Do boja idú „sú to deti“. Soros opäť tiahne na šachovnici

Do boja idú „sú to deti“. Soros opäť tiahne na šachovnici

Washington 7. mája 2024 (HSP/ria/Foto:Twitter)

 

Prvomájové sviatky v USA sa niesli v znamení rozsiahlych čistiek po obrovských študentských protestoch, ktoré zúrili takmer na všetkých vysokých školách v krajine. Barikádové bitky s políciou, tisíce zadržaných, vrtuľníky na oblohe a ostreľovači na strechách – to všetko vyzeralo ako vojenská špeciálna operácia v celoštátnom meradle. Americké médiá o tomto príbehu hovoria veľmi hanblivo, a skutočne je za čo sa hanbiť, píše pre Ria Novosti Viktorija Nikiforova

György Soros
Na snímke György Soros

Faktom je, že študentské protesty proti izraelským zverstvám v pásme Gazy, ktoré sa začali ešte v októbri minulého roka, sa teraz zvrhli na prirodzené židovské pogromy. Ťažko si niečo také predstaviť v citadele demokracie, ale slová z piesne nevytrhneš.

Reklama

Študenti, ktorí podporujú Palestínčanov, nedovolia židovským študentom zúčastňovať sa na prednáškach, vykrikujú urážky, zastrašujú ich. Pravidelne dochádza k hromadným potýčkam. Americké vlajky sa strhávajú a nahrádzajú vlajkami Hizballáhu. Na steny sa sprejujú graffiti s tematikou intifády. Židovské dievčatá sú nazývané „nacistickými zvermi“.

Prirodzene, študenti sa neodvážia nosiť kipy alebo Dávidove hviezdy a radšej zostávajú zavretí vo svojich izbách. V prednáškových miestnostiach medzitým vykrikujú „Sionisti nemajú právo žiť!“ a šikanujú študentov otázkou: „Nie ste sionista?“. Novinárka CNN Dana Bashová prirovnala dianie na amerických univerzitných kampusoch k prenasledovaniu Židov v 30. rokoch 20. storočia.

Reklama

Je úžasné, že tieto nehoráznosti sa nedejú na nejakých zapadnutých univerzitách, ale na najelitnejších univerzitách v Spojených štátoch – Harvard, Stanford, Yale, Berkeley, MIT…. Vzdelávanie tam stojí státisíce dolárov a je stavané do pozície vrcholu pokroku, ale za posledný rok sa zmenilo na bitky na barikádach a pogromy.

Minulý týždeň newyorská polícia v snahe zabrániť masakru študentov doslova vtrhla na Kolumbijskú univerzitu. Akcia vyzerala ako skutočná vojenská operácia. Na prieskum sa používali drony, zálohy zo striech zabezpečovali ostreľovači a do Hamilton Hall, jednej z hlavných budov univerzity, vtrhlo obrnené vozidlo.

Teraz polícia tvrdí, že protesty podnietili nejakí záhadní iniciátori, ktorí však zatiaľ neboli predstavení verejnosti. Mená učiteľov, ktorí študentov otvorene podnecovali, sú však dobre známe.

Hrôza je, že vedenie mnohých univerzít protesty takmer otvorene podporuje napriek tomu, že sa postupne zvrhli na prenasledovanie židovských študentov. Jeden z pamätných prejavov predniesla rektorka Pensylvánskej univerzity Liz Magillová pred Kongresom. Dostala otázku: Podľa univerzitných predpisov predstavuje výzva na genocídu Židov šikanovanie a obťažovanie? „To závisí od kontextu,“ odpovedala Magillová.

Potom bola nútená odstúpiť. Ale presne rovnaké pocity panujú aj medzi vedením iných univerzít. Mimochodom, rovnaký príbeh sa teraz odohráva na najprestížnejších európskych univerzitách – práve teraz bola prestížna francúzska SciencePo nútená ukončiť svoju činnosť, jej budovy obsadili propalestínski študenti.

Reklama

Palestínsko-izraelský konflikt bizarne rozdelil amerických voličov. Na jednej strane sú černošské a arabské menšiny, ktoré sú za Palestínu. Na druhej strane je židovská menšina, ktorá bola rozdrvená, podporovaná (prekvapivo) povestnými „bielymi nacionalistami“, trumpovcami a redneckmi: pre republikánov pomoc Izraelu ani nie je politickou, ale náboženskou otázkou; považujú ju za svoju svätú povinnosť. Aby sme boli presní, medzi protiizraelskými skupinami sú aj židovské skupiny: nezriekajú sa svojej identity, ale odsudzujú Netanjahuovu politiku.

Paradoxom je, že spočiatku bola študentská mládež na elitných univerzitách zarytými aktivistami Demokratickej strany. Teraz sa však veľká časť tohto aktivizmu stavia proti Bidenovej podpore Izraela. Ak však Biely dom opustí Izrael, skončí to so zahraničnopolitickou prestížou Spojených štátov veľmi zle, preto sa prezident k tejto téme vyjadruje mimoriadne nejednoznačne a opatrne. Kvôli tomu stráca hlasy mladých ľudí, tí idú ak nie k Trumpovi,tak k Robertovi Kennedymu.

K intrigám, ktoré sa dejú, prispieva aj to, že najaktívnejšie protiizraelské študentské skupiny sponzoruje – neuveríte – Alex Soros, syn a dedič svojho otca Georgea. Táto rodina zinscenovala mnoho Majdanov a farebných revolúcií v Európe a teraz pomocou osvedčených schém rozkýva loď v Spojených štátoch.

Rukopis je rovnaký – divoké nepokoje pri rôznych príležitostiach, pogromy a zastrašovanie pokojných občanov, a to všetko robia rukami mladých študentov s úplne vymytými mozgami. Pokusy polície vysporiadať sa s nimi poburujú verejnosť: nie je to dovolené – „sú to deti“.

Ďalším dejovým zvratom je, že Alex Soros si práve začal románik s Humou Abedinovou, škandalóznou kráskou, ktorá je v blízkom vzťahu s Hillary Clintonovou. Svojho času bol veľký škandál kvôli tomu, že Hillary, keď bola ministerkou zahraničných vecí, posielala prísne tajné dokumenty svojej obľúbenkyni na jej osobný e-mail a tá ich z nejakého dôvodu posielala svojmu manželovi, ktorý bol vo väzení za obťažovanie maloletej.

Reklama

Ukazuje sa, že Demokratická strana pumpuje peniaze a informačnú podporu do nového gangu aktivistov, ktorí budú v prezidentských voľbách ako nočná mora prenasledovať obyčajných ľudí a brániť im voliť Trumpa. Toto bude Black Lives Matter, verzia 2.0.

Ďalšia verzia je, že demokrati využívajú tieto protesty na to, aby zlikvidovali Bidena, ktorý už netiahne, a na svojom zjazde v auguste v Chicagu sa pokúsia nominovať Michelle Obamovú na prezidentku. Čierna žena by mala osloviť mladých farebných voličov, ktorí sa od Bidena odkláňajú.

Druhá séria nepokojov je už skutočne naplánovaná na august. Študenti sľubujú zopakovanie „Chicaga 1968“. Ide o sériu mimoriadne malebných výtržností a performancií, ktoré sa v meste odohrali v rovnakom čase ako demokratický konvent. Protesty proti vojne vo Vietname, bitky s políciou, zvolenie prasiatka za prezidenta Spojených štátov a následné zatknutie tohto prasiatka – mladí ľudia sa vtedy búrili.

Paradoxným výsledkom chicagských protestov však bola prehra demokratického kandidáta. Prezidentom sa stal republikán Nixon a začal sa nový cyklus vlády republikánov.

Dnes je výsledok protestov „onisúdeti“ tiež nepredvídateľný. V roku 2020 sa americkému „deep state“ podarilo s pomocou riadených nepokojov pretlačiť svojho chránenca do Bieleho domu. Chaos má však tendenciu rásť a vymknúť sa spod kontroly. Američania by to mali vedieť. Predchádzajúca občianska vojna v USA sa začala kvôli prezidentským voľbám.

 

Prečítajte si tiež:

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:15

Európska komisia (EK) aj Rada Európy (RE) v utorok večer odsúdili rozhodnutie gruzínskeho parlamentu, ktorý krátko predtým prelomil veto prezidentky Salome Zurabišviliovej k spornému zákonu o zahraničných agentoch.

Včera 20:15

Spojené štáty a ich partneri sú pripravení uplatniť dodatočné sankcie a kontroly vývozu, aby zabránili obchodnej výmene medzi Čínou a Ruskom, ktorá ohrozuje ich bezpečnosť v čase pokračujúcej vojny na Ukrajine. Nové opatrenia by sa mohli zamerať napríklad na tieňovú flotilu nákladných lodí, prostredníctvom ktorej Moskva obchádza limity na ceny ruskej ropy stanovené skupinou krajín G7, vyhlásil v utorok Daleep Singh, zástupca poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť.

Včera 20:13

Ministri obrany Európskej únie sa na utorňajšom stretnutí v Bruseli nedokázali dohodnúť na tom, či by malo byť Ukrajine umožnené používať západné zbrane na zasahovanie cieľov v Rusku. Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell na tlačovej konferencii po zasadnutí ministrov povedal, že takého sebaobranné útoky na ruskom území sú v súlade s medzinárodným právom, ak k nim dochádza primeraným spôsobom. Zároveň však označil za zrejmé, že rozhodnutie v tejto veci je na jednotlivých členských štátov.

Včera 19:47

Do českej muničnej iniciatívy na pomoc Ukrajine sa dosiaľ zapojilo 15 členských krajín EÚ a NATO, ktoré do nej prispeli celkovou čiastkou viac než 1,6 miliardy eur. V utorok to uviedol český premiér Petr Fiala pred rokovaním s niektorými európskymi politikmi. Prvé dodávky munície môže podľa neho Ukrajina očakávať v nasledujúcich dňoch.

Včera 19:46

Ruský prezident Vladimir Putin v utorok – už druhýkrát za posledných desať dní – spochybnil legitimitu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Ukrajinské vedenie označuje takéto vyhlásenia za špeciálnu dezinformačnú operáciu zameranú proti legitímnym vodcom štátu, ktorí vzdorujú ruskej agresii.

Včera 19:46

Dánsko zatiaľ nebude nasledovať príklad Nórska, Írska a Španielska a neuzná Palestínu ako nezávislý štát. Dánsky parlament v utorok hlasoval proti príslušnému návrhu zákona, ktorý vo februári predstavili štyri ľavicové strany. Ich poslanci ako jediní v utorok za predlohu hlasovali.

Včera 19:45

Francúzske Národné zhromaždenie v utorok na dva týždne suspendovalo ľavicového poslanca Sébastiena Deloguho po tom, čo v pléne počas rokovania o tom, či by Francúzsko malo uznať palestínsky štát, vstal a roztiahol v rukách palestínsku vlajku.

Včera 19:32

Palestínska militantná skupina Islamský džihád zverejnila v utorok video zachytávajúce izraelského rukojemníka zadržiavaného v pásme Gazy.

Včera 19:12

Skupina Volkswagen dala zelenú svojmu plánovanému elektromobilu v základnom cenovom segmente. Svetová premiéra je naplánovaná na rok 2027 a vozidlo sa bude ponúkať za približne 20.000 eur, oznámila v utorok po zasadnutí svojho predstavenstva najväčšia európska automobilka.

Včera 19:02

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Diana Beníková obsadila na ME vo vzduchových zbraniach v chorvátskom Osijeku 14. miesto v utorkovej kvalifikácii ľubovoľnej malokalibrovky 3×20 m výkonom 588. Do finále sa kvalifikovalo desať najlepších. Ďalšia Slovenka Kamila Novotná obsadila 49. priečku (580), Daniela Demjén Pešková bola 52. (580), Miroslava Kyselová 60. (579) a Beata Šályová 63. (577).

Včera 19:01

Pápež František sa v utorok ospravedlnil za urážlivý výraz na adresu homosexuálov, ktorý použil minulý týždeň na neverejnom stretnutí s talianskymi biskupmi.

Včera 18:52

Nemecký futbalový reprezentant Ilkay Gündogan bude mať kapitánsku pásku v národných farbách počas prípravných zápasov proti Ukrajine a Grécku ako aj na ME. Informovala o tom agentúra DPA. Na uplynulých ME 2020 mal vtedajší kapitán Manuel Neuer na ruke pásku dúhovej farby, pre čo napokon čelil vyšetrovaniu zo strany Európskej futbalovej únie (UEFA).

Včera 18:48

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok podpísala novelu zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy. Zákon zavádza limit verejných výdavkov na tento rok a jeho schválenie bolo potrebné na splnenie ďalšieho míľnika plánu obnovy a odolnosti.

Včera 18:25

Atentátnik Juraj Cintula je vo väzenskej nemocnici v Trenčíne.

Oficiálne nie je známe, aké zdravotné komplikácie má.

Podľa informácií televízie Markíza by mal byť na psychiatrickom oddelení. Má tam byť pod nepretržitým dozorom 24 hodín denne.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na purpurovom poli pod Tatrami v obci Ľubica pri Kežmarku

Autor: FOTO TASR–František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali