Nezvestné 12-ročné dievča našli v Leviciach

Nezvestné 12-ročné dievča našli v Leviciach

Hliník nad Hronom 9. februára 2016 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR-KR PZ Banská Bystrica)

 

Policajné správy

Polícia zrušila pátranie po 12-ročnej Nikole Karulovej z Hliníka nad Hronom, v pondelok 8. februára ju vypátrali v Leviciach. TASR o tom informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Reklama
Na snímke nezvestná Nikola Karulová
Na snímke nezvestná Nikola Karulová

Dievča bolo nezvestné od piatka 5. februára, keď ráno odišlo z miesta trvalého bydliska do školy, kde však neprišla.

Polícia tiež zrušila pátranie po 29-ročnom Erikovi Páleníkovi zo Žiaru nad Hronom. Muž sa podľa Faltániovej v pondelok vrátil domov po hospitalizácii v nemocnici v Žiari nad Hronom.

Reklama

 

Muž chcel predať svoj telefón a prišiel o 1000 eur

Muž z Bratislavy chcel na internete predať svoj mobilný telefón. So záujemcom sa stretol a peniaze od neho dostal. Potom však zistil, že sú falošné. Neznámy páchateľ mu tak spôsobil škodu vo výške 1000 eur, polícia po ňom už pátra. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Záujemca o mobil telefonoval 34-ročnému predávajúcemu pred dvoma dňami. Ten svoj mobil ponúkal na internete za 770 eur. “Dohodli sa na spoločnom stretnutí na čerpacej stanici v Záhorskej Bystrici. Neznámy muž sa poškodeného opýtal, či mu má vydať z 500-eurovej bankovky, na čo poškodený povedal, že áno,” priblížil hovorca.

Počas cesty však neznámy muž telefonoval poškodenému, že čerpaciu stanicu nevie nájsť a navrhol stretnutie pred predajňou potravín v Záhorskej Bystrici. Tam neznámy páchateľ odovzdal poškodenému v obálke dve 500-eurové bankovky. “Tie si poškodený v rýchlosti pozrel a následne odovzdal neznámemu mužovi mobilný telefón i hotovosť vo výške 230 eur,” uviedol ďalej Szeiff.

Reklama

Poškodený sa potom zastavil na čerpacej stanici, kde mu pracovníčka vložila 500-eurovú bankovku do overovacieho prístroja. Zistila, že je falošná.

 

Rožňavčan prechovával drogy, polícia ho obvinila

Košický krajský vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície obvinil 31-ročného muža z Rožňavy z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

“Policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Rožňava kontrolovala obvineného muža, keď v sobotu (6.2.) dopoludnia vychádzal z jedného obytného bloku v Rožňave. Pri kontrole mal Rožňavčan pri sebe plastové vrecko s bielou kryštalickou látkou. Podľa predbežnej expertízy ide o 80,3-% metamfetamín,” uviedla Mésarová.

Reklama

Zo zaisteného množstva, 1,06 gramu, by bolo možné podľa hovorkyne pripraviť až 85 bežných jednotlivých dávok drogy.

“Vzhľadom na to, že obvinený muž už bol v minulosti za drogovú trestnú činnosť odsúdený, v prípade dokázania viny mu tentoraz hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Obvinený Rožňavčan je stíhaný väzobne,” uzavrela policajná hovorkyňa.

 

Kým otec doma spal, jeho štvorročný syn sa prechádzal po vonku

V blízkosti Kalného jazera neďaleko bratislavskej Staviteľskej ulice sa v pondelok (8.2.) bez dozoru prechádzal malý štvorročný chlapček. Jeho otec medzitým spal doma.

“Chlapček bol bosý a oblečené mal špinavé tepláky. Snažil sa vyliezť na odstavený železničný vagón, čo sa mu však vzhľadom k jeho malej výške nepodarilo,” priblížil hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Pleva.

Keď mestskí policajti chlapčeka našli, neustále volal na svojho otca. Ten však v blízkosti nebol a na miesto podľa hovorcu prišiel až po niekoľkých minútach. “Ako povedal policajtom, vraj len zaspal v neďalekej ubytovni, kde býva, a syn medzitým odišiel preč,” uviedol Pleva.

Týmto sa udalosť neskončila. Hlásenie zašlú policajti na príslušný odbor sociálnych vecí a rodiny.

 

Zlodej ukradol z areálu poľnohospodárskeho družstva zváraciu súpravu

Reklama

Zatiaľ neznámy zlodej sa vlámal do areálu Poľnohospodárskeho družstva Jarok neďaleko Nitry. V nedeľu 7. februára vypáčil na budove okno, cez ktoré vošiel dnu. Následne si otvoril zadné dvere na dielni, z ktorej odcudzil paletový vozík so zváracou súpravou, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Krádežou vznikla družstvu škoda za viac ako 1300 eur.

Zlodej vyčíňal aj v obci Nová Ves nad Žitavou v okrese Nitra. Zo sýpky, ktorá slúži ako sklad druhotných surovín, odcudzil konektory a meď. Krádežou spôsobil škodu vo výške 2250 eur. Obidva prípady vyšetruje polícia ako prečin krádeže.

 

Zlodeji na Zemplíne kradli šperky a hotovosť, škoda je takmer 4200 eur

Krádeže šperkov a hotovosti vyšetruje polícia na území Zemplína. Škoda, ktorú spôsobili zlodeji, predstavuje hodnotu takmer 4200 eur. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Reklama

K prvej krádeži došlo v obci Benkovce vo Vranovskom okrese. Neznámy páchateľ tam vošiel na dvor oploteného rodinného domu a následne vypáčil jeho zadné dvere. „Zo šatníka v obývacej izbe odcudzil peniaze a zo spálne rôzne šperky. Celková škoda bola predbežne vyčíslená na 3100 eur. Vranovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody,“ ozrejmil Džobanik. Ku krádeži došlo v závere minulého týždňa.

V novembri a decembri minulého roka zmizli šperky z jedného bytu v Humennom. Prstene a náramok zo žltého kovu mal odcudziť 36-ročný miestny muž, ktorého už polícia obvinila zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. Šperky patrili jeho priateľke. Spôsobenú škodu vyčíslili na 1097,50 eura. Muža stíha polícia na slobode.

 

Na vlámanie do predajne v Lehôtke pod Brehmi upozornil všímavý občan

Zo zločinu krádeže obvinila polícia 28-ročného Michala z Lehôtky pod Brehmi (okres Žiar nad Hronom), ktorý sa v pondelok 8. februára po polnoci vlámal do predajne potravín v obci.

Reklama

“Ukradol drogistický tovar, ponožky, mäsové výrobky (salámy, slaninu, párky), cukrovinky, alkohol, cigarety a tabak, ktoré si dal do tašiek z predajne, do prinesenej tašky na zips a do krabice. Časť ukradnutých vecí stihol odniesť a časť vecí nechal nabalených pred dverami do predajne,” informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová s tým, že keď sa pre ukradnuté veci vracal, zadržala ho policajná hliadka.

Spoločnosti zo Žarnovice vznikla krádežou a poškodením zariadenia predajne škoda odhadnutá na 706 eur. “Tento skutok spáchal aj napriek tomu, že bol za taký čin v decembri 2015 odsúdený,” dodala hovorkyňa s tým, že po vykonaní procesných úkonov bol umiestnený do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Za tento zločin môže byť potrestaný odňatím slobody na tri až desať rokov.

Podľa Faltániovej ďakuje polícia za pomoc pri objasnení tohto skutku občanovi, ktorý podozrenie, že dochádza k páchaniu trestnej činnosti, neváhal oznámiť na tiesňovú linku č. 158.

 

Sprejer poškodil fasádu školy, spôsobil škodu 2000 eur

Počas uplynulého víkendu (6.-7. februára) došlo k poškodeniu budovy Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove.

Ako informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, na fasádu školy nastriekal zatiaľ neznámy “umelec” sprejom čiernej farby nečitateľný nápis. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 2000 eur. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Včera 18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali