Bekmatov: Hanba mlčiacim politikom!!! Draxler: Médiá sa zaujímajú o práva LGBTI, na práva pracujúcich kašlú

Bekmatov: Hanba mlčiacim politikom!!! Draxler: Médiá sa zaujímajú o práva LGBTI, na práva pracujúcich kašlú

Bratislava 20. apríla 2023 (HSP/Foto: Screenshot)

 

Juraj Draxler obracia pozornosť čitateľa na to, aký je vzťah médií k tak ľavicovej téme, akou je štrajk. Na podobnú vec sa včera sťažoval na sociálnej sieti Artur Bekmatov (Socialisti.sk). Ignorancia médií je taká veľká, že veľká časť slovenskej populácie nepozná význam slova štrajk a používa ho vo význame protest. Asi niekomu vyhovuje, že u nás štrajkov takmer niet

Reportáž
RTVS priniesla prvú reportáž o situácii v Beluši až po výčitke Bekmatova a po tom, ako porovnal informovanie v hlavnom prúde s informovaním v alternatíve.

A odpoveď na otázku, komu to vyhovuje, bude asi rovnaká, ako odpoveď na otázku Draxlera: Komu slúžia médiá? Draxler upozorňuje na to, čo v našich objektívnych médiách dodržujúcich štandarty redakčnej práce chýba:

Reklama

“Len tak mimochodom, západná Európa zažíva masívnu vlnu štrajkov:

  • koncom marca štrajk paralyzoval verejnú dopravu v celom Nemecku
  • v Británii minulý týždeň štrajkovali lekári, pred nimi zdravotné sestry a pred tým železničiari. O týždeň sa k nim vlnami štrajkov pripoja učitelia
  • v polovici marca bol v Holandsku masívny štrajk zdravotníkov a začiatkom apríla dopravákov
  • okrem protestov proti dôchodkovej reforme (to sa trochu na obrazovky televízií dostalo) si Francúzsko v zime zažívalo aj iné štrajky, napríklad pracovníkov rafinérií.

A na Slovensku nedávno napríklad odborári z celého Slovenska prišli podporiť kolegu do Beluše, kde sa vedenie nemeckej strojárskej firmy snaží vyštvať odborového predáka. V médiách ANI ŤUK. Napriek tomu, že odborári médiá o veľkej akcii informovali a že vedenie podniku proti nim “bojovalo” ohlušujúcou hudbou namierenou proti 150 odborárom z celého Slovenska. Nie, naše médiá nezaujíma, ak niekde európska krajina stojí kvôli štrajku. Ani to, čo kde ľudia robia v boji za svoje práva.”

Reklama

Draxler pri tomto konštatovaní neostáva a všíma si, čomu sa slovenské médiá venujú:

“Zaujíma ich:

  • LBGTIxyz
  • čo ktorý parazit v prehnitom parlamente v daný deň vykrikoval smerom k iným parlamentným parazitom a čo si odkázali potom ešte cez tlačovky, videá a v zbytočných “politických diskusiách”.
  • čo si národ smie a čo si nesmie myslieť o Ukrajine.

Nezaujíma ich svet, aký je, ale svet, aký by ich majitelia radi diktovali. A majú za to rôzne privilégiá, napríklad sú takmer nežalovateľní. Moja otázka: Toto ľuďom naozaj stojí za to trpieť?”

Bekmatov na sociálnej sieti rovnako spustil alarm. Upozornil na vážnosť situácie v Beluši. Porovnal informovanie o odborárskom konflikte v médiách hlavného prúdu a v médiách alternatívy. Hlavný prúd z toho vyšiel veľmi zle a Bekmatov mu adresoval výčitku (parafrázujeme): “Ešte sa čudujete, že strácate dôveru ľudí a že dôvera k alternatíve rastie?” Svoj príspevok neskôr stiahol, zdá sa, hlavný prúd si po tejto výčitke “umyl hlavu”, a konečne sa začal téme venovať. Teda aspoň RTVS. Bekmatov sa však neuspokojil a svoje výčitky obrátil k politikom:

“Hanba mlčiacim politikom!!!

Reklama

Som rád, že po pár dňoch, od môjho upozornenia na chystané prepúšťanie v Slovmagu Lubeník, sa situácia medializuje. Ale jedna laxná reportáž (RTVS – pozn. redakcie) nestačí. Sto prepustených totiž nie je anonymná masa. Je to 100 konkrétnych gemerských rodín, ktoré skončia bez živobytia. Otcov a matiek, ktorí strácajú možnosť uživiť svoje deti. No oni nie sú tí, ktorí za to nesú vinu. Tú nesie neschopný manažment a neschopná vláda, ktorá za celý rok cenových turbulencií nebola schopná pripraviť záchrannú sieť pre naše podniky. Na závodoch ako Slovmag Lubeník stojí a padá život v hladových dolinách. Ak padne Slovmag, tak kľakne Jelšava, Lubeník, Magnezitovce – jednoducho pol revúckeho okresu.

To som skutočne jediný z politikov, ktorého trápi prepúšťanie na Gemeri? Heger, Krajniak, Remišová, Hirman – kde ste? Keď sa jedná o predaj zbraní, idete vyskočiť z kože, aby ste dokázali, že aj v odvolanej vláde máte dostatočné kompetencie. Ale keď končia naši pracujúci na dlažbe, tak o vás nepočuť.

Hanba vám!”

Teraz pekne vidíme, ako sa situácia v médiách od deväťdesiatych rokov zmenila. K horšiemu. Na Slovensku takmer úplne chýba ľavicová a vlastenecká tlač.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:45

Najsilnejší kritik vlády maďarského premiéra Viktora Orbána, podpredseda mimoparlamentnej strany TISZA a líder jej kandidátky Péter Magyar, zažaluje Orbána za ohováranie a šírenie poplašnej správy. Podľa servera telex.hu to Magyar oznámil po sobotňajšej provládnej demonštrácii.

06:45

Prvý let znovupoužiteľnej vesmírnej lode Boeing CST-100 Starliner s dvojčlennou posádkou v sobotu opäť odvolali. Štart rakety Atlas V, ktorá mala loď vyniesť do vesmíru, zastavili, keď do konca odpočítavania zostávali necelé štyri minúty, a to z dôvodov, ktoré zatiaľ nie sú známe.

06:44

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v sobotu charakterizovala budúcotýždňové voľby do Európskeho parlamentu, v ktorých sa očakáva posilnenie krajne pravicových strán, ako je tá jej, ako “referendum medzi dvoma protichodnými víziami Európy”.

06:42

V talianskom meste Benátky vstúpili do platnosti nové pravidlá zakazujúce používanie megafónov a obmedzujúce veľkosť turistických skupín na 25 osôb. Podľa úradov sa opatrenia zaviedli s cieľom zredukovať vplyv nadmerného cestovného ruchu na toto vyhľadávané mesto.

Včera 20:13

Poľský juniorský reprezentant v športovej streľbe Michal Chojnowski zvíťazil na ME vo vzduchových zbraniach v chorvátskom Osijeku. Triumfoval v kategórii puška 3 pozície 50 m so ziskom 457,1 bodu. Druhý skončil jeho krajan Wiktor Sajdak, ktorý zaznamenal 453,5 b. Najlepšiu trojicu uzavrel Rakúšan Patrick Entner (443,4).

Včera 19:58

Európska komisia preveruje údaje o počte používateľov služby Telegram v EÚ.

Ak sa ukáže, že ich je viac ako 42 miliónov, bude sa musieť situácia preskúmať v súvislosti so zákazom šírenia dezinformácií a zakázaných materiálov.

Pre agentúru Bloomberg to uviedla európska komisárka Věra Jourová. Telegram označila za „problém“ kvôli umiestňovaniu proruských informácií.

Podľa nej je takýto messenger populárny najmä vo východných krajinách EÚ, kde je veľa rusky hovoriacich ľudí.

Včera 19:47

Česká reprezentantka v kolkoch Natálie Bínová získala zlatú medailu na IX. majstrovstvách sveta jednotlivcov mužov a žien na 120 HZ. V sobotnom finálovom zápase v Brezne zdolala Chorvátku Natašu Ravničovú 3:1.

Včera 19:32

Nórska juniorská reprezentantka v športovej streľbe Caroline Finnestad Lundová získala zlato na ME vo vzduchových zbraniach v chorvátskom Osijeku. V sobotu zvíťazila v kategórii puška 3 pozície 50 m so ziskom 457,0 bodu. Druhá sa umiestnila Slovinka Hana Strakušeková, ktorá zaznamenala 456,5 b. Pódium doplnila Maja Magdalena Gawendová z Poľska (444,8). Slovensko v tejto kategórii nemalo zastúpenie.

Včera 19:17

Smútiaci a vojaci v sobotu položili kvety k novej soche ruského prokremeľského žoldniera a oligarchu Jevgenija Prigožina na jeho hrobe v Petrohrade. V tento deň by sa Prigožin dožil 63 rokov. Informovala o tom agentúra AFP.

Prigožin vlani zorganizoval vzburu proti vojenskému vedeniu krajiny a neskôr zahynul pri havárii lietadla.

Odhalili sochu Jevgenija Prigožina na jeho hrobe v Petrohrade.
Na snímke sa ľudia pozerajú na bronzovú sochu ruského prokremeľského žoldniera a oligarchu Jevgenija Prigožina, ktorú odhalili na jeho hrobe v Petrohrade
Včera 19:13

Sobotňajšia provládna demonštrácia, ktorú pod názvom Pochod mieru zorganizovalo občianske združenie Fórum občianskeho zomknutia (CÖF), bol “pochodom s najmenším záujmom všetkých čias”. Podľa servera hang.hu to povedal najsilnejší kritik vlády premiéra Viktora Orbána, podpredseda mimoparlamentnej strany TISZA a líder jej kandidátky Péter Magyar.

Niekoľko desiatok tisíc priaznivcov Orbána sa v sobotu zhromaždilo na 10. Pochod mieru. Prvýkrát ho usporiadali v roku 2012, terajší sa konal týždeň pred voľbami do Európskeho parlamentu.

Včera 17:55

Hasiči v Košickom kraji počas sobotňajšieho popoludnia zaznamenali doposiaľ päť výjazdov v súvislosti s nepriaznivým počasím, respektíve prietržou mračien.

“Výjazdy hasičov sa v štyroch prípadoch týkali popadaných stromov. Zvyšnú časť strechy rodinného domu v Iňačovciach, ktorú strhlo vplyvom búrky, hasiči pomohli dať dole a výjazd ukončili,” spresnil hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Bálint.

Včera 17:26

Taliansky futbalový klub Juventus Turín sa opäť stane členom Európskej klubovej asociácie (ECA). Tá to potvrdila po sobotnom zasadnutí výkonného výboru v Londýne.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke ľudia stoja okolo fontány v parku počas horúceho dňa v Láhaure v Pakistane

Autor: AP/K.M. Chaudary

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali