Voľby v Česku: Víťazom je koalícia SPOLU, tesne predstihla nakoniec Babišovo hnutie ANO. “Zmena je tu, my ju uskutočníme,” vyhlásil Fiala

Voľby v Česku: Víťazom je koalícia SPOLU, tesne predstihla nakoniec Babišovo hnutie ANO. “Zmena je tu, my ju uskutočníme,” vyhlásil Fiala

Praha 9. októbra 2021 AKTUALIZOVANÉ (TASR/SITA/Sputnik/HSP/Foto: TASR/AP-Darko Bandic,Petr David Josek)

 

Parlamentné voľby v Českej republike sa skončili. Volebné miestnosti pre voľby do Poslaneckej snemovne zatvorili v sobotu o 14:00

Petr Fiala
Líder koalície SPOLU Petr Fiala ukazuje znak víťazstva po parlamentných voľbách 9. októbra 2021 v Prahe

19:50- Českí sociálni demokrati ani komunisti sa po prvý raz vo svojej histórii nedostali do Poslaneckej snemovne. Predbežné výsledky volieb im pripisujú menej ako päť percent hlasov potrebných na vstup do dolnej komory Parlamentu ČR. Šéfovia oboch strán už avizovali rezignáciu. Informovali o tom české médiá.

Reklama

Predseda Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD) Jan Hamáček, ktorý bol v doterajšej vláde premiéra Andreja Babiša (ANO) vicepremiérom a ministrom vnútra, na tlačovej konferencii povedal, že z postu rezignuje 25. októbra. Uviedli to spravodajské servery Seznam Zprávy a Novinky.cz.

Strana podľa Hamáčkových slov pod jeho vedením nesplnila cieľ prejsť do Poslaneckej snemovne. “Naši občania si na najbližšie štyri roky vybrali pravicovú vládu,” povedal Hamáček. Dodal, že ČSSD zaplatila volebné výsledky časť ceny za účasť v doterajšej vláde. Strana podľa neho túto “skúšku” prežije a praje jej, aby pod novým vedením chytila druhý dych. Svojho nástupcu nebude odporúčať.

Reklama

Odstúpenie zo straníckych postov oznámili v sobotu večer aj členovia vedenia Komunistickej strany Čiech a Moravy (KSČM) vrátane predsedu Vojtěcha Filipa, ktorý výsledok volieb označil za zdrvujúcu porážku. Riadením strany poverili Petra Šimůnka a Václava Orta, informuje spravodajská stanica Českej televízie (ČT24).

ČSSD a KSČM boli spolu s Občianskou demokratickou stranou (ODS), ktorá je súčasťou víťaznej koalície SPOLU, doposiaľ jedinými stranami zastúpenými v Poslaneckej snemovni Parlamentu ČR nepretržite od jej vzniku v roku 1993.

 

19:30- Český prezident Miloš Zeman prijme v nedeľu pred poludním predsedu hnutia ANO a premiéra Andreja Babiša, uviedol v sobotu pre portál iDnes.cz prezidentov hovorca Jiří Ovčáček. Pražský hrad podľa neho tiež pripravuje Zemanovo vyhlásenie, ktoré zverejnia v nedeľu na webe a sociálnych sieťach.

 

Reklama

 

Schôdzka s Babišom podľa hovorcu prebehne o 11.00 h na zámku v Lánoch. Hoci bola vopred plánovaná, nebolo jasné, či bude možná vzhľadom na prezidentov zdravotný stav, pre ktorý Zeman zrušil účasť v nedeľňajšej povolebnej televíznej diskusii.

Miloš Zeman
Na snímke český prezident Miloš Zeman

Výsledky piatkových a sobotňajších parlamentných volieb v Česku ukázali, že pred hnutím ANO tesne zvíťazila koalícia SPOLU. Stretnutie prezidenta s jej zástupcami zatiaľ Pražský hrad neavizoval.

“Je to silný mandát, aj prezident bude na to musieť prihliadať,” povedal volebný líder SPOLU Petr Fiala v reakcii na otázku, ako bude koalícia presviedčať Zemena, aby rešpektoval výsledok volieb. Dosiaľ opozičné koalície – SPOLU, ako aj Piráti a Starostovia – budú mať totiž v Poslaneckej snemovni väčšinu.

Petr Fiala
Na snímke líder koalície SPOLU Petr Fiala

Zeman už skôr povedal, že zostavením vlády poverí šéfa najsilnejšej parlamentnej strany, pričom koalície označil za podvod na voličoch. Jeho ďalšie kroky nie sú jasné aj s ohľadom na jeho zdravotný stav, ktorý mu neumožnil hlasovať vo volebnej miestnosti.

Reklama

 

19:00- Koalícia SPOLU, ktorú tvoria strany ODS, KDU-ČSL a TOP 09, sa do vedenia dostala krátko pred záverom sčítania hlasov. Podľa takmer úplných výsledkov jej hlasy odovzdalo 27,71 percenta zúčastnených voličov, pričom ANO dostalo 27,21 percenta.

Tretia skončila liberálna koalícia Piráti a Starostovia so ziskom 15,53 percenta hlasov, spolu s ňou by SPOLU malo v 200-člennej Poslaneckej snemovni väčšinu 108 kresiel. Do dolnej komory parlamentu sa dostala ešte populistická strana Sloboda a priama demokracia (SPD) Tomia Okamuru, ktorá má 9,59 percenta hlasov.

Hranicu piatich percent potrebnú na vstup do Poslaneckej snemovne neprekročila žiadna ďalšia z celkovo 22 kandidujúcich strán. Platí to aj o dosiaľ koaličných sociálnych demokratoch z ČSSD a komunistoch z KSČM, ktorí podporovali Babišovu vládu “zvonka”. Obe strany pritom “vypadli” z Poslaneckej snemovne po prvý raz od vzniku samostatnej ČR.

Volebná účasť dosiahla takmer 65,5 percenta, čo je najviac od roku 1998, uviedla ČT24.

Predseda ODS a volebný líder koalície SPOLU Petr Fiala avizoval rokovania o vytvorení vlády s koalíciou Piráti s Starostovia, a to do 24 hodín.

 “Zmena je tu, my ju uskutočníme,” vyhlásil Fiala s tým, že výsledky volieb sú jednoznačné a parlamentnú väčšinu nemôže ignorovať ani prezident Miloš Zeman. Ten povedal, že zostavením vlády poverí víťaza volieb, za ktorého však nebude považovať žiadnu koalíciu, pretože tie sú podľa jeho tvrdenia podvodom na voličoch.

 

 

Na základe sčítania hlasov z 99,6 percenta volebných obvodov obsadí v Poslaneckej snemovni koalícia SPOLU 71 kresiel. Hnutie ANO bude mať 72 mandátov, Piráti a Starostovia 37 poslancov a SPD 20 kresiel, ukazujú údaje servera iDnes.cz.

Reklama

 

18:40- Víťazom volieb do českej Poslaneckej snemovne sa stala pravicová koalícia SPOLU, ktorá tesne predstihla hnutie ANO doterajšieho premiéra Andreja Babiša. Informovali o tom v sobotu stanice ČT24 a CNN Prima News.

Tabuľka

 

18:30– Českí občania, ktorí hlasovali vo voľbách do Poslaneckej snemovne Českej republiky v piatok (8.10.) a v sobotu v Bratislave, odovzdali najviac hlasov (165) koalícii SPOLU. Na druhom mieste skončila koalícia Piráti a Starostovia so 132 hlasmi a na treťom politické hnutie ANO s 57 hlasmi. Pre TASR to uviedla Hana Jelínková z českého veľvyslanectva v Bratislave.

Na Slovensku bolo odovzdaných dokopy 408 platných hlasov. Celkovo v priestoroch Veľvyslanectva ČR v Bratislave hlasovalo 412 voličov, pričom štyri hlasy neboli platné. “V piatok prišlo približne 300 voličov, zvyšok v sobotu,” priblížila Jelínková.

Reklama

Ako štvrté sa umiestnilo občianske hnutie Prísaha, ktoré získalo 12 hlasov, nasleduje Česká strana sociálnodemokratická (ČSSD) s 11 hlasmi, rovnako po osem hlasov získalo hnutie Sloboda a priama demokracia (SPD) a Komunistická strana Čiech a Moravy (KSČM). Po šesť hlasov získalo hnutie Trikolóra Slobodní Súkromníci a strana Voľný blok. Strana zelených získala tri hlasy a po jednom hlase získalo Hnutie Pramene, Aliancia národných síl, Koruna Česká a Otvorme Česko normálnemu životu.

Ivan Bartoš
Na snímke predseda Českej pirátskej strany (Piráti) Ivan Bartoš

18:20- “Dominancia Andreja Babiša končí. S koalíciou SPOLU budeme ešte dnes rokovať,” povedal na tlačovej konferencii predseda Pirátov Ivan Bartoš. “S oligarchom a extrémistami sa nevyjednáva,” uviedol predseda STAN Vít Rakušan.” Po 32 rokoch sme poslali KSČM do dejín,” doplnil.

 

18:05- Krátko pred sčítaním všetkých hlasov voličov vo voľbách do českej Poslaneckej snemovne sa do vedenia dostala so ziskom 27, 58 percenta koalícia SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09), ktorá tak tesne predbehla vládne hnutie ANO premiéra Andreja Babiša. To má aktuálne 27,32 percenta hlasov. Informovala o tom v sobotu spravodajská televízia ČT 24.

Po sčítaní vyše 98 percent volebných obvodov tak koalícia SPOLU smeruje k tomu, že spoločne s koalíciou Piráti a Starostovia bude mať v Poslaneckej snemovni väčšinu kresiel.     

Reklama

Zvyšné strany vrátane sociálnych demokratov z ČSSD a komunistov z KSČM sú pod hranicou piatich percent, potrebnou na zvolenie do dolnej komory Parlamentu ČR.

 

17:50- Radim Fiala vo volebnom štábe na pražskom Střižíkově uviedol, že za hlavnú podmienku pre prípadný vstup do vlády s ANO považuje hnutie SPD zákon o referende, ktorý by umožnil hlasovanie o vystúpení alebo zotrvaní Českej republiky v Európskej únii. Okrem toho oznámil, že SPD z programových dôvodov vopred vylučuje spoluprácu s Pirátmi. Informuje Sputnik.

 

17:30-  ANO stále vedie, no väčšinu by mohli získať opozičné koalície.

Po sčítaní hlasov z viac ako 90 percent volebných obvodov vedie vo voľbách do českej Poslaneckej snemovne naďalej hnutie ANO premiéra Andreja Babiša, dve opozičné koalície by však mali v dolnej parlamentnej komore tesnú väčšinu. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov zverejňovaných Českým štatistickým úradom.

Do Poslaneckej snemovne by sa podľa týchto výsledkov dostali štyri strany. Hnutie ANO pritom vedie s náskokom už len 1,16 percenta – získalo by 27,95 percenta, pokým koalícia SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) má aktuálne 26,79 percenta hlasov.

Reklama

Tretia je koalícia Piráti a Starostovia so ziskom 15,04 percenta. Populistická strana Sloboda a priama demokracia (SPD) Tomia Okamuru má 9,92 percenta.

Na základe takýchto výsledkov by v 200-člennej snemovni obsadili ANO a SPD 94 kresiel, pokým koalície SPOLU a Piráti a Starostovia by mali dovedna 106 mandátov, vyplýva z údajov servera iDnes.cz.

Zvyšné strany vrátane sociálnych demokratov z ČSSD a komunistov z KSČM sú pod hranicou piatich percent, potrebnou na zvolenie do dolnej komory Parlamentu ČR.

 

17:15– Líder koalície Piráti a Starostovia Ivan Bartoš po príchode do jej volebného štábu vyjadril presvedčenie, že demokratická opozícia uspeje a jeho subjekt bude zostavovať vládu s koalíciou SPOLU. “Budeme spolu rokovať ešte dnes,” povedal novinárom.

Ivan Bartoš
Predseda Českej pirátskej strany (Piráti) Ivan Bartoš hlasuje v českých parlamentných voľbách v piatok 8. októbra 2021 v Ústí nad Labem

17:10- Po sčítaní 80 percent hlasov stále vedie hnutie ANO premiéra Babiša, SPOLU znižuje rozdiel.

Na základe sčítania hlasov z viac ako 80 percent volebných obvodov by sa do českej Poslaneckej snemovne dostali štyri strany. Hnutie ANO a strana SPD by mali 100 mandátov, rovnako 100 kresiel by spoločne obsadila aj dvojica koalícií – SPOLU a Piráti a Starostovia. Informovali o tom spravodajské servery iDnes.cz, Novinky.cz a ČT24.cz.

Reklama

Vedie hnutie ANO premiéra Andreja Babiša s 28,49 percenta hlasov pred koalíciou SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) so ziskom 26,14 percenta. Tretia je koalícia Piráti a Starostovia, ktorá si síce počas sčítania polepšuje, no stále výrazne stráca, keď má 14,69 percenta. Populistická strana Sloboda a priama demokracia (SPD) Tomia Okamuru má 10,15 percenta.

Zvyšné strany vrátane sociálnych demokratov z ČSSD a komunistov z KSČM sú už pod hranicou piatich percent, potrebnou na zvolenie do dolnej komory Parlamentu ČR, ukazujú priebežné údaje Českého štatistického úradu na webovej stránke volby.cz.

 

16:40- SPD za hlavnú podmienku pre prípadný vstup do vlády s ANO považuje zákon o referende, ktorý by umožnil hlasovať o vystúpení alebo zotrvaní Českej republiky v Európskej únii, uviedol podpredseda strany Radim Fiala. Zopakoval tiež, že SPD vopred vylučuje spoluprácu s koalíciou Pirátov a Starostov.

 

16:30 Podľa prognózy CNN Prima News zvíťazí hnutie ANO s vyše 27 percentami.

Podľa prognózy finálnych volebných výsledkov televízie CNN Prima News a agentúry STEM/Mark by vo voľbách do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR zvíťazilo hnutie ANO s viac ako 27 percentami.

Reklama

Druhá skončí koalícia SPOLU s 26 percentami a tretí Piráti a STAN s 15 percentami. Česká strana sociálnodemokratická (ČSSD) by sa podľa tohto modelu do Snemovne s 4,99 percentami nedostala.

Podľa riaditeľa agentúry STEM Martina Buchtíka sú výskumníci schopní veľmi presne prepočítať výsledky volieb po tom, ako sa podarilo sčítať viac ako 20 percent hlasov. Odchýlka od reálnych výsledkov by sa mala pohybovať v rozmedzí desatín percentuálnych bodov.

Podľa tejto predikcie by volebná účasť mala dosiahnuť takmer 65 percent.

 

16:00- Hamáček nevylúčil, že rezignuje.

Parlamentní listy priniesli informácie z volebného štábu ČSSD, kam dorazil predseda strany Ján Hamáček. Ten údajne rezignuje na svoj predsednícky post, ak sa jeho strana na základe výsledkov volieb nedostane do Poslaneckej snemovne.

15:55- Po sčítaní takmer polovice hlasov vedie hnutie ANO premiéra Babiša

Reklama

Po sčítaní hlasov z takmer polovice volebných obvodov vedie vo voľbách do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR hnutie ANO premiéra Andreja Babiša so ziskom 29,83 percenta hlasov pred koalíciou SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09 – 24,51 percenta) a koalíciou Piráti a Starostovia (13,83 percenta). Informoval o tom v sobotu spravodajský portál iDNES.cz.

Andrej Babiš
Český premiér a líder kandidátky hnutia ANO Andrej Babiš počas hlasovania v českých parlamentných voľbách v piatok 8. októbra 2021 v českom meste Lovosice

Po sčítaní viac ako 48 percent hlasov voličov by v prepočte na mandáty hnutie ANO spolu so stranou Sloboda a priama demokracia (SPD) obsadili v snemovni 99 kresiel, ďalších osem by mala Česká strana sociálnodemokratická (ČSSD). Koalícia SPOLU, Pirátov a starostov by získala 93 mandátov.

Volebná účasť dosiahla 63,91 percenta.

 

Voľby v ČR

Už v piatok odvolili všetci šéfovia parlamentných strán i prezident republiky Miloš Zeman. Ten pre svoj zdravotný stav hlasoval na zámku v Lánoch z invalidného vozíka. Ministerský predseda Andrej Babiš zopakoval, že kandiduje naposledy, a zdôraznil, že tohtoročné voľby považuje za najdôležitejšie v dejinách Českej republiky.

Volebná účasť dosiahla podľa odhadov do piatkových skorých večerných hodín zhruba 20 percent, čo je podobná úroveň, aká bola pred štyrmi rokmi. České ministerstvo zahraničných vecí zaregistrovalo v piatok rekordný záujem o hlasovanie v zahraničí. O voličské preukazy na zastupiteľských úradoch požiadalo vyše 2400 ľudí, čo je o polovicu viac než pri prezidentských voľbách v januári 2018.

V českých parlamentných voľbách môže hlasovať viac než osem miliónov oprávnených voličov. O 200 poslaneckých mandátov sa aktuálne uchádza 22 subjektov – 20 politických strán a dve volebné koalície.

Reklama

Po uzavretí volebných miestností v sobotu popoludní sa začne sčítavanie hlasov. Priebežné výsledky bude zverejňovať Český štatistický úrad (ČSÚ) podľa toho, ako ich budú doručovať jednotlivé volebné komisie. Relevantné výsledky budú známe až v sobotu neskoro popoludní alebo večer.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:25

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia (HDZ) premiéra Andreja Plenkoviča sa podľa exit pollu zrejme stala víťazom stredajších parlamentných volieb. V 151-člennom parlamente by mala podľa prieskumu 58 mandátov. Na druhom mieste skončila so 44 mandátmi stredo-ľavicová koalícia Rieky spravodlivosti, ktorú vedie Sociálnodemokratická strana prezidenta Zorana Milanoviča. Správu priniesla agentúra HINA.

Parlamentné voľby v Chorvátsku
Na snímke voliči volia vo volebnej miestnosti v Záhrebe počas parlamentných volieb v Chorvátsku v stredu 17. apríla 2024
Včera 20:24

Snemovňa reprezentantov Kongresu USA bude v sobotu hlasovať o vojenskej pomoci pre Ukrajinu, Izrael a Taiwan. V stredu to oznámil predseda snemovne Mike Johnson. Informovala o tom agentúra AFP.

Včera 20:23

Ceny ropy klesli v stredu o takmer 3 %, pričom cena ropy Brent skĺzla pod 87,50 USD za barel (159 litrov). Výrazne sa pod to podpísali najnovšie informácie o prudkom zvýšení ropných zásob v USA, ako aj slabšie ekonomické údaje z Číny, než sa čakalo. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

Včera 20:22

Zásoby ropy v Spojených štátoch pokračovali v minulom týždni vo výraznom raste, pričom rozsah rastu prekonal odhady zhruba dvojnásobne. Výsledkom je objem zásob, ktorý je pre súčasné obdobie roka takmer už na úrovni 5-ročného priemeru. Informoval o tom portál RTTNews.

Včera 20:19

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair očakáva, že do polovice júla dostane od americkej spoločnosti Boeing 40 lietadiel. Povedal to v stredu šéf aerolínií Michael O’Leary, ktorého citovala agentúra Reuters.

Včera 20:10

Vo finále Slovnaft Cupu sa stretnú futbalisti dvojnásobného obhajcu trofeje FC Spartak Trnava a MFK Ružomberok.

Trnavčania zvládli stredajšiu semifinálovú odvetu, keď po domácom víťazstve 1:0 remizovali na ihrisku FK Železiarne Podbrezová 0:0 a v stredu 1. mája o 15.00 h v Košiciach sa pokúsia získať domáci pohár tretíkrát za sebou.

Včera 19:57

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov otvorili domáci Turnaj piatich krajín v Poprade prehrou. V stredajšom prvom zo štyroch zápasov na podujatí podľahli českým rovesníkom vysoko 2:7. Oba góly Slovenska zaznamenal útočník Lukáš Klečka.

Včera 19:08

Švédsky parlament schválil v stredu návrh zákona, ktorým sa zníži vek potrebný na tzv. právnu zmenu pohlavia, a to z 18 na 16 rokov. Informovala agentúra AP.

Osoby mladšie ako 18 rokov budú na zmenu pohlavia naďalej potrebovať súhlas svojho zákonného zástupcu, ošetrujúceho lekára, aj príslušného zdravotného úradu.

Nebude sa však už vyžadovať, aby mali stanovenú diagnózu tzv. rodovej dysfórie, čím sa lekársky označuje nesúlad medzi skutočným pohlavím a pociťovanou rodovou identitou človeka.

Včera 19:06

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v stredu navštívila Tunisko a stretla sa s tamojšími predstaviteľmi, s ktorými diskutovala o “novom prístupe” k nelegálnej migrácii aj o ekonomickej spolupráci s Tunisom. Informovala agentúra AFP.

Meloniová sa v Tunise stretla s tamojším prezidentom Kaísom Saídom, ktorý v utorok po schôdzke s národno-bezpečnostným tímom prisľúbil, že Tunisko nebude centrom ani miestom pre odchod migrantov zo subsaharskej Afriky.

Talianska premiérka Giorgia Meloniová na návšteve Tuniska
Na snímke talianska premiérka Giorgia Meloniová a tuniský prezident Kajs Saíd počas stretnutia v Tunise
Včera 18:57

Najväčší odborový zväz v Grécku, Všeobecná konfederácia gréckych pracujúcich (GSEE), zorganizoval na stredu rozsiahle štrajky. Trajekty nepremávali, verejná doprava bola narušená a niektoré štátne nemocnice v Aténach i v iných mestách fungovali iba s núdzovým počtom personálu. Informovala o tom agentúra AP.

Na čele štrajkov stojí GSEE a jej cieľom je návrat k právam na kolektívne vyjednávanie, ktoré boli zrušené pred viac ako desiatimi rokmi počas vážnej finančnej krízy.

Včera 18:29

Zasadnutie Rady NATO – Ukrajina, o ktoré požiadal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, sa uskutoční v piatok. Zelenskyj by mal rokovať s ministrami obrany členských krajín Aliancie, oznámil v stredu jej generálny tajomník Jens Stoltenberg.

Včera 18:28

Zemetrasenie s magnitúdou 6,4 zasiahlo v stredu večer miestneho času západ Japonska. Varovanie pred prívalovými vlnami cunami však vydané nebolo, informovala televízia NHK World.

Včera 18:25

Predsedníčkou ruského najvyššieho súdu sa v stredu stala spolužiačka ruského prezidenta Vladimira Putina z vysokej školy, 70-ročná Irina Podnosovová. Informovala o tom agentúra DPA.

Kritici ruského prezidenta sa dlhodobo sťažujú na rodinkárstvo či časté zvýhodňovanie známych v rôznych funkciách, ktoré podľa nich šéf Kremľa využíva na udržanie svojej moci.

Vladimir Putin
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke goticko-renesančný kaštieľ v Šimonovanoch, niekdajšej samostatnej obci a dnes časti Partizánskeho, patrí k najstarším svojho druhu na Slovensku

Autor: FOTO TASR-Radovan Stoklasa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali