Hlina reagoval na výsledky včerajšieho rokovania opozície, ktorá sa nedohodla na spoločnej koalícii. Kisku prirovnal k Harabinovi

Hlina reagoval na výsledky včerajšieho rokovania opozície, ktorá sa nedohodla na spoločnej koalícii. Kisku prirovnal k Harabinovi

Bratislava 22. novembra 2019 (HSP/Foto:TASR – Jaroslav Novák, Pavol Zachar)

 

O vytvorení spoločnej koalície včera rokovali Andrej Kiska, Richard Sulík, Michal Truban a Miroslav Beblavý, nakoniec sa na nej ale nedohodli. Podľa informácií dostal Kiska na rokovanie mandát od predsedníctva a mal trvať na 6-stranovej koalícii a teda že v koalícii má byť aj KDH. Na vývoj včerajšieho rokovania, ale aj vyjadrenie Andreja Kisku, zareagoval na sociálnej sieti predseda KDH Alojz Hlina

Na snímke Alojz Hlina a Andrej Kiska

Kiska po rokovaniach oznámil, že strana Za ľudí pôjde do volieb samostatne, hoci urobila všetko preto, aby sa podarilo vytvoriť Blok zmeny, čo KDH odmietlo. Predseda KDH ešte pred pár dňami vyhlásil, že do volieb pôjdu samostatne.

Reklama

„Mám veľkú obavu, že ak by KDH zostalo mimo Bloku zmeny, do parlamentu by sa nedostalo. V prieskumoch má KDH vždy viac hlasov, ako vo voľbách. Dnes je tesne nad 5 percent. SaS sa rovnako pohybuje v prieskumoch okolo 5 percent, a hoci Richard Sulík X krát povedal, že pôjdu samostatne, spýtal som sa ho, či nepotrebuje pomoc. Odmietol, povedal, že SaS sa aj sama bez problémov do parlamentu dostane,“ napísal na sociálnej sieti Kiska s tým, že ich  najbližsími partnermi zostávajú naďalej PS/Spolu, SaS, KDH a OĽaNO

Na jeho slová neskôr zareagoval predseda KDH Alojz Hlina, ktorý v príspevku na sociálnej sieti napísal, že Kiska vie, že doba očakáva veľké činy a spájanie spojiteľného, no aj napriek tomu, sa nechce spájať s nikým, a už vôbec nie s ďalšími piatimi stranami, ako to navrhuje v “bloku zmeny”.

Reklama

„Na dôvody sa treba spýtať jeho. Dnes odôvodňoval svoje rozhodnutie rovnakým spôsobom, ako Harabin v jednom svojom bláznivom videu pred pár dňami odôvodňoval jeho nespájanie sa s Kotlebom,“ povedal Hlina s tým, že skutočnosť, že nakoniec nedôjde k spojeniu časti opozície, je škoda pre Slovensko.

V strane Za ľudí to podľa jeho názoru dobre vedia a keďže nechcú niesť zodpovednosť za to, že kvôli nim nedošlo k spojeniu časti opozície a vytvoreniu potenciálneho víťaza volieb, hľadajú vinníka.

„Prosil som pána Kisku, aby KDH do týchto procesov nevťahoval. Škoda, že sa mu to nedarí. KDH podporuje, víta spájanie niektorých politických strán. Nech sa spoja tí, pri ktorých to dáva politologickú logiku. Tí, ktorých voliči to väčšinovo očakávajú.
Ak sa nespoja, tak sa nespoja, bude to škoda a budeme to rešpektovať. Len, prosím Vás, vynechajte z týchto hier KDH,“ dodal na záver.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:18

Parížska univerzita Sciences Po odmietla požiadavky protestujúcich študentov, aby prehodnotila svoje vzťahy s partnerskými izraelskými inštitúciami. Uviedol to vo štvrtok jej dočasný riaditeľ Jean Basseres. Niektorí študenti v reakcii na to avizovali, že na budúci týždeň začnú hladovku.

19:17

Poľská tenistka Iga Swiateková sa stala prvou finalistkou dvojhry na turnaji WTA v Madride. V semifinále v pozícii nasadenej jednotky zdolala osemnástku “pavúka” Američanku Madison Keysovú hladko 6:1, 6:3.

19:05

Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere 10. rokovacieho dňa 12. schôdze venovali novele zákona o rodnom čísle. Rokovanie má pokračovať opäť v piatok (3. 5.). Na programe majú poslanci napríklad novelu zákona o sociálnom poistení z dielne poslankýň za PS. Počas dňa by poslanci nemali hlasovať, rokovať by mali do 15.00 h.

19:01

Spojené štáty vo štvrtok vyjadrili znepokojenie z návrhu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, o ktorom rokuje parlament v Gruzínsku. Kritici tvrdia, že pripomína ruskú legislatívu, ktorá sa využíva na potlačenie disentu.

18:51

Osem detí utrpelo vo štvrtok zranenia v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, keď ruské navádzané bomby zasiahli prevádzku istej firmy nachádzajúcu sa pri športovom komplexe, v ktorom deti vtedy trénovali. Oznámili to miestni predstavitelia.

18:25

Brusel je hrozbou pre demokraciu v Európe, vyhlásil bývalý poľský premiér Mateusz Morawiecki v rozhovore pre maďarský týždenník Mandiner. Podľa neho EÚ zadržaním fondov ovplyvnila výsledok parlamentných volieb v Poľsku. Za tieto vyjadrenia ho následne kritizovali predstavitelia poľskej vládnej koalície.

18:20

Vyšetrovacia komisia dolnej komory belgického parlamentu, ktorá bola poverená vyšetrovaním prípadov sexuálneho zneužívania v rámci katolíckej cirkvi i mimo nej, vo štvrtok jednomyseľne schválila 137 odporúčaní. Patrí medzi ne vytvorenie odborného strediska pre objasňovanie a riešenie takýchto prípadov, funkčnejší systém odškodňovania a ustanovenie pamätného dňa obetí sexuálneho zneužívania.

17:50

Francúzska speváčka a modelka Carla Bruniová sa vo štvrtok podrobila vypočúvaniu v kauze, ktorá sa týka jej manžela, francúzskeho exprezidenta Nicolasa Sarkozyho.

17:26

Grécky súd nariadil vo štvrtok podmienečné prepustenie zakladateľa a vodcu neonacistickej strany Zlatý úsvit Nikosa Michaloliakosa, ktorý bol odsúdený pre svoju účasť na sérii zločinov vrátane vraždy antifašistického rapera.

17:18

Politický vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Ismáíl Haníja skúma návrh na prímerie v Pásme Gazy v “pozitívnom duchu”. Oznámil to vo štvrtok vo vyhlásení samotný Hamas.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena kráča pod kaprovými stuhami alebo \"koinobori\", ktoré sa vznášajú na veži Tokyo Skytree v Tokiu

Autor: AP/Hiro Komae

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali