Slovanisti zatiaľ o postupe nahlas nehovoria, radšej podľa toho hrajú

Slovanisti zatiaľ o postupe nahlas nehovoria, radšej podľa toho hrajú

Bratislava 4. októbra 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Vo svojich prvých dvoch vystúpeniach v skupinovej časti Európskej ligy v sezónach 2011/2012 a 2014/2015 nazbierali futbalisti Slovana Bratislava v šiestich zápasoch dovedna jediný bod. Časy sa zmenili, lebo aktuálne majú zverenci Jána Kozáka mladšieho za sebou v K-skupine EL 2019/2020 dva zápasy a na konte už 4 body s reálnou šancou na postup do šestnásťfinále. To však ešte slovanistov v tejto chvíli radšej nezaujíma

Na snímke hráči ŠK Slovan Bratislava oslavujú vyrovnávajúci gól na 1:1 počas zápasu 2. kola K – skupiny futbalovej Európskej ligy Sporting Braga – ŠK Slovan Bratislava

“Asi málokto predpokladal, že po dvoch zápasoch budeme mať štyri body. Po postupe cez PAOK Solún do skupinovej fázy sme vedeli, že ak budeme dodržiavať pokyny trénera a veriť tomu, čo od nás chce, môžeme byť úspešní. Stále sme len v tretine skupiny, a tak je predčasné hovoriť o prípadnom postupe,” komentoval brankár ŠK Slovan Dominik Greif prostredníctvom klubového youtubu.

Reklama

Slovenský majster sa stáva špecialistom na góly v záverečných minútach. Pred dvoma týždňami doma na Tehelnom poli v súboji s Besiktasom Istanbul strhol víťazstvo na svoju stranu dvomi zásahmi v nadstavenom čase (4:2). Aktuálne na Estádio Municipal de Braga si vybojoval bod po remíze 2:2 gólom v 87. minúty. Domáci si ho dokonca strelili sami, keď na strieľaný center Erika Daniela nešťastne zareagoval stopér Bruno Viana. Slovan nebol proti Brage lepším tímom, ale favorizovaných domácich so štyrmi Brazílčanmi v zostave vyškolil gólmi v záveroch oboch polčasov. V prvom dejstve “belasí” udreli dokonca v úplnom závere, na vtedy priebežných 1:1 vyrovnal kapitán Andraž Šporar na dvakrát z pokutového kopu.

“Cítil som sa na to, preto som zobral zodpovednosť na seba. Aj keď to proti Sutjeske v predkole Ligy majstrov nevyšlo, neskôr som kopal ďalšie tri penalty a tie som premenil. Mal som aj trošku šťastia, keďže brankár vyrazil loptu tam, kde som stál,” priznal slovinský kanonier Šporar v mixzóne po stretnutí.

Reklama

K štýlu hry Slovana, ktorý produkoval menej ofenzívy ako zvyčajne, poznamenal: “Hrali sme netypický systém pre nás, pretože Braga má veľkú kvalitu v ofenzíve a chceli sme ‘zatvárať’ krídelné priestory. Nebol to náš najlepší zápas z pohľadu hry, ale hrá sa na body a výsledok 2:2 v Brage je fantastický.”

Podobne videl štvrtkový duel v Brage aj brankár Greif, tradične jediný Slovák na ihrisku v základnej zostave slovenského šampióna. “Bol to ťažký zápas, veľa sme hrali bez lopty, boli sme často pod tlakom. S päťčlennou obranou sme mali problémy, čo sa týka prechodu do ofenzívy. Nedali nám nič zadarmo a bolo nás málo smerom dopredu. Vyťažili sme z minima maximum, čo sa v Európe počíta,” vystihol Greif.

Dvadsaťdvaročná opora Slovana mierne skritizovala hru svojich spoluhráčov v druhom polčase a pochválila striedanie trénera Kozáka, ktorý v 80. minúte poslal na ihrisko českého krídelníka Erika Daniela. Práve z jeho kopačky o sedem minút neskôr smeroval pred bránku center, ktorý sa skončil vyrovnávajúcim gólom hostí.

“Každý z nás vydal zo seba úplne všetko. Druhý polčas sme im trošku uľahčili veľkým počtom našich chýb. Keď nám však strelili druhý gól, trochu sa upokojili a dali nám šancu nadýchnuť sa. Potom sme zmenili rozostavenie, prišiel Erik Daniel, a napokon sa to vyplatilo,” zhodnotil Greif.

Ani útočník Šporar zatiaľ nechce nahlas hovoriť o možnosti postupu do vyraďovacej fázy EL. “Chceme najmä vyhrávať zápasy a mať čo najviac bodov. Myslím si, že až po treťom zápase sa budeme môcť vyjadrovať k postupovým možnostiam. Vieme však, že máme štyri body a sme na čele tabuľky,” podotkol Šporar.

Reklama

Na margo svojich kanonierskych schopností a ich využívanie v prospech Slovana dodal: “Slovan ma priviedol sem, aby som dával góly. Pozeral som štatistiky a v 61 zápasoch som strelil 50 gólov. Ja dávam Slovanu všetko späť. Aj on mi pomohol v tom, že hrám európsky futbal a som prvým útočníkom v reprezentácii. Som šťastný, že som mohol byť kapitánom v tomto zápase a som hrdý na mojich spoluhráčov.”

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:14

Obyvatelia Slovenska plánujú v rámci príprav na veľkonočné sviatky minúť priemerne 97,1 eura. Najviac peňazí majú v úmysle minúť ľudia, ktorí si ich spájajú s kresťanskými tradíciami, ako aj staršie generácie a obyvatelia Prešovského kraja. Vyplýva to z aktuálneho online prieskumu agentúry NMS Market Research, na ktorom sa zúčastnilo 1030 respondentov.

18:13

Dvaja ľudia zahynuli po páde do Atlantického oceánu na severnom pobreží Španielska, oznámili vo štvrtok záchranné služby autonómneho spoločenstva Astúria. Ďalšie dve osoby prišli o život v Katalánsku.

18:12

Vo veku 90 rokov zomrel v stredu psychológ Daniel Kahneman, ktorý v roku 2002 získal Nobelovu cenu za ekonómiu.

18:12

Ruské vojenské lietadlo sa vo štvrtok zrútilo do mora pri polostrove Krym. Pilotovi sa podarilo katapultovať.

17:59

Francúzske úrady rozmiestnia počas veľkonočných sviatkov pred všetky katolícke a protestantské kostoly príslušníkov bezpečnostných síl. Reagujú tak na minulotýždňový útok v Moskve.

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali