Mesto Prievidza prerozdelilo na podporu športujúcej mládeže viac ako 45.000 eur

❚❚

Prievidza 5. júna 2023 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Samospráva Prievidze opäť finančne podporí činnosť športujúcej mládeže. Kluby si prerozdelia viac ako 45.000 eur. Na dotácie na činnosť na mestských športoviskách a odplaty v komisionárskych zmluvách na ich prevádzku vyčlenila radnica v rozpočte ďalších 660.000 eur. Informoval o tom referent kancelárie primátorky Dalibor Snoha

Ilustračné foto

Dotácie smerujú najmä na činnosť mládežníckych športových družstiev, a to na základe odporučenia komisie športu, mládeže a voľnočasových aktivít pri mestskom zastupiteľstve (MsZ). “Celkovo komisia odporučila celoročnú podporu mládežníckeho športu pre viac ako 25 športových klubov. V porovnaní s minulým rokom pribudol do systému podpory Atletický klub Baník Prievidza,” ozrejmil predseda komisie športu Branislav Bucák.

.

Pridelené dotácie môžu kluby podľa neho využívať najmä na dopravu, materiálne zabezpečenie, prevádzkové náklady, prenájmy telocviční, štartovné či nákup cien do súťaží.

Najviac od mesta dostanú prievidzskí futbalisti FC Baník Prievidza, a to 10.000 eur. Mladým basketbalistom MBA Prievidza navrhla komisia udeliť 8250 eur, volejbalistom VK Prievidza 5200 eur. Hokejisti MŠHK mládež dostanú po schválení primátorkou dotáciu vo výške 6350 eur. Zápasníkom ZK Baník komisia navrhla udeliť 2550 eur, športovým gymnastom GK Elán 2200 eur, karatistom KK FKŠ 1800 eur a džudistom TJ Sokol 1350 eur. Adekvátnu dotáciu schválili aj pre ostatné kluby. “Systém prerozdelenia financií bol podobný ako posledné roky, jeho základnými piliermi bol počet mladých členov klubu z Prievidze a predpokladané náklady na dopravu na súťaže,” dodal Bucák.

.

Komisia navrhla udeliť aj viaceré ďalšie dotácie na organizáciu rôznych športových a záujmových podujatí. Financie vo výške 3000 eur si po schválení primátorkou prerozdelia Olympijský klub Prievidza, Stolnotenisový klub Prievidza, Združenie technických a športových činností Bojnice na ich každoročnú akciu Hornonitriansky modelársky deň, občianske združenie Young Run na ich tradičný beh mestom, Šachový klub Prievidza, Klub priateľov CO Prievidza a občianske združenie Včelia akadémia.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:03

Za obrovský neúspech označilo Rusko piatkový otvárací ceremoniál olympiských hier v Paríži. Jeho športovci majú pre ruskú inváziu na Ukrajinu zakázané na hrách súťažiť pod ruskou vlajkou.

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová v sobotu vymenovala dlhý zoznam toho, čo považuje za nedostatky ceremoniálu, hoci ho ruská televízia nevysielala v priamom prenose.

17:00

Severokórejský vodca Kim Čong-un vyzval na vybudovanie “ľudového raja”, zatiaľ čo si KĽDR v sobotu pripomína výročie ukončenia kórejskej vojny.

71. výročie ukončenia kórejskej vojny
Mladí Severokórejčania sa účastnia na oslavách pri príležitosti 71. výročia ukončenia kórejskej vojny v Pchjongjangu v piatok 26. júla 2024
17:00

Najmenej 170 ľudí prišlo o život a stovky ďalších utrpeli zranenia od pondelka počas vojenského ťaženia Izraela v oblasti mesta Chán Júnis na juhu Pásma Gazy.

16:59

Oblasť Biscuit Basin v americkom Yellowstonskom národnom parku bude uzavretá až do konca návštevníckej sezóny 2024. Správa národného parku o tom informovala v súvislosti s nečakanou utorkovou geotermálnou erupciou, ktorá poškodila drevený chodník a ohrozila návštevníkov.

16:42

Osem ľudí prišlo o život a piati utrpeli zranenia v sobotu v čínskom meste Čchang-ša, keď vozidlo vrazilo do chodcov.

16:40

Prezident Kórejskej republiky Jun Sok-jol vyzval šéfa Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasa Bacha, aby sa chyby, ku ktorým prišlo na otváracom ceremoniáli OH 2024 v Paríži, neopakovali. Keď sa juhokórejskí športovci v piatok plavili po Seine, hlásatelia ich vo francúzštine aj angličtine predstavili divákom ako výpravu “Kórejskej ľudovodemokratickej republiky”, čo je oficiálny názov pre Severnú Kóreu.

16:37

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v sobotu počas stretnutia so svojím čínskym náprotivkom Wang Im upozornil na kroky Číny v okolí Taiwanu. Pripomenul aj podporu, ktorú Peking poskytuje Rusku.

Antony Blinken a Wang Im
Na snímke americký minister zahraničných vecí Antony Blinken (vľavo) a jeho čínsky rezortný kolega Wang Im pózujú počas stretnutia v rámci summitu Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) v laoskom Vientiane 27. júla 2024
16:36

Ceny zlata v piatok (26. 7.) vzrástli. Podporil ich pokles výnosov dlhopisov vlády USA z dôvodu optimizmu, že americká centrálna banka (Fed) zníži úrokové sadzby v septembri.

16:36

Záujem o Taliansko medzi turistami stále rastie a v auguste by malo v krajine tráviť dovolenku viac ako 18,2 milióna ľudí.

Taliansko Turisti
Na archívnej snímke zo 16. júla 2024 turisti sedia pod dáždnikmi v reštaurácii počas horúčav pred gotickou katedrálou Duomo v Miláne
16:15

Elon Musk označil vystúpenie na otvorení olympijských hier za „atmosféru konca sveta“ a „extrémnu neúctu ku kresťanstvu“. Vyjadril sa k vystúpeniu transrodových ľudí, ktorí parodovali „Poslednú večeru“ Leonarda da Vinciho a „jazdca apokalypsy“, ktorý prechádzal cez Seinu.

14:29

Nezamestnanosť v Maďarsku zaznamenala v trojmesačnom období do konca júna mierny pokles, pričom sa dostala na najnižšiu úroveň za sedem mesiacov. Uviedol to koncom tohto týždňa maďarský štatistický úrad, ktorého údaje zverejnili portály RTTNews a tradingeconomics.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke turista na mobile pri Vodopádoch Studeného potoka vo Vysokých Tatrách

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Dušan Hirjak

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali