Sekerova Carolina nestačila na Winnipeg, Boston s druhou prehrou

Sekerova Carolina nestačila na Winnipeg, Boston s druhou prehrou

New York 14. novembra 2014 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Bostonu chýba slovenský kapitán Zdeno Chára

Hokejisti Caroliny v zostave so slovenským obrancom Andrejom Sekerom neuspeli v zápase zámorskej NHL v noci na piatok proti Winnipegu. Na domácom ľade prehrali 1:3. Sekera odohral 22:46 minút a zaznamenal dve mínusky a dva strelecké pokusy.

Reklama
Ilustračné foto

Boston, ktorému chýba slovenský kapitán Zdeno Chára, neuspel v druhom zápase za sebou a z Montrealu si odviezol vysokú prehru 1:5. “V prvej tretine sme hrali presne to, čo sme chceli a dosiahli sme aj dobrý výsledok (1:0 pozn.). Ale aby som to skrátil, v ďalších dvoch sme v tom nedokázali pokračovať,” zhodnotil stretnutie tréner “medveďov” Claude Julien.

Canadiens tak pokračujú vo víťaznom ťažení, keď sa tešili zo štvrtého triumfu v rade. “Myslím si, že celý náš tím sa dokáže proti Bostonu vytiahnuť,” povedal útočník domácich Dale Weise, ktorý zaznamenal hetrik Gordieho Howea, keď strelil gól, pridal asistenciu a pobil sa s Gregorym Campbellom. “Tieto zápasy majú vždy atmosféru play off. Veľmi nám pomáhali aj fanúšikovia,” dodal.

Reklama

V domácom drese absolvoval premiéru veterán Sergej Gončar. Štyridsaťročný ruský obranca prišiel do tímu pred dvoma dňami z Dallasu Stars a na ľade strávil 20:08 minút. “Spravil veľa dobrých vecí. Páčilo sa mi, ako pracoval s pukom. Jeho silnou stránkou je prvá prihrávka, ktorou vytvára akcie. Počas presiloviek dobre strieľa, takže sa mi jeho hra páčila,” pochválil ho tréner Michel Therrien. “Montreal je jeden z najslávnejších klubov, takže hrať za takýto tím je niečo špeciálne. Som rád, že som tu,” dodal Gončar.

V ďalšom stretnutí sa blysol útočník Minnesoty Nino Niederreiter, ktorý proti Buffalu zaznamenal svoj prvý hetrik v NHL a jeho tím vyhral 6:3. Prvé dva góly strelil už počas úvodnej tretiny. Na tretí mal niekoľko výborných príležitostí, no dvakrát ho zastavil brankár Jonas Enroth, raz jeden z obrancov a raz žŕdka. Hetrik tak skompletizoval až necelé tri minúty pred koncom do prázdnej bránky. “Vedel som, že keď budem ďalej strieľať, raz to tam padne. Mal som šťastie, že v závere odvolali brankára a že mi Charlie Coyle prihral,” uviedol Niederreiter. Andrej Meszároš z Buffala sledoval duel iba z tribúny.

Kuriozitou je, že v zápase padli tri góly za 17 sekúnd v 7. minúte prvej tretiny. Najprv v priebehu siedmych sekúnd Ryan Carter a Niederreiter otočili na 2:1 v prospech Wild, no za ďalších desať vyrovnal Zemgus Grigensons. V histórii NHL padli tri góly v kratšom časovom úseku iba raz. Desiateho februára 1983 sa to podarilo v zápase New Yorku Rangers proti Minnesote North Stars, keď Mark Pavelich, Ron Greschner (obaja NY) a Willi Plett skórovali v rozpätí 15 sekúnd.

Druhé víťazstvo v rade zaznamenali hráči Dallasu, ktorí zdolali Los Angeles Kings 2:0. Hrdinom duelu sa stal brankár hostí Kari Lehtonen, keď zlikvidoval všetkých 27 striel súpera. Kings mrzela prehra o to viac, že prišli o ďalšieho obrancu Aleca Martineza, v prvom tíme ich pritom mali pred zápasom už iba šesť. “Zatiaľ vám nemôžem nič povedať, múdrejší budeme po vyšetrení,” uviedol tréner Darryl Sutter. Marián Gáborík strávil na ľade vyše 17 minút, no súperovho brankára neohrozil a zaznamenal dve “mínusky”.

Edmonton bez Martina Marinčina prehral doma s Ottawou 3:4 po predĺžení. Víťazný zásah zariadil v 63. minúte Mike Hoffman.

Reklama

 

NHL – sumáre:

CAROLINA – WINNIPEG 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly: 24. Lindholm (Gerbe, Nash) – 6. Wheeler (Stuart, Scheifele), 34. Wheeler (Bogosian, Scheifele), 59. Frolík (Ladd, Stuart). Brankári: Ward – Hutchinson, strely na bránku: 23:37, 10.005 divákov.

NY RANGERS – COLORADO 3:4 pp a sn (0:1, 3:1, 0:1 – 0:0, 0:1)

Reklama

Góly: 27. Hayes (Moore, Hunwick), 36. Stepan (Nash), 38. Girardi (Zuccarello, Moore) – 16. Duchene (Barrie, O’Reilly), 32. Tanguay (Johnson, Duchene), 48. MacKinnon (Redmond, Barrie), rozh. nájazd: Tanguay. Brankári: Lundqvist – Varlamov, strely na bránku: 33:29, 18.006 divákov.

TAMPA BAY – SAN JOSE 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Góly: 50. Stamkos (Šustr, Filppula) – 26. Thornton, 31. Kennedy (Burns, Niemi). Brankári: Bishop – Niemi, strely na bránku: 33:39, 19.004 divákov.

MONTREAL – BOSTON 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)

Góly: 23. Weise, 33. Eller (Gallagher), 35. Pacioretty (Weise, Weaver), 46. Pacioretty (Desharnais), 55. Sekáč (Beaulieu, Eller) – 17. Hamilton (Eriksson). Brankári: Price – Svedberg, 34:22, 21.287.

ST. LOUIS – NASHVILLE 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)

Góly: 4. Oshie (Tarasenko, Lehterä), 13. Gunnarsson (Lapierre, Ott), 36. Tarasenko (Lehtrerä, Schwartz), 55. Šťastný (Shattenkirk, Gunnarsson) – 14. Forsberg (Neal, Josi), 24. Weber (Forsberg, Josi), 40. Josi (Weber, Forsberg). Brankári: Allen – Rinne, strely na bránku: 27:25, 15.702 divákov.

MINNESOTA – BUFFALO 6:3 (4:2, 1:0, 1:1)

Góly: 7. Carter (Brodziak, Fontaine), 7. Niederreiter (Coyle), 10. Brodziak (Fontaine, Carter), 18. Niederreiter (Granlund, Dumba), 34. Spurgeon (Pominville, Koivu), 58. Niederreiter (Coyle, Suter) – 2. Ristolainen (Moulson, Grigensons), 7. Grigensons (Ennis, Zadrov), 53. Mitchell (Stafford, Deslauriers). Brankári: Kuemper (Bäckström) – Enroth, strely na bránku: 39:28, 18.925 divákov.

EDMONTON – OTTAWA 3:4 pp (0:3, 1:0, 2:0 – 0:1)

Reklama

Góly:33. Draisaitl (Perron, Nikitin), 50. Eberle (Pouliot, Nugent-Hopkins), 54. Petry (Nugent-Hopkins, Schultz) – 4. Hoffman (Ceci), 13. Chiasson (Phillips, MacArthur), 16. Michálek (Ryan, Zibanejad), 63. Hoffman (Lazar, Cowen). Brankári: Scrivens – Anderson, strely na bránku: 37:30, 16.839 divákov.

CALGARY – ARIZONA 5:3 (1:1, 3:2, 1:0)

Góly: 12. Byron (Baertschi), 23. Byron (Baertschi, Russell), 27. Monahan (Glencross, Jones), 37. Giordano (Brodie, Hudler), 53. Jones – 17. Doan (Vermette, Michálek), 30. Vermette (Doan, Boedker), 44. Vitale (Ekman-Larsson, Crombeen). Brankári: Hiller – Smith, strely na bránku: 25:23, 18.698 divákov.

LOS ANGELES – DALLAS 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Góly: 14. Garbutt, 29. Spezza (Benn, Seguin). Brankári: Jones – Lehtonen, strely na bránku: 27:27, 18.230 divákov.

Reklama

 

Slováci v akcii:

Andrej Sekera (Carolina) 22:46 0 0 0 -2 2 0

Marián Gáborík (LA Kings) 17:25 0 0 0 -2 0 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty/

Reklama

ml

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

14:46

Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

14:44

Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a prácu v Únii. 

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali