Zastrašovanie oponentov vládneho režimu? NAKA vyšetruje sudcu, ktorý poslal čurillovcov do väzby, Santusovú vláčia po detektoroch lži a generálnemu prokurátorovi chcú prišiť korupciu

Zastrašovanie oponentov vládneho režimu? NAKA vyšetruje sudcu, ktorý poslal čurillovcov do väzby, Santusovú vláčia po detektoroch lži a generálnemu prokurátorovi chcú prišiť korupciu

Bratislava 26. januára 2022 (HSP/Foto:Facebook, Screenshot TV Joj, TASR-Martin Baumann)

 

Vládna moc je v koncoch a tak spoločne so svojimi prorežimistickými nakontrahovanými novinármi kopú ako zdochýnajúci kôň

NAKA
Ilustračné foto

Dezolátna vláda skončí na smetisku politických dejín

Neschopná vláda Hegeromatoviča nezvládla koronakírzu, minula miliardu na nezmyslené celoplošné testovanie, dostatočne neodškodnila podnikateľov, ktorí museli mať svoje prevádzky zatvorené, šaškuje s povinným očkovaním, rozdeľuje spoločnosť na dve kategórie, pchá sa do zadnej časti tela pánom z USA (zmluva DCA), vládni členovia sa neustále hádajú medzi sebou a na bežných ľudí kašlú.

Reklama

Minimálne dve strany (Za ľudí a OĽaNO ) a zrejme aj Sme rodina (vzhľadom na to, že Kollár vydáva signály, že podporí okupačnú zmluvu s USA) sa do parlamentu už nikdy nedostanú.

Hegeromatovičova krutovláda je totálne zdiskreditovaná a tak jej nezostáva nič iné len udržať sa pri moci za každú cenu.

Reklama

 

Koniec protikorupčného étosu

Pomaly ale isto sa im rozpadá aj ich jediná agenda, ktorú majú – a to tzv. boj proti korupcii – poslankyňa OĽaNO je podozrivá z machinácii pri predaji pozemkov a na ministerstve pôdohospodárstva, ktoré patrí strane OĽaNO sa veselo šafári s dotáciami na svine.

Hlavná zložka boja proti korupcii a to zatváranie bývalých nominantov SMERu sa im rozpadá taktiež. Dnes už každý príčetný človek vidí, že tieto trestné stíhania sú účelové – mnohí už museli byť prepustení kvôli porušovaniu ich ľudských práv.

Vládnym dezolátom tak zrejme zostáva už len zastrašovať statočných sudcov, vyšetrovateľov a generálneho prokurátora, ktorí naburávajú ich étos boja proti tzv. korupcii a odmietajú sa prispôsobiť požiadavke odsudzovať politických oponentov bez riadnych dôkazov a riadne pripravených a zdokumentovaných trestných konaní.

 

Reklama
Zastrašovanie statočných bojovníkov proti tyranskému režimu

Prvou obeťou vládnej moci sa pravdepodobne stala statočná vyšetrovateľka inšpekčnej služby Diana Santusová, ktorá chcela zadržať troch kajúcnikov podozrivých z krivých výpovedí. Policajnú akciu však prekazil vtedajší policajný prezident Peter Kovařík, ktorý po telefonáte s ministrom vnútra Romanom Mikulcom vydal pokyn na pozastavenie akcie. Čím mal údajne minimálne jednej z kajúcnikov uniknúť spravodlivosti.

To však nie je všetko. Santusovú následne odvolali z funkcie šéfky inšpekčného tímu a dodnes ju šikanujú detektormi lži – a to napriek tomu, že sa už dvoch vyšetrení na detektore lži zúčastnila – a vyplynulo z nich, že hovorí pravdu. Napriek tomu sa ju vládna moc snaží neustálymi ďalšími výzvami na absolvovanie ďalších detektorov lži zdiskreditovať a zrejme hľadajú hocijakú zámienku na jej odchod z radov polície, či dokonca jej trestné stíhanie.

 

NAKA vyšetruje statočného sudcu, ktorý poslal čurillovcov do väzby

Kauza však mala pokračovanie. Napriek absencii Santusovej jej bývalý inšpekčný tím pokračoval v odhaľovaní vládnych obludných činov a obvinil troch vyšetrovateľov NAKA – tzv. čurillovcov za to, že sa podľa obvinenia údajne snažili voči inšpekcii vykonštruovať účelové a vymyslené trestné stíhanie.

santusova-tvjoj-f
Na snímke vyšetrovateľka Diana Santusová absolvuje detektor lži

Prokuratúra následne podala žiadosť o ich väzobné stíhanie. Sudca okresného súdu v Bratislave, Juraj Kapinaj požiadavke prokuratúry vyhovel a spomínaných čurillovcov, poslal do väzby.

Reklama

Dnes tohto sudcu začala vyšetrovať NAKA – teda kolegovia čurillovcov (konflikt záujmov ako vyšitý), za údajné ohýbanie práva. Tento trestný čin vstúpil do platnosti len pred pár dňami od začiatku tohto roka. Predložila ho ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a dnes vieme, na čo má tento zákon slúžiť.

Jednoducho ak nejaký sudca (ako v tomto prípade sudca Juraj Kapinaj) rozhodne v rozpore s tým , ako si to predstavuje vládna moc, bude trestne stíhaný za ohýbanie práva.

Samozrejme, je to účelové a je zrejmé, že napokon sa to nedostane ani len pred súd, no cieľom je pravdepodobne zastrašiť ostatných sudcov, aby si radšej „lepšie“ rozmysleli ako budú rozhodovať – ak nechcú mať problémy tak budú rozhodovať tak ako si to vládna moc praje.

 

Zastrašovanie generálneho prokurátora

Organizovaná vládno-novinárka skupina sústavne zastrašuje aj generálneho prokurátora Maroša Žilinku, pretože nepristúpil na ich snahu deštruovať právny štát prenasledovaním politických oponentov Hegeromatovičovho režimu. Maroš Žilinka sa drží striktne práva a to sa vládnym uzurpátorom moci nepáči.

Maroš Žilinka
Na snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka

Preto ho neustále kritizujú. Najprv to bol známy paragraf 363, ktorým Žilinkova generálna prokurátora oslobodila nezákonne trestne stíhaných ľudí – Vladimíra Pčolinského a Jaroslava Haščáka a najnovšie kritiku spustili za Žilinkove odmietanie nebezpečnej vojenskej zmluvy s USA a za návštevu v Rusku.

Zašlo to až tak ďaleko, že provládny agitátor Marek Vagovič, ktorý si hovorí novinár na portáli Aktuality.sk zverejnil komentár, v ktorom sa zamýšľa nad tým, že odstaviť Žilinku je možné len tak, že bude obvinený z vydierania alebo z korupcie.

Zastrašovanie odporcov súčasného hegeromatovičovho deštrukčného režimu tak naberá na obrátkach. Krutovládnemu režimu to však pravdepodobne nepomôže.

Statoční sudcovia, vyšetrovatelia a generálna prokuratúra si uvedomujú, že tejto vláde zvoní umieračik a pri moci sa nanajvýš udržia len 2 roky. Po Hegeromatovičovcoch už ani pes neštekne. Ocitne sa definitívne na smetisku politických dejín, čo je však ešte pravdepodobnejšie, bude braná na zodpovednosť, za to čo tu teraz robí.

A keď táto krutovláda konečne skončí, statoční odporcovia súčasného režimu budú za hrdinov. Treba len vytrvať a neuhnúť ani o milimeter.

Reklama

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:51

Na celom svete sa používa okolo 7000 jazykov. Čínština má viac ako 3000 rokov. Prvý text s čínskymi znakmi sa objavil v roku 1250 pred Kristom. Podľa najnovších údajov je dnes čínština najrozšírenejším jazykom, ktorý je prvým jazykom pre asi 1,24 miliárd ľudí v 37 krajinách.

06:50

 Muž, ktorý sa polial horľavinou a zapálil pred súdom v New Yorku, kde prebieha pojednávanie s bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom, je v nemocnici v kritickom stave.

06:49

Americký občan Russell Bentley, ktorý v rokoch 2014 – 2017 bojoval na strane proruských separatistov na Ukrajine, bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck. 

06:47

Vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom v Bavorsku prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií. Manželia Navaľní dostali toto ocenenie “za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku”.

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií
Na snímke Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií v nemeckom Gmund am Tegernsee
06:43

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken zopakoval, že administratíva prezidenta Joea Bidena “nemôže podporiť” veľkú vojenskú operáciu izraelskej armády v meste Rafah v palestínskom Pásme Gazy.

 

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali