelený dres na Tour de France bol určite ďalší z významných momentov sezóny, pretože pre nešťastný pád bolo jeho udržanie v závere Tour veľmi náročné. Posledná horská pyrenejská etapa dva dni po mojom páde bola mimoriadne bolestivá a naozaj som na bicykli veľmi trpel,” uviedol Peter Sagan v rozhovore pre denník Šport.

Reklama

Líder tímu Bora-Hansgrohe v roku 2018 vyhral aj belgickú klasiku Gent-Wevelgem, etapové prvenstvá si pripísal na podujatiach série World Tour Down Under a Okolo Švajčiarska. V Plzni sa zasa po šiesty raz v kariére stal majstrom Slovenska v pretekoch s hromadným štartom, keď suverénnou sólojazdou ovládol spoločný šampionát Česka a Slovenska. Na neobyčajne náročnej a členitej trati v Innsbrucku však podľa predpokladov nedržal krok s najlepšími vrchármi a po troch tituloch majstra sveta tentoraz z pretekov predčasne odstúpil. “Nič netrvá večne. Na nasledujúci svetový šampionát sa pripravím tak, aby som oň opäť bojoval,” vrátil sa Sagan k septembrovému vrcholu sezóny.

Dvadsaťosemročný cyklista má za sebou druhý rok pôsobenia v tíme Bora-Hansgrohe a je presvedčený, že toto nemecké družstvo je výkonnostne vyššie ako pred rokom. A to zďaleka nielen jeho pričinením. “Cyklistika je dnes už viac tímový šport, aj keď si to mnohí ľudia neuvedomujú. Nikdy som nevyhral sám, dokážem to len vďaka úsiliu a odhodlaniu svojich tímových kolegov. Celkovo sme boli v tíme silnejší aj vyspelejší. Nielen vďaka tomu, že sa pridali jazdci ako napríklad Daniel Oss, ale aj preto, že došlo k prirodzenému vývoju a veľa detailov sme doladili. Dnes sme schopní v jeden deň víťaziť na viacerých frontoch a to je veľmi dôležité,” postrehol Sagan, ktorý s nemeckým tímom predĺžil zmluvu do konca roku 2021.

Reklama

Víťaz 109 pretekov na profesionálnej úrovni začne budúcu sezónu rovnako ako túto na podujatí Tour Down Under v Austrálii. Preteky u protinožcov sa začnú 13. januára. Aktuálnu sezónu P. Sagan oficiálne ukončil majstrovstvami sveta v závere septembra, pred niekoľkými dňami si však odskočil do čínskeho Šanghaja, kde v zelenom drese víťaza Tour de France vyhral miestne exhibičné kritérium na 60 km.

“Po návrate z Číny si ešte pár dní oddýchnem. Aj tento rok budeme s tímom takmer celý december až do Vianoc na rovnakom mieste ako vlani – na Malorke. Sú tam tradične veľmi dobré podmienky, pripravujú sa tam takmer všetky tímy,” pripomenul Peter Sagan. Na otázku, či už pozná svoj súťažný kalendár podujatí v sezóne 2019, odpovedal, že ešte nie celkom: “Spolu s tímom ho budeme pripravovať až v decembri. Zatiaľ o ňom neviem veľa povedať, ale zrejme k žiadnym veľkým zmenám nedôjde. Existujú kľúčové ciele ako jarné klasiky a Tour de France a ďalšie iné opakujúce sa preteky či sústredenia okolo nich,” doplnil P. Sagan pre Šport.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali