Pánikove body Arizone nestačili, McDavid sa vyhupol na čelo bodovania

Pánikove body Arizone nestačili, McDavid sa vyhupol na čelo bodovania

New York 25. marca 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Ross D. Franklin)

 

Slovenský hokejista Richard Pánik si v nočnom zápase NHL Florida – Arizona pripísal gól a asistenciu, ale jeho Coyotes neudržali dvojgólový náskok a prehrali 2:4. Dvadsaťsedemročný krídelník potvrdil zlepšenú formu, v uplynulých piatich stretnutiach nazbieral päť bodov za tri góly a dve asistencie.

Slovenský útočník Coyotes Richard Pánik (vpravo) oslavuje svoj gól v zápase zámorskej hokejovej NHL Calgary Flames – Arizona Coyotes

Pánik v prvej tretine pripravil gól nováčikovi Claytonovi Kellerovi a potom v druhej časti sám zvýšil svojím 11. gólom v sezóne na 2:0, keď v presilovke o dvoch hráčov tečoval puk za chrbát Jamesa Reimera. Ešte v strednej časti mohol slovenský útočník dostať svoj tím do trojgólového vedenia, ale gól mu skvelým zákrokom ukradol brankár Reimer. “Panteri” otočili výsledok štyrmi gólmi v tretej tretine a získali cenné víťazstvo v boji o play off. Na druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii, ktorú aktuálne vlastní New Jersey, strácajú tri body. “Každý zápas je teraz pre nás ako play off. Po dvoch tretinách sme si povedali, že to nevzdáme a zabojujeme, aby sme sa udržali v hre o postup,” povedal zámorským médiám Vincent Trocheck, ktorý dvomi gólmi zavelil k obratu. Keller po asistencii Pánika strelil svoj 22. gól, čím vyrovnal nováčikovský rekord Coyotes, ktorý držal Peter Mueller zo sezóny 2007/2008. Pánik odohral 16 minút a 7 sekúnd, zaznamenal dve strely, dva bodyčeky a jeden mínusový bod.

Reklama

Zo Slovákov bodoval v noci na nedeľu aj obranca Andrej Sekera, ktorý sa vrátil na ľad po zranení a prispel asistenciou k víťazstvu Edmontonu 3:2 nad Los Angeles. Slovenský obranca nastúpil na prvý zápas od 18. marca a piatou asistenciou v sezóne sa podieľal na víťaznom góle svojho tímu, ktorý dal hviezdny útočník Connor McDavid. Pre kapitána Edmontonu to bol druhý gól v zápase, vďaka ktorému sa so ziskom 96 bodov (38+58) dostal na čelo kanadského bodovania celej NHL pred Nikitu Kučerova z Tampy Bay. Oilers vyhrali tretí zápas za sebou a ešte stále majú teoretickú šancu na play off. Sekera bol na ľade 15 a pol minúty, okrem asistencie si pripísal aj tri zblokované strely.

Hráči New Yorku Islanders podľahli Chicagu 1:3, v domácej bránke inkasoval Jaroslav Halák dva góly z 24 striel, zaznamenal tak úspešnosť zásahov 91,7 percenta. Posledný tretí gól dostali “ostrovania” v závere do prázdnej bránky. Z výhry Blackhawks sa tešil aj slovenský útočník Tomáš Jurčo, ktorý počas 12 a pol minúty zaznamenal tri strely. Islanders prehrali deviaty z posledných jedenástich zápasov a ich nádej na play off sa pomaly rozplýva. Blackhawks už stratili šancu 20. marca. “Mali sme dosť šancí, ale sme ich nevyužili. V poslednom čase sa veľmi trápime, nemáma radosť z hry,” povedal pre nhl.com kapitán Islanders John Tavaraes, ktorý v závere znížil na 1:2. Halák si pripísal 22 zásahov, pri prvom inkasovanom góle nemal šancu, keď si puk tečoval do vlastnej bránky Adam Pelech. Pri druhom zásahu stratil slovenský brankár na chvíľu kontrolu nad pukom, čo využil Brandon Saad.

Reklama

Nováčik z Las Vegas v útoku s Tomášom Tatarom prehral na ľade Colorada 1:2 po samostatných nájazdoch a nevyužil šancu definitívne si poistiť postup do play off. V tretej sérii rozhodol o víťazstve Avalanche Gabriel Landeskog. Colorado sa posunulo na pozíciu prvej voľnej karty v Západnej konferencii pred Anaheim Ducks. Hoci padalo málo gólov, diváci videli výborný zápas s množstvom zaujímavých akcií. Žiarili obaja brankári Semjon Varlamov (39 zásahov) aj Marc-Andre Fleury. “Sme sklamaní z prehry, ale bol to výborný zápas, super atmosféra a užili sme si to,” povedal Fleury, ktorý sa vrátil do akcie po krátkom zranení a zaznamenal 29 úspešných zásahov. Tatar sa po predchádzajúcich dvoch gólových večeroch tentoraz do štatistík nezapísal, na ľade bol 13:16 minúty, zaznamenal plusku a dve strely.

Ottawa nestačila na Carolinu (2:5), v zostave Senators chýbal pre nešpecifikovnaé zranenie Marián Gáborík. Do zostavy “senátorov” sa vrátil švédsky obranca a kapitán tím Erik Karlsson, ktorý vynechal dva zápasy po tom, ako s manželkou Melindou prišli o nenarodeného syna Axela. Diváci v Canadian Tire Centre ho privítali vrúcnym potleskom. “Cítim s ním a s jeho manželkou. Nie je to jednoduché v takýchto momentoch myslieť na hokej. Som však rád, že sa vrátil, bolo pekné vidieť ho späť,” povedal útočník Caroliny Jordan Staal, ktorý si prednedávnom prešiel niečím podobným. Na začiatku marca jeho novonarodená dcéra Hannah zomrela pre vrodenú poruchu.

Hokejisti New Jersey zdolali Tampu Bay 2:1, slovenský brankár v službách “bleskov” Peter Budaj šancu opäť nedostal, keď nebol ani na striedačke. Toronto natiahlo rekordnú sériu domácich víťazstiev na 13, keď zdolalo Detroit 4:3. Maple Leafs dosiahli 45. triumf v sezóne, čím vyrovnali doterajšie maximum. Podarilo sa im to aj v sezónach 1998/99, 1999/2000 a 2003/2004.

Washington si po víťazstve 6:4 v Montreale upevnil prvé miesto v Metropolitnej divízii. Štyri asistencie zaznamenal Nicklas Bäckström, po dva góly strelili Jevgenij Kuznecov a Tom Wilson. Minnesota zdolala Nashville 4:1, tréner Wild Bruce Boudreau sa tešil z jubilejného 500. víťazstva v NHL. Podľa štatistikov dosiahol túto métu ako druhý najrýchlejší kouč, keď sa mu to podarilo v 836. zápase. Rýchlejší bol iba legendárny Scotty Bowman (825). Sériu troch prehier ukončili New York Rangers, keď zdolali Buffalo 5:1. Tretí gól “jazdcov” strelil Neal Pionk a otvoril si strelecký účet v profilige.
Výsledky NHL:

Colorado – Vegas 2:1 pp a sn, San Jose – Calgary 5:1, Columbus – St. Louis 1:2, Florida – Arizona 4:2 /za hostí PÁNIK 1+1/, New Jersey – Tampa Bay 2:1, New York Islanders – Chicago 1:3 /HALÁK inkasoval dva góly, kryl 22 striel, mal úspešnosť zásahov 91,7 percenta/, New York Rangers – Buffalo 5:1, Minnesota – Nashville 4:1, Montreal – Washington 4:6, Ottawa – Carolina 2:5, Toronto – Detroit 4:3, Edmonton – Los Angeles 3:2 /za domácich SEKERA 0+1/

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali