Nemecký “hlboký štát” sídli vo Washingtone, NIE v Berlíne

Nemecký “hlboký štát” sídli vo Washingtone, NIE v Berlíne

Berlín 15. decembra 2022 (HSP/Foto:TASR/AP-Swedish Coast Guard )

 

Európania teraz trpia výrazne vyššími nákladmi na energiu, ktorá je základom ekonomiky každého národa. Je to kvôli primárnym a sekundárnym sankciám, ktoré požadovala americká vláda a ktoré európske vlády kopírujú a dodržiavajú, píše investigatívny historik Eric Zuesse pre Modern Diplomacy

Švédsko hlási ďalší únik zemného plynu z potrubia Nord Streamu
Na leteckej snímke únik plynu z plynovodu Nord Stream 2

Tieto sankcie dusia to, čo bolo predtým pre Európanov zďaleka najlacnejším a najbohatším zdrojom energie, ktorá sa do Európy dodávala z Ruska. Okrem toho: 26. septembra 2022 boli bezostyšne vyhodené do vzduchu dva najväčšie plynovody na dodávku energie do Európy, Nord Stream 1 a 2, čím bola Európa prakticky odsúdená na zánik.

Reklama

Dňa 29. októbra 2022 o 12:41 EDT denník Daily Mail priniesol titulok “Osobný telefón Liz Trussovej, do ktorého sa nabúrali agenti Kremľa, bol natoľko kompromitovaný, že bol uzamknutý na “bezpečnom mieste”, pretože odborníci sa obávajú, že mohlo dôjsť k úniku prísne tajných rokovaní a súkromných správ”. Denník Daily Mail tam uviedol, že “hackerský útok bol objavený počas letnej kampane na post lídra toryovcov, keď bola Trussová ministerkou zahraničných vecí, ale podrobnosti zatajili Boris Johnson, ktorý bol v tom čase premiérom, a tajomník kabinetu Simon Case”. Jej telefón bol určite hacknutý, čo dodáva dôveryhodnosť tvrdeniu profesionálneho hackera Kima Dotcoma, ktoré nezávisle od seba zverejnil v tweete “11:11 AM – Oct 30, 2022”: “@trussliz (ministerka zahraničných vecí Spojeného kráľovstva) použila svoj iPhone, aby poslala správu @SecBlinken (minister zahraničných vecí USA) s textom ‘Je to hotové’ minútu po tom, ako vybuchol ropovod, a skôr, ako sa to dozvedel niekto iný.” Kim Dotcom mohol byť hackerom Trussovho telefónu, ale odmietol povedať, či to bol on. Ruská vláda hneď 26. septembra vyhlásila, že vyhodenie ich dvoch plynovodov do vzduchu bola “sabotáž” a že sú odhodlaní zistiť, kto to urobil. Verejní činitelia a “spravodajské” médiá však hneď 27. septembra a neskôr (a bez uvedenia akýchkoľvek dôkazov – dokonca bez dôkazov z iných zdrojov) dôsledne tvrdili, že túto sabotáž dodávok energie do Európy vykonal hlavný vlastník týchto plynovodov, ktorým bolo Rusko. Ten, kto zničil tieto plynovody, spôsobil Rusku miliardové škody a Európe možno ešte väčšie škody. Nahradenie stratených dodávok energie z Ruska do Európy však prináša obrovské výhody americkým výrobcom energie. Najpravdepodobnejšia hypotéza je, že prezident Biden prinútil Borisa Johnsona, aby nariadil výbuch. Samozrejme, Nemecko, spoluvlastník týchto plynovodov, sa o vyšetrovanie tejto záležitosti nezaujímalo ohromujúco.

Nemecko sa deindustrializuje napriek tomu (nie kvôli tomu), čo chcú nemeckí priemyselníci a investori. A to preto, že miliardári, majú obrovský prospech zo zdvojnásobenia vývozu ropy a z toho, že “USA” sa stali súčasťou EÚ. USA disponujú ťažiteľnými zdrojmi potrebnými na samostatné zdvojnásobenie globálneho trhu s LNG”, a tiež z prudko rastúceho exodu nemeckej výroby do Ameriky. Tento exodus do Ameriky dotujú a financujú, všetci americkí daňoví poplatníci. Je to jedna z posledných etáp vykorisťovania vazalských národov ich impériom. Toto sú niektoré z mnohých spôsobov, ktorými americkí superboháči, ich aristokracia, požierajú teraz už aj hlavu, aristokraciu, daného vazalského národa (v tomto prípade Nemecka). A trpia tým nielen všetci Nemci, ale aj drvivá väčšina Američanov, pretože jediným výsledkom je vyššia inflácia. Nemôžeme jesť zbrane, ktoré vláda USA posiela na Ukrajinu, aby uskutočnila “zmenu režimu v Moskve”. Všetko sa to robí pre amerických miliardárov.

Reklama

Dejiny sú plné príkladov imperiálnych národov, ktoré najprv spolupracovali s aristokraciou svojich vazalov, ale potom čoraz viac pohlcovali a nakoniec zničili aj spolupracujúce vazalské aristokracie – a dokonca aj verejnosť vlastného národa. V skutočnosti je to v záverečnej fáze všetkých impérií normálne. Ide o akt zúfalstva zo strany a v mene amerických miliardárov, ktorí sa chytajú poslednej možnosti, ako ešte chvíľu pokračovať vo svojom imperiálnom kolektívnom podniku, než navždy zmizne na smetisku dejín.

11. decembra Alex Christaforou a Alexander Mercouris z The Duran (dvaja pozoruhodne bystrí komentátori medzinárodných vzťahov) uviedli 24-minútovú videodiskusiu “Nemecký prevrat sa zameriava na politickú opozíciu. Merkelovej katastrofálne dedičstvo” a údajný nedávny pokus o prevrat v Nemecku interpretovali tak, že namiesto toho sa “nemecká vláda snaží nájsť spôsob, ako odstrániť Die Linke a AdF”, ktoré sú jedinými dvoma nemeckými stranami, ktoré NEpodporujú silnú podporu nemeckej vlády snahám vlády USA poraziť ruskú vládu na bojiskách Ukrajiny. Obaja diskutujúci priznali, že ide o zástupnú vojnu medzi USA a Ruskom, ktoré tam využíva ukrajinských a ďalších amerických ozbrojených a vycvičených vojakov s cieľom dosiahnuť víťazstvo USA a porážku Ruska – s cieľom dosiahnuť v Rusku zvrhnutie jeho vlády. V v ich diskusii je otázka od Christaforoua: “Signalizuje to údajný pokus o prevrat nejaký druh zapojenia amerického Deep State do formovania mediálneho príbehu?” a prípadne, že “niekto v Spojených štátoch je zapojený do riadenia celej veci?” Túto otázku však kladie nesprávne alebo dokonca zavádzajúco, pretože predstiera, že nemecká vláda v skutočnosti NIE JE vazalom americkej vlády – čo nepochybne JE. Nemecká vláda nebude robiť to, čo jej americká vláda nedovolí. Každá politická strana v Nemecku, ktorá vznesie akúkoľvek vážnu OTÁZKU o otrockom podriadení sa zahraničnej politike Nemecka (ako to robia Die Linke a AfD), bude marginalizovaná v mene a ako výraz kontroly americkej vlády nad zahraničnou politikou Nemecka. Obaja tamojší diskutéri používajú také výrazy ako: “Toto bude páka, ktorú nemecká vládnuca elita využije na zovretie spoločnosti. Myslím si, že to je jediný výsledok, ktorý bude jednoznačný.” Ale táto “vládnuca elita” má v skutočnosti sídlo vo Washingtone, nie v Berlíne v Nemecku. V dôsledku toho aj Christaforouova otázka, či došlo k “nejakému zapojeniu amerického Deep State do formovania mediálneho príbehu – naratívu pre tento príbeh”, je ako otázka, či je Nemecko v Európe.

Najdôležitejšia vec, ktorú treba vedieť o Nemecku a každej inej vláde, ktorá je vazalom v americkom impériu, je, že JE vazalom v americkom impériu. Vazalský národ v (alebo “kolónia”) imperiálnej mocnosti (čo v dnešnom svete ZNAMENÁ IBA Ameriku – keďže je to jediné zostávajúce impérium) nemá suverenitu. Namiesto toho zahraničná politika tohto národa môže byť a je len taká, akú táto imperiálna mocnosť dovolí,. Toto je prípad dnešného Nemecka.

Takže keď sa Christaforou v čase 10:43 v diskusii pýtal: “Signalizuje to nejaký druh zapojenia amerického hlbokého štátu do formovania mediálneho príbehu? Neviem.” Mercouris odpovedal: “Ani ja neviem.” Ale reálne, ako by to vôbec MOHLO byť inak? Neznamenalo by to nevyhnutne, že Nemecko má nad Nemeckom zvrchovanosť?

Možno nemeckí lídri urobia obrat o 180 stupňov a vykopnú všetky americké vojenské základne, ktoré tam sú, a vystúpia z protiruskej vojenskej aliancie, amerického NATO; ale kým sa tak nestane, Nemecko zostane vazalským štátom USA.

Reklama

Ak nie je čas na rokovania s Ruskom pre vedúcich predstaviteľov Nemecka teraz, kedy bude?

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:17

Delegácia palestínskeho militantného hnutia Hamas odišla z rokovaní o dočasnom prímerí v Pásme Gazy, ktorá sa koná v egyptskom hlavnom meste Káhira, ale vráti sa na ďalšie rozhovory v utorok.

Včera 19:13

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua počas telefonického hovoru, aby dosiahol dohodu o prímerí v Pásme Gazy s palestínskym militantným hnutím Hamas. To medzičasom oznámilo, že jeho delegácia odchádza z rokovaní o prímerí, ktoré sa konali v Káhire.

Včera 17:44

Európska centrálna banka zrejme začne uvoľňovať menovú politiku skôr ako americká centrálna banka. To by podľa niektorých ekonómov mohlo mať “negatívny vplyv” na eurozónu.

Včera 17:24

Si Ťin-pching pricestoval na štátnu návštevu Francúzska, informovala čínska televízia.

Podľa európskych masmédií Macron očakáva, že počas rozhovorov bude s čínskym lídrom diskutovať o ukrajinskom konflikte.

Si Ťin-pching uviedol, že počas svojej návštevy Francúzska bude s Macronom diskutovať o vzťahoch medzi oboma krajinami, ako aj o dôležitých regionálnych a medzinárodných otázkach.

Čínsky prezident vo Francúzsku
Na snímke čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly
Včera 17:20

 Tisíce ľudí prišli v Budapešti na Pochod života (Élet menete), ktorým si Maďari pripomínajú obete holokaustu. Podľa servera ma.hu v poradí už 20. pochod sa začal odhalením pamätnej tabule pri príležitosti 80. výročia holokaustu umiestnenej pred synagógou na ulici Dohány, ktorá je najväčšou synagógou v Európe.

Protivládna demonštrácia v Debrecíne
Na snímke ľudia mávajú maďarskými vlajkami na protivládnej demonštrácii, ktorú zorganizoval Orbánov kritik Péter Magyar vo východomaďarskom Debrecíne
Včera 16:56

Európska centrálna banka má obmedzené možnosti, čo sa týka podpory pri transformácii na zelené energie. Povedal to v týchto dňoch guvernér francúzskej centrálnej banky Francois Villeroy de Galhau.

Včera 16:51

Viac ako milión ľudí sa zišlo na brazílskej pláži Copacabana v Riu de Janeiro, kde sa konal bezplatný koncert americkej popovej speváčky Madonny. Išlo o poslednú zastávku jej svetového turné “The Celebration Tour”.

Koncert Madonny na pláži Copacabana
Na snímke americká speváčka Madonna (uprostred) vystupuje počas bezplatného koncertu na pláži Copacabana v brazílskom Riu de Janeiro
Včera 16:45

Vo veku 59 rokov zomrela uznávaná česká herečka Simona Postlerová. Podľa denníka Blesk ju našli v bezvedomí v jej pražskom byte. Diváci si herečku pamätajú z filmov Tancuj, Matyldo, Probudím se včera, Jedna kočka za druhou alebo zo seriálov Docent, Krejzovi či Vyprávěj a poznajú ju aj vďaka dabingu.

česká herecká hviezda Simona Postlerová
Na snímke česká herecká hviezda Simona Postlerová
Včera 16:19

Oceliarne U. S. Steel Košice s dcérskymi spoločnosťami za 1. štvrťrok tohto roku zaznamenali zisk pred úrokmi a zdanením vo výške 16 miliónov dolárov (14,89 milióna eur). Pre porovnanie, za 1. kvartál minulého roku vykázali stratu 34 miliónov USD. O bilancii informovala americká korporácia U. S. Steel, na svojom webe ju zverejnila košická hutnícka spoločnosť.

Včera 16:17

Nedávne ruské rozsiahle raketové a dronové útoky na energetické systémy na Ukrajine spôsobili škody v hodnote vyše jednej miliardy dolárov. Oznámil to ukrajinský minister energetiky Herman Haluščenko.

Včera 16:16

Britský odevný reťazec Next oznámil za 1. štvrťrok rast tržieb nad očakávania a v ich prípade, ako aj v prípade zisku pred zdanením potvrdil výhľad na celý rok.

Včera 15:08

Česko odvoláva ku koncu mája svojho veľvyslanca v Moskve a nevyšle nijakého svojho zástupcu na inauguráciu ruského prezidenta Vladimira Putina. Oznámil to český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.

Včera 15:06

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmietol požiadavku palestínskeho militantného hnutia Hamas na ukončenie vojny v Pásme Gazy výmenou za prepustenie rukojemníkov. Znamenalo by to totiž podľa neho, že Hamas zostane pri moci a bude ďalej ohrozovať Izrael. Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja pritom Netanjahua obvinil zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Izraelská vláda oznámila opatrenia na odobratie práv rodín teroristov
Na snímke izraelský premiér Benjamin Netanjahu
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke súťažiaci počas podujatia Kľačianska Podkova v obci Turčianske Kľačany v okrese Martin

Autor: FOTO TASR-Erika Ďurčová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Juraj Tušš

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali