Komentár Petra Šveca: Prečo a ako spojiť sily na ochranu pred protištátnym liberalizmom?

Komentár Petra Šveca: Prečo a ako spojiť sily na ochranu pred protištátnym liberalizmom?

Bratislava 12. augusta 2019 (HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

 

Výhra politického amaterizmu v troch pseudo-voľbách s voličskou účasťou hlboko pod kvórum na platnosť referenda liberálnymi extrémistami, má už teraz devastačný efekt nielen na prosperitu nášho štátu. Ich explicitne vyjadreným protištátnym nenávistníctvom voči vlastnej štátnosti a voči štátotvornému národu nás Slovákov je ohrozená najvyššia hodnota každého štátotvorného národa – samotná štátnosť s jej atribútmi.

Na snímke Peter Švec

Nástup agresívneho ultraľavicového liberalizmu urážkami veľmocí s obrovským potenciálom spotreby má aj ekonomické dôsledky. Naše kúpele, naše originálne aj investične vyvolané a prípadne obnovené tradičné produkty, naša krásna príroda – ak by to všetko zaujalo len malé promile rýchlym tempom rastúcej čínskej či ruskej strednej triedy, tak o budúcnosť a udržateľnosť slovenskej ekonomiky sa nemusíme báť ani pre prípad recesie v priemysle. Zatiaľ čo Nemci sa diplomaticky bratajú  s menovanými veľmocami, naša cudzími korupčnými peniazmi dosadená obyvateľka prezidentského paláca svojou nekonečnou politickou, diplomatickou aj ľudskou neosvietenosťou presadzuje EU-rópskejšie pseudo-hodnoty ako celá EÚ.

Reklama

Ibaže, môj príslovečný opatrný optimizmus vidí svetielko na konci tunela totality a liberálneho teroru, do ktorého náš štát zaťahujú títo amatérski protagonisti „progresívneho“ nenávistníctva, rétoricky zabaleného do vatičky slušnosti. Totiž po nástupe samo-priznaného narkomana s charizmou handry na umývanie riadu (požičané–NigelFarage) na čelo domovskej strany gazdinky z Pezinka sa možno nám, normálnej drvivej voličskej väčšine, stalo dobre. Oni sa zhoväďujú sami. Každým vystúpením predsedu.

Menšina nám navolila už v 4 voľbách (vrátane primátorských v BA) absolútne a najväčšie zlo – agresívny, tzv. „progresívny“ liberalizmus. Vláda menšiny nad väčšinou má politologický názov pochádzajúci z gréčtiny. Čuduj sa svete volá sa „oligarchia“. Za peniaze ekonomickej oligarchie nám oligarchické sily v pozadí dosadzujú vládu oligarchie. Totálne nekompetentne amatérskej. Istý slovenský europoslanec českého pôvodu podľa vlastného vyjadrenia nezastupuje Slovákov, ale inú národnostnú menšinu, ktorá mala doteraz vysoko nadštandardné zastúpenie. Tento politický amatér to robí z jasnej nenávisti k Slovákom. Ani gazdinka z Pezinka nezastupuje potreby drvivo-väčšinového štátotvorného etnického národa Slovákov, ani politického národa Slovákov, ktorého dôchodcovská časť žije z pár stoviek mesačne. Pre túto evidentne klobásovú právničku (paralela s klobásovými inžiniermi, ktorými sa hemží časť štátnej správy) sú najdôležitejšie nadpráva 3-percentnej menšiny s pobláznenými génmi. Na tento účel si trúfa vyzývať na zmenu Ústavy.

Reklama

Nesporne má pravdu – ústavu treba zmeniť. Tak, aby sa do najvyšších štátnických funkcií nemohol dostať, a teda aby nemohol ani kandidovať, totálny politický amatér, ktorý nikdy nezískal ani najmenšie politické skúsenosti, ktorý má dokonca veľmi podozrivé vzdelanie, nehovoriac o skutočnej praxi. Tak, aby menšina nemohla ovládať drvivú väčšinu. Tak, aby sa poctivosť vyplácala a nepoctivosť, vrátane nebezpečných sexuálnych vyoseností akými je pedofília, boli odsudzované a po odhalení nebezpečného konania trestané. Tak, aby spoločenské a ekonomické privilégiá mala rodina. Aby tieto  neboli udeľované na základe osobných intímnych sexuálnych preferencií. O to viac, ak potrebujeme na šoférovanie vodičák, na pilotovanie draho získanú a tvrdo udržiavanú licenciu, na prijatie do advokátskeho stavu dlhoročnú koncipientskú prax, pre lekárov atestácie, pre šéfkuchárov skúšky a prax v pomocných činnostiach. Len na prezidenta alebo premiéra stačí verbálne deklarovaná slušnosť a vybľakovanie o potrebe zmeny, dokonca drogová minulosť.

Plakať nestačí. Zmena je naozaj potrebná. Môže prísť v nasledujúcich parlamentných voľbách. Teraz je rad na normálnej väčšine, aby zastavila sériu zdanlivo prehratých vojen. Kolosálne ultraľavicové liberálne zlo vyhralo so súčasným vládnucim a nepochybne obrovským zlom tri bitky. Ale ešte nevyhralo vojnu. Do tejto vojny totiž ešte ani len nevstúpila normálnosť a tradicionalizmus.Tietosa prejavujú tým, že reprezentujú akýsi „Yin a Yan“. Princíp vyváženosti dobrých a horších stránok prirodzenej ľudskosti. Aj keby sa normálnosť a tradicionalizmus vo voľbách z vôle zatiaľ doma sediacej a na režim nadávajúcej časti normálnej tradicionalistickej väčšiny presadili, asi budú musieť spolu-vládnuť s niektorými prvkami súčasného vládnuceho zla, alebo s časťou terajšieho opozičného tiež obrovského zla. A nebolo by na tom nič nenormálne, pokiaľ zabránia kolosálnemu zlu presadiť absurdnosti. Pokiaľ zabránia vidinou moci posadnutým zakomplexovaným sociopatom, amatérom a narkomanom vládnuť.

Už v minulosti som si dovolil označiť všetky trendy protištátnosti za nacizmus. Práve nacizmus v rôznych formách vnucoval protektoráty a obmedzoval štátnosť malých národov. Na tento fakt som neprišiel momentálnym osvietením rozumu. Už v roku 1980 ako vtedy 19-ročný letecký kadet, som sa v jedinej sekunde po hlboko pohŕdavom a urážlivom komentári istého pražského spolužiaka na adresu Slovákov a slovenčiny, stal nenapraviteľným absolútnym slovenským vlastencom. A odvtedy som každému trúfalcovi, ktorý ma za moje vlastenecké postoje označil za nacionalistu, odpovedal jednoduchou vetou: „Ak ma nacista nazve nacionalistom, tak je to pre mňa česť“. Preslávil som sa ňou aj od novembra 1989 do získania slovenskej samostatnosti na konci roka 1992.

Na otázku „čo robiť“ nebudem hovoriť „neviem“, v mojom povolaní na taký postoj nie som cvičený. Budem oznamovať moju odpoveď a dúfať, že sa dostane čo najväčšiemu počtu mojich krajanov. Tak tých, ktorí majú tak, ako ja národnosť drvivo-väčšinového štátotvorného národa Slovákov. Ako aj tých, ktorí sa bez ohľadu na etnickú príslušnosť cítia politickými Slovákmi a záleží im na osude našej jedinej vlasti. Tých mužov a žien, ktorí sú tak ako ja drvivo-väčšinovo heterosexuálni, ktorí majú rodiny, ktorí považujú manželstvo za privilegovaný zväzok muža a ženy. Ktorí považujú materstvo za najčestnejšie životné poslanie každej ženy a otcovstvo za najčestnejšie poslanie každého muža. Ktorí rozumejú téze „pomôž si človeče, aj Boh ti pomôže“ a nečakajú na všemocný štát. Ktorí sa starajú o seba, vážia si a zveľaďujú svoje majetky, prispievajú do prosperity spoločnosti, myslia na svoju budúcnosť. Ktorí nechcú byť vazalmi, ani sluhami. Ktorí chápu, že práve preto musia mať tradičné hodnoty privilegované postavenie.

Na vlasteneckej scéne vzniká zdanlivý chaos. Strana „Harabinovci“ možno čaká na výsledok voľby predsedu NS. Ohlásený návrat Mečiara nemusí byť prijateľný pre každého. Časť mikro-straničiek programovo odmietajúcich NATO a EÚ, prípadne trochu neuvážene glorifikujúcich režim Slovenskej republiky 1939-1945, namiesto faktu samotnej štátnosti, možno prijme ponuku ĽSNS a vstúpi na ich kandidátku. Stále je tu priestor na vznik nového vlasteneckého subjektu, ktorý dokáže nájsť a presadiť neoligarchické mechanizmy financovania, ktorý dokáže osloviť programom minimálneho spoločného menovateľa na základe hodnôt tradicionalizmu. Ktorý dokáže ponúknuť vyváženú a férovú tvorbu kandidátky. Ktorej kandidátka bude mať generačnú aj skúsenostnú vyváženosť a teda bude môcť zahŕňať aj takých, ktorí v minulosti možno pochybili, pretože niečo robili a teda aj vládli. Prípadne ktorých masmediálna manipulácia takto vykresľovala pred verejnosťou. Ktorý dokáže splniť podmienky požadovaného členstva. Ten, kto poskytne požadované kvórum členstva bude musieť mať nejaké zvýhodnenie.

Reklama

Určite sa nájde jedna z množstva straničiek, ktorej vlastenecké a strategicky mysliace vedenie pochopí, že v záujme Slovenska bude musieť obetovať aj svoj názov aj svoje súčasné funkcie. Pre najvyšší cieľ – pre zachovanie štátnosti a ochranu pred najhorším zo všetkých ziel – pred oligarchickým, korupčnými cudzími peniazmi presadzovaným „progresívno-spolu-zaľuďovým“ liberalizmom. Táto strana bude možno musieť vo vhodnom čase umožniť pre spoločný cieľ výhodný vstup na kandidátku iným vzniknutým vlasteneckým subjektom, ktorým potrvá dlhšie zisťovanie spoločenskej objednávky na vznik voliteľného politického subjektu zastupujúceho normálnosť a tradicionalizmus. Alebo im bude trvať dlhšie dávne poučenie našich slovenských predkov – starých Slovenov (dobre čítate s „e“), že rozdelenie znamená prepad hlasov a prehru, kým spojenie troch prútov znamená silu. Komplexný návrh existuje.

Týmto oznamujem moje videnie reality a možností radikálnej zmeny zdanlivého trendu vo forme návratu drvivo-väčšinovej normálnosti, teda návratu demokracie. Ide o návrat podstaty demokracie, ktorá je reprezentáciou väčšiny, rešpektovaním práv nás, väčšinovo normálnych. Obraciam sa aj na tých, ktorí sa dokážu poučiť aspoň z vlastných chýb, keď naleteli na marketingové korupčné volebné podvody. Ktorí radšej nešli voliť, ako by mali voliť menšie zlo. Sám som po dlhé roky volil menšie zlo. Ako jeden z tých, ktorí aktívne prispeli v procese získania najčestnejšieho cieľa každého národa v zápase o jeho prežitie – získania suverenity, som roky volil tých, ktorí sa v prelomovom čase pri hlasovaní zľakli toho cieľa. A nehanbím sa za to. Slovensko vybudujeme a zmeníme len spoločne. Účasťou všetkých, ktorí si svoju dnešnú štátnosť a naše tradičné hodnoty vážia. Ochranou pred kolosálnym agresívnym liberálnym zlom oligarchických skupín, ktorí za cudzie judášske korupčné groše presadzujú cudzie hodnoty, v konečnom dôsledku likvidujúce našu štátnosť a prežitie nášho národa.

Spolu s ďalšími zakladateľmi štátnosti máme pripravené konkrétne mechanizmy na umožnenie voľby zoskupených síl tradicionalizmu a normálnosti, ktorú si zatiaľ na účely mediálnej prezentácie nazveme „Veľká vlastenecká volebná dohoda“. Čitateľ, ktorý nemá koho voliť zo súčasných strán a ktorý má obavu o to, či bude mať koho voliť, sa bude môcť v ďalšom článku zorientovať v zámeroch, mechanizmoch a realitách perspektív udržania a posilnenia štátnosti a tradičných hodnôt slovenskej spoločnosti, zároveň so zabezpečením dôstojného života pre poctivú drvivú väčšinu voličov a budúcich generácií. Vo voľbách si budeme vyberať medzi tým, či chceme tradicionalistický nacionalizmus, alebo dovolíme nástup protištátneho kozmopolitného liberálneho nacizmu.

Peter Švec

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:47

Európska komisia (EK) v stredu oznámila, že pridala liehovinu zo Slovenska, trenčiansku borovičku JUNIPERUS, do registra chránených označení pôvodu (CHOP). 

Komisia opísala, že trenčianska borovička JUNIPERUS je číra bezfarebná liehovina s obsahom alkoholu 42 %, s výraznou vôňou a intenzívnou chuťou borievky obyčajnej a pichľavej.

13:34

Český prezident Petr Pavel v stredu pri príležitosti Dňa víťazstva pripomenul prebiehajúci konflikt na Ukrajine. Hovoril pritom o historickom paradoxe, keď sa rola niektorých krajín od konca druhej svetovej vojny zmenila.  Informovali spravodajské portály Novinky.cz a iDnes.cz.

Vojnu na Ukrajine označil za ťažkú skúšku nielen pre Európu. Bez podpory a spojenectiev však podľa Pavla vo vojne nemôže uspieť žiadna krajina.

13:22

Kremeľ uviedol, že Rusko nemôže vyšetrovať zabitie novinára AFP Armana Soldina počas raketovej paľby na východe Ukrajiny pred takmer rokom.

13:21

Sídlom Ministerstva cestovného ruchu a športu (MCRŠ) majú byť priestory Skladu číslo 7 pri bratislavskom obchodno-administratívnom centre pri Dunaji. Vláda na svojom stredajšom rokovaní vyjadrila súhlas s návrhom komerčných priestorov pre účely MCRŠ a zaviazala ho podpísať do 14. mája nájomnú zmluvu.

13:20

Žiadatelia o pracovné víza musia k žiadosti pri zamestnaniach, kde sa nevyžaduje doklad o vzdelaní, priložiť pracovnú zmluvu alebo, pokiaľ ide o kvalifikované povolania, aj doklad o vzdelaní. Vláda na stredajšom zasadnutí novelou nariadenia spresnila rozsah dokladov, ktorú sú pri jednotlivých povolaniach potrebné.

13:17

Španielska prokuratúra požiadala vyšetrovacieho sudcu, aby odložil vyšetrovanie podozrení z daňových podvodov v prípade kolumbijskej speváčky Shakira. Minulý rok sa speváčka vyhla súdnemu procesu v samostatnom prípade po zaplatení vysokej pokuty.

12:39

Hnutie Slovensko po mesiaci opäť porovnávalo ceny potravín na Slovensku a v Poľsku. Začiatkom apríla boli podľa opozičnej strany ceny na Slovensku vyššie o polovicu, no aktuálne sa rozdiel zvýšil takmer na 65 %. Poslanci hnutia nakupovali 6. mája v rovnakom obchodnom reťazci potraviny od rovnakých výrobcov a na Slovensku zaplatili 75,15 eura, zatiaľ čo v Poľsku 45,63 eura. Informovali o tom na brífingu poslanci hnutia Július Jakab a Michal Šipoš.

12:38

Zdravotné poisťovne očakávajú na konci roka straty dokopy vo výške viac ako 276 miliónov eur. Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) očakáva stratu viac ako 200 miliónov eur, Dôvera takmer 70 miliónov eur a Union ZP 6,5 milióna eur.

12:37

Príjmy štátneho rozpočtu vlani dosiahli výšku 23,69 miliardy eur a výdavky 31,36 miliardy eur. Slovensko tak v roku 2023 hospodárilo so schodkom štátneho rozpočtu vo výške 7,67 miliardy eur, čo je 4,9 % hrubého domáceho produktu (HDP). Vyplýva to z návrhu štátneho záverečného účtu, ktorý v stredu schválila vláda.

12:36

Organizátori piesňovej súťaže Eurovízie sa ospravedlnili za porušenie zákazu používať politické symboly. Švédsky spevák Eric Saade mal v utorok v prvom semifinálovom kole súťaže okolo ruky obtočenú čiernobielu palestínsku šatku – kúfiju. Bol to najkontroverznejší čin večera, z ktorého do finále po hlasovaní postúpili Ukrajina a Chorvátsko.

12:35

Rusko varovalo Francúzsko pred nasadením svojich jednotiek na Ukrajine. Ruské sily by ich v takom prípade vnímali ako legitímne ciele, uviedla hovorkyňa ruskej diplomacie Marija Zacharovová.

12:31

Veľvyslanci členských krajín pri EÚ budú v Bruseli rokovať o príprave 14. balíka sankcií voči Rusku. Podľa týždenníka Politico by sankcie mali obmedziť zisky Moskvy z predaja skvapalneného zemného plynu (LNG) a hélia, pričom nové opatrenia sa chystajú aj proti Bielorusku.

11:18

V apríli tohto roka zbankrotovalo na Slovensku 854 fyzických osôb. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 7,29 % a v medzimesačnom porovnaní to bolo o 49,04 % viac. Zbankrotoval aj 12-ročný tínedžer. Vyplýva to z analýzy spoločnosti CRIF – Slovak Credit Bureau.

11:17

Počet ponúkaných jazdených áut na slovenskom trhu sa v apríli medziročne zväčšil o 14 %, keď dosiahol 63.852 vozidiel. V porovnaní s marcom však už počet áut mierne klesol, podobne ako ponukové ceny. Tie sa znížili o dvesto eur na mediánových 9300 eur, vek inzerovaných klesol o jeden rok na aktuálnych 10,1 roka.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rôzne druhy listnatých stromov v arboréte Borová hora pri Zvolene

Autor: FOTO TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Náhlik

Marian Kotleba

Miroslav Urban

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali