Maduar prichádza s novým tanečným singlom Party In Da House, ktorý dokončili po neuveriteľných 24 rokoch

Maduar prichádza s novým tanečným singlom Party In Da House, ktorý dokončili po neuveriteľných 24 rokoch

Bratislava 17. októbra 2017 (HSP/Foto:M&M Brothers)

 

Skupina Maduar vydáva novú skladbu s názvom Party In Da House, ktorou sa čiastočne vracia ku svojim koreňom z 90. rokov, kedy valcovala české a slovenské hitparády dancefloorovými hitmi ako Do It, I Feel Good, Love Me, či Mystic Partyalebo Space. Ide o zaujímavé spojenie so začatkom tanečnej tvorby kapely. Viac nám už povie jej zakladajúci člen Ladislav Matyinko.

Skupina Maduar

“Počas minuloročnej oslavy 30. výročia od vzniku skupiny som sa prehrabával v našich archívoch a náhodou som natrafil na staré demo z augusta 1993. Išlo o jednu z našich prvých tanečných skladieb, ktorú zložil môj brat Juraj a ktorú sme z nejakého dôvodu vtedy nedokončili, takže zostala v “šuflíku”. Hneď ako sme si ju s bráchom vypočuli nám bolo jasné, že aj napriek viac ako 20 rokom nestratila nič zo svojho hitového potenciálu. Preto sme sa rozhodli, že len čo to bude možné, dotiahneme ju do konca a vydáme ako oficiálny singel.”

Reklama

Keďže v tom čase už mali naplánované 2 spoločné skladby – najprv Can U Feel It s Ivannou Bagovou, víťazkou Hlasu Česko Slovenska a následne Pohodový song s českou formáciou Holki – k realizácii sa dostali až počas tohto leta. Oslovili na opätovnú spoluprácu Mareka Vozára a pustili sa do toho.

“Bolo pre nás úžasné znovu počuť ten sound 90. rokov, ktorý mala v sebe pôvodná demo nahrávka. Na chvíľu sme boli znova tí mladí chlapci v Rimavskej Sobote, ktorí sa v obývačke skrčení za starým počítačom snažia priniesť na českú a slovenskú hudobnú scénu niečo nové. Treba si uvedomiť, že túto skladbu som zložil ešte o rok skôr, ako sme spolu s Erikom Arestom vytvorili Do It, či mnohé ďalšie veci, ktoré sa potom objavili aj na našom prvom albume, takže je pre nás doslova pokladom pripomínajúcim naše dancefloorové začiatky. Dokončiť ju bolo pre nás nielen veľkou výzvou, ale aj akousi morálnou povinnosťou z úcty k tomu, čo táto nahrávka reprezentuje, keďže bola na úplnom počiatku jednej éry česko slovenského hudobného priemyslu.” doplnil Juraj.

Reklama
Skupina Maduar

Bratia Matyinkovci si dali za cieľ zachovať atmosféru skladby a jej nádych 90. rokov, ale v úplne novom, aktuálnom šate. V tomto smere podľa nich odviedol úžasnú robotu práve Marek Vozár, ktorý dokázal spojiť pôvodný sound pesničky s novými trendami, výsledkom čoho je fantastická nadupaná skladba s chytľavým motívom.

Ivanna Bagová

“Ako producentom všetkých našich deväťdesiatkových hitov nám bolo jasné, že pre dosiahnutie funkčného spojenia minulosti so súčasnosťou musíme do prípravy singla zapojiť aj mladých talentovaných ľudí, ktorí skladbe prinesú potrebnú sviežosť. Okrem Mareka sme preto pozvali na nahrávanie našu spolupracujúcu speváčku Ivannku Bagovú, ktorá naspievala famózne sprievodné vokály, čím opäť potvrdila, že patrí medzi našu spevácku špičku. My sme sa naopak vrátili k prejavu, ktorý bol pre nás v začiatkoch typický, a to k ragga rapu čiastočne prispôsobenému dnešnej dobe, takže má mierne “seanpaulovský” nádych. Myslím, že celkovým výsledkom vyhovieme nielen tým naším fanúšikom, ktorí od nás očakávajú niečo nové a trendové, ale aj tým, ktorí chcú, aby sme spravili niečo v starom typickom duchu.”, vysvetlil Ladislav.

Rommi Dováľová

Juraj pokračoval: “Aj pri príprave klipu sme siahli po mladom štábe, ktorý pod vedením šikovného Romana Lorinčíka z Lučenca odviedol výbornú prácu – od natáčania až po finálnu postprodukciu. Samotný klip nadväzuje na filozofiu skladby a spája postupy z našej éry so súčasnou dobou. Takže sme siahli po klasických veciach ako je diskotékový klub, limuzína, atraktívna žena či koncertné vystúpenie, ale to všetko sme sa snažili zobraziť netradičným spôsobom. Namiesto masovej party v klube sme preto len my dvaja na rôznych, pre klub netradičných miestach, namiesto bujarej party v limuzíne máme len striedme posedenie a namiesto lascívnych party girls máme decentné stvárnenie ženskosti v podaní zvodnej Rommi Dováľovej. Naopak pri koncertnom vystúpení sme namiesto typického klubového pódia zvolili jednu z najväčších scén, aké boli tento rok na Slovensku postavené.”

Inak aj pri príprave videoklipu došlo k milému prepojeniu s minulosťou. Jednou zo 7 lokácií vybraných pre natáčanie bol aj známy bystrický klub Ministry. ktorého majiteľom je DJ Rudo Tuček. Ten bol v roku 1994 jedným z prvých objaviteľov skupiny Maduar a aj krstným otcom ich prvého albumu. Jeho firma zároveň stavala aj vyššie spomenutú scénu využitú v klipe.

Skupina Maduar

S videoklipom Party In Da House je spojená ešte zaujímavosť. Členovia kapely pripravili pre svojich fanúšikov možnosť vytvoriť si vlastnú oficiálnu verziu klipu. V skladbe vyčlenili 2 krátke pasáže v dĺžke asi 30 sekúnd, ktoré môžu byť nahradené zábermi od fanúšikov. Primárne je to určené celé pre kolektívy – partie priateľov, kolegov v práci, spoluhráčov v tímoch, či rodiny – tie si môžu natočiť na mobil 2 krátke videá a poslať ich na mailovú adresu kapely. V prvom sa môžu ľubovoľne odprezentovať a v druhom môžu ukázať, ako sa vedia baviť. Ich video nahrávky budú doložené na predurčené miesto v klipe a vyexportované ako oficiálna verzia so špeciálnym názvom, ktorý si vymyslí konkrétny kolektív. Všetky takto vytvorené verzie kapela zaradí do špeciálneho playlistu na svojom YouTube kanáli. Tvorcovia verzie s najväčším počtom sledovaní získajú navyše súkromný koncert Maduaru a nový dvojalbum skupiny s osobným venovaním. Viac informácií na webe kapely – viď www.maduar.com/news

Reklama

Za zmienku stojí, že už teraz sa do tejto aktivity rozhodlo zapojiť viacero nadšencov z Čiech, Slovenska i Ameriky – medzi nimi aj jeden majster sveta, ďalší majster Slovenska, jedna playmate, viaceré športové a tanečné kluby, diskotéky, rozhlasové stanice, majitelia obchodov a prevádzok, či celé rodiny. O tom, ako to prebieha, bude kapela priebežne informovať a zároveň vyzýva aj ďalších fanúšikov, aby neváhali a vytvorili si verzie so svojimi videami.

Na záver už len doplníme, že okrem nového klipu pripravuje Maduar v najbližších dňoch aj dvojalbum s názvom Hafanana The Best of Vol. 2, ktorý je po 20 rokoch voľným pokračovaním ich výberovky z roku 1997. Dvojalbum bude rozdelený na CD s tanečnými skladbami a CD s pomalými baladami. Okrem všetkých najväčších hitov z 90. rokov bude obsahovať aj 8 doteraz nevydaných nových skladieb vrátane singla Party In Da House. Na podporu dvojalbumu chystá skupina aj turné s rovnomenným názvom Hafanana The Best Of Tour.

 

Nový videoklip skupiny Maduar

 

Reklama

Pôvodné demo skladby z roku 1993

 

Redakciu informoval M&M Brothers Team.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali