Elon Musk sa vyjadril k reakcii Flyers Pride Night: “Kyvadlo sa vychýlilo príliš ďaleko”

Elon Musk sa vyjadril k reakcii Flyers Pride Night: “Kyvadlo sa vychýlilo príliš ďaleko”

Washington 23. januára 2023 (HSP/foxnews/Foto:Twitter)

 

Ivan Provorov z Philadelphie Flyers v utorok nenastúpil na predzápasové rozkorčuľovanie kvôli tomu, že tím mal na sebe dresy s motívom Pride a používal hokejky oblepené dúhovou páskou Pride, pričom sa odvolával na svoje náboženské presvedčenie, píše Joe Morgan pre Fox News

Musk, Tesla, SpaceX
Na snímke Elon Musk

“Rešpektujem každého a rešpektujem rozhodnutia každého,” povedal Provorov novinárom po zápase. “Moja voľba je zostať verný sebe a svojmu náboženstvu. To je všetko, čo chcem povedať.”

Reklama

Provorovovo rozhodnutie vyvolalo pobúrenie mnohých médií, pričom jeden z analytikov NHL mu odporučil, aby sa vrátil do Ruska a “zapojil sa” do konfliktu medzi touto krajinou a Ukrajinou.

V piatok skoro ráno reagoval zakladateľ spoločnosti SpaceX a výkonný riaditeľ Twitteru Elon Musk na citáciu tweetu s videom, ktoré zverejnil zakladateľ spoločnosti Outkick Clay Travis.

Reklama

Na videu sú zachytené komentáre analytika NHL E. J. Hrádeka, ktorý navrhuje, aby Provorov opustil krajinu.

“Kyvadlo sa vychýlilo príliš ďaleko,” napísal Musk na Twitteri.

Musk reagoval na citáciu videa na Twitteri, v ktorom sa píše, že homosexuálne hnutie prešlo od volania po rovnakých právach k “choď do pr***e a zomri v zákopovej vojne, ak si neoblečieš tričko hrdosti!”

Hrádkove komentáre odzneli v stredajšom vydaní relácie “NHL Now”.

“Ivan Provorov môže kedykoľvek nastúpiť do lietadla a vrátiť sa tam, kde sa cíti pohodlnejšie, vziať si menej peňazí a pokračovať v živote, ak je to pre neho problematické…” Hrádek povedal. “Počúvajte, môžete sa cítiť, ako chcete. Ale krásne je, že ak vám to tak veľmi vadí, vždy je tu možnosť odísť, vrátiť sa tam, kde sa cítite lepšie – chápem, že tam prebieha akýsi konflikt, – môžete sa zapojiť.”

Reklama

Vo štvrtok tréner Flyers John Tortorella obhajoval Provorova a povedal, že nemá obavy, že by tento spor ovplyvnil šatňu.

“Provy neurobil nič zlé,” dodal. “To, že nesúhlasíte s jeho rozhodnutím, neznamená, že urobil niečo zlé.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:25

Súčasná podoba klíma agendy vážne poškodzuje európsky priemysel a jeho konkurencieschopnosť. O jeho budúcnosti a prežití sa bude diskutovať na medzinárodnej konferencii s názvom “Prežije európsky priemysel rok 2025?”

11:57

Všetky práce na výstavbe automobilky Volvo vo Valalikoch neďaleko Košíc postupujú podľa plánu a jednotlivé etapy výstavby napredujú. Pre TASR to za Volvo Car Slovakia povedal Martin Seman s tým, že s veľkým náborom zamestnancov začnú koncom roka 2025.

11:57

Izraelská armáda v pondelok oznámila, že objavila telo izraelského zdravotníka, ktorý bol nezvestný od októbrového útoku Hamasu. Doposiaľ sa predpokladalo, že bol rukojemníkom v Pásme Gazy. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a Reuters. Telo 35-ročného dobrovoľného zdravotníka Doleva Jehuda našli v kibuci Nir Oz, ktorý bol terčom útokov počas nájazdu militantov z Hamasu 7. októbra.

11:38

Poľská ekonomika v prvom štvrťroku zdvojnásobila tempo medziročného rastu na 2 % po raste o 1 % v posledných troch mesiacoch minulého roka. TASR o tom informuje na základe správy agentúry PAP, ktorá v pondelok zverejnila aktualizované údaje štatistického úradu krajiny.

11:37

Aktivita v ruskom výrobnom sektore pokračovala minulý mesiac v raste, čo znamená nepretržitý rast už viac než dva roky. Navyše, tempo rastu sa ešte zrýchlilo. Vývoj v sektore podporili najmä nové objednávky a zamestnanosť.

11:36

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) plánuje v tomto roku opraviť 94 kilometrov (km) ciest vo svojej správe v rámci celého Slovenska. Zvýšiť tempo chce aj pri opravách mostov. NDS o tom informovala v pondelok.

11:36

Považskobystrická radnica začala distribuovať rozhodnutia o miestnych daniach a poplatkoch. Domácnosti v najbližších dňoch navštívia zamestnanci mestského úradu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Miestne dane tvoria podľa nej daň z nehnuteľností, daň za psa a poplatok za komunálny odpad a drobné stavebné odpady. Termíny na úhradu nájdu občania priamo v rozhodnutiach. Prvá splátka v prípade fyzických osôb býva do konca augusta, druhá do konca septembra.

11:35

Prvé výsledky vyšetrovania piatkového kybernetického útoku na poľskú tlačovú agentúru PAP dokazujú, že za zverejnením falošných správ o mobilizácii Poliakov sú ruskí hackeri, uviedol v pondelok poľský minister pre digitálne záležitosti Krzysztof Gawkowski. Poľsko je podľa neho v kybernetickej vojne s Ruskom.

11:33

Súd v Moskve v pondelok odsúdil nemeckého investora Ralpha Novaka na päť rokov väzenia v kauze sprenevery v spoločnosti na zdieľanie áut BelkaCar. S odvolaním sa na správu ruskej tlačovej agentúry RIA a vyhlásenie moskovského súdu o tom v pondelok informovala agentúra Reuters. Píše o tom TASR.

Novak si svoj trest za predaj kontrolného podielu v spoločnosti za nízku cenu má odpykať vo väzenskom tábore s miernym režimom. Na základe rozhodnutia súdu musí zaplatiť aj pokutu vo výške 800.000 rubľov (8242 eur).

11:03

Jeden človek prišiel o život a ďalší dvaja utrpeli zranenia pri ruskom raketovom útoku vo východoukrajinskej Charkovskej oblasti, kde moskovské sily nedávno obsadili viacero obcí. Oznámil to gubernátor tejto oblasti Oleh Synehubov, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Ruské sily sa podľa jeho slov útokmi zamerali okolo polnoci na dedinu Slobožanske ležiacu juhovýchodne od mesta Charkov, ktoré je metropolou tejto rovnomennej oblasti

11:02

Ceny energií na európskych burzách v 22. týždni mierne klesli. Zemný plyn s dodaním v júli sa v piatok (31. 5.) na holandskej burze TTF predával za 34,223 eura za megawatthodinu (MWh), čo je oproti predchádzajúcemu týždňu pokles o 0,5 %. O niečo výraznejšie sa znížila cena elektriny. Tá sa po medzitýždňovom poklese o 1,6 % predávala v piatok na pražskej burze PXE za 101,020 eura/MWh.

11:02

Izraelské ministerstvo zahraničných vecí v nedeľu odporučilo izraelským občanom, aby necestovali na Maldivy po tom, ako tamojšia vláda zakázala vstup návštevníkom s izraelskými pasmi. TASR o tom informuje podľa správ agentúr Reuters a DPA. Odporúčanie sa týka aj Izraelčanov s dvojakým občianstvom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ v motýlej záhrade v obci Vlčkovce v okrese Trnava

Autor: TASR-Lukáš Grinaj

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Michal Durila

Gustáv Murín

Miroslav Iliaš

Radovan Hrádek

Milan Šupa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali