Premiér: “Rokovania o podpore aj s novou väčšinou by mali pokračovať v januári.” S kým bude rokovať?

Premiér: “Rokovania o podpore aj s novou väčšinou by mali pokračovať v januári.” S kým bude rokovať?

Bratislava 29. decembra 2022 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Prípadné rokovania o podpore vlády i so 76 poslancami budú pokračovať v januári. V rozhovore pre TASR to uviedol dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO)

Eduard Heger
Na snímke premiér Eduard Heger (OĽANO)

Rokovania medzi sviatkami prebiehať nebudú, Slovensko podľa neho teraz potrebuje oddych a pokoj. V poslednom čase prebiehali rokovania s SaS najmä o rozpočte a nebol čas, aby spoločne rokovali o niečom inom.

Reklama

“Dal som rozpočtu prioritu. Povedal som, že sa ideme rozprávať iba o rozpočte, aby sme ho schválili pred Vianocami,” povedal dočasne poverený predseda vlády.

O podpore kabinetu v parlamente chce Heger rokovať so stranou SaS.

Reklama

“Ak si mám vybrať, či budem rokovať s Robertom Ficom (Smer-SD), Petrom Pellegrinim (Hlas-SD), extrémistami alebo SaS, tak samozrejme, že budem rokovať s demokratmi,” poznamenal.

O konkrétnych podmienkach podpory je podľa neho predčasné hovoriť. Ani prípadný odchod niektorého z ministrov nie je v tejto chvíli témou.

“Najprv sa veci musia vykomunikovať za zavretými dverami,” podotkol.

Hegerovým cieľom je mať reformnú, protikorupčnú vládu s jasným politickým smerovaním.

Zároveň skonštatoval, že nemá žiadnu istotu, ako dopadnú rokovania o podpore vlády.

Reklama

“Jedinú istotu, ktorú máme, je odhodlanie a chuť spolupracovať. Na to musíme vsádzať. Ak sa aj toto rozpadne, tak sme nepoučiteľní,” povedal Heger pre TASR.

Dodal, že urobí všetko pre to, aby sa nestalo to, čo v roku 2012, keď sa k moci opäť dostal Smer-SD.

Predseda vlády prednedávnom avizoval aj predstavenie vízie, ako vrátiť Slovensku a občanom nádej.

“Predstavím ju detailne rozpracovanú v dohľadnom čase,” poznamenal.

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:17

Odchádzajúci holandský premiér Mark Rutte v utorok vyjadril “opatrný optimizmus”, že sa mu podarí získať podporu Maďarska, ktoré doteraz ešte neodobrilo jeho kandidatúru na post generálneho tajomníka NATO. Uviedol to po rokovaní s maďarským premiérom Viktorom Orbánom v Bruseli, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Mark Rutte
Holandský premiér Mark Rutte (vpravo) prichádza na neformálny summit hláv štátov a vlád krajín Európskej únie v Bruseli v pondelok 17. júna 2024
07:16

Vysoko postavený vyjednávač Izraela v pondelok uviedol, že desiatky rukojemníkov zadržiavaných hnutím Hamas v Pásme Gazy sú s určitosťou nažive. Izrael podľa jeho slov nemôže súhlasiť s prerušením bojov, kým nebudú všetci zajatci prepustení na základe dohody.

07:14

Šéfovia vlád a štátov členských krajín EÚ sa na pondelkovom mimoriadnom summite v Bruseli na vedúcich postoch v európskych inštitúciách nedohodli, uviedol pre médiá predseda Európskej rady Charles Michel. Dohodu by podľa jeho slov mali dosiahnuť na summite Európskej rady na konci júna.

07:13

Poľský premiér Donald Tusk v pondelok Nemecko žiadal, aby vysvetlilo incident, v rámci ktorého nemecká polícia minulý piatok údajne odviezla rodinu afganských migrantov za hranice a nechala ju na území Poľska bez predchádzajúcej konzultácie s poľskou stranou.

07:12

Až 23 členských krajín NATO by tento rok malo splniť cieľ investovať do obrany najmenej dve percentá svojho hrubého domáceho produktu (HDP). Povedal to generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg v pondelok počas návštevy Washingtonu, píše TASR podľa agentúr AFP a DPA.

07:11

Európska ľudová strana (EPP) v pondelok v rámci mimoriadneho summitu EÚ navrhla rozdeliť funkčné obdobie predsedu Európskej rady na dve 2,5 ročné časti. Na správu týždenníka Politico upozornil bruselský spravodajca TASR.

07:10

Spojené štáty sú znepokojené blízkymi vzťahmi medzi Ruskom a Severnou Kóreou, povedal hovorca Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť John Kirby v pondelok – v predvečer začiatku štátnej návštevy ruského prezidenta Vladimira Putina v Pchjongjangu.

07:09

Sedem rokov po podpise Zmluvy o obmedzení strategických zbraní SALT I (Strategic Arms Limitation Talks, 1972) parafovali najvyšší predstavitelia Spojených štátov a Sovietskeho zväzu vo Viedni zmluvu SALT II, od podpisu ktorej uplynie v utorok 18. júna 45 rokov.

07:08

Bojovať proti diskriminácii, xenofóbii a nenávistným prejavom – to je každoročným mottom rezolúcie, ktorú v júli 2021, teda takmer pred troma rokmi, prijalo Valné zhromaždenie Organizácie spojených národov (VZ OSN). Upozornilo tým na globálne obavy z “exponenciálneho šírenia nenávistných prejavov” na celom svete a prijalo rezolúciu o “podpore medzináboženského a medzikultúrneho dialógu a tolerancie v boji proti prejavom nenávisti”.

07:07

V banskobystrickej nemocnici v pondelok (17. júna) zomrel po ťažkej chorobe bývalý podpredseda ĽS-HZDS a známy lekár Milan Urbáni. Správu priniesol portál Plus 7 dní, ktorému informáciu potvrdili zdroje blízke jeho rodine.

Urbáni vstúpil do politiky v roku 2002, keď bol zvolený za poslanca Národnej rady za HZDS Vladimíra Mečiara.

06:55

Ohlasy belgických médií po prehre so Slovenskom (0:1) po pondelkovom zápase E-skupiny na ME v Nemecku. Het Laatste Nieuws: “Dráma na úvod, Belgicko prehralo so Slovenskom po dvoch neuznaných góloch Lukakua.” Het Nieuwsblad: “Frustrácia a sklamanie. Červení diabli prehrali so Slovenskom a fanúšikovia neveria vlastným očiam.”

Belgicko - Slovensko
Slovenský futbalista Ondrej Duda (druhý sprava) a hráči Belgicka Wout Faes (vpravo), kapitán Kevin De Bruyne (tretí sprava) a Amadou Onana (druhý zľava) bojujú o loptu v zápase E-skupiny Belgicko – Slovensko na ME vo futbale
06:49

Prevažná väčšina Ukrajincov naďalej považuje Volodymyra Zelenského za svojho legitímneho prezidenta, a to aj napriek predĺženiu jeho funkčného obdobia bez volieb, keďže krajina sa od februára 2022 nachádza vo vojnovom stave s Ruskom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke sysle pri Pamätníku Milana Rastislava Štefánika v obci Ivanka pri Dunaji v okrese Senec

Autor: FOTO TASR-Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Michal Durila

Miroslav Iliaš

Jozef Bugár

Peter Lipták

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali