5 najväčších IT bossov, ktorí nedovoľujú deťom byť závislými na sociálnych sieťach a IT hračkách

5 najväčších IT bossov, ktorí nedovoľujú deťom byť závislými na sociálnych sieťach a IT hračkách

18. októbra 2017 (HSP/Sputnik/Foto:TASR/AP-Seth Wenig)

 

Títo ľudia vedia všetko o IT priemysle a môžu si dovoliť kúpu akejkoľvek techniky. Ale ich deti si pravidelne sťažujú na to, že nemôžu používať gadgety ako ich rovesníci.

Na snímke Bill Gates

Bill Gates – jeden zo zakladateľov spoločnosti Microsoft

Reklama

Bill má tri deti. A všetky mali zakázané používať smartphony do 14 rokov. Podľa Gatesa si deti sťažovali na to, že nemôžu mať vytúženú elektroniku rovnako ako ich rovesníci. Ale rodičia boli neoblomní. Potom, čo sa deti Gatesa nakoniec vybavili najmodernejšími IT hračkami, v rodine vznikli pravidlá, ktorá sa týkali používania tejto techniky:

– Mohli sa používať len na úlohy a komunikáciu s kamarátmi
– Bolo zakázané ich používať počas jedla a po večierke
– Rodičia mali právo obmedzovať dobu používania elektroniky

Reklama

Mimochodom, v rodine Gatesa deti nežiadajú o kúpu módnych “jablčiek”  a s radosťou používajú telefóny a tablety s operačným systémom Windows.

 

Chris Anderson – tvorca dronov, zakladateľ spoločnosti 3D Robotics

Deti Chrisa sa podriaďujú prísnym pravidlám, ktoré umožňujú minimalizovať použivanie smartfónov a tabletov. Podľa vývojárov sa deti sťažujú, že nikto z ich rovesníkov nemusí trpieť tak prísne obmedzenia.

Ale sám Anderson hovorí, že sa len snaží zabrániť závislosti detí na elektronike a zmenách, ktoré môže priviesť do ich životov. Navyše podľa starostlivého otca na sieti čaká potomkov neobmedzené množstvo nežiadúcej erotiky a obsahu z anonymných zdrojov.

Reklama

 

Dick Costolo – bývalý generálny riaditeľ Twitteru

Dick sa rozhodol neobmedzovať deťom dobu používania gadgetov. Ale dal im priestorové obmedzenia. Deti v rodine Costolov môžu používať elektroniku iba v obývacej izbe. To znamená, že si tablety nemôžu vziať so sebou do postele alebo surfovať na internete počas obeda.

 

Evan Williams – zakladateľ Twitteru a spoločnosti Ryra Labs, ktorá sa zaoberá tvorbou webservisu Blogger

Reklama

Evan má so svojou ženou Sárou dvoch synov. Ale ani jeden z chlapcov doteraz nemá iPad. Namiesto toho sú v dome Williamsových stovky kníh. Podľa vývojárov je táto literatúra dostatočná nato, aby našli potrebné informácie aj nato, aby sa vo voľnom čase pobavili.

 

Steve Jobs – podnikateľ, zakladateľ spoločnosti Apple, NeXT a Pixar

Zdá sa, že všetci členovia rodiny Steva Jobsa musia byť vybavení najmodernejšími gadgetmi a ani na okamih nedávajú ultratenkú a superchytrú techniku ​​z rúk. Ale nie je to tak.

Sám Jobs sa priznal, že nepovoľuje svojim deťom používať iPad. Snažil sa ich naučiť živej komunikácii, preto sa rodina snažila tráviť večery spoločným jedlom a dlhými rozhovormi.

Mali títo mediamagnáti pravdu, keď obmedzovali prístup detí k internetu? Každý sa rozhoduje sám, či sa bude alebo nebude držať ich príkladu. Správnosť ich voľby bude možné oceniť až vtedy, keď ich deti vyrastú a začnú sa sami prejavovať v tomto svete.

Ale nikto nebude odporovať tomu, že uvedení podnikatelia a vývojári vedia o digitálnom svete viac ako my.

Možno preto už teraz myslia na budúcsnosť.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:25

Nemeckého europoslanca Matthiasa Eckeho napadli a vážne zranili pri vylepovaní plagátov v Drážďanoch. Oznámili to v sobotu tamojšia polícia a jeho Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD).

Matthias Ecke
Na archívnej snímke nemecký europoslanec Matthias Ecke
14:18

Iránska vojenská loď Šahíd Mahdaví vyzbrojená dronmi a raketami prekročila prvýkrát rovník a vplávala do vôd južnej hemisféry. Oznámila to v sobotu iránska štátna rozhlasová stanica IRIB.

14:07

Stavebníctvo na Slovensku dlhodobo stagnuje, pomôcť by mohla digitalizácia odvetvia. Prioritou by pritom mala byť digitalizácia povoľovacích procesov. Uviedol to expert na digitalizáciu spoločnosti PlanRadar Ivan Petráš.

13:57

Ozbrojené skupiny v Pásme Gazy vrátane jednej s predpokladanými väzbami na hnutie Hamas okradli v apríli Palestínsku banku o približne 70 miliónov dolárov. Informoval o tom v sobotu francúzsky denník Le Monde.

13:45

Štvormesačné vojenské cvičenia NATO blízko ruských hraníc, ktoré sú známe ako Steadfast Defender, sú dôkazom toho, že Severoatlantická aliancia sa pripravuje na potencionálny konflikt s Ruskom. Vyhlásila to v sobotu hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

13:28

Slovenské domácnosti v tomto roku výrazne zvyšujú svoje úspory. Celkový objem vkladov domácností v bankách v januári a februári 2024 medziročne vzrástol o 3,5 %, respektíve takmer o 4 %. Pritom ešte v septembri 2023 úspory domácností medziročne klesali. Najnovšie údaje tak potvrdili zistenia brokerskej spoločnosti Ozios.

13:15

Britský kráľ Karol III. a ďalší poprední členovia kráľovskej rodiny sa vzdajú patronátu nad takmer 200 dobročinnými a inými organizáciami. Je to výsledok preskúmania ich spojenia s viac ako 1000 skupinami, oznámil v sobotu Buckinghamský palác.

13:05

Slovenský hokejista Marián Studenič bodoval v nočnom zápase nižšej zámorskej súťaže AHL. Dvadsaťpäťročný útočník zaznamenal asistenciu pri góle Coachella Valley. Firebirds neuspeli v prvom stretnutí 2. kola play off na ľade Calgary Wranglers 1:4 a v sérii na tri víťazstvá prehrávajú 0:1 na zápasy.

12:52

Jedna osoba zomrela a šesť ich utrpelo zranenia v dôsledku streľby súvisiacej zrejme s obchodovaním s drogami neďaleko Paríža. Oznámila to v sobotu miestna prokuratúra.

12:26

Akcie v USA si v piatok (3. 5.) výrazne polepšili a kľúčový index Dow Jones Industrial Average si pripísal viac než 400 bodov. Aprílová správa o zamestnanosti totiž ukázala, že trh práce sa ochladil. To podporilo nádeje, že americká centrálna banka (Fed) čoskoro zníži úrokové sadzby.

11:50

Desiatky demokratov z americkej Snemovne reprezentantov vyzvali v piatok prezidenta Joea Bidena, aby zvážil zastavenie predaja zbraní Izraelu, ak nezmení vedenie svojej vojny proti Hamasu. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali