Katechéti Košickej eparchie rozoberali na Metodickom dni biblické knihy

Katechéti Košickej eparchie rozoberali na Metodickom dni biblické knihy

Košice 11. október 2017 (HSP/TS KE/Foto:DKÚ Košickej eparchie)

 

Na gréckokatolíckom eparchiálnom úrade v Košiciach sa 10. októbra uskutočnil Metodický seminár pre katechétov Košickej eparchie na tému Exegéza biblických kníh – Kniha Genezis a Evanjelium podľa Marka.

Katechéti Košickej eparchie rozoberali na Metodickom dni biblické knihy

Katechéti a kňazi Košickej eparchie začali stretnutie modlitbou Tretej hodinky v kaplnke eparchiálneho úradu, kde ich privítal otec Marko Rozkoš, riaditeľ eparchiálneho úradu. Seminár uviedol otec Ján Ducár, riaditeľ Katechetického úradu. Pozvaným hosťom bol sekretár a hovorca košického eparchu otec Róbert Jáger, ktorý poukázal na historický kontext a hlavné posolstvo vybraných kníh.

Reklama
Katechéti Košickej eparchie rozoberali na Metodickom dni biblické knihy

V závere katechétov pozdravil aj vladyka Milan Chautur, košický eparcha, s ktorým viedli dialóg o súčasných problémoch a výzvach učiteľského povolania. Seminár sa zakončil spevom Mnoholitstvia, želajúc Božie požehnanie všetkým katechétom a ich žiakom.

DKÚ Košickej eparchie

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:58

Počet štátnych úradníkov narástol v minulom roku o 567 miest. Mzdové výdavky na nich predstavujú 750 miliónov eur. Upozornil na to v piatok poslanec Národnej rady (NR) SR za SaS Vladimír Ledecký na tlačovej konferencii. Poslanec NR SR za SaS Marián Viskupič sa zas obáva, že prijaté výdavkové limity budú len sľubom.

16:56

Výdavkové limity vyrátané podľa doteraz platného zákona nie je možné porovnávať s limitmi podľa vo štvrtok (9. 5.) schválenej legislatívy. Ich výpočet nie je založený na rovnakom základe a nové limity sú vypočítané inou metodikou, upozornilo v piatok Ministerstvo financií (MF) SR.

16:43

Vo Volynskej oblasti žena po hádke upálila svojho manžela.

Infromujú o tom noviny Strana, ktoré sa dozvedeli od zdrojov v orgánoch činných v trestnom konaní.

„Incident sa stal 8. mája. Žena bola s manželom na ulici pri ich dome, muž bol invalidný a sedel na invalidnom vozíku. Počas hádky žena vzala benzín, poliala muža a zapálila ho. Muž zomrel na následky popálenín, ktoré utrpel,“ uvádza zdroj.

Zároveň dodal, že žena bola zadržaná. Hrozí jej až 12 rokov väzenia.

16:20

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko v piatok povedal, že udelí politický azyl poľskému sudcovi Tomaszovi Szmydtovi, ktorý pred stíhaním z dôvodu špionáže utiekol do Bieloruska.

16:18

Aktivisti vtrhli do továrne Tesla neďaleko Berlína – jedinej v Európe.

Bild píše, že ide o ľavicových radikálov. Majú červenú vlajku a skandujú „Zničme kapitalizmus, vytvorme budúcnosť!“.

Polícia sa ich snaží zastaviť.

Od štvrtka sa pred továrňou zhromaždilo asi 1 200 aktivistov z celej Európy. Postavili stany, a vztíčili vlajky Palestíny a nemeckého teroristického hnutia RAF („Frakcia Červenej armády“).

Požadujú zastavenie rozširovania závodu.

aktivisti
Na snímke aktivisti
15:52

Ukrajinské sily sú pripravené čeliť útoku v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, ktorú ruské sily spustili v piatok. Povedal to v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Zároveň varoval, že Moskva by mohla do oblasti vyslať viac vojakov.

15:36

Pápež František sa v piatok prihovoril európskym politikom na konferencii o rastúcej demografickej kríze. Urgoval ich, aby zaviedli “skutočné a funkčné” politiky pre rodiny, ktoré pomôžu zlepšiť pôrodnosť a vysporiadať sa so starnúcou populáciou.

15:16

Železnice SR (ŽSR) vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate. V prípade, ak vozidlo uviazne na železničnom priecestí, treba volať záchranárov na linke 112. V prípade, že auto uviazlo na priecestí a blíži sa vlak, treba spustené závory preraziť. ŽSR o tom informovali v piatok v súvislosti s tým, že v období od 2. apríla do 6. mája evidujú deväť zrážok vlaku s osobou, z ktorých jedna bola smrteľná. K stretu vlaku a auta došlo v tomto období päťkrát.

15:12

Ovocinári začali v partizánskej mestskej časti Návojovce so samozberom jahôd. Oproti minulým rokom si ľudia môžu ovocie nazbierať o tri týždne skôr. Časť úrody zničili jarné mrazy, problém spôsobila i prietrž mračien.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali