KHL: Slovan zdolal Lokomotiv Jaroslavľ 5:3, dva góly Šatana – hlasy – SÚHRN

KHL: Slovan zdolal Lokomotiv Jaroslavľ 5:3, dva góly Šatana – hlasy – SÚHRN

Bratislava 8. decembra (TASR) – Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase KHL vo vypredanej Slovnaft aréne nad ruským tímom Lokomotiv Jaroslavľ najmä vďaka výbornej tretej tretine 5:3 a v tabuľke Západnej konferencie sa tak dotiahli na rozdiel jedného bodu na dvanásty Severstaľ Čerepovec.

"Belasí" prehrávali po góloch Iľju Koreneva z 16. minúty a Igora Musatova zo začiatku druhej tretiny už 0:2, no podarilo sa im vyrovnať. Zásluhu na tom mal Miroslav Šatan, ktorý si vo svojom druhom vystúpení po návrate do bratislavského tímu dvomi úspešnými gólovými dorážkami otvoril strelecký účet v sezóne. Do šatní však išli mužstvá za stavu 3:2 pre hostí, tretí gól Lokomotivu strelil v 35. minúte Sergej Plotnikov. Zverenci trénera Rostislava Čadu nezložili zbrane a v tretej časti sa im podarilo otočiť skóre zásluhou druhého tohtosezónneho zásahu Marka Daňa, dorážky Mária Bližňáka a teču Andreja Šťastného.

Ďalší zápas čaká slovanistov už v pondelok o 19.00 h, sériu domácich stretnutí zakončia v pondelok súbojom s Atlantom Mytišči.

Reklama

Slovan Bratislava – Lokomotiv Jaroslavľ 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)

Góly: 27. Šatan (Sersen), 32. Šatan (Mihálik, Sigalet), 48. Daňo (Bakoš, Škoula), 49. Bližňák (Vondrka, Miklík), 53. Šťastný (Sersen, Štajnoch) – 16. Korenev (Gorochov, Kapustin), 22. Musatov (M. Redlihs, Chlopotov), 35. Plotnikov (Gorochov, Koňkov). Rozhodcovia: Ravodin, Romasko – Zacharenkov, Sadovnikov, vylúčení: 6:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, zmeny: Slovan od 44. minúty bez Sigaleta, 10.055 divákov (vypredané).

Reklama

Slovan Bratislava: Janus – Škoula, Sersen, Mihálik, Sigalet, Štajnoch, Mojžíš – Miklík, Bližňák, Vondrka – Radivojevič, Ölvecký, Bartovič – Šatan, Šťastný, Hudáček – Daňo, Matoušek, Bakoš

Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford – Gorochov, Ľjubuškin, Holös, Kronwall, Zotov, Višnevskij, Jakovlev – Plotnikov, Apalkov, Koňkov – M. Redlihs, Klopotov, Musatov – Averin, Petrov, Černikov – Maľcev, Kapustin, Korenev – Kraskovskij

Hráči Slovana nastúpili v špeciálnych fialových dresoch, výťažok z ich predaja poputuje na konto združenia na pomoc detskej onkológii. Prvá tretina mala vlažné tempo, najmä domáci mali problémy s prechodom do útočného pásma a v úvodnej dvadsaťminútovke si nevypracovali žiadnu vážnejšiu šancu. Za pozornosť stáli len pokusy Šatana a Šťastného, puk však len presvišťali ponad Sanfordovu bránku. Domáci posadili Lokomotiv na koňa prakticky sami svojou nedisciplinovanosťou, hostia hrali až osem minút v početnej presile. Pri vylúčení Šťastného na 2+2 min za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou ešte Janus efektne zlikvidoval jedovku Černikova, no v 16. minúte už kapituloval. Skóre otvoril v končiacej sa početnej výhode po prihrávke Gorochova Korenev, ktorého nechala domáca obrana úplne neobsadeného. Vzápätí sa už-už dostával do zakončenia Koňkov, Janus stihol vypichnúť puk hokejkou.

V druhej tretine "belasí" výrazne ožili, zobudiť ich však musel až zásah Musatova, ktorý využil, že Mihálik stratil predtým hokejku, obišiel Sigaleta a zasunul puk za Janusa. V 26. minúte mal Slovan prvú veľkú príležitosť, Bakoš v úniku trafil len Sanfordovu lapačku. Následne stroskotal aj Hudáček po Sersenovej zadovke, no o pár sekúnd to už domácim vyšlo. Po Sersenovej strele dorazil puk za brankára Lokomotivu Šatan a zaknihoval si tak premiérový gól v ročníku. Slovanisti dostali razom krídla. V 32. minúte si belasá osemnástka opäť počkala na dorážku po tom, čo sa Mihálikova delovka odrazila od zadného mantinelu pred bránku, a v presilovke vyrovnal. Potom mohol dostať svoj tím do vedenia Bakoš, pálil z medzikružia priamo do stredu, kde stál pozorný Sanford. V 35. minúte Miklík trafil pravú a následne Vondrka hornú žŕdku. Platilo klasické "nedáš-dostaneš", hneď z protiútoku z prvej prepálil Janusa Plotnikov. Slovan reagoval mohutnou ofenzívou, Bakoš a opäť Šatan mali na dosah vyrovnanie. Na druhej strane Janus vyrazil nebezpečný bekhendový pokus Averina.

Reklama

Slovan v záverečnej tretine pokračoval v ofenzívnom snažení a v 48. minúte sa dočkal zaslúženého vyrovnania. Úradovali "mladé pušky", po zakončení Bakoša zasunul puk bekhendom do odkrytej bránky Daňo. O jeden a pol minúty už domáci viedli, keď si Bližňák našiel odrazený puk a upratal ho do siete – 4:3. Vypredaná aréna hnala svojich miláčikov ďalej a tí sa im odmenili aj piatym zásahom. V 53. minúte tečoval Sersenovu strelu za Sanfordov chrbát Šťastný. Slovan si už v závere víťazstvo ustrážil a mohol tak sláviť trojbodový zisk.

Hlasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "V zápase sme dlho nezaslúžene prehrávali. Súperovi pomohla šesťminútová presilovka v prvej tretine, ktorú sme paradoxne dobre ubránili, no v jej závere sme dostali gól. Postupne sme vyrovnali hru a vyrovnali skóre. V druhej tretine prišla zaujímavá situácia, v ktorej platilo pravidlo ‘nedáš – dostaneš’ a namiesto vedenia 3:2 sme prehrávali 2:3. Napriek tomu nás to nepoložilo, dokázali sme zjednodušiť hru a streliť v tretej tretine tri góly. Súhlasím s trénerom hostí, že sme zaslúžene vyhrali."

Miroslav Šatan, útočník Slovana a autor dvoch gólov: "Na tréningoch som sa cítil každým dňom lepšie, konečne som sa aj poriadne vyspal. Pred zápasom som sa cítil dobre. Som rád, že som mohol gólmi pomôcť mužstvu k víťazstvu. Aby sa hráč po dlhšej prestávke dostal do psychickej a fyzickej pohody, potrebuje dať pár nahrávok či streliť gól. Ukázalo sa, že čas, ktorý som venoval príprave, bol na niečo dobrý."

Reklama

Marko Daňo, strelec tretieho gólu Slovana: "Som rád, že sa nám to podarilo dnes otočiť. Diváci nám veľmi pomohli, neustále nás hnali dopredu. Po prvej tretine sme si povedali, že musíme zabrať a tlačiť sa viac do bránky. Padlo nám to tam, konečne sa aj mne niečo odrazilo. Som rád, že som po dlhej dobe skóroval a pomohol tímu k výhre."

Andrej Šťastný, autor piateho gólu Slovana: "Som rád za gól aj za tri body. So Šárkym a Hudym je radosť hrať. Na tabuľku sa síce občas pozerám, no ak chceme živiť našu šancu na play off, musíme ísť od zápasu k zápasu a zbierať body aj naďalej."

Piotr Vorobjov, tréner Lokomotivu: "Gratulujem súperovi k zaslúženej výhre. Jeden a pol tretiny sme hrali dobrý hokej, no potom sa na nás prejavila únava z náročného programu, keď sme hrali piaty zápas v rade vonku. Doplatili sme na to, že máme veľa mladých a neskúsených hráčov."

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 36 21 5 2 8 121:71 75

2. Dinamo Moskva 35 22 2 3 8 109:72 73

3. CSKA Moskva 37 18 5 1 13 91:82 65

4. Dinamo Riga 35 16 7 3 9 93:73 65

5. Donbass Doneck 35 18 4 0 13 87:63 62

Reklama

6. Lev Praha 35 14 6 5 10 89:76 59

7. Medveščak Záhreb 36 14 4 8 10 96:86 58

8. Lokomotiv Jaroslavľ 33 13 4 5 11 60:59 52

—————————————————-

9. Spartak Moskva 34 11 7 3 13 75:78 50

Reklama

10. Atlant Mytišči 33 11 5 3 14 64:73 46

11. Víťaz Podolsk 34 9 5 5 15 68:85 42

12. Severstaľ Čerepovec 34 10 3 5 16 74:92 41

13. SLOVAN BRATISLAVA 33 9 6 1 17 75:98 40

14. Dinamo Minsk 35 9 2 5 19 70:105 36

Reklama

ms jp /k dispozícii sú zvukové záznamy a videozáznam/

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:54

Turecká letecká spoločnosť Turkish Airlines obnovila lety do líbyjskej metropoly Tripolis po takmer desiatich rokoch od ich pozastavenia. Informovala agentúra AFP.

Spoločnosť Turkish Airlines lety do tejto vojnou zmietanej severoafrickej krajiny pozastavila pre bezpečnostné obavy.

13:53

Čínsky telekomunikačný gigant Huawei dosiahol v minulom roku silný rast napriek technologickým sankciám zo strany USA. Výrazne sa zvýšil obchod so súkromnými zákazníkmi, v oblasti cloud computingu aj v automobilovom sektore. Informovali agentúry Reuters a DPA.

Celkovo dosiahla juhočínska spoločnosť v roku 2023 tržby vo výške približne 97,8 miliardy amerických dolárov (90,46 miliardy eur), čo predstavuje nárast o 9,63 % v porovnaní s predminulým rokom.

12:52

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa stretne so svojím americkým náprotivkom Joeom Bidenom 9. mája v Bielom dome. Agentúre AFP to v piatok povedal nemenovaný turecký predstaviteľ.

Za predpokladu, že dôjde k oficiálnemu potvrdeniu návštevy, by išlo o prvé stretnutie medzi Erdoganom a Bidenom v Bielom dome.

12:47

Na Filipínach sa na Veľký piatok nechalo niekoľko najradikálnejších veriacich po vzore Ježiša Krista ukrižovať. Iní sa v extrémnych prejavoch náboženskej oddanosti sebabičovali až do krvi. Informovala agentúra AFP.

Filipíny sú najväčšou rímskokatolíckou krajinou v Ázii a ku katolíckej viere sa hlási viac ako 85 percent obyvateľov. Zatiaľ čo väčšina si pripomínala ukrižovanie Krista v kostole počas pašií alebo trávila sviatky s rodinou, množstvo zvedavcov a turistov sa zhromaždilo v dedinách v okolí mesta San Fernando severne od Manily.

Na Filipínach sa najradikálnejší veriaci na Veľký piatok sebabičovali a nechali ukrižovať
Na snímke radikálny filipínsky veriaci sa necháva ukrižovať počas pašie na Veľký piatok v meste San Pedro Cutud, severne od Manily
12:35

Dva byty vyhoreli v piatok nadránom po výbuchu v bytovke v budapeštianskej mestskej časti Lágymányos. V jednom z bytov našli hasiči mŕtve telo staršej ženy, dve osoby boli zranené a 50 ľudí museli evakuovať. Pre agentúru MTI to uviedol hovorca maďarského Riaditeľstva úradu civilnej ochrany Dániel Mukics.

12:00

Pri izraelskom útoku v sýrskej provincii Aleppo zahynulo najmenej 42 ľudí vrátane šiestich militantov z libanonského hnutia Hizballáh, uviedlo v piatok Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

Podľa sýrskej agentúry SANA došlo k útoku približne o 01.45 h miestneho času.

10:37

Daňové licencie, ktoré od budúceho roka prinesú minimálne zdanenie firiem bez ohľadu na ich hospodársky výsledok, ovplyvnia viac než 43 % slovenských spoločností. Komplikácie vzniknú predovšetkým malým a neaktívnym firmám. Ich majitelia by si preto mali zvážiť, ako ďalej postupovať, upozornil zakladateľ účtovno-poradenskej spoločnosti Bonitax Patrik Kasáš.

Daňové licencie majú byť podľa odborníka pákou na právnické osoby, ktoré sa daňovej povinnosti doteraz vyhýbali. Zasiahnu však aj podnikateľov, ktorí majú neaktívne spoločnosti.

09:48

Čím vyšší príjem a úroveň vzdelania, tým ochotnejší sú ľudia presťahovať sa za prácou do zahraničia. Urobilo by tak 22 % ľudí, pričom 69 % takúto možnosť odmieta. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Alma Career, ktorý sa uskutočnil na viac ako 76.000 respondentoch z 13 krajín.

V strednej Európe, na Balkáne a v regiónoch Pobaltia a Fínska je vyhliadka na lepší plat najpresvedčivejším dôvodom na zváženie zamestnania v zahraničí. Ako kľúčový motivačný faktor ju uviedlo približne 60 percent respondentov.

09:05

Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na prelome rokov 2021 a 2022 Slováka Mariána Vajdu.

Djokovič ukončil spoluprácu s Ivaniševičom
Na snímke z januára 2023 srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) a jeho vtedajší tréner Goran Ivaniševič počas tréningu pred grandslamovým turnajom Australian Open v Melbourne
08:51

Nasadením pozemných jednotiek členského štátu NATO na Ukrajine by sa automaticky nestali všetky ostatné krajiny Aliancie účastníkmi konfliktu s Ruskom. Vyplýva to zo zatiaľ nepublikovanej správy odborného panelu nemeckého parlamentu, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára odmietol vylúčiť vyslanie západných vojsk na Ukrajinu v budúcnosti.

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali