Nové informácie v prípade zavraždeného 16-ročného Tomáša. Rodičia odsúdenej Judity založili stránku, na ktorej zverejnili napríklad telefonát na linku 112

Nové informácie v prípade zavraždeného 16-ročného Tomáša. Rodičia odsúdenej Judity založili stránku, na ktorej zverejnili napríklad telefonát na linku 112

Bratislava 30. júna 2021 (HSP/Foto:Facebook Polície)

 

Rodičia odsúdenej 18-ročnej Judity, ktorá mala v máji 2o19 spôsobiť smrteľné bodné zranenia svoju priateľovi, vtedy 16-ročnému Tomášovi zo Žiliny stále veria v nevinu svojej dcéry a na internetových stránkach pravdaojudite.net zverejňujú zaujímavé informácie z mediálne sledovaného prípadu.

Na snímke 16-ročná Judita, ktorá je obžalovaná z obzvlášť závažného zločinu vraždy

Zverejnili napríklad fotografie získané z bezpečnostných kamier, na ktorých má byť neznámy mladík, ktorý podľa nich môže mať spojitosť s prípadom. Poukazujú na to, že súd údajne nevzal do úvahy niektoré podstatné dôkazy. Chýba podľa nich aj motív tohto ohavného činu.

Reklama

Ku záhadnému prípadu mala podľa informácii médií privolať záchranné zložky práve Judita tvrdiac že dvojicu v byte napadol neznámy muž. Tomáš po ich príchode polície na miesto činu ležal v chodbe a na tele mal viacero bodných a rezných rán. V krvi na podlahe boli stopy bosých nôh, ktoré policajti identifikovali ako stopy Judity. Krvavé stopy našli aj na vchodových dverách.

Jedna stopa policajtov mimoriadne zaujala. Bola to krv vo výške asi päťdesiat centimetrov nad zemou. Táto stopa zrejme vznikla pri tom, ako sa Tomáš pokúšal z bytu utiecť. Vražednou zbraňou mal byť kuchynský nôž.

Reklama

Po zaistení tejto stopy polícia obvinila zo smrti Tomáša jeho priateľku Juditu. Skutok kvalifikovali ako obzvlášť závažný zločin vraždy spáchaný na dieťati surovým a trýznivý spôsobom.

V januári 2020 prebehol súd, ktorý Juditu vyhlásil za vinnú. Jeho verdikt neskôr potvrdil aj krajský súd.

Judita sa na súde bránila, že vraždu nespáchala a podľa nej za ňou má stáť neznámy muž, ktorý v ten deň údajne zazvonil na dvere bytu a vydával sa za odpočtára stavu energií.

Rodičia postupne zverejnili viacero nových informácii vrátane nahrávky a aj prepisu telefonátu Judity na tiesňovú linku. Mladé dievča po incidente najskôr zavolalo vlastnej matke, ktorá jej povedala, aby zavolala na 112-tku.

Judita operátorke oznámila čo sa stalo, tá jej radila, ako má začať s oživovaním chlapca. V nahrávke je počuť výkriky Judity a aj to, ako vysvetľuje, že v byte mal byť neznámy muž. “Bol tu chlap, ktorý sa tváril ako elektrikár a bodol ho, pobodal mu celú hruď… Strašne veľakrát ho bodol.” Muž podľa nej už z bytu odišiel, preto zamkla dvere.

Judita ďalej na otázku operátorky, či Tomáš reaguje odpovedala, že nie. “Vôbec. Je bledý ako stena, vôbec sa nehýbe.”

Reklama

Uviedla, že sama má rezné poranenia: “Mám porezané prsty a kúsok predlaktia,” povedala s tým, že jej vraj vidieť kosti na prstoch. Následne skonštatovala, že oživovanie pobodanému chlapcovi podľa nej “vôbec nepomáha”. Operátorka potom poradila, aby Judita začala kričať cez okno a privolala pomoc, kým na miesto prídu záchranári a policajti.

Na zverejnenej nahrávke je potom počuť, ako niekto z paneláku reagoval na Juditin krik o pomoc. “Môžete prísť na pomoc?” Kričala na suseda. “Ale ako pomôžem?” Pýtal sa sused v šoku. “Ja neviem,” odpovedá Judita. Potom oznámila operátorke, že sused, ktorého zalarmovala privolá ku Tomášovi svoju manželku. Keď sused zbadal, čo sa dalo, neveril vlastným očiam: “Ježiš!” Kričal. Podľa Judity potom sused odišiel. “Oni úplne odišli preč. Nechcú s tým mať nič spoločné.” Na miesto potom prišli záchranné zložky. V závere nahrávky je počuť, ako sa polícia pýta, na údajného muža, ktorý podľa Judity v byte útočil.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:51

Na celom svete sa používa okolo 7000 jazykov. Čínština má viac ako 3000 rokov. Prvý text s čínskymi znakmi sa objavil v roku 1250 pred Kristom. Podľa najnovších údajov je dnes čínština najrozšírenejším jazykom, ktorý je prvým jazykom pre asi 1,24 miliárd ľudí v 37 krajinách.

06:50

 Muž, ktorý sa polial horľavinou a zapálil pred súdom v New Yorku, kde prebieha pojednávanie s bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom, je v nemocnici v kritickom stave.

06:49

Americký občan Russell Bentley, ktorý v rokoch 2014 – 2017 bojoval na strane proruských separatistov na Ukrajine, bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck. 

06:47

Vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom v Bavorsku prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií. Manželia Navaľní dostali toto ocenenie “za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku”.

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií
Na snímke Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií v nemeckom Gmund am Tegernsee
06:43

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken zopakoval, že administratíva prezidenta Joea Bidena “nemôže podporiť” veľkú vojenskú operáciu izraelskej armády v meste Rafah v palestínskom Pásme Gazy.

 

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali