Komentované udalosti týždňa: Liberálni prepisovači dejín. „Chudáci nacisti sa len bránili pred Sovietmi.“ Delta variant prišiel na Slovensko . Ľudia sa nechcú očkovať. Vakcinační propagandisti si za to môžu sami. Plus udalosti zo zahraničia

Komentované udalosti týždňa: Liberálni prepisovači dejín. „Chudáci nacisti sa len bránili pred Sovietmi.“ Delta variant prišiel na Slovensko . Ľudia sa nechcú očkovať. Vakcinační propagandisti si za to môžu sami. Plus udalosti zo zahraničia

Bratislava 25. júna 2021 (HSP/Foto:Screenshot Youtube,Wikimedia,Pixabay,SITA/AP-Jacob King,TASR-Martin Baumann,TASR-Milan Kapusta)

 

Prinášame vám komentované top udalosti týždňa nielen zo Slovenska

teplice rom
Záber z videa

Liberálni prepisovači dejín : Chudáci nacisti sa len bránili pred Sovietmi

Pojem liberálny fašizmus začína naberať reálne kontúry. Slovenskí liberálni novinári v snahe za každú cenu si kopnúť do Rusov neváhajú prekrútiť dejiny a z Nacistického Nemecka urobiť obeť Sovietskeho zväzu.

Reklama

Liberálni propagandisti ešte donedávna tvrdili, že druhú svetovú vojnu začalo Nacistické Nemecko so Sovietskym zväzom spoločne, teraz pri svojom prepisovaní dejín zašli ešte ďalej.

Istý ultraliberálny portál zverejnil škandalózny článok o tom, že vojnu chcel v skutočnosti Stalin a chudák Hitler sa musel brániť a preto zaútočil na Sovietsky zväz.

Reklama
sovietsky zvaz
Ilustračné foto

Z nemeckých agresorov, ktorí chceli vyhladiť slovanské obyvateľstvo sa slovenskí liberálni novinári (ktorí by dnes neexistovali keby nás nezachránil Sovietsky zväz) snažia spraviť obete.

Samozrejme , že takáto interpretácia druhej svetovej vojny je blud a nezakladá sa na žiadnych historických faktoch. No keď si treba kopnúť do Ruska, sú povolené aj konšpirácie.

Aká bola skutočnosť ?

Pred 80-timi rokmi zaútočilo Nemecko na Sovietsky zväz. Hitler chcel jednak zabezpečiť tzv. lebensraum  – v preklade “životný priestor” pre Nemecké obyvateľstvo. k čomu by patrilo aj vyhladenie veľkej časti Slovanov a taktiež chcel získať ruské nerastné bohatstvo.

Dnešní liberálni propagandisti v podstate robia to isté čo ich goebbelsovskí kolegovia s pred 80-tich rokov. . Šíria rusofóbnu propagandu a jej súčasťou je aj vykresľovanie Rusov ako agresorov. – na ktorých treba zaútočiť skôr než oni zaútočia na nás.

Reklama

 

Delta variant prišiel na Slovensko

Na Slovensku bol tento týždeň detekovaný prvý prípad tzv. delta variantu koronavírusu, resp. indickej mutácie. Odborníci sa zhodujú, že táto mutácia sa do pár týždňov v Európe stane dominantnou. A nevyhne sa tomu pravdepodobne ani Slovensko.

koronavírus
Ilustračné foto

Čo vieme o delta variante ?

Zatiaľ veľmi málo. Podľa odborníka Vladimíra Krčméryho je však tento variant veľmi nákazlivý a jeden človek dokáže za deň nakaziť až sedem ľudí. Dobrou správou je, že úmrtnosť zatiaľ nevyzerá žeby bola vyššia než u predchádzajúcich mutácii koronavírusu.

Z európskych krajín je momentálne najviac rozšírený vo Veľkej Británii , teda paradoxne v jednej z najzaočkovanejších krajín sveta. Profesor Krčméry zároveň povedal, že polovica ľudí z tých, ktorí v Británii zomreli na tento delta variant boli zaočkovaní.

Reklama

 

Ľudia sa nechcú očkovať

Napriek tomu, že očkovanie proti pôvodnému koronavírusu úplne nezabraňuje (podľa príkladu z Británie) šíreniu indického “delta” variantu , na Slovensku sa zo strany ministerstva zdravotníctva a režimistických médií spustila vlna hystérie z toho, že máme nízku zaočkovanosť a ľudia vakcináciu odmietajú.

vakcina ockovanie
Ilustračné foto

Nepomohli ani obrovské peniaze daňových poplatníkov minuté na vakcinačnú propagandu v režmistických médiách – ktoré už logicky nemôžu informovať o očkovaní objektívne. Zastupovať ich musia alternatívne – nezávislé médiá.

Začínajú sa preto vymýšľať rôzne taktiky ako donútiť ľudí nechať sa zaočkovať týmito experimentálnymi vakcínami. Najčastejšie sa hovorí o nejakej finančnej odmene, či lotérii. Začínajú sa však objavovať aj nebezpečnejšie tendencie.

Niektorí mudrlanti hovoria , že neočkovaní ľudia by mali byť znevýhodňovaní a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský pripustil, že možno bude očkovanie pre niektoré skupiny ľudí povinné. A proti nie je ani prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá v rádiu Expres povedala, že diskusia o povinnom očkovaní pre niektoré profesie je legitímna.

 

Čaputová viní opozíciu

Okrem toho sa začali hľadať „vinníci“ , kto je za nízku zaočkovanosť na Slovensku zodpovedný. Za chod krajiny a teda aj za očkovanie je samozrejme zodpovedná aktuálna vládna moc.

prezidentka SR Zuzana Čaputová
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová

Prezidentka „tejto krajiny“ Zuzana Čaputová to však vidí inak. Vo svojom prejave pri príležitosti prvého prípadu delta variantu na Slovensku sa pustila do opozície. Podľa Čaputovej totiž niektorí opoziční lídri, vraj odrádzajú ľudí od očkovania.

V skutočnosti opozícia len dáva dôraz na to, aby očkovanie bolo dobrovoľné. Žiaden opozičný politik – minimálne zo strán Hlas a SMER, (pravdepodobne ani z ĽSNS) nehovorí ľuďom, aby sa nedali zaočkovať.

 

Reklama
Paradoxne sú za nízku zaočkovanosť zodpovední vakcinační propagandisti – antikampaňou proti Sputniku

Ani opozícia, ani alternatívne médiá. Za odmietavý postoj ľudí k očkovaniu sú pravdepodobne zodpovedné paradoxne režimistické médiá a rusofóbni politici , ktorí rozpútali antikampaň a geopolitickú hru voči ruskej vakcíne Sputnik V.

Ešte začiatkom roka bola ochota dať sa zaočkovať pomerne vysoká. Približne 50 – 60 % ľudí sa bolo ochotných dať zaočkovať najznámejšími vakcínami ako napríklad Pfizer, či Sputnik V.

Po dovoze vakcíny Sputnik V na Slovensko 1. marca tohto roku sa však spustila masívna trojmesačná propaganda proti ruskej vakcíne. Odrazu už bolo možné hovoriť aj o rizikách očkovania. Je paradoxom , že to spustili práve ľudia, ktorí podporujú očkovanie.

Sputnik V
Ilustračná snímka

Režimistickí propagandisti zrejme predpokladali, že očiernením ruskej vakcíny Sputnik V sa stane len to, že ľudia si zvolia inú, tú geopoliticky správnu západnú vakcínu. Veľký omyl.

Časť ľudí sa možno skutočne dala zaočkovať radšej západnou vakcínou- keďže očkovanie ruskou vakcínou bolo v nedohľadne. No najväčší efekt antikampane voči Sputniku bol ten, že mnohých ľudí odradila od očkovania sa akoukoľvek vakcínou. Inými slovami povedané – zhnusili im nechtiac všetky vakcíny – aj tie západné.

Reklama

V podstate to bolo aj prospešné , že sa začalo hovoriť o rizikách očkovania. Faktom je totiž to, že nielen ruská, ale aj západné vakcíny sú experimentálne – neboli skúšané dostatočne dlhú dobu na to, aby sa dali určiť dlhodobé vedľajšie účinky, ktoré sa môžu prejaviť neskôr.

To ale zrejme nebolo cieľom vakcinačných propagandistov. Dnes si môžu už len búchať hlavy o stenu a vymýšľať akými všemožnými nedemokratickými zásahmi donútiť ľudí dať sa zaočkovať.

 

Krátke správy zo zahraničia

Maďarský zákon obmedzujúci LGBT propagandu na školách rozdeľuje Európsku úniu. 17 krajín západnej Európy + Pobaltie vyjadrilo pobúrenie nad týmto zákonom ochraňujúcim deti a mladistvých do 18 rokov.

Ostatné krajiny strednej a východnej EÚ sa k tejto iniciatíve nepridali. Znamená to, že maďarský zákon ticho tolerujú. A možno by sa aj radi inšpirovali.

Reklama

Toto rozdelenie Európskej únie na západnú a východu časť jasne ukazuje, že Európska únia je umelo vytvorený projekt, ktorý spája krajiny s diametrálne rozdielnymi hodnotami v kultúrno-etických oblastiach. Bruselu sa nepodarilo nanútiť Východoeurópanom svoje dekadentné hodnoty. Zatiaľ.

V susednej Českej republike sa odohral incident, ktorý mal teoreticky potenciál vyvolať ďalšiu vlnu “proti bieleho” besnenia.

Istý, pod vplyvom drog, výtržník rómskeho pôvodu sa mal na ulici správať agresívne a ničil majetok iných ľudí. Bola preto privolaná policajná hliadka, ktorá ho spacifikovala. Páchateľ neskôr zomrel. Pitva nepotvrdila cudzie zavinenie. Páchateľ mal zomrieť na predávkovanie drogami.

teplice rom
Záber z videa

Niektorí slniečkári sa kvôli údajnej podobnosti incidentu s incidentom v USA , kde zomrel černoch George Floyd, preto okamžite pokúsili využiť situáciu a spustiť české „BLM“ , alebo skôr „RLM“

No neúspešne. Našťastie sa incident odohral v krajine strednej Európy, kde takéto extrémne slniečkárstvo nemá miesto.

Navyše tento incident zatienila prírodná katastrofa v Českej republike. Južnou časťou Moravy sa vo štvrtok prehnalo tornádo, ktoré zrovnalo niektoré časti obcí so zemou. Hlásené boli stovky zranených, minimálne 5 obetí a niekoľko nezvestných ľudí.

Samuel Gdovin

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:03

V Indii sa v piatok začali šesťtýždňové všeobecné voľby, v ktorých má hinduistický nacionalista a premiér Naréndra Módí takmer isté víťazstvo, keďže oslabená opozícia je zatlačená do úzadia. Na najväčšom hlasovaní na svete sa môže zúčastniť celkovo 968 miliónov ľudí.

07:54

Bojovníci džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) vo štvrtok zabili 20 sýrskych vojakov a príslušníkov provládnych síl pri dvoch útokoch v Damaskom ovládaných oblastiach tejto vojnou zmietanej krajiny.

07:28

Argentína predložila vyhlásenie o úmysle vstúpiť do Severoatlantickej aliancie (NATO) ako globálny partner, oznámil vo štvrtok argentínsky minister obrany Luis Petri na sociálnej sieti X.

NATO
Na archívnej snímke vlajky členských krajín NATO vejú pred sídlom Aliancie v Bruseli
07:18

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; niekoľko dní pred tým, ako budú americkí zákonodarcovia hlasovať o dlho odkladanom balíku pomoci vo výške 61 miliárd dolárov.

07:06

Situácia na ukrajinskom fronte je kritická a nasledujúce týždne môžu rozhodnúť o osude vojny, vyhlásil vo štvrtok po skončení summitu EÚ v Bruseli poľský premiér Donald Tusk.

Závery summitu podľa poľského premiéra obsahujú zmienku o záväzku Európskej únie dodať Ukrajine čo najskôr prostriedky protivzdušnej obrany.

07:00

Poľskí poľnohospodári bránia ukrajinským kamiónom v odchode z Poľska blokádou viacerých hraničných priechodov. Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

06:44

Politické strany v Chorvátsku sa vo štvrtok snažili zostaviť vládnu koalíciu po tom, čo najviac parlamentných kresiel v stredajších voľbách získala vládnuca konzervatívna strana Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) premiéra Andreja Plenkoviča. Strana HDZ však nezískala parlamentnú väčšinu.

06:35

Tisícky bosnianskych Srbov protestovali vo štvrtok v meste Banja Luka proti potenciálnej rezolúcii OSN, ktorou by sa 11. júl vyhlásil za medzinárodný deň pamiatky obetí genocídy v Srebrenici.

06:30

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán, ide o odvetu za jeho víkendový útok, informovali americké médiá.

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

Včera 19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali