Agresia psychologickej vojny a protištátnej subverzie

Agresia psychologickej vojny a protištátnej subverzie

Bratislava 8. septembra 2019 (HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

 

Absolútne základnou podmienkou a predpokladom udržania štátnosti je zachovanie vlastných ozbrojených síl. Primeraných veľkosti a možnostiam, ale VLASTNÝCH. Všetko ostatné je podvod. V tom lepšom prípade nekvalifikovanosť. V tom najhoršom – vlastizrada. Nič nebráni tomu, aby sa armády pre prípad eliminácie otvorenej agresie spájali do koalícií. Nehovorím o ohrozeniach, pre tie sa koalície netvoria

Na snímke Peter Švec

Hovorím o otvorenej agresii. Tvrdím to ako autor diplomovky na západnej operačnej akadémii (Staff College, Camberley) na tému koaličných vojen. Neskoršie na strategickej a geopolitickej akadémii (Royal College of Defence Studies, Londýn) som napísal uznanú a úspešnú štúdiu – diplomovku na tému pôsobenia proti presile, využitím teórie komplexnosti, ako súčasti teórie chaosu. S využitím asymetrických, nelineárnych a manévrových princípov. Bola publikovaná, čo bolo najvyššie ocenenie kvality, zatiaľ ako jediná v celej histórii postgraduálnych štúdií slovenských dôstojníkov v zahraničí. Pre bežného čitateľa je nesporne komplikovaný už popis. Komplikovaným podrobnostiam výskumu netreba rozumieť. Stačí si uvedomiť, že autor týchto riadkov vie, o čom hovorí a svoje závery má viac ako podložené. A robil to pre svoju vlasť – Slovensko.

Reklama

Na rozdiel od väčšiny iných som totiž na postgraduáloch nezabíjal čas produkovaním politruckých slintov o výhodách nášho členstva v NATO alebo v EÚ. Venoval som sa štúdiu toho, čo je potrebné pre dlhodobé prežitie môjho národa. O tom je stratégia. Najmä jej vrcholná úroveň (Grand Strategy) – politická stratégia a od nej odvodená geostratégia.

Nič nebráni tomu, aby malé štáty s obmedzenými zdrojmi spolupracovali v oblasti finančne a technologicky náročných spôsobilostí. Pri zachovaní absolútnej suverenity nad svojim podielom a nad celým personálom. Aj o tom treba začať hovoriť nahlas. O to skôr v čase otvoreného masívneho útoku – otvorenej agresie proti národnej štátnosti.

Reklama

Je nutné nahlas a kategoricky odmietnuť úvahy o spoločných ozbrojených silách EÚ. Už vôbec tieto úvahy nemôžu znieť z úst tých, ktorí sa hotujú spájať národné vlastenecké sily. A protagonistov týchto zvráteností je nutné odsúdiť tým najostrejším a najotvorenejším spôsobom. Cielené a zámerné vyvolávanie rezignačných a porazeneckých nálad medzi občanmi malých štátov na základe obmedzených veľkostí ich ozbrojených síl je absolútne jednoznačnou psychologickou subverziou rozvracačského charakteru.

My nemáme žiadne iné záväzky voči NATO okrem záväzku, že ozbrojený útok na každého člena sa považuje za ozbrojený útok proti celej aliancii (známy článok 5). Ani naša účasť v „Pobaltí“ (podľa článku 4) nie je záväzná ani povinná. Táto protiruská provokácia je výsostne politickým rozhodnutím súčasnej vlády. Nemáme ani záväzok na vyčleňovanie 2% HDP na obranu. Suverénna NR SR tento návrh z Vojenskej stratégie pri jej schvaľovaní na začiatku tisícročia vylúčila. Podľa SIPRI z členov NATO vyčleňuje dokonca jedna z jadrových mocností (Spojené kráľovstvo) na obranu menej ako 2% HDP. Na rozdiel od USA aj Francúzska. A spôsobilosti, súvisiace s vlastníctvom jadrových zbraní, sú naozaj veľmi nákladné. Z nových členov NATO v roku 2018 túto hodnotu 2% dosahovali len Poľsko s Rumunskom.

Tvrdím a stojím si za konštatovaním, že hoci aj 10 tisícové vyvážene štruktúrované národné a vlastenecké ozbrojené sily, doplnené o niekoľko tisíc aktívnych a pasívnych záložníkov, majú pre obranyschopnosť tisícnásobne vyššiu hodnotu, ako akékoľvek „spoločné“. Teda cudzie, rozumejme okupačné vojsko. Cudzie vojenské sily na území štátu v mierovom čase majú vždy okupačný charakter. Aj Sovietske vojská v roku 1968 k nám prišli na pozvanie vtedajšej vlády. A mali okupačný charakter.

Vstup všetkých vojsk v auguste 1968 mal napriek pozvaniu charakter agresie. Prestaňme uplatňovať dvojité štandardy. A uvedomme si, že veľkosť našich ozbrojených síl zodpovedá v pomere k počtu obyvateľov nadpriemeru v rámci EÚ. Čiže ešte môžeme ísť dolu, na úroveň priemeru – na uvedených 10 tisíc. Mám to podložené prepočtami, analýzou faktov aj trendov. To, v čom sme reálne na úplnom dne, je absencia aktívnych a pasívnych záloh. Len ak tento deficit odstránime, vtedy si budeme môcť dovoliť redukciu na úroveň priemeru. To tvrdím ako absolútny vlastenec.

Medzinárodné koaličné zoskupenie vlasteneckých národných armád je podstatne silnejšie ako vynútený, vnútorne nekompaktný konglomerát žalárov národov. Toto učí história tisíckami príkladov. Jedným z nich je „sila a odhodlanosť“ „spoločnej“ „rakúsko-uhorskej“ armády v 1. svetovej vojne. Druhým rukolapným príkladom je „sila a odhodlanosť“ „spoločnej“ „česko-slovenskej“ armády (vtedy bez nacistom Benešom – predsedom českej verzie NSDAP – nenávideného spojovníka) pred začiatkom 2. svetovej vojny. Táto, údajne piata najlepšia európska armáda svojej doby, ani len nevystrelila proti nemeckej agresii, jej „odvážny“ najvyšší veliteľ zdupkal. O pár týždňov neskôr náš slovenský národ bez armády povstal a bojoval. Keď v „Malej vojne“ na konci marca 1939 zabránil maďarskej agresii neporovnateľne silnejšieho protivníka v dosiahnutí jeho politicko-strategických zámerov úplného ovládnutia Slovenska. O tomto povstaní, v ktorom bola naša slovenská štátnosť (nie režim) vybojovaná a teda legitimizovaná, žiakov nikto neučí. A nevie o nej ani väčšina vojakov.

Reklama

Aj dnes treba len rozumne oprášiť a doladiť nedotiahnutý komplexný systém obrany v nových podmienkach. Treba efektívne a hospodárne využiť dostupné finančné, materiálne a ľudské zdroje. Nie je normálne, aby štát, ktorého územie zo 60% tvorí horský a vysokohorský terén, nemal ani len jedinú horskú jednotku. Rozvracačov treba poslať tam, kam sme ich poslali v zápase o štátnosť pred desiatkami rokov – na smetisko dejín. Nie do prezidentského paláca, nie na čelo vlády, nie do vedenia ministerstiev.

Najviac ľudského utrpenia v histórii zavinili amatéri v najvyšších politických funkciách. Spomedzi nich, historicky bezkonkurenčne najviac, desiatnik Hitler. Podobnosť výťahu k moci rovnakých extrémistických ultraľavičiarskych amatérov cez protesty ulice a zneužité, možno práve ich mecenášmi zinscenované vraždy, má tiež svoje historické poučenia a paralely. Ak by sa taký predpoklad potvrdil, nebude to po prvý raz v histórii, keď historickým zmenám napomáhali prostredníctvom piatych kolón cudzími agentmi zinscenované subverzie, diverzie, vraždy a provokácie.

Sme svedkami priamej psychologickej vojny a subverzie, čiže podvratnej činnosti. To nie je šírenie poplašných správ, to je suché konštatovanie pozorovaných a analyzovaných faktov. Jej cieľom je podkopanie štátnosti a odhodlanosti obyvateľstva brániť suverenitu a teda štátnosť. Jej nástrojom je dnes dokonca eliminácia pilierov štátnosti. Protagonisti psychologickej subverzie vo forme šírenia pacifizmu, rezignačných a porazeneckých nálad sa budú vracať, ožívať a podkopávať suverenitu z peňazí tých, ktorí potrebujú zničiť národné štáty formou likvidácie pilierov štátnosti. A pre nich je doslova nočnou morou odhodlanosť národov brániť svoju slobodu a maximálnu mieru suverenity, za ktoré ich predkovia neraz veľmi draho zaplatili.

Dnes je vo vojenskej rétorike „hlavným smerom úderu“ namiesto pretláčania ľudského mäsa cez priesmyky vyvolávanie strachu medzi ľuďmi, provokovanie protestov. A metódami mediálnej psychologickej vojny indoktrinácia porazeneckých nálad medzi obyvateľstvo, ako aj vyvolanie rezignačného myslenia ľudí. A najmä dosadzovanie protištátnych zradcov a kolaborantov cudzích záujmov do najvyšších štátnych funkcií.

Možno nezaškodí pripomenúť analytický fakt, že piate kolóny spolu s obalamutenou časťou más zvyknú tvoriť pätinu až štvrtinu obyvateľstva prakticky každého štátu. Na presadenie ústavného „demokratického“ prevratu potom stačí volebná účasť čo najmenej oprávnených voličov (pod 50%). Ak to náhodou až nápadne zodpovedá výsledkom prezidentských volieb u nás a volieb do EP, určite to nie je náhoda. Piate kolóny sú totiž silno náklonné na radikalizáciu, sú hlučné a korupčné. Dobrým materiálom na balamutenie je naivná mladosť vyrastajúca v rozvrátených rodinách.

Reklama

Za socializmu boli tieto „vedy“ skúmajúce „revolučnosť“ más vtĺkané do hláv každého vysokoškoláka v povinnom predmete „vedecký komunizmus“. Netajím – mal som z neho jednotku. A nehanbím sa za to. Na boj proti zločincom treba poznať teoretické základy myslenia zločincov. Naproti tomu tradicionalizmus spolu s konzervativizmom uprednostňujú evolučný vývoj.

V zastupiteľskej demokracii existuje proti-liek, proti-opatrenie, proti ktorému sú zločinci s podporou naivných a obalamutených bezmocní. Čo najvyššia účasť drvivo-väčšinovej normálnosti tradicionalizmu vo voľbách. Vo všetkých bez výnimky. S použitím zdravého sedliackeho rozumu.

Peter Švec

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali