Pavlína Matovičová okomentovala údajné “techtle-mechtle” premiéra s lekárkou Kalavskou. Rozvod podľa nej nehrozí. Prezradila dôvod

Pavlína Matovičová okomentovala údajné “techtle-mechtle” premiéra s lekárkou Kalavskou. Rozvod podľa nej nehrozí. Prezradila dôvod

Bratislava 26. februára 2021 (HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj)

 

V zákulisí slovenskej politiky sa už dlho šušká o vzťahu premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) a bývalej ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej, ktorú na začiatku pandémie Matovič predstavil ako členku svojho pandemického tímu. Zvesti o tom, že Matovič a Kalavská mohli mať aj bližší ako pracovný vzťah sa dostali aj do uší premiérovej manželky Pavlíny Matovičovej

Igor Matovič manželka Pavlína Matovičová
Na snímke Igor Matovič a jeho žena Pavlína

Igor Matovič sa už ako začínajúci líder hnutia Obyčajní ľudia (OĽaNO) rozhodol prepísať svoj celý majetok na manželku Pavlínu, učiteľku pôvodom z východného Slovenska, s ktorou v médiách dlhodobo pôsobia ako príkladný párik.

Reklama

Pozícia Matoviča ako výstredného odvážneho opozičného politika sa ale zmenila po voľbách vo februári 2020, keď jeho strana s veľkým náskokom vyhrala a bolo všetkým jasné, že Matovič sa stane premiérom. V tom čase jeho manželka vyhlásila, že Slováci, ktorí dali hlas hnutiu OĽaNO, urobili dobre.

“Ďakujem, že ste im dali hlas a dali možnosť ukázať, že ten šašo z Trnavy je kvalitná a veľmi dobrá voľba. To vám garantujem,“ vyhlásila Pavlína Matovičová počas volebnej noci.

Reklama

Pavlína si okrem toho od Matoviča vydobyla privilégium, že napriek tomu, že zastáva najvyššiu exekutívnu funkciu v štáte, jej manžel sa musí aspoň jeden víkend v mesiaci venovať rodine a dcéram Klárke s Rebekou. “Povedala som mu, čo sa stane, nech sa stane. Ale jeden víkend do mesiaca bude iba náš,“ uviedla.

Z toho, čo o sebe Matovičovci povedali tesne po voľbách, sa zdá, že Pavlína by sa v budúcnosti uživila aj ako veštica. Premiér pre denník Nový Čas v marci minulého roka povedal, že so ženou sa radí aj v politických otázkach. “Niekedy jej poviem, že čo idem urobiť, niekedy jej to radšej nepoviem, lebo by mi povedala, že to radšej nerob. Naposledy som jej hovoril, aké mená sme dali na kandidátku, tak mi povedala, že budete mať 24,7 %, tak som sa schuti zasmial – a trafila to dosť presne,” uviedol Matovič po tom, čo OĽaNO získalo vo voľbách 25,02 %.

 

Vstúpila do ideálne vzťahu ďalšia žena?

Igor Matovič sa nestihol v premiérskom kresle poriadne ani ohriať a už musel vo veľkom riešiť najmä otázky spojené s pandémiou. Vláda vytvorila viaceré poradné orgány odborníkov, kde sa objavili známi lekári a vedci ako profesor Krčméry či bývalý prezidentský kandidát Mistrík.

V tom čase mnohých zaujalo, že vláde radila aj bývalá ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská, nominantka Smeru, ktorý je pre Matoviča úhlavným politickým nepriateľom. Je však otázne, či medzi Matovičom a Kalavskou ostalo len pri radení v zdravotníckych otázkach. V zákulisí sa totiž začalo potichu hovoriť, že premiér má ku lekárke Kalavskej veľmi blízko.

Reklama

Nedávno vysvitlo, že túto fámu, ktorá vznikla ešte počas minuloročnej jari, zachytila aj manželka premiéra Pavlína. V rozhovore pre portál ereport.sk povedala, že počula o tom, že jej muž má mať s Kalavskou “techtle mechtle”. “V dnešnej dobe treba mať studenú hlavu. Zvažovať a nie všetkému sa venovať, lebo to je zbytočná strata času“.

Matovičová poznamenala, že si myslí, že Igor Matovič by v skutočnosti rozvod nikdy neinicioval: „To nie. Kde by našiel takú dobrú ženu, ako som ja. Nikde. A v dnešnej dobe…” Doplnila úsmevom o svojom vzťahu so súčasným premiérom Pavlína Matovičová, ktorá si uvedomuje svoje silné postavenie vo vzťahu, kedy je majetok prepísaný na jej osobu.

 

Čo má Pavlína pod palcom

Súčasná manželka premiéra Matoviča v roku 2006 prebrala po manželovi jeho životný biznis inzertné noviny RegionPress. Matovičovci túto firmu následne predali, no premiérova manželka sa zakrátko začala zameriavať na veľkopodnikanie v oblasti realít.

Najskôr v roku 2014 za viac ako milión eur vo verejnej súťaží od mesta Trnava odkúpila budovu bývalej ubytovne. Účelom bolo vybudovať obytný dom so zrekonštruovanými bytmi. Vo vlastníctve premiérovej manželky je podľa denníka Nový čas aj Hotel Trnavan, historická budova v centre Trnavy a novopostavený dom, kde Matovičovci bývajú.

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:28

Posledný kus pôdy v súkromnom vlastníctve na nórskom strategickom súostroví Svalbard v Arktíde je na predaj. Tento majetok pravdepodobne zláka Čínu, ale Nórsko sa ho nehodlá vzdať bez boja.

10:19

Miera nezamestnanosti vo Francúzsku zostala v 1. štvrťroku 2024 stabilná a už tretí kvartál v rade sa drží na úrovni 7,5 %. Oznámil to v piatok francúzsky štatistický úrad INSEE.

10:06

Spotrebiteľské ceny benzínov v 19. týždni výrazne zlacneli a dosiahli najnižšie hodnoty za posledných osem týždňov (od polovice marca). Pokles ceny zaznamenala aj nafta, ktorú motoristi nakupovali najvýhodnejšie za posledných 16 týždňov (od polovice januára). Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:57

Bezpečnostné záruky, ktoré Rusko predložilo Západu v decembri 2021, už nie sú aktuálne, uviedol v piatok námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov. Informovala o tom agentúra Reuters.

09:44

Francúzski policajti v piatok v meste Rouen na severe krajiny zabili ozbrojeného muža, ktorý chcel podpáliť tamojšiu synagógu. Informoval minister vnútra Gérald Darmanin na sociálnej sieti X.

09:32

Americká armáda oznámila, že v piatok začala do Pásma Gazy prúdiť humanitárna pomoc cez provizórne mólo. Cieľom je zvýšiť objem pomoci pre toto vojnou sužované palestínske územie.

09:22

Predseda slovenskej vlády Robert Fico bude chýbať v najdôležitejších mesiacoch. Nebude sa rozhodovať iba o poslancoch Európskeho parlamentu, tieto eurovoľby a voľby amerického prezidenta rozhodnú totiž o otázkach vojny a mieru. Vyhlásil to v piatok v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió maďarský premiér Viktor Orbán.

09:10

Severná Kórea v piatok vypálila najmenej jednu bližšie nešpecifikovanú balistickú raketu smerom k Japonskému moru, oznámila juhokórejská armáda.

Juhokórejská armáda bezprostredne neposkytla podrobnosti o strele ani o jej trajektórii.

09:01

Priemyselná produkcia v Číne v apríli 2024 vzrástla viac, ako sa očakávalo. To naznačuje, že zotavovanie masívneho výrobného sektora je na dobrej ceste vďaka zvýšenej podpore vlády.

08:50

Národná kriminálna agentúra (NAKA) prehľadávala byt atentátnika, ktorý postrelil premiéra Roberta Fica.

Elitní policajti prišli v piatok skoro ráno do bytovky v Leviciach, kde Juraj Cintula býval spolu s manželkou. Lynx komando priviezlo na miesto aj samotného strelca z Handlovej. Zdržali sa tam niekoľko hodín, informuje Markíza.

08:47

Stovky ľudí žijúcich blízko vybuchujúcej sopky Ibu na východe Indonézie evakuovali, informovali v piatok tamojšie úrady. Dôvodom je zvýšenie pohotovosti na najvyšší stupeň.

08:32

Stav premiéra Roberta Fica po atentáte je naďalej veľmi vážny. Peter Pellegrini s ním mohol na chvíľu hovoriť, ale stále nie je mimo ohrozenia života.

Leží na oddelení ARO v nemocnici v Banskej Bystrici. Najbližšie hodiny a dni budú kľúčové.

V pondelok (20. 5.) zasadne v nemocnici konzílium a rozhodne, ako bude pokračovať liečba Roberta Fica.

Brífing zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho po návšteve predsedu vlády v banskobystrickej nemocnici
Na snímke novozvolený prezident SR Peter Pellegrini
08:29

Ceny ropy sa v piatok ráno zvýšili len mierne. Komodita však smeruje k zisku aj za celý týždeň, keďže slabší dolár, pokles zásob v USA a vyššie stimuly v Číne podporili nádeje na zlepšenie dopytu.

08:23

Viac než 100 bezpilotných lietadiel zneškodnili ruské systémy protivzdušnej obrany v noci na piatok nad oblasťami na východe a juhovýchode Ruska, nad Čiernym morom i polostrovom Krym. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany.

07:43

Kim Jo-čong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una, poprela správy o údajnom obchode so zbraňami medzi Severnou Kóreou a Ruskom. Uviedla to vo vyhlásení, ktoré v piatok zverejnila štátna agentúra KCNA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labuť s mláďatami pláva na rybníku v Bushy Parku v Dubline

Autor: TASR/AP-Brian Lawless

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Marek Brna

Andrej Sablič

Marián Tkáč

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali