Miroslav Sládek – čo na srdci, to na jazyku. O zbytočných EÚ inštitúciách a o nedôslednom potieraní extrémistických systémov

Miroslav Sládek – čo na srdci, to na jazyku. O zbytočných EÚ inštitúciách a o nedôslednom potieraní extrémistických systémov

Bratislava 11. januára 2019 (HSP/Sputnik/Foto:Sputnik-Vladimír Franta)

 

PhDr. Miroslav Sládek je z 90. rokov známy republikánsky politik. Jeho dávne prognózy sa začínajú napĺňať, jeho politický program si nehanebne rozobrali súčasné strany. Je vytláčaný z médií. Keď ho niekam pozvú, stále mu skáču do reči. Sputnik sa pýta pána doktora Sládka na jeho politickej perspektívy i politickej reminiscencie

Na snímke Miroslav Sládek

Keď to vezmeme letom svetom, pán doktor, ak by sa republikáni dokázali vložiť do reálnej politiky, z vášho programu vyplýva, že by ste zrušili funkciu ombudsmana, taktiež ono slávne EET, ľudia by podľa vás mali dostať legálnu možnosť sa ozbrojiť. Politicky korektný úradníci idú z týchto slov do kolien …

Reklama

Miroslav Sládek: Radi by sme, aby sa zrušili niektoré inštitúcie nielen v ČR. EÚ by sa tiež zaobišla bez niektorých inštitúcií. Týka sa to aj zvyšku sveta. Ide nám o to, aby sme ušetrili.

Prečo treba živiť Organizáciu Spojených národov, keď je to vyložene skazená organizácia. Aparát rozkráda peniaze. Potrebným sa nič nedostane. Prečo živiť prebujnenú bruselskú centrálu? Či nevieme, ako sa tieto posty obsadzovali? Od upratovačiek po odborných referentov – samí rodinní príslušníci!

Reklama

Napríklad Úrad pre kontrolu hospodárenia politických strán. Obmedzuje, pokutuje … Nech si kontroluje tie parlamentné strany, ktoré majú peniaze zo štátneho rozpočtu. Prakticky tu ide o obmedzovanie politickej súťaže. Prečo by tento úrad mali kontrolovať z našich peňazí strany, ktoré žijú z príspevkov vlastných členov? Neuveriteľné, čo sa tu deje.

Vyhadzujeme stovky miliónov, ba miliárd. Čo sa týka zbraní, ľudia majú právo chrániť svoje majetky a životy svojich najbližších. Podsvetie si zoženie zbrane vždy, to isté platí pre privandrovalcov [tzn. nelegálnych migrantov]. Keď k vám niekto vlezie do bytu, nie je o čom ďalej diskutovať.

 

Sú tie inštitúcie naozaj nadbytočné? Nechýbali by predsa len?

Sú jednak drahé, predovšetkým však nadbytočné. Ešte som nepočul, že by niekomu ombudsman pomohol. Ak sa snažil a bol priam hrrr, potom sa to týkalo našich neprispôsobivých alebo privandrovalcov [tzn. nelegálnych migrantov]. Normálny človek nemá šancu.

Reklama

Spomeňte si na prípad, keď sa študentka z Arábie alebo z Afriky súdila s riaditeľkou zdravotnej školy. Namiesto, aby sa ombudsman postavil za našu domácu riaditeľku, pribehol na pomoc privandrovalcovi, ktorý sa domáhal toho, aby mohol byť zahalený v handrách na operačnej sále.

 

Keby ľudia brali “spravodlivosť” do svojich rúk, neznamenalo by to, že štát je dysfunkčný?

Pretože naša polícia nemôže byť všade, nie je iná možnosť.

Uvedomte si, že polícia musí predovšetkým dávať pokuty, kontrolovať zlé parkovanie. Takže potom na isté dôležité veci nezostáva čas.

Reklama

 

Pokiaľ ide o EET, je tá myšlienka primárne dobrá, alebo sa za tým skrýva zase nejaký podvod? Ide o krytie zneužitia moci v prospech istých kruhov?

Áno, je to zneužitie moci a spôsob, ako prenasledovať, ako špehovať občanov. Čisté EET je len v 3 krajinách. A koľko je krajín na planéte? Takže je to len spôsob, ako podriadiť občanov štátnej moci.

Čo je vláde po tom, čo som si tu dnes dopoludnia kúpil? Prečo by som mal byť sledovaný? Čoskoro sa zrušia peniaze. Keď zaplatím kartou, ministerstvo financií vie, kde som bol, čo som robil. Čo je mu po tom, že som si tu dnes dal kávu.

Ja chcem slobodný pohyb, nie teror. Štátny teror nás vracia ďalej, než kam nás natlačil nacizmus a komunizmus.

 

Všimol som si, že stotožňujete nacizmus a komunizmus. Je to korektné z pohľadu histórie?

Sú to zločinecké ideológie. Komunistický režim má na svedomí okolo 120 miliónov ľudí (pozn. podľa údajov Čiernej knihy komunizmu asi 100 miliónov). Čo je dvojnásobný počet obetí, než koľko má na svedomí nacizmus. V múzeu voskových figurín v Londýne by mal proti Hitlerovi z vosku stať z tej istej látky zvečnený Stalin.

 

Dá sa vyčísliť, koľkým ľuďom vzal život súčasný svetový systém, ak by sme sa pozreli na súdobé konflikty a zneužitia moci súdnej atď.?

Reklama

Vezmite si, nacizmus je zakázaný. Jeho symbolmi – hoci tie civilizáciu sprevádzajú minimálne od dôb Vikingov, viď to ich runové písmo – sú zakázané. Nakoniec sa zakazuje všeličo. Kdejaká šípka. No proste nezmysel.

Keď sa pozriete ale na český parlament – sú to samí komunisti. Tí, ktorí si tak stále hovoria, propagujú ďalej kosák a kladivo. Je tu nedôsledné potieranie extrémistických zločinných systémov.

Čo sa týka súčasných obetí, dnes nikto nevnucuje z ústredia vôľu. Nie je nič oktrojované. To ľudia sami na svojej osobnej úrovni podliehajú manipulácii. Nie je to ako vtedy, kedy si nás komunisti po 2. svetovej vojne privlastňovali. Nie je to ani obdobie nacizmu, keď nacisti vtrhli do Európy, aby ju okupovali. Ľudia sa dnes rozhodli sami.

Takže by som v tomto zmysle nepovažoval napríklad pripojenie Krymu k Rusku za vojnový čin. Ľudia doma si tam sami o sebe rozhodli. Že Krym prejde k Ukrajine, o tom kedysi rozhodla komunistická garnitúra v Moskve.

Náš súčasný systém je miestna záležitosť, nie je to vnútené zvonka. Aj súčasné problémy v arabskom svete. Vari im tam niekto niečo vnucuje? Veď oni bojujú sami medzi sebou. Afrika – tam sa tiež mydlia medzi sebou. A že sa tam pobijú? Citoval by som herca Funèsa. Ten v jednom filme vyhlásil: “Nech sa postrieľajú, len nech to nerobia tu!”

Reklama

 

Filozofická otázka. Kto môže za to, že k nám bol teda nasadený nacizmus a komunizmus? Môžu si za to ľudia na lokálnej úrovni, že včas niečo ťažko nepochopili, nerozpoznali hnedé zlo?

Bolo to vnútené zvonka, bola to aj chyba masy ľudí. Je to dosť široká a popravde filozofická otázka. Ľudia sa nechali zlákať sľubmi od nacistov i komunistov. Komunisti u nás v ČSSR zvíťazili vo voľbách. Neprišli k moci prevratom. Dá sa to pochopiť. Vtedy bola obmedzené médiá.

Horšie je to dnes, keď ľudia opakujú rovnaké chyby. Hitlerovi sa uverilo, keďže bola bieda. Nemci si potrebovali napraviť identitu. Dobre, dá sa to pochopiť. Prečo ale dnes toľko ľudí verí agentovi Burešovi?

 

Reklama

Máte na to nejaký názor? Prečo?

Ľudia dnes môžu porovnávať aj z dejepisného hľadiska. Máme informačné zdroje. Prečo znova a znova máme naletieť diktátorom? Dá sa to vysvetliť bohužiaľ jedine hlúposťou.

A tých Burešových 33% z 8, 5 miliónov voličov, resp. zo 4,5 miliónov, ktorí idú k voľbám? Máme tu povedzme 1,5 milióna hlupákov!

 

Čo myslíte, akú modernú úvahu ponúka moderná spoločnosť ľuďom, občanom, aby sa títo obrnili proti nacizmu a získali imunitu proti komunizmu? Národ si občas sám zo seba robí srandu a miesto o občanoch sa hovorí o “ovčanoch”.

Žiadnu. Komunizmus je podobný kresťanstvu, resp. tomu prvotnému – ľudia sú si rovní, všetci sa majú navzájom radi … Dokonca sa budú mať všetci rovnako.

Za vtedajších 40 rokov [aj za posledné roky] sme sa presvedčili, že to nefunguje. Paradoxné sú súčasné Spojené štáty, ktoré sa začínajú prejavovať komunisticky. Špeciálne tam by mali vedieť, že komunizmus nefunguje.

Reklama

Súčasné vedenie ČR však ponúka taký ten homolkovský raj – človek nebude mať ničoho veľa, bude mať ale pivo, TV, strechu nad hlavou a nejakú tú handričku na seba. A že sú reklamy hlúpe? No a čo. Divák to nespozná. Súčasná spoločnosť v EÚ neponúka vôbec nič.

 

Vo vašom programe máte obnovenie trestu smrti. Hovoríte o minulých šialených režimoch a bác, prichádzate s trestom smrti. Nehrozili by nám justičnej prehmaty?

Než sa v USA od právoplatného rozsudku prikročí k exekúcii, trvá to roky. Asi by tu zneužitie nehrozilo. Ale jeden nikdy nevie: máme na čele vlády komunistického eštébáka (pozn. samotný Babiš to popiera). Komunisti sú znovu pri moci. To je hnus.

Za totality som počúval Hlas Ameriky a trpel som tým systémom. Teraz ten najodpornější plod komunistického režimu je predsedom vlády! To už je vyložene na emigráciu. No, nebojím sa však toho, že by reštaurácia trestu smrti mala byť tak zneužívaná, ako to zneužívali komunisti v 50. rokoch, ako na bežiacom páse.

 

Na webe hovoríte o kultúrnej zvrátenosti ČR. Čo si za to dosadiť?

Reklama

Nikdy som nebol politicky korektný. Ak nebudeme nazývať veci pravými menami, skončíme v kráľovstve krivých zrkadiel.

Pozrite sa ďalej na našu populárnu scénu. Spevák už ani nespieva. Obnažuje sa na javisku a má na to aj sponzora. Aby herec uspel, musí všade vyhlasovať, že je homosexuál. To je zvrhlosť, ktorá ohrozuje predovšetkým mladých ľudí.

 

Kto za to môže? Pochybenie pri výchove v rodinách? Čo keď to ale ľud chce vidieť? Čo keď si to žiada?

Kdeže. Médiá im to vnucujú, aby mohli ľuďmi manipulovať. Máme tu reality šou, kde na 14 dní vysadia nahú dvojicu v lese. Skončí to ako vo filme The Running Man, nakoniec napríklad aj potečie krv. Tým sa udržuje masa pod kontrolou.

Život sa dávkuje v zážitkoch ako droga. Najprv stačí štipka, potom dve štipky. Neustále sa to takto zvyšuje. Ako sa riadene rozkladá spoločnosť? Najprv sa musí rozložiť rodina tým, že sa začne tvrdiť, že nie je potrebné, aby tu rodina vôbec bola. Potom si ženy berú ženy, muži si berú muža. Ako asi musí byť traumatizované dieťa v rodine dvoch homosexuálov! Z toho normálne nevyrastie.

Jednoznačne sme proti adopcii detí homosexuálnymi pármi. Nech si žijú, ako chcú, ale u seba doma. Nechápem to, je to proti Bohu a proti prírode. Len nech sa to propaguje. Spájať adopciu detí s pármi rovnakého pohlavia, to sa nemá! Nesmie toho byť plná televízia a médiá. Nacisti a komunisti boli proti homosexualite. No áno. Život nie je čiernobiely.

Reklama

Nebol som priaznivcom Saddáma či Kaddáfího. Ale za ich režimov si ich národy zle nežili. Bohatstvo z ropy sa rozdeľovalo medzi ľudí. Počuli ste niekedy, že by si niekto za Muammara Kaddáfího nafúkol čln a prišiel do Európy? Priniesla sa demokracia tým, čo o to ani veľmi nestoja a ajhľa, Európa je zaplavená.

 

Ak hovoríte o “privandrovalcoch”, ako si predstavujete účinnú ochranu našich hraníc?

Sme v EÚ. Máme spoločné hranice. Keď si prečítate knihu Ako som vyhral vojnu, spoznáte napríklad taliansku mentalitu. S takou mentalitou takmer susedov v EÚ sa ťažko ubránime prílivu migrantov. V onej knihe sa opisuje, ako viazlo talianske zásobovanie. Talianski spojenci sa vždy rozpŕchli pri prvej príležitosti. Namiesto nábojov zásobovali cibuľou … A týmto ľuďom zveriť ochranu hranice? Stavte na V4. Dajme sa do holportu s Maďarmi, Poliakmi, ale aj s Nemcami, Rakúšanmi …

 

Možno by tu tá vôľa a bola, máme však na to technické prostriedky? Dokážeme sa prípadne ubrániť?

Po prvé nemá cenu platiť Turecku, aby nám sem nepúšťali vlny migrácie. To je vyhadzovanie peňazí. V Turecku máme fašistickú diktatúru, Turkov by mali vylúčiť z NATO. Musíme jednoducho chrániť hranice celej EÚ, alebo aspoň V4.

Reklama

 

Netrpíme vlastne v EÚ krízou identity? Vieme, kto sme? Nie je tá kríza daná nejasným ukotvením nás samých?

My sme boli jedinou politickou stranou, ktorá bola proti vstupu do EÚ, proti strate suverenity. Máme to, čo teraz máme. Prispievame do rozpočtu EÚ, prijímame zákony, ktoré nám prišli z Bruselu. Brusel nám hovorí, čo máme robiť a dotácie, tie nakoniec dostane eštebák Bureš. Ako sme do EÚ vstúpili, môžeme aj vystúpiť.

 

A pointa?

Rusko je kapitalistické, Západ komunistický. Mám profil na ruskej sociálnej sieti Вконтакте (V kontakte). Facebook ma cenzuruje. Česi vždy vyčkávajú. Za komunizmu sme mali viac červených hviezd na Staromáku, než koľko ich bolo na Červenom námestí. Kedykoľvek sa snažíme byť pápežskejší ako pápež, je to smiešne.

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:51

Nasadením pozemných jednotiek členského štátu NATO na Ukrajine by sa automaticky nestali všetky ostatné krajiny Aliancie účastníkmi konfliktu s Ruskom. Vyplýva to zo zatiaľ nepublikovanej správy odborného panelu nemeckého parlamentu, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára odmietol vylúčiť vyslanie západných vojsk na Ukrajinu v budúcnosti.

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

07:52

Súd v ruskej exkláve Kaliningrad vo štvrtok odsúdil novinára Michaila Feldmana na dva roky odňatia slobody za kritiku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine. Polícia v Moskve počas 24 hodín zadržala ďalších piatich reportérov, informuje agentúra AFP.

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali